Header
View tracker

I dag skippade jag faktiskt gymmet och gav mig ut på en löparrunda istället. Bortsett från de 5-10 minuter jag spenderar på löpbandet som uppvärmning före varje styrkepass så minns jag inte när jag sprang senast. Typ i höstas eller nått. Jag avskyr egentligen cardio, det är inte alls lika kul som styrketräning, dock nödvändigt om en ska orka lyfta tyngre vikter. Styrka och kondition går hand i hand, mer än vad man kan tro.

I all ärlighet så var dock en egentliga orsaken till springturen det fina vädret. När en jobbar inomhus större delen av dagarna blir det inte mycket dagsljus under vinterhalvåret. Så i morse när jag vaknade till strålande sol och vårväder(!) tänkte jag att det borde tas till vara på när chansen ges. Sagt och gjort, på med löparskorna och ut i elljusspåret ett stenkast hemifrån. Det blev en kort tur á 35 minuter, men gick bättre än förväntat. Kunde förstås inte låta bli att smussla in lite styrka ändå när jag halvvägs runt passerade utegymmet uppbyggt längs spåret och körde ett triset x 4 bestående av squats, jumping squats och chins. Att fortsätta springa sen med halvmöra ben... Det var inte lätt.

Likes

Comments

Jag har säkerligen en grej för det indiska köket och dess kryddor. Älskar spicy food och skulle äta starkt betydligt oftare om min mage tålde det. Den tenderar att protestera mot hettan med magkatarr och ballongsvullnad. Mycket jag gillar i matväg stör mitt innandöme på något sätt. Kaffe och öl har exempelvis samma effekt, tack för det.

Till middag igår slängde jag hursomhelst ihop en tofu tikka masala. Receptet är taget från min favoritmatblogg, men i vanlig ordning inte följt till punkt och pricka. Blandade havregrädde och kokosmjölk och bytte ut ungefär halva mängden tofu mot kikärtor. Men det fungerade det också, jag dog matkomadöden på grund av supergott! Så i dag fick resterna självklart hänga med till jobbet som matlåda.

Likes

Comments

1. Planera min träning bättre.
Den enda träningsrutin jag fick in förra året var vilka dagar jag skulle träna och vilken muskelgrupp per dag. Körde i regel samma övningar hela tiden, med utbyte mot någon annan för variationens skull någon gång ibland. Det blev sjukt tråkigt i längden vilket slutade med bristande motivation och ingen träning alls på flera veckor i perioder, plus att exakt samma övningar inte är helt optimalt om en vill utvecklas. Det ska det bli ändring på nu. Jag ska ta tiden att lägga upp mina pass bättre. Våga testa nya övningar. Låta mig inspireras. Verkligen gå till gymmet, ta fram yogamattan eller ta en långpromenad när humöret vill det och inte banga på grund av förutbestämd vilodag.

2. Lägga mer tid på böcker och serier.
Läsa är superbra terapi för själen, vilket min ofokuserade hjärna inte lyckades förstå förra året när jag misslyckades totalt med löftet att läsa ut alla hittills olästa böcker i min bokhylla (runt 25 stycken). Jag tog mig aldrig tiden, fastän jag jag egentligen älskar att läsa, utan föredrog att ge mig själv dåligt samvete genom att spendera både vardag- och helgkvällar med slösurf och YouTube och någon film mellan varven. Samma grej med serier. Det finns så många serier därute som verkar vara i min smak, som det snackas mycket om och som jag ännu inte sett av samma anledningar. Har tappat räkningen på hur många (vi snackar säkert runt 50-60 säsonger totalt). Målet är i allafall att avverka minst hälften på bucketlistan innan 2017 är slut. Utan att glömma de serier jag redan följer, naturligtvis.

3. Bli en bättre bloggare.
Det har blivit en hel del ofrivilliga bloggpauser under året. Jag vill skylla på inspirationsbrist, vilket delvis är sant, men de största anledningarna stavas lathet och perfektionism. Jag älskar att blogga och att skriva men har ibland undvikit det för att kvalitén på inläggen i mina ögon ändå inte kommer hålla. I år ska jag försöka sluta sätta så stor press på mig själv och inse att jag KAN skriva. Nischen kommer till att börja med vara densamma som tidigare, bara att bloggandet ska bli mer regelbundet. Inte som i ett inlägg om dan, men åtminstone 3-4 i veckan.

Vad har ni för mål under 2017?

Helt orelaterad groupie med min nya bästa vän. He approves!

Likes

Comments

1. Hur har ditt 2016 varit?
Upp och ner är väl den korta historien. Jag fick ett jobb som inte var ett sommarjobb, såg massor av konserter som gjorde mig lycklig för stunden och började umgås mer med de fåtal människor jag verkligen gillar och mindre med energitjuvar. Räckte dock inte för att bli av med diverse hjärnspöken. Jag saknar fortfarande tillfredsställelse och sinnesro i livet.

2. Gjorde du något som du aldrig gjort förut?
Skaffat ett ordentligt heltidsjobb och kunnat försörja mig själv utan ekonomisk hjälp från mina föräldrar eller F-kassan. Köat 11 timmar för att se mitt favoritband live från första raden. Lyft tresiffrigt i marklyft. Levt utan kött och fisk. Sprungit två mil a.k.a Göteborgsvarvet.

3. Reste du någonstans, vart?
Ovanligt lite. Inte en enda utlandsresa blev av, som det annars brukar av ren tradition. Skyller på jobb och inte råd att ta ut semester. Göteborg, Stockholm, Gävle och Falun blev de enda resmålen i år, de två sistnämnda för festivaler.

4. Hur firade du din födelsedag?
Med konsert och shopping i huvudstaden. För en som bor tämligen långt därifrån är det alltid lika spännande och exklusivt att åka dit och gå loss i affärer som bara finns där (och eventuellt i åra två andra storstäder).

5. Bästa boken du läste i år?
Ett av mina mål för 2016 var att läsa fler böcker, ett projekt som sorgligt misslyckades. Påbörjade flera stycken, skönlitterära som vetenskapliga, men avbröt efter bara ett kapitel i ren avsaknad av både koncentration och motivation. Den enda bok jag lyckades läsa ut var Harry Potter and the Cursed Child. Den var helt okej. Tillräckligt bra för att sträckläsa den.

6. Bästa filmen du såg i år?
Om jag bara får välja en så är det definitivt Rogue One: A Star Wars Story. Jag måste erkänna att jag inte hade några förväntningar alls, mest på grund av en negativ syn på spinoffs, men fick mer än vad jag vågat önska och lämnade salongen helt mållös.

7. Bästa köpet?
Om vi pratar materiella ting så är det utan tvekan Dipbrow Pomade från Anastasia Beverly Hills, Kat Von D:s Innerstellar Eye Shadow Palette, klädesplagg från Killstar och Nightwishs Vehicle of Spirit-DVD .

8. Vilka låtar kommer påminna dig om 2016?
Enligt Spotify är dessa tre mina mest spelade och de har samtliga haft stor betydelse för mig under året.

9. Största musikaliska upptäckten?
Sportlov och Wardruna.

10. Något speciellt du ska göra under 2017?
Utöver det vanliga, som att gå på konserter/festivaler och bio? Nej, inget inbokat än så länge.

Likes

Comments

Verkar som jag efter min födelsedag delvis glömde bort allt vad blogga heter. Eller rättare sagt omedvetet prioriterat bort det. Som alla er andra har jag firat jul och nyår, och under mellandagarna jobbat och tagit upp träningen igen efter flera veckors stillestånd. Och tampats med ångestkänslor och sömnsvårigheter. Bra avslut på ett lika glädjefyllt som förjävligt år.

Jag hade i allafall en väldans trevlig jul och ett minst lika trevligt nyårsfirande. 2017 skålades in i mitt crib med tomtebloss och champagne i sällskap av världens finaste vänner. Först klockan fyra gick de sista hem, och vid det laget satt undertecknad och halvsov i fåtöljen. Sociala sammanhang tär på krafterna. Eller så var det min kropps sätt att förklara att det här med att ordna fest inte är min grej.

Likes

Comments

Den 27 december avled en filmikon i sviterna av en hjärtinfarkt. Carrie Fisher, a.k.a prinsessan Leia i Star Wars. När dödsåret 2016 äntligen började gå mot sitt slut slår det till med ytterligare en käftsmäll av sorg. Räckte det inte med David Bowie, Alan Rickman, Prince, Leonard Cohen och alla de andra? Var en till tvungen att ryckas ifrån oss, alldeles för tidigt?

Jag saknar ord för att beskriva hur jävla hårt nyheten slagit mig. Av alla dödsfall som skett i år är det här tveklöst det absolut värsta. Så jag får lov att fatta mig kort. Tack så mycket, Carrie, för din medverkan i världens bästa filmfranchise. En franchise jag avgudat sen barnsben och som ligger mig närmast hjärtat än i dag. Tack för att din karaktär blev min första stora kvinnliga favorit. Bara tack för allt. May the Force be with you 💔

"Death is a natural part of life. Rejoice for those around you who transform into the Force. Mourn them do not. Miss them do not. Attachment leads to jealousy. The shadow of greed, that is" - Yoda

Likes

Comments

För att fortsätta på ämnet Stockholm så var det inte bara för konserten vi åkte dit. Dagen efter, i söndags, inträffade nämligen någons födelsedag. Någon som råkar vara jag. 24 år. Det firades med flera timmars knatande på stan där jag tog till vara på en av mina största talanger: spendera mer pengar än planerat på födelsedagspresenter till mig själv. innan jag och mor träffades på ett café för lite afternoon tea med diverse vegetariska godsaker. Hur mysigt som helst. Har dock insett att jag inte bryr mig lika mycket längre om min födelsedag. Jag gillar uppmärksamheten, men att bli ett år äldre känns inte lika spännande nu som förr. Har också insett att det räcker med ett dygn i storstan för att den ska suga musten ur mig. För mycket folk och trafik för min smak. Ändå är det roligt att besöka Stockholm ibland, om inte för en konsert i så fall för shoppingens skull.

Samtliga nyinköp nedan från vänster:

  1. Pentagramväska från Shock. Självklart i fuskskinn.
  2. Kat Von D:s Innerstellar Eye Shadow Palette från Sephora.
  3. Ghost - Meliora, Avantasia - Ghostlights, Equilibrium - Armageddon och Star Wars-väggkalender från Bengans. Tacka fan att fysiska skivbutiker fortfarande finns, blev mig som ett barn på julafton bara av att kliva in.
  4. Kingkiller Chronicles av Patrick Rothfuss från Science Fiction-bokhandeln. Ska enligt alla som läst dem vara den bästa fantasyserien i modern tid. I hope it's true.

Likes

Comments

Efter en fullpackad vecka bestående av biobesök och julbord tillbringade jag helgen i huvudstaden. Älskade Amon Amarth och Behemoth stod redo för gig på Fryshuset och min plan var att ta mig frontrow, vilket gick som smort efter tre timmars köande med ihjälfrusna tår på köpet. Dock värt mödan, båda banden var lika grymma som väntat. Fjärde respektive tredje gången gillt för mig och i de förstnämndas fall den bästa hittills. Behemoth var dessvärre bara support vilket innebar alldeles för kort speltid i mitt tycke. 45 minuter räckte ta mig fan inte, jag behövde minst en timme till, och uppenbarligen tyckte publiken detsamma då majoriteten var på plats lika mycket för dem som för huvudakten. De hann i allafall lira några av mina favoriter från senaste släppet The Satanist och en hög gamla klassiker vilket mättade hungern nästan tillräckligt. Dra åt satan vad jag avgudar de där polackerna.

Amon Amarth slog till med en ny scenshow innehållandes allt från guden Loki till duellerande vikingar. Setlistan omfattade mest spår från nysläppet Jomsviking och fick undertecknad, vars åsikter om plattan svajat sedan releasen i mars, att ge ett slutgiltigt betyg på den. Albumet är riktigt jävla bra ändå. Höjdpunkterna blev dock ändå mina gamla favoriter Father of the Wolf och Death in Fire samt klassiker a lá Twilight of the Thunder God och Guardians of Asgaard, varav den senare fick celebert besök av sin gästvokalist LG Petrov på scen. En mäktig kväll, trots att jag under drygt tredjedelen av tiden stod fastklämd mellan två bjässar och slutligen hamnade i en förjävla oergonomisk ställning med ryggsmärtor som följd tack vare det obligatoriska trycket bakifrån. Men jag behöll min frontrowplats och röjde så gott det gick; hade jag fått den skulle jag minsann stå kvar. Punkt slut.

Likes

Comments

Den 16 december släpper mitt favoritband sin nya live-DVD Vehicle of Spirit. Undertecknad har naturligtvis förbeställt ett ex, konstigt vore det annars. Det blir en perfekt födelsedagspresent/julklapp till mig själv, nästa helg fyller jag nämligen 24 år och helgen därpå är det julafton. Var tar tiden vägen?

I väntan på paketet njuter jag gärna av att titta på liveklippen ovan. På repeat. Så mycket gåshud, så mycket känslor som vållar fram. Även om jag inte var på konserterna som filmades till det här släppet kommer det kännas likadant som när jag stod där längst fram på Bråvalla i somras och på Stockholmsspelningen förra hösten, de enda gigen jag kunde se under senaste turnén. Magiskt, euforiskt, tårfyllt och helt underbart. För känslosamt att beskriva med ord.

Likes

Comments