Arborist, Nya Zeeland

Förra veckan när vi besökte Hunua Falls så träffade vi en annan svensk (!) arborist som berättade att det var en tävling som hölls under den här helgen - så vi valde att hjälpa till.

En halvtimme från där vi bor ligger nationallparken Wenderholm, där hölls tävlingen .

Lördagen handlade om att förbereda inför tävlingen under söndagen.. Och det bjöds på korv och korvfest båda dagarna. Fast under söndagen var det fler kvinnor där.

Jag passade även på att smita iväg en kortis för gå en av stigarna där och njöt av utsikten.

Under söndagen fick jag även pröva på att klättra. Old school-sättet tydligen, men det var så tungt. Kom knappt halvvägs upp första gången. Jag kunde inte sluta skratta när jag satt i trädet och försökte med stadiga grepp dra mig uppåt. Jag var tvungen att äta en till korv för att återfå krafterna igen innan jag prövade att klättra en gång till.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Resor, Nya Zeeland

Mindre än timme söderut från oss ligger Hunua Rangers. En nationalpark med stigar och vattenfall.

Det finns olika längder på hiken och vi valde att gå en loop på 3 timmar. Vi var näst intill ensamma och solen letade sig fram mellan löven.

Det är höst nu i Auckland och det ser man på vissa träd men att ta långa promenader är betydligt behagligare nu än under sommaren.

Vi delade stigarna med två andra grupper till en början och när vi hörde röster komma närmare, så gick vi snabbare. Jag var tvungen att ta långa kliv för att kunna försöka hänga med Joakims tempo.

Och min kondition testades. Röd och kippandes efter luft följde jag starkt efter och jag insåg att jag verkligen bör konditionsträna lite mer för att kunna orka med promenaderna och framtida vulkan-bestigningar!

2 timmar in i hiken kommer man fram till utsikten som är slående vacker och där får man belöningen efter all slit, svettandes.

Likes

Comments