Nu är 2014 över och 2015 har nu börjat. Hur har året varit då? hur ser du ut detta året och vad kommer hända?


2014.

Det största som hände för mig personligen var att äntligen att bli 18 år. Få mer frihet som person, inte bara med att festa som kanske många tänker, men att skaffa körkort, rösta m.m. Visst, att kunna gå på krogen med vänner är jätte roligt men friheten i sig har också varit väldigt skön att få. Något annat då? började 3:an i gymnasiet. sista året i skolan och det kan jag lova känns helt otroligt, efter 23 terminer och bara ha en kvar, det känns verkligen på tiden. Eftersom man snart är klar med skolan, så har detta år också varit ett år med mycket frågor, inte bara för mig själv men från andra också. ''Vad händer nu, vilka planer har du, vad vill du bli'', och så vidare och så vidare. Det har fått mig att tänka mer om vem jag är, vad jag vill göra/satsa på och mycket annat, och det känns som att jag växt lite som människa tack vare det.


2015.

2015 då? Ja studenten väntar ju och det längtar jag till verkligen, eller det är lite både och. Skolan är en säkerhet, efter 12 år i den så är den ett stöd, efter sommarlovet så går man ju alltid tillbaka till den. Men nu kommer det inte vara så längre och det känns helt sjukt just nu. Förutom studenten så funderar jag ju på att jobba som Au Pair! att få resa och jobba låter otroligt spännande just nu. Jag vill gärna bo och jobba i England, det hade jag tyckt varit jätte roligt, och jag tror att jobba som Au Pair kan bli en språng bräda för det. Om jag väljer att inte åka som Au Pair, så kommer jag antagligen söka vidare för att se om jag kan komma in på någon linje, annars so fortsätter jag nog att jobba i fiskboden med mina underbara kollegor :)


Just i nu läget så är jag frågvis runt mitt liv, men jag tror inte det är så konstigt ''nu ska du klara dig själv'' - fas är jag i nu och det är både läskigt och spännande, jag ser fram emot att få se hur detta året blir. 


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

GOD JUL allesammans, jag tänkte att jag skulle visa hur man gör mitt favorit jul godis. Det är super enkelt!


Två ingredienser behövs:
Block choklad ( eller vilken choklad du vill, om du vill ha mörk, ljus eller vit choklad bestämmer du själv.)
Och rostat ris. (Det kan du hitta på vanliga affärer.)

Du börjar med att smälta chokladen som du har valt. Smält chokladen i en skål med bra storlek. När den har smält så börjar du hälla i rostat ris i skålen och börja blanda. Försök att få i ganska mycket rostat ris så att du inte har för mycket choklad kvar i skålen.

Sedan så häller du it blandningen på en plåt med bakplåtspapper på. Gör inte en hög utan försök att sprida ut blandningen. Sedan så låter du den stå i kylen så att den sätter sig. Bara lämna den över natten brukar räcka. Sedan så knäcker du ut bitar, hur stora eller små bitar du vill ha bestämmer du själv.

Och där har vi det, god jul alla nära och kära!


Likes

Comments

Jag har alltid varit osäker angående hur jag ser ut. Jag har större lår än henne, jag är lite större runt midjan än henne, mitt skratt är inte lika fint, varför är inte mitt hår lika häftigt som hennes etc etc. Men sedan någon vecka bakåt, kom jag fram till att visst så finns det saker jag vill ändra med mig själv, men jag är också jäkligt nöjd med mitt utseende. Jag har alltid fått för mig att killar (för ja, jag går ofta och tänker på vad killar tycker är attraktivt och försöker följa det) gillar skit smala tjejer (jag menar så klart inte att det är fel att skit smal) men det handlar ju så klart inte om alla killar. Många killar föredrar mindre tjejer och andra större tjejer och jag känner nu en lättnad över att inte behöva vara fixerad, stressad och oroad över min vikt och utseende. Detta betyder ju så klart inte att man ska sluta träna då det fortfarande är viktigt, men att man gör det för att man tror att det är mer attraherande för det motsatta könet eller samma kön om man är homosexuell är ju fel då folk gillar olika. för mig så attraheras jag mest av killar som har en charm, får mig att skratta mer än utseende faktiskt. Men det är ju så klart bara jag!


För att sammanfatta dagens inlägg. Bara för att du kanske känner dig för stor, eller för smal eller vad det nu kan vara så betyder det inte att du inte är fin! Alla har signa egna uppfattningar om skönhet. I mitt fall så har jag ofta trott att jag har varit ful för jag har inte haft så många pojkvänner i mitt liv, och har då jämfört mig med tjejer som har haft det.


du är unik, både personlighet och utseende. Och bara för att du känner dig som världens fulaste trollunge, så finns det någon tjej där ute som önskar hon såg ut som dig och någon kille som önskar att han kunde vara med dig.


Tack för mig, leverpastej!

Här är jag, fettigt hår, smått finnig men jävligt nöjd ändå! :)​

Likes

Comments

Jag är så j*vla glad just nu. Det var allt jag ville säga!

Likes

Comments

Efter att ha fått cirka 5-6 nya länkar av min syo idag angående Au Pair och att fått chansen att kunna chatta med en tjej som jobbar som Au pair i London just nu, så känns tanken av att jobba som au pair mycket lugnare. Jag fick ställa frågor och fick även svar på de och jag får även skriva till henne när jag kommer på något vilket känns tryggt.


I början så dagdrömde jag mycket om hur det skulle bli, jag skulle kunna stå och prata med mamman medan vi lagade mat tillsammans och barnen skulle inte vara skrikiga utan glada och snälla barn. Men verkligheten är inte perfekt, jag blev medveten om det i går när jag såg en dam med en unge i en barnvagn som stor skrek, en 7 åring som drog henne i armen och en pojke i samma ålder som började vandra i väg men damen ropade honom till sig. Jag kom fram till det att perfekta barn finns inte, hur jag önskar och letar efter en sådan familj så kommer jag troligtvis inte hitta en sådan. Jag älskar barn och kom då fram till saker för mig själv.

1. 2 barn. låt mig förklara, från början kunde jag tänka mig att högst jobba med tre, men jag har bara två armar och jag är väldigt ny med detta. jag tror säkert att jag skulle klara fler och hittar jag en bra familj med tre kommer jag inte tacka nej, men jag tror 1-2 kan vara en bra början för mig.

2. sök inte efter perfektion, din familj är inte perfekt så vad är chansen att den du hamnar i är det? nu hoppas jag att mina föräldrar inte blir sura för att jag säger så, jag tror att dom vet vad jag menar. man bråkar ibland, man har olika åsikter kring grejer och man känner olika. det är naturligt, och nyttigt för en. man lär sig och förstår andra bättre genom olika åsikter. en familj med lite liknande tankar som jag har kring hobbys, levnadsstil m.m kan nog bli hur bra som helst.


Detta kanske inte verkar som mycket att ha kommit fram till, för mig är det de och jag är glad över att jag har insett detta och har fått så mycket hjälp redan med detta att vara au pair. jag tänker länka en sida min syo skickade till mig för er som är sugna på att vara au pair också. Den var väldigt bra och handlar om lite tips, vad man kommer få göra, vad föräldrar letar efter m.m. är du intresserad? klicka och läs lite isf :)

http://allastudier.se/studiefakta/68-jobba-som-au-...Likes

Comments

Jag kan ju börja med att tala om att jag i nu läget utesluter STS, inte för att de värkar dåliga, tvärt om! jag har hört och läst så mycket positivt om de, men deras avgift var för dyr. Och jag fick även reda på att det fanns mer grejer längre fram som jag skulle betala för! * ansökningsavgift: 990. programavgift: 3000. flygbiljett. polisregisterutdrag: 192. hälsoundersökning: 600-1000.

Jag bara känner ett stort fet NEJ just nu. kanske ändrar mig längre fram, vi får se. utöver detta tipsade mor min om en sida som heter Swedish connection. Jag läste om de på deras sida och de verkar bra och mycket billigare (lägg till ett skratt här). Har försökt att hitta folks tankar och åsikter kring denna organisation men har inte hittat så mycket, vet inte hur jag ställer mig till det, Hörde av en syssling att den var bra dock. De har en facebook sida för er som känner att de vill se den.


utöver detta så har jag gymmat idag, jajamän nyttig som ett päron. i 1,5 h gick jag. Så inte ett vidare hård pass om man säger så men det var trevligt. Slutar 11:30 på tisdagar så då har man gott med tid till att vara där.


Apropå Tisdag, Jag hade en körlektion med min nya körlärare idag. Min gamla har arbetat för mycket och behöver en paus. Min nya körlärare är en sockertopp, otroligt söt röst. Vet inte helt hur jag tycker angående att köra med henne, hon pratar mycket mer så att hon ofta glömde säga vart jag skulle, hon hade en egen bil än de andra på min körskola så de var jobbigt att lära sig en ny bil, hon förhörde otroligt mycket mer än min gamla.

Så det var mycket nytt att ta in idag!

Btw, mitt hår blir så här efter att ha duschat utan att använda hårtork utan låta naturens lagar fixa torkandet åt än.​

Likes

Comments

Ja idag fick jag det härliga mailet från STS som jag har väntat på. Blev helt nervös och exalterad när jag såg deras namn på inboxen. Jag öppnade mailet och kvinnan jag skrev med verkade väldigt trevlig och snäll. Hon nämnde en avgift i mailet och jag tänkte '' Ja men det är ju okej, de ska ju fixa så mycket åt mig så det är ju klart '' om man är med i en organisation så får man så hjälp med så mycket mer än om man åker privat så jag tänkte att det var självklart. Dock så var jag inte beredd på att det skulle vara så mycket. Jag kan ju inte säga att jag har tagit reda på så mycket information ännu, som vad det är jag skulle betala för, vilka priser tar andra organisationer m.m. Det kanske egentligen är ett bra pris. Men i nu läget känns det mycket, och jag vill avvakta lite innan jag vet mer. Bad min syo länka fler organisationer så får jag se hur jag gör sedan. Avgiften låg på 1380 kr och i nu läget känner jag inte, vill inte och kan inte betala det. Jag har pengar för det, några tusen över. Men jag vill se om det finns något som kanske passar mig bättre innan jag bestämmer mig för detta.

Lägger även upp en bild på min vackra halsduk som jag älskar.

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle förklara mitt blogg namn lite, Colorful Monkey.

Anledningen till namnet har inte en jätte bakgrund faktiskt, jag köpte en mössa från en katalog som heter Sweden rock shop, mössan såg helt enkelt ut som en färgglad apa.utöver namn förklaringen och bilden på mössan, Så har jag faktiskt beställt lite från katalogen Sweden dock shop som jag nämnde nyss. en handväska och en mössa som är så snygga (enligt mig i alla fall) bilder kommer att läggas upp när jag väl har fått de på posten.

Likes

Comments
Sökandet fortsätter och jag får lite olika mail från olika familjer. Efter en lång tänke stund igår kväll om hur jag ska göra mig detta bestämde jag mig för att gå in lite djupare i STS. Har skickat ett mil till dom angående att bli intervjuad till att vara au pair och hoppas på att få mail snart.

Likes

Comments