Blev en del bilder från passet 11/3, provade lite sidvärtes i galopp bland annat vilket funkade bättre än väntat :D

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

6/3 Hade jag för mycket tid över när jag väntade på Martina så jag passade på att knoppa. Hon blev rätt sen så blev bara en del bilder från slutet av passet, och tydligen inga galoppbilder heller. Härligt pass var det i alla fall :)

Likes

Comments

Blev lite bilder 2/3 också. Vet inte vad det var för kamerainställningar, men rätt var det då inte i alla fall xD Lite användbara bilder blev det dock ändå.

Likes

Comments

...Och sedan behövde jag också få rida (A)

​Antar att ni förstår varför jag vill ha boots fram..? 
Han har sisådär 20 cm övertramp i fri skritt och inte alltid jättebra koll på benen.

Likes

Comments

Vårt pass 1/3, Martina fick ta halva passet för att känna på Grädden^^
Martina som i vanliga fall får sitta med kameran för att fota/filma mig när jag rider.

Likes

Comments

Just nu vandrar jag från stallet till ridskolan för lektion. Har med Grädden på mina vanliga ridlektioner då både han och ridskolehästarna tar det med ro. Nyttigt med miljöträning, variation av underlag och framför allt ha en ridlärare som håller koll på mig ;)

En hög bilder från slutet av februari. Börjar kunna lägga honom lite lägre och rundare utan att tappa kontakten helt^^ Lite bonusbilder på högdräktig Ninya som är tung och ganska stel men bjuder på härlig ridkänsla som vanligt när hon väl är uppvärmd :)

Först Grädden i Ljusblått <3 Tycker det passar honom galet bra, tycker dock inte alls om att schabraket har mörkblå kant. Ska hitta bättre någon gång i framtiden (A)

I ljusrosa. Finns en del blandade åsikter om huruvida en valack ska ha rosa och vilka hästfärger det passar till. Min åsikt är att ljusrosa är bra till ALLA hästar för att ljusrosa är helt enkelt fint och mysigt oavsett (A) Batteriet dog efter fem minuter så blev bara några bilder från uppvärmningen detta pass.

​Och ers höghet Ninya rider jag fortfarande 1-2 dagar i veckan. Fina grisen.

Likes

Comments

Dags att ta igen missade bildbomber, eller hur?

Finns hela tiden massa att jobba med, försöker hela tiden hitta en vettig balans där jag jobbar honom så han hela tiden utvecklas/byggs upp, men inte överanstränger honom. Lite svårt att hålla sig själv i skinnet när han KAN mycket och är så positiv samtidigt som han inte är musklad för att jobba korrekt riktigt. Men känns som jag prickar ganska rätt trots allt. Tycker det hela tiden är små saker som släpper lite mer för varje pass :)

Börjar bildbombsuppdateringen med ett pass i februari, den 12:e om jag minns rätt^^

Galoppfattningar är inte riktigt starkaste sidan hos någon av oss, så det händer inte helt sällan att blir sådana där vackra missförstånd... xD​

Likes

Comments

Bildbomb från förra helgen, vårat fjärde ridpass :)

Fortfarande inte bestämt mig för vad jag ska kalla honom. Just nu blir det mest Ponnyn eller Grädden. Och Nemo ibland eftersom det är det namnet som står i stallet än så länge.

​Martina som fotat med min kamera :)

Likes

Comments

För Grädden ser veckans upplägg ut såhär:

Idag
45 min promenad på mjuka grusvägar.

Tisdag
Ridpass i ridhuset, främst grundläggande övergångar och jobba på att kunna ha lagom kontakt i bettet.

Onsdag
Hovslagaren kommer ut och det blir nya skor runt om.
Skrittpass ute eller i ridhus beroende på underlag och väder.

Torsdag
Ridpass i ridhuset. (eventuellt rida ut och träna dressyr om grusvägarna skulle vara någorlunda mjuka).
Ska troligtvis släppas ihop med ny hagkompis!

Fredag
Longering och eventuellt kortare skrittpass.

Lördag
Ta med honom till ridskolan på min ridlektion och se om det fungerar bra.

Söndag
Lite lättare/kortare ridpass, och skritta ut om underlaget känns bra.

På vardagarna får jag åka till stallet och mocka & rida före jobbet (jobbar eftermiddag/kväll). Och på lördagar och söndagar rider jag även Ninya som vanligt. Inte mycket fritid utanför stallet för mig... x)

Likes

Comments

Idag blev det äntligen bilder på honom, och börjar vara dags för en presentation?

Delightful Magic är en tysk ridponny född 2001. Han har främst varit hopponny hos tidigare ägare och tävlat med fina resultat upp till LA. Jag själv har dock tänkt konvertera honom till dressyrponny och tror han kommer trivas med det också. Och självklart blir det en del variation ändå och lite hoppande ska det nog också bli - men på lägre höjd än han är van vid ;)

Han har tagit stallbytet jättebra och är fantastiskt social och rolig. Tycker bara det är jobbigt att stå stilla emellanåt innan ridning. Finns mycket att jobba på när det gäller balans och styrka - han är i fin kondition sedan tidigare, men inte "dressyrkondition" så att säga. Han är välriden, lyssnar väldigt fint på hjälperna, känslig och jättesnäll - väldigt rolig och nyttig att jobba med och om jag inte klantar till det kommer han snabbt bli starkare och stabilare i dressyren. Planen är att varva ridpass på bana varannan dag med långa skrittpromenader eller arbete från marken, i åtminstone någon månad framåt.

Likes

Comments