Algot verkar må bättre och bättre, solen skiner men jag har börjat få ont i halsen...ur askan i elden känner jag. Hoppas det går över.

Algot och jag var i alla fall ute på en mysig uteritt i solen både igår och idag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 159 Readers

Likes

Comments

Hästen mår sisådär...är det inte allergin (som förövrigt såg mkt bättre ut nu ikväll), så är det lite snorskum i näsan, rinnande ögon, svullna ben av att han stått inne, jag spika han i hoven. Suck, hoppas allt blir bra snart.


  • 167 Readers

Likes

Comments

På söndag är det tävling på Djursholm! Vi startar LA:1 2ggr så idag tränade vi program med Anna. Superbra gick det andra gången vi red igenom det och vi ser fram emot söndag. Hoppas på att vi har förbättrat oss sen förra gången vi startade LA:1, då fick vi drygt 60%.

Jag och Felicia red ut på Uno och Elvis, Uno drog världens bockserie med mig, så himla gullig! 🐴🌟

Sedan följde jag med Lena ut på en timmes promenad när hon tömkörde Aviczi utomhus. Superfitness!

Ni får en bild på Algot från i söndags när mamma och jag red ut, mamma hade Algot och jag Uno. 😻

  • 224 Readers

Likes

Comments

Dagarna består av: Pluggfrukost, mocka alla boxar, plugglunch, rida/fixa Annas hästar, pluggmellanmål och kanske fritid annars är det direkt sova. Så kan det vara! Men jag börjar få rutin på det, det ska nog gå i två månader.


Algot och jag har dressyrat hårt denna vecka, han är sur över något, inte säker på om det är från några knölar pga allergiutslagen eller om han inte vill jobba eller något annat. Om han vore ett sto skulle jag tro han var brunstig. Galoppen vill han inte riktigt samla sig i, Anna red i tisdags och körde hårt med honom, det var han sur över, men han lyckades också sätta under sig mer och baka in alla delar.


Idag red vi ut med kandaret just för att öva den samlade galoppen. Algot var superduktig och kunde inte slå sig fri och bli lång på samma sätt som på träns! Plus på det! I traven däremot hade han tendens till att inte ta förhållningar utan lägga sig i rollkür istället = halvbra. Tur att vi var ute i skogen...! En gång på en raksträcka var han verkligen frågande ”snälla kan vi inte öka lite här” och då släppte jag. JÄKLAR vilken fart han fick! Riktig eld i baken. Men det gick att sakta av igen efter den långa uppförsbacken och lite flås hann han få upp. Duktiga killen gick att samla galoppen på när vi hade vänt efter det också, men det sög nog rejält i musklerna på honom att jobba i den samlade galoppen, han var riktigt trött efteråt.


Imorgon ska Anna hjälpa oss, vi hoppas att det håller i sig och går att rida igenom på träns också. På söndag kommer mamma för att ta en uteritt med mig, hon på Algot och jag på Uno. Lyxigt! Hoppas det inte har fryst på och snöat igen tills dess...


Jag har världens fredagsfeeling, Anna kom med pizza till mig (bästa chefen ellerrrrr??) och allt känns lagom härligt.


xoxo  • 240 Readers

Likes

Comments

haHA där fick du du är ensam. Jag flätade hans hår. Åkte hem för Erlands födelsedag i lördags. Det var palt till middag. Supergott!

Träningen har gått ok, högergaloppen krånglar lite men vi hoppas ha det fixat igen snart.

xoxo


  • 251 Readers

Likes

Comments

Oj hoppsan. Man kanske ska blogga också, inte bara jobba sova tumblr snapchat rida whatever whatever. Äääääh, jag har haft roligt med praktikanterna. Algot går superdupermegafint just nu! Tränade för Anna igår och oj oj oj vad jag kom åt honom! Började öva på galopp-skritt-galopp nu eftersom fattningarna från trav verkar ha satt sig. Får man verkligen drömma om MSVC i sommar eller? Eller är det att gå för långt?? För öppnor och slutor gör han av sig själv, jag har inte hunnit förstöra de än...hah.


Idag var det hoppning på schemat! Vi körde spö, sporrar, kedjebett...jag måste sluta dalta och börja rida i hoppningen. Jäklar vad mycket lättare det blev med bett jämfört med hackamore. Japp, det var nog dags att byta. Var studs och trekombination som stod på schemat, vi tog inte banan i slutet på högre än 80-90cm pga vi inte är helt säkra på vad det var med hans ben, men det gick grymt bra! Nästa vecka får vi tagga upp ett snäpp och sedan kanske man kan hoppa på riktigt. Heja oss!


Annars går dagarna mest i ett här borta, praktikanterna ska stanna en vecka till, jag måste köpa mer lucern till Algot, in och ut med hästar mocka rida osv. Men det är najs!  • 266 Readers

Likes

Comments

Dumma Algot har överansträngt sig. På fredag morgon var han svullen i vänster bak och lite varm. Han som varit alldeles för pigg för sitt eget bästa, då går det dåligt även om han är så gullig när han älskar att springa. Alternativet är att han har sparkar mot boxgrannen (Ylva/fölis). Hade grym flax dock, för veterinären kom till Hadden på em, så jag snodde honom för att kika på Algot. Ingen rörelsestörning, men svullen runt kotledssenan (svullnaden hade gått ner sedan morgonen).

På kvällen var det knappt någon skillnad mellan benen, men lördag morgon var det mer svullet igen, vilket det såklart blir när han står stilla. Veterinärens rekommendation var att vila och se hur det utvecklar sig, Algot får alltså vila under helgen med promenader och så hoppas vi på att det går över snabbt. Får helt enkelt ta det mycket lugnare än vad Algot vill när vi rider!!!!

Dumhäst ):

  • 282 Readers

Likes

Comments

Nu kör vi helgfrukost och sista avsnittet av brödanimen! Har dammsugit och städat och sen ska jag och Erland på bio! Dock mår Algot halvtaskigt, skriver mer om det sen...

  • 284 Readers

Likes

Comments

Idag var jag och Algot ute och distans/tempotränade. Vi tog 15 km igen och jag hittade en väg som var exakt 7.5 km från stallet, perfekt! Algot har blivit grymt pigg sedan jag slutade ge honom havre = bra logik? Han har fått urtikara som vi tror beror på havren (alternativt mögelsporer i höet eller halmen men vi börjar kolla havren) och om han nu blev sämre av havre blir han väl piggare utan den. Istället för havre ska han få äta soja och linfrökaka utöver lucernen för att få i honom tillräckligt med protein. Veterinärerna när vi var på Täby rekommenderade ett foder som innehöll just de sakerna och en jätteduktig dam här rekommenderade det till oss också, så jag tänkte att vi provar! Algot har nämligen tappat både muskler och fett sedan vi flyttat hit – usch! Fick reda på att höet innehåller bara 24g smältbart råprotein mot 10.5MJ, inte konstigt att han behöver extra protein...


Den stora saken idag var löshoppning för alla unghästar! Det var himla kul att vara med om, det var allt från fölis (eller Ylva som praktikanterna kallar henne) som löshoppade för första gången, till Elvis som är 4 år och inhoppad men skulle vänja sig vid vattenmatta. Ylva var superduktig över själva hindrena, 20cm, men hon ville helst inte ha fötterna på marken resten av tiden. De yngsta hästarna tog vi in i två grupper om två och tre för att de skulle slippa vara ensamma och lära sig genom att springa mot kompisarna. Jag lyckades hålla Ylva hela tiden utom en gång, då jag behövde ducka/kasta mig iväg för att undvika hovarna. Halvkul! Lena stod med havrehinken och försökte muta henne så mycket som möjligt. Grymt bra träning för henne, men jag sträckte armen lite när jag höll henne kvar på marken. Jaja, det går över tills imorgon!


Vi åkte och handlade idag (stackars praktikanterna har ingen bil) och glassen jag ville ha fanns inte, så jag fick ta ungefär samma smak fast sia-glass. Den kostade 40 kr mindre? Hm. Får väl se hur annorlunda det faktiskt är! Bakade nytt bröd också, har verkligen snöat in mig på Lindas snabba julbröd, även fast det inte är jul. Glömde köpa torkade aprikoser dock, så hade i äpple och kanel istället för aprikoser och kummin. Kan helt klart säga att det blev lyckat!
  • 293 Readers

Likes

Comments

Dagarna går i ett här, vet inte om det ör bra eller dåligt. I tisdags tränade jag och Alhot för Anna, det gick inte alls bra. Galoppen och traven blev bra var för sig men övergångarna gick helt åt skogen. Algot kanske inte ska vila? Massor av snö har vi fått också.

Onsdag var det hoppning och hej å hå... Allt gick jättebra tilla vi höjde banan. Då sa Algot "TROLOLOLLL DU KAN INTE KONTROLLERA MIG PÅ HACKAMORE" och drog rakt fram och förbi alla hinder. Jaha...? Insåg dessutom när Malin sa det att jag har aldrig sagt till honom när han vägrat, jag har bara skyllt på mig ajälv när han stannat. Har inte velat bli som de på tävlingsbanorna som piskar runt sina hästar, usch! Men ja, ibland måste man säga till också. Snacka om att Algot blev förvånad när jag sa till honom när ham stack förbi. Behövde knappt snudda honom på bogen med spöt och han sa i princip "VA??! Kan du bli arg? Hoppsan!!!". Vi fick order om att ha bett nästa gång, får se om det går bättre! Det är inte alltid lätt att hoppa den hästen, men ibland är det jättelätt, som på pay&jumpen t.ex. Lär sig något gör man ju i alla fall.  • 292 Readers

Likes

Comments