Header

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Alla vill vara något utöver det vanliga, men ingen vill bli opopulär utav publiken. Alla vill vara intelligenta, men ingen vill ses som den tråkiga nörden. Alla vill sticka ut bland den mörka populationen, men ingen vågar.

Att sträva efter eller att få den uppmärksamheten man förtjänar är svårt och läskigt, men det är så himla givande och fantastiskt när man väl når dit.

När jag gick i grundskolan, i fjärde klass, skulle vi välja vem av oss i klassen som skulle vara elevrådsrepresentant. Lilla jag tveka inte ens 1 sekund utan räckte upp min hand direkt; frivilligt gick jag med på att representera en grupp människor och även tala öppet med äldre människor än mig. Men det besvärade inte mig alls. Redan då fick jag en slags respekt i klassen, killarna slutade reta mig och tjejerna såg mig lite som en storasyster, jag blev omtyckt, jag var inte längre den utstötte, jag var ledaren. Bakom mig var det en hel klass som lyssnade på mig så fort jag höjde rösten, det blev tyst när jag prata. Jag var elevrådsrepresentant från fjärde klass tills vi tog examen från grundskolan, i nian blev jag även ordförande i elevrådet. Något jag ofta fick höra av vänner och lärare var "en dag kommer du bli statsminister, eller i alla fall en högt uppsatt chef."

Jag vägrade att sitta tyst och bara lyssna på läraren, vad händer med våra röster? Elevernas röster? Det är oss elever det handlar om, jag gav min klass en chans att jobba självständigt, "lös det" var ofta en fras vi fick höra av våra lärare när ett problem uppstod.; och vi löste det varje gång, tillsammans som ett team, utan läraren. Även idag när jag går sista året på gymnasiet ser jag mig som en ledare, det kommer jag nog göra i arbetslivet också. Det känns som att det var något jag var född med, även om jag inte tror på sånt.

Respekt var något jag fick av alla i klassen, de lyssna på mig, även om de inte höll med i allt jag sa, men de lyssna och gav därefter respons, jag blev ledaren som höll i flaggen för den klassen. Jag tog all plats jag behövde, jag var högljudd, sa till om människor behövde skärpa sig och vägledde många. Jag blev nog lite som en förebild. Att ta plats och uttrycka min åsikter och tankar är något som alltid har varit en självklarhet för mig, jag har väl också haft tur att jag aldrig haft problem att tala inför folk, eller är rädd över vad andra tycker om mig. Andras åsikter om mig är inte relevanta, bara om det är konstruktiva åsikter. Det är även viktigt att ta in andras röster, det kanske finns saker du aldrig ens tänkt på som folket säger. Lyssna på din omgivning, diskutera, resonera och kom fram till något bra.

Det tar så mycket mod att göra något som ingen har gjort förut i din omgivning, en röst lika högt som ett lejon, en hjärna som en maskin och ett hjärta större än solen. Du måste vara lite galen, de som faktiskt lyckas att förändra världen är lite galna. För att vara en ledare i våran moderna tid måste du vara modig nog att fortsätta gå även när stigen tar slut och göra en ny stig, ingen kommer gå med dig när du tar dina första steg, men tro mig det är värt det.

Att vara en ledare är svårt och så sjukligt läskigt. Alla ser upp till dig, frågar frågor, hänger på dig som en nyfödd kattunge hänger på sin mamma, förlitar sig till dig; för du är ledaren. Du har en sån ofantlig respekt man inte kan förstå innan man faktiskt har den. Och det blir ensamt och svårt, men det är just därför världen behöver ledare, vi behöver människor som är villiga att vara utanför, att vara annorlunda, att säga fuck jante-lagen de som bryter normen och säger starkt STOPP; att gå där ingen annan har gått förut. Ta för dig, ta all plats du behöver, men se till att göra det som en ledare, inte egoist.

"En graverad inbjudan!" som morfar brukar säga till människor som inte kör när det är grönt ljus.

Grönt betyder kör, höj rösten, stå ut bland mängden, det värsta som kan hända är att vissa inte tycker om dig och vem fan bryr sig om dom? Det är du mot världen, det är dags att vara en ledare.

Likes

Comments

Jag älskar att läsa! Det är något som jag älskat sen jag var liten, det är som en trygghet nästan, att dyka in i en helt annan värld, att få läsa om någon annans liv. Harry Potter var de första böckerna som jag läste "på riktigt" innan dess var det barnböcker. Läsning lugnar ner mig och jag läser alltid i minst 30 minuter innan jag ska sova varje kväll.

Därför tänkte jag dela med mig av lite boktips, två av böckerna har ni säkert hört talas om förut, men de är några utav mina absoluta favoritböcker att läsa! Och ja, jag tycker mest om att läsa böcker på engelska, svenska böcker har aldrig riktigt intresserat mig så mycket, engelska for the win!

The Great Gatsby - Den är boken har nog de flesta hört talas om, eller filmen kanske med Leonardo DiCaprio (kan även rekommendera filmen!) Jag är inget stort fan utav romans men denna är en utav mina undantag, kärlekshistorien mellan Daisy och Gatsby är så fin och tragisk

1922 kommer Nick Carraway till New York för att bli aktiemäklare. Han flyttar in i en villa på Long Island och börjar umgås med det fåfänga paret Tom och Daisy Buchanan. Till granne får han en gåtfull och ofantligt förmögen man som ger storslagna fester, oftast utan att han visar sig själv. Grannens namn är Jay Gatsby. Nick blir inbjuden på dessa fester och lär känna den gåtfulle Gatsby, en person om står för allt som Nick avskyr, men Nick charmas ändå.

The Perks Of Being A Wallflower - Den här boken har jag läst om 7 gånger, jag överdriver inte ens. Jag har ännu inte sett filmen men den är säkert jättebra den med! När man läser TPOBAW känns det som att huvudkaraktären Charlie skriver till en själv, vilket är nog författarens ide från början. Det blir så personligt och vackert och fint, jag lipar lika mycket varje gång i slutet av boken, det kommer jag nog alltid göra.

Charlie är en speciell kille. Han är tystlåten, lydig och uppmärksam, så uppmärksam att han förmodligen känner till fler saker om dig än vad du gör själv. Han bär på så många tankar inom sig och dessa kan han bara dela med sig till en hemlig brevvän. Och som tur så har vi glädjen att läsa hans brev och veta hur han betraktar världen.

Alla som har läst den här boken kan nog hålla med om att det inte är lätt att skriva om vad boken handlar om. Handlingen kretsar runt Charlies liv, man får läsa om vad han tycker om skolan, familjen, vännerna, ja, om livet i allmänhet. Det kan låta ganska tråkigt men jag lovar, Charlies berättarröst är allt annat än tråkig.

One Night In Winter - Den här boken köpte jag på Waterstones när jag var i London senaste gången, det var bara en ren slump. Jag fråga killen som jobba där om han kunde rekommendera en historisk bok (tycker om böcker som utspelar sig i dåtid) och han gav mig denna.

Moskva 1945, Stalin och hans parti firar segern mot Hitler. På en bro inte långt ifrån ligger en pojke och en flicka döda, men detta är inte vilka tonåringar som helst, detta är barnen utav Rysslands mest främsta politiska ledare som även gick på Moskvas mest prestigefyllda skola. Är det mord? Är det självmord? Eller en en konspiration mot staten, dirigerad utav Stalin själv. En förundersökning påbörjas och ungdomarna på skolan blir gripna och blir tvingade att vända ryggen på sina vänner och sina föräldrar. Under bokens gång kommer kärleksaffärer och familjehemligheter avslöjas som kanske kommer straffas med döden.

Americanah -  Detta är en bok jag fick tilldelad i skolan på engelskan, eller vi fick 5 olika böcker att välja mellan och jag valde denna. Trodde nämligen att den skulle passa mig bäst för den är väldigt samhällskritisk och mer dokumenterande, och jag hade rätt! Om ni inte vet vem Chiamanda Ngozi Adichie är bör ni googla henne, hon är en sån fantastisk kvinna som förtjänar all uppmärksamhet!

Americanah är en historia om kärlek och längtan, men främst en skildring av klass- och raskonflikter i såväl USA som i Nigeria. Det är en bok att lära sig mycket av, och en bok att försvinna in i. Ifemelu och Obinze blir kära redan i tonåren i Nigeria. Hon får ett visum för att studera i USA, och meningen är att han ska följa efter. Men attacken mot World Trade Center gör det svårt, det blir mycket svårt nämligen för män av färg att ta sig in i landet.

Det går för det mesta bra för Ifemelu, hon får vänner och har förhållanden, och startar en uppmärksammad blogg om öppen och dold rasism i USA. Aldrig har hon varit så medveten om begreppet ras som där. Obinze reser till Storbritannien men kastas ut för att han saknat papper. Till slut går det bra för honom också. Han blir en rik man i det demokratiska Nigeria, gifter sig och får barn. När Ifemelu återvänder hem blir det svårt för dom att dölja känslorna och de ställs inför sitt livs svåraste beslut.

Likes

Comments

​Har lyckats få en rejäl förkylning med feber också, inte så nice när man ska på Kent nu på lördag, men ska stanna hemma från skolan och vila upp mig nu i veckan! Har köpt hostmedicin, halstabletter, grönt te, nässpray och Ipren. Detta är ju dock ett perfekt tillfälle att plugga och försöka få bort stressen.

Tog ett långt bad imorse och kollade klart Stranger ThingsNetflix, har ni sett den serien? Så jäkla grymt! Längtar till säsong 2! För en stund sedan gjorde jag lite lunch till mig själv, måste försöka att äta även om aptiten inte finns just nu. Gjorde sötpotatispommes, kyckling och en soya/sweet chilisås med lite tomater också, ska mumsa lite på detta nu med lite The Simpsons!

Likes

Comments

​Äntligen helg igen, äntligen kan man få sova några timmar extra och ta det lugnt. Tyvärr har jag lyckats bli sjuk, inte så himla bra med tanke på hur mycket jag har att göra men få försöka göra klart allt hemma istället!

Denna helg kommer bestå enbart utav körkortsplugg, mat och vila, sov 13 timmar inatt så kroppen är helt matt. Gjorde lite frukost och kollade youtube när jag gick upp imorse och läste nyheterna som den nyhetsnarkoman jag är.

Ha en bra dag! xo

Likes

Comments

​Ni måste säkert tro att jag äter pasta varje dag och det är väl ganska sant hehe. Idag bestämde jag mig för att göra pesto, eftersom mina två basilikaplantor hade vuxit så himla mycket! Tips från coachen är att odla så mycket som möjligt själv, så himla gott och sparsamt!

Idag ska jag plugga körteori och lite skolsaker, vill även träna idag får se om jag hinner helt enkelt. Äntligen är hösten här så man slipper svettas när man är ute och går, visst är det skönt? Längtar till att börja använda halsduk och fina kappor!

Likes

Comments

​Alltså åh vad jag älskar pasta! Lite stereotypiskt jag vet, men det är ju verkligen livet att äta pasta. Idag till lunch gjorde jag tagliatelle med en god hemmagjord sås och ugnsrostade tomater och sparris och även lite spenat i. Så himla mumsigt och så snabbt och enkelt att göra!

Idag blev det storstädning på mitt rum, tömde allt och dammsög alla hörn och bakom möbler. Tvättat väggarna, golv, fönster och speglar osv. Tog mig ungefär 3 timmar men känner mig glad och nöjd nu efteråt. Har även gjort ett schema inför kommande vecka och ska snart sätta på mig träningsskorna och ta en litet snabbt träningspass! Känner mig extremt produktiv och positiv!

Likes

Comments

​Några bilder från dagens fotolektion, temat var porträtt så jag och Pauline gick ut på stan och fotade varandra lite! Resultatet blev ändå hyfsat bra!

En ny vecka är i gång och det känns som att jag lyckats styra upp skolarbeten relativt bra, ligger faktiskt före i 1 ämne vilket känns väldigt bra! Mina dagar är ganska långa och intensiva och kräver ganska mycket kreativitet och uppmärksamhet, börjar känna mig seg redan, hoppas med lite träning att hjärnan kan rycka upp sig lite. Kommer behöva det denna termin!

Likes

Comments

När jag var i Halmstad nu i torsdags så blev det även lite shopping! Är så glad att jag hittat en snygg stickat tröja, har letat i evigheter! Den är marinblå också vilket är min favoritfärg och sen köpte jag även en vit skjorta med tryck på ryggen!

De andra sakerna är från Lagerhaus och TGR! Är så nöjd att jag äntligen köpt ett skrivblock och pennor också inför skolan och affischen är ju så himla jag haha!

Likes

Comments

En helt okej produktiv dag blev det ändå! Har lyckats skriva på novellen, gjort en planering inför gymansiearbetet, lagat paj, städat och fotograferat inför min fotolektion på måndag! Ganska nöjd men imorgon ska bli ännu mera produktiv, ska försöka träna och göra lite mer skolarbeten.

Ikväll har vi här hemma haft en kräftskiva, värmen håller i sig som bara den så det är perfekt väder för det också!

Likes

Comments