Header

Ingen har missat hashtaggen #metoo som tagit över alla större sociala medier. Kvinnor vÀrlden över delar sina upplevelser av sexuella trakasserier och övergrepp. Hemska upplevelser som hÄllts gömda i flera Är kommer fram och delas. Vi Àr fler Àn vad vi trodde. Mitt i detta vÀljer skribenten Elisabet Höglund att skriva en artikel för Expressen dÀr hon öppet skuldbelÀgger kvinnor för de övergrepp de utsÀtts för.

” Och varför lĂ€gger kĂ€nda och okĂ€nda kvinnor ut nakna eller halvnakna bilder pĂ„ sig sjĂ€lva pĂ„ Facebook och Instagram? Samtidigt klagar kvinnor pĂ„ hur mĂ€nnen exploaterar och trakasserar dem sexuellt. Min slutsats Ă€r: Vissa kvinnor bĂ€r faktiskt sjĂ€lva en del av ansvaret. LĂ€gger du ut en nakenbild pĂ„ dig sjĂ€lv, sĂ„ signalerar du till omvĂ€rlden att det Ă€r okej att nĂ€rma sig dig.”

LĂ€s, eller ignorera helst, artikelnHÄR

Jag kokar. Hela mitt liv har jag kĂ€mpat med att vĂ„ga ta plats. Att stĂ„ upp för mig sjĂ€lv och mina Ă„sikter. Att ta plats frĂ„n killar och mĂ€n, frĂ„n sandlĂ„dan till arbetsplatsen. Under mitt 26-Ă„riga liv har jag varit med om diverse inviter, nyp i rumpan, cat calls och ofrivilliga dickpics. Vad jag har pĂ„ mig pĂ„verkar inte vad du som man har rĂ€tt att göra mot mig. Elisabet menar att ett nyp i rumpan Ă€r vĂ€l ingenting? Det Ă€r vĂ€l bara att nypa tillbaka? Jag vill vĂ€l för fan inte röra det Ă€ckel som tror att han har rĂ€tt att ta pĂ„ min kropp. Jag talar med en röst som Ă€r öppen, som haft engĂ„ngsligg, förhĂ„llanden och riktigt bra sex. Men som ocksĂ„ fĂ„tt ofrivilliga ”komplimanger”, nyp och klappar. Som ocksĂ„ haft sex utan att egentligen vilja det. Jag talar med en röst som tidigare viskat â€Ă€h lĂ„t honom bara, det Ă€r snart över”. Och jag tror mĂ„nga kvinnor nĂ„gon gĂ„ng hört den rösten. Ett nej Ă€r ett nej och endast ett ja Ă€r ett ja. FĂ„r du ett nyp i rumpan, en dickpic, en mans hĂ€nder ofrivilligt pĂ„ din kropp har du inte ens möjligheten att hinna sĂ€ga nej. Att som Elisabet pĂ„stĂ„ att detta sker för att kvinnor vĂ€ljer att visa sina fantastiska kroppar pĂ„ stan eller pĂ„ nĂ€tet gör mig förbannad. Det provocerar mig nĂ„got otroligt att hon lĂ€gger skulden tillbaka pĂ„ kvinnorna, vi som just började bli av med den. Hon pĂ„stĂ„r att man inte ska se en potentiell vĂ„ldtĂ€cksman i alla mĂ€n, jag hĂ„ller med. Men jag hĂ„ller inte med om att kvinnor ska förĂ€ndra sig eller sitt sĂ€tt att vara för att slippa bli trakasserade eller vĂ„ldtagna.

Elisabet menar att det bara Àr att ge mannen som klappade till dig pÄ rumpan ett slag pÄ kÀften. Great, nu har jag inte bara ett Àckel efter mig utan dessutom antagligen ett vÄldsamt och hotfullt Àckel. Jag vill uppmana kvinnor att vÄga sÀga ifrÄn, vÄga berÀtta och anmÀla, vÄga stÀlla till en scen pÄ klubben, pÄ gatan, överallt. Din kropp Àr det viktigaste du har, ta hand om den och lÄt ingen göra dig illa! Och sÄ vill jag uppmana Elisabet att ta sina förlegade Äsikter och lÀsa pÄ lite om feminism, samt skaffa lite common sense.

Mvh tjejen med stor rumpa, som klÀr sig hur hon vill och inte lÄter nÄgon röra henne utan samtycke

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments