Louise osv, Listor & sammanfattningar

Veckans läsning: Försöker läsa. I really do. Har börjat med små och stora lögner av Liane Moriarty ( i snigelfart) och ska också försöka ge mig in i den akademiska världen...

Vad ser du framemot denna vecka? i veckan är jag ledig väldigt mycket och det innebär tid till annat än bara jobba, laga mat, träna och sova på repeat (Förhoppningsvis.) Jag ser även framemot att börja läsa inför högskoleprovet som jag hade tänkte bemästra i april. Det är nog bra att åtminstone börja kika på gamla prov och känna efter vad man egentligen get sig in på. Varför ens anta detta hemska prov, tänker säker någon? Mitt svar: jag tror jag mest gör det som en back-up, för att komma in på den utbildningen jag vill gå.. Och jag hoppas också på att få fyra dagar fyllda med träning innan en träningsledig fredag, när det nalkas skidhelg hos mina föräldrar i Arvidsjaur.

Veckans låt: Speak Easy - mansionair

Veckans helg-planer: Åka till arvidjaur. Skidra. .Bli bortskämd med god mat och kliad av mami.

Veckans träning: Min planering säger fyra pass på raken. Jag hoppas min kropp också säger " ja, vad kul med fyra pass på raken." Woho. Hihi-hoho. Hehe.. Jag lät ju inte jättepeppad.. Men det blir skönt efteråt om inte annat!

Veckans köp: förmodligen... Dammmm-da-Da-daaaam... *trumvirvel* MAT.. Och toalettpapper!

Veckans tv-serie: Ser Gilmore girls i snigelfart med sisådär 2-dagars till 3-veckors uppehåll. Alltifrån inte så regelbundet. Men om "på spåret" räknas (??) så finns det något jag följer slaviskt. varenda fredag är det jag, Kristian Luuk och Fredrik Lindström! 💘


​​

Louise ​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Välkommen till mitt frukostbord och lördag! Detta kombinerades med Nyhetsmorgon och vinterstudion. Mmmh! Det är nog en av min favoritsysselsättningar om morgnarna, sitta där, i soffan och bara må med en koppkaffe och röra mig i slow motion - Helst utan press.

P.s den guldiga ljusstaken köpte jag i torsdags på lagerhaus för endast 49kr. (!!) hur fin som helst!

Sen blev jag ivrig att fota och visa mina nya skönheter från indiska. (Också inköpta i torsdag) jag som trodde att dessa var slut, både på hemsidan och i butik men hipsvips stod det 10st lådor framför oss när vi klev in i butiken. Och det fanns inget annat än att slå till! 175kr senare var dom mina och jag var i extas.

och sist men absolut inte minst. Mina nya koppar från pentik som jag fick i julklapp av familjen Fredriksson. SÅ. HIMLA. FINA.

Storleken. designen. Känslan... And you name it. They're perfect.

Senare under lördagen nalkades det jobb... Min mys-bubbla sprack och verkligheten tog vid. Rätt skönt ändå på ett bra sätt och det har helgen formats efter; jobb och försöka sova så mycket en kan. Imorgon är jag ledig!!

​​

Louise ​

Likes

Comments

foto, Snö & skidåkning

Kåbdalis. Eller Goabddalis i urfolksmun.
Här spenderade jag min söndag med Vänner och det skulle vara fel att ljuga över såna här bilder... Hur mycket jag älskar snö, skidåkning, sol och detta landskap ihop. Det skulle kunna jämföras med att nå Nirvana eller någonannan halv luddig religös upplysning. 

Jag känner inspiration, lugn och ett hemmavid. Trots att "mina egentliga hemmafjäll" är ganska så mycket norrut, är allt detta så påtagligt vackert. Jag vill påstå att första liften upp, första solen i ansiktet i kombination med utsikten är magisk. Mmmh!

Dagen var superbra! Och jag kände en skidglädje jag faktist saknat litegrann på senaste. 


​​

Louise ​

Likes

Comments

Louise osv, Träning&hälsa, Vardagsblask

Mmmh! För ledig helg och långa frukostar framför Nyhetsmorgon och vinterstudion. Ibland behövs det med.

Tips/ recept på goda och näringsrika pannkakor:
- två ägg
- en halv banan
- kokosflingor
Sedan steker man i stekpannan - ofcourse.

Tillbehöret:
-kiwi
- hallon
- kokos chips
- jordnötssmör (jag hade inget till mina, men brukar ha det och det är gott!)

​​

Louise ​

Likes

Comments

Listor & sammanfattningar, Louise osv

Tänka sig. Det blev 2018. Medan jag avnjuter ledig helg och långfrukost ska jag försöka recap:a nyårsfirandet och några tankar inför 2018.

31 december 2017:
Klockan verkar alltid bli fel-chippad under årestsista dag, det känns onekligen som om tiden tickar extra snabbt.. Eller så har jag blivit med superkrafter och klarade - på något remarkabelt sätt - hålla mig vaken nästan alla timmarna på dygnet. Från 06.00 till alldeles för många timmar efter tolvslaget.
Allt detta utan alkohol.
(Ok: tre glas processo innan tolv)  Första januari 2018 vaknade jag  återigen i ottan och kände hur kroppen min skrek : fan! Det var precis som jag nuddat botten genom mina egna vanföreställse av misär, speciellt med tanke på att jag är en aning hypokondrisk och lever med den ständiga strävan efter att må perfekt.. 

Jag kan iallafall rekommenderar att inte varva 10h x fyra dagarsjobb med nyårsfirande, för dom där minustimmarna på sömnkontot känns som en obotlig zombie-sjuka. Nästa gång jag ens tänker tanken och tänker tänja på gränserna när det kommer till mitt behov av sömn, ska jag återminnas detta och fira med Bingolotto. bubbel. Chinese take away och vara lika sofistikerad som Carrie Bradshaw...


Måste ändå tillägga att den första dagen på året slutade lyckligt. Jag kom hem från jobbet. Tillslut. Fick äta från den där pizzan vi beställde, duschade och sedan somnade jag.
12 timmar senare vaknade jag välmående.
Ny dag, nya tag och jag känner att året 2018 är förändringarnas år.
Även året jag vill förenas och renas med mig själv. Själsligt. Kroppsligt.
Fokusera på balans och på att lyckas med det jag vill göra:
Här är min lilla-lista med mina "mål" med 2018:

- vara snällare mot dig själv Louise
- träna mentalt minst 2 gånger i veckan
- gå på yoga minst 1 gång i veckan
- åka skidor. Mycket helst.
- söka skola - börja studera
- få bra och trivsam kontinuitet i träningen
- stå upp för civilkurage, kvinnor och mänskliga rättigheter. Samt medmänniskor,

- våga jobba hårt och målinriktat

- ta hand om dina relationer.


Mer om mig, 2017 och SÅKLART 2018 kommer ❤️ Fram tills dess, gott nytt år och god fortsättning. Namaste.
​​

Louise ​

Likes

Comments