Header

Ibland saknar jag inspiration till att laga mat. Då är en evigt tacksam för veganmatgruppen jag är medlem i på Facebook. Om idéerna är slut är det ett perfekt ställe att vända sig till. En användare hade slängt ihop en wok och jag blev så sugen att jag var tvungen att följa exemplet. Så det fick helt enkelt bli kvällens middag. Förutom en smärre överdos av sås så blev det magiskt gott!

Du behöver:
Risnudlar
Frysta wokgrönsaker
Tzaystrips
Soja
Rapsolja eller sesamolja
Chilipulver
Paprikapulver
Vitlökspulver eller vitlöksklyftor
Spiskummin
Koriander

Blötlägg nudlarna i 20-30 min så de blir mjuka. Blanda soja, olja och kryddorna till en sås (prova dig fram för smak och mängd). Stek wokgrönsaker och tzaystipsen, släng i nudlarna och till sist såsen och blanda väl. Klart!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Och där gick jag äntligen och bytte ut headern. Det där bildkollaget höll på att göra mig galen, så jag ville ha något enklare men ändå representativt ör mig och bloggen. Trots att jag helst vill se så lite av mig själv som möjligt i själva headern kom det sig ändå att jag valde ut fyra selfies som visar upp varsin sida av mig: nörden, rockbruden, träningsnarkomanen och... ja, satanisten kanske (är inte djävulsdyrkare eller så, men tokälskar pentagram och är i allmänhet intresserad av satanism och religion överhuvudtaget ur ett studieperspektiv). Textraden kommer från en av mina favoritlåtar, Nightwishs The Greatest Show on Earth, och fungerar som metafor för mina olika sidor, personlighetsdrag och intressen.

I all ärlighet är jag fortfarande inte helt nöjd. Därav risk att jag gör smärre justeringar eller till och med gör en ny igen. Och andra sidan blir jag aldrig 100% nöjd med något kreativt jag skapar vilket är ett syndrom jag lärt mig leva med för längesen. Hashtag: perfektionist.

Före

Efter

Likes

Comments

I dag skickade jag in mina anmälningar till högskolan inför höstterminen. Har dock väldigt mixade känslor kring om jag vill sätta mig i skolbänken igen. Jag har pluggat av och till sedan studenten, både på folkhögskola och enstaka kurser på universitetet med blandade resultat. Nu är det tredje året i rad jag söker till hela program och jag har lite ångest inför beskedet. Senast kom jag in på mitt förstahandsval men tackade nej till förmån för heltidsjobb och en underliggande ovilja att bli en fattig student. Men det var då, vem vet hur tankarna går i sommar när svaret kommer? Spännande ska det bli oavsett!

Likes

Comments

Bestämde mig så sent som i onsdags att åka och se Sabaton i Norrköping igår. Det stod länge oklart om jag skulle hinna, eftersom det länge pratades om tillbakaflytt till min nyrenoverade lägenhet exakt samma datum, men vid konstaterandet att det fördröjs till månadsskiftet köpte jag tillslut konsertbiljett. Ett annat alternativ var att gå och se Beauty & the Beast, men jag skjuter på det till idag istället. Hade egentligen velat se den på premiären, med vad fan.

Nu har jag naturligtvis tänkt skriva några ord om hur konserten var. Fantastisk, som vanligt. Det var åttonde gången jag såg Sabaton live och det mesta var sig likt (med undantag från trumvikarie då ordinarie trummisen Hannes Van Dahl är pappaledig). Bomber och granater, pansarvagnar, pilotbrillor och en helt okej setlist där den absoluta höjdpunkten blev en akustisk version av The Final Solution. En av deras bästa låtar som blev ännu vackrare i en avskalad tolkning, och om ett så tungt och viktigt ämne. I övrigt levererades mest spår från de tre senaste plattorna och naturligtvis de vanliga klassikerna. I efterhand hade jag gärna önskat mer äldre material a lá 2008 och bakåt, men man kan inte få allt här i världen.

Jag hoppas på att få komma iväg och se bandet på hemmaplan i Falun i sommar. De vet alltid hur man levererar en bra spelning och trots att jag sett dem så många gånger nu blir det aldrig tröttsamt. Eller ja, någon gång kommer det antagligen bli det, men den dagen är ännu inte kommen.

Likes

Comments

Jag känner oerhörd hype inför den här filmen. Äntligen en rulle med en kvinnlig superhjälte i fokus, en av mina favoriter också. Hoppas innerligt att den håller högre kvalité än sina föregångare. Jag har visserligen gillat alla filmer inom DCEU som spottats ut hittills, men långt ifrån lika mycket som konkurrenten Marvels.

Likes

Comments

Kikar in här med ett meddelande om att jag fortfarande lever. Jag hajar att bristen på updates inte gått någon obemärkt förbi. Skyller på tuff jobbvecka och det lär bli fler tuffa veckor på jobbet framöver med anledning av fortsatt sjukfrånvaro i personalstyrkan. Förutom att jobba ihjäl mig har jag äntligen blivit frisk från förkylningen, sett Logan på bio, haft tjejkväll med underbara vänner och sovit bort en hel söndag på grund av bakfylla. And that's pretty much it.

Orsaken till bloggpausen är helt enkelt att jag inte orkat. Har känt mig så slutkörd i kropp och huvud att det enda jag velat göra är ligga på soffan och mysa. Ibland behöver man såna dagar, i mitt fall tydligen en vecka. Jag ska fortsätta med det nu, i sällskap med mat och film.

Likes

Comments

Har ni sett dokumentärserien Planet Earth? Om inte så borde ni, det tillhör liksom allmänbildningen kan jag tycka. Med tio år på nacken är den fortfarande lika fantastisk, med häpnadsväckande naturporr från jordens mest exklusiva hörn som gör en annan äventyrslysten själ helt varm i kroppen. Jag kommer aldrig sluta förundras över hur vacker och full av liv den här planeten är, långt utanför städernas kvävande avgasmiljö, på platser mänskligheten hittills inte förstört. Nu har serien fått en uppföljare, Planet Earth II, som hade svensk premiär på SVT2 i söndags. Avsnittet finns på playen, så om ni inte har något att titta på ikväll så är det ett hett tips! Bara att ledmotivet är skrivet av Hans Zimmer gör säsongen värd att se.

Likes

Comments

Vad lyssnar du på just nu: Watain - Waters of Ain.
Nämn en låt som gör dig ledsen: Ghost - Bible. Själva låten är inte sorglig i sig, men så fantastiskt fint och hjärtskärande tolkad att jag bara vill gråta.
Vilken är världens mest störiga låt: I princip allt som spelas på Rix FM och Megapol som jag tvingas lyssna på i firmabilen vareviga dag. Och nej, jag kan inte stänga av radion. Klarar inte av att köra bil i tystnad.
Favoritband/musiker of all time: Nightwish.
Band/artist du nyligen upptäckt: Varvat väldigt mycket Kreator och Testament på sistone och det har jag inte gjort förr. Jag har ju hört dem tidigare, men aldrig liksom LYSSNAT på dem förrän nu.
Bästa kvinnliga röst: Sharon den Adel (Within Temptation), Floor Jansen (Nightwish), Angela Gossow (ex-Arch Enemy), Lana del Rey och Minniva Borresen.
Bästa manliga röst: Peter Steele (Type O Negative), Till Lindemann (Rammstein), Marco Hietala (Nightwish, Tarot), David Gilmour (Pink Floyd) och Ronnie James Dio.
Vilken musikstil lyssnar du mest på: Metal, till typ 75%
Vad lyssnar du på när du vill bli glad: Allt som svänger, och i denna kategori passar hur mycket som helst. Som Tenacious D, Flogging Molly, Equilibrium, Dropkick Murphys etc.
Vad lyssnar du på när du vill lugna ner dig: Singer/songwriters a lá Lana del Rey, Johanna Kurkela, Enya, Tori Amos och Lisa Miskovsky. Och för fasen, filmmusik!
Senaste konserten: Charta 77 på Bomber Bar.
Vem eller vilka lyssnar du på mest just nu: Tarot.
Mest hatade bandet/artisten: Tycker det är onödigt att lägga energi på band och artister man hatar. Gillar man inte, så lyssna inte. Personligen tycker jag inte om Håkan Hellström och dansbandsgrupper.
Låt som får dig att tänka: Pink Floyd - High Hopes.
Band du anser att resten av världen borde älska lika mycket som du: Inget särskilt vad jag kan komma på.
Fräckaste musikvideon: Alla av Rammstein och Behemoth.
Kan du spela någon instrument: Spelade piano och gitarr under några år men blev aldrig bra på det. Kan dock fortfarande grundackorden.
Har du någonsin deltagit i en moshpit: Bara en gång och det lämnade mig traumatiserad. Usch.
Är du medlem i ett band: Nej.
Har du någonsin dejtat en musiker: Nej.
Önskar du att du var musiker: Önskar att jag kunde sjunga iallafall...
Bästa tjejbandet: Ogillar epitetet tjejband, men om jag måste välja så svarar jag Sisters of Suffocation. Holländsk dödsmetall av kvalité.
Senaste låt du hörde på radio/cd etc: Någonting med Miriam Bryant vill jag minnas.
Vad tycker du om klassisk musik: En sjukt underskattad genre. Inget jag lyssnar på regelbundet men kan vara trevligt ibland. Min favorit är clichéartat nog Mozart.
Vad tycker du om countrymusik: Nja, sådär. Förutom Johnny Cash då, han är okej.
Vad tycker du om death metal: Ren kärlekMed diverse undantag.
Senaste STORA bandet du såg live: Amon Amarth.
Lyssnar du på musik på främmande språk: Tyska, finska, danska... Antar att de räknas som främmande eftersom majoriteten av all populärmusik har texter på engelska.
Om du var ett instrument, vad skulle du vara: Ett ostämt piano.
Lyssnar du på radio: Som nämnt i fråga #2, bara i firmabilen.
Gillar du MTV: Nej.
Har du träffat någon känd musiker: Ett antal, ja. Rammstein, Nightwish, Dimmu Borgir, ReVamp, Within Temptation, två femtedelar av Sabaton och Mikael Åkerfeldt (Opeth).
Vilken låt beskriver dina känslor just nu: Nightwish - Beauty of the Beast.
Låt(ar) som beskriver ditt liv: Just nu Tarot - Guardian Angel.
Kan du namnet på alla bandmedlemmar du lyssnar på just nu: Ja.
Vilken känd musiker skulle du gifta dig med om du fick chansen: Skulle aldrig kunna tänka mig att gifta mig med någon bara för att jag råkar gilla hans musik, det måste finnas ömsesidiga känslor inblandade. Men om jag en vacker dag träffar någon känd musiker och vi faller för varandra så visst.
Favoritfilm-soundtrack: Interstellar. Det mesta av Hans Zimmer i allmänhet.
Vad lyssnar dina föräldrar på: Mestadels radion, såvitt jag vet.
Vad lyssnar du på precis NU: Wintersun - Sons of Winter and Stars.
Använder du bandtröjor: Är inte det här en lite onödig fråga? Jag äger sisodär 30 stycken, klart ja använder dem!

Likes

Comments

Dra åt helvete vad den här helgen kommer välbehövligt. Vi har haft kaos på jobbet hela veckan, med flera ur personalen sjuka och eftersom vi är ett litet företag räcker det bara med en frånvarande för att skapa problem i schemaläggningen. Undertecknad har fått jobba nästan fulla dagar hela veckan. Inget mig emot, cash is king liksom, om det inte vore för att själv inte känt mig särskilt kry. I början av veckan bröt en ordentlig förkylning ut i min kropp följt av sömnproblem och alla vet att ett rörligt, fysiskt krävande jobb i samband med en förkylning inte är helt optimalt. Dock har förvånansvärt nog ingen feber utbrutit vilket fått mig att kämpa mig igenom dagarna ändå trots överhängande sjukdomskänsla och en trötthet jag sällan skådat hos mig själv (för att jag ska sjukanmäla mig krävs mer eller mindre att jag ligger döende). I dag när jag åkte hem kände jag verkligen hur all energi förbrukats in i det sista. Jag är helt slut, och har på köpet åkt på axelsmärtor och spänningshuvudvärk. Tack för det.

Så i helgen tänker jag bara chilla som ungdomarna säger. Okej, kanske städa och promenera lite då båda delarna är mer än välbehövligt. Det ser ut som fan i hela lägenheten och jag hatar oreda mer än vad jag hatar broccoli.

Likes

Comments