Header

Banan + tofee = banoffee! Denna variant behöver inte gräddas och har chokladsås på toppen. Servera med lättvispad grädde.


Ingredienser


Antal portioner: 6 st


75 g Arla® Svenskt Smör

12 digestivekex, ca 150 g

½ tsk malen kanel

250 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche

2 bananer

½ dl chokladsås


Gör så här:

Smält smöret. Mixa kexen till smulor, tillsätt smör och kanel. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 20x10 cm. Ställ kallt ca 30 min. Bred ut kvargen i formen. Skiva bananerna över och ringla på chokladsåsen. Servera ev med lättvispad grädde.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Kesoblandning med söta bär är en god variant på fyllning till pannkakan.


8 STYCKEN

PANNKAKSSMET:

2.5 dl vetemjöl

0.5 tsk salt

6 dl mjölk

3 ägg

2 msk smör

HALLONFYLLNING:

200 g frysta hallon

500 g naturell keso, kvarg, kesella eller turkisk yoghurt

0.5 dl florsocker


Gör så här

Börja med pannkakorna. Blanda mjöl och salt i en hög skål eller tillbringare. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Häll sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen. Smält ev fettet och rör ner det i smeten, då behövs inget extra fett vid gräddningen. Hetta upp stekpannan. Häll i ett tunt lager smet och sänk värmen. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända på pannkakan och grädda på andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun.


Hallonfyllning

Halvtina hallonen. Låt keson rinna av i en sil ca. 15 minuter. Blanda keso, 2/3 av hallonen och florsocker. Lägg en klick fyllning på varje pannkaka och vik ihop till ett paket. Garnera med hallonen som är kvar och sikta ev över lite florsocker.

Likes

Comments

Thai-inspirerad kycklingsoppa med lite sting och gott nöthack. Toppa med chili om du önskar mer hetta.



Ingredienser


Antal portioner: 4


1 liter Kelda® Thaisoppa

1 grillad kyckling

100 g glasnudlar

1 dl hackade cashewnötter

1 dl hackad färsk koriander

ev ½ msk hackad röd chili


Gör så här:


Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Värm soppan under omrörning. Blanda ner kyckling och nudlar. Toppa med cashewnötter och koriander och servera genast.

Strö ev över hackad chili för mer hetta.

Likes

Comments

För alla chokladälskare! Brownie gjord på bönor och dadlar är ett bra alternativ till den "vanliga" brownien.


Ingredienser

3 dl svarta bönor

8 dadlar

2 msk kokosolja

2-3 tsk kokosblomsocker

3 msk kakao

1 tsk bakpulver

0,5 tsk vaniljpulver


Gör såhär

1. Sätt på ugnen på 175 grader

2. Mixa först bönor och dadlar i matberedaren

3. Släng sedan i resten av ingredienserna och mixa lite till

4. Häll smeten i en brödform med bakplåtspapper och grädda i ca 30 minuter.


Tips!

Gillar du kladdkaka?

Servera då den nygräddade kladdiga kakan omgående med grädde och bär!

När kakan blir kall stelnar kokosoljan och förvandlas till en god och smakfull brownie.


Likes

Comments

Gör din egen pizzadeg istället för att köpa färdig. Det är enklare än du tror och mycket godare. Den här pizzadegen med jäst och dinkelmjöl är smidig att kavla ut tunt och är grunden till en riktigt god pizza.


Ingredienser

25 g jäst

2½ dl ljummet vatten max 37°

2 msk Arla® Smör-&rapsolja

½ tsk salt

6 dl dinkelmjöl


Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225°. Stjälp upp degen på bakplåtspapper och kavla ut. Lägg på fyllning. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Likes

Comments

Färdig soppa som toppas med bönor och korv blir kryddig middagsfavorit för stora och små. Korven kan bytas mot en mildare sort för mera barnvänlig smak.



Ingredienser


Antal portioner: 4


1 liter Kelda® Texmex tomatsoppa

2 chorizo

400 g kidneybönor

2 msk Arla® Smör-&rapsolja

1 dl Arla® gräddfil

½ dl strimlad salladslök


Gör så här:


Skiva korven. Fräs korven i smör-&rapsolja i en stor kastrull ca 3 min. Häll på soppan, tillsätt bönorna och koka upp. Toppa soppan med gräddfil och salladslök.

Likes

Comments

Kolatryffelpaj är alla chokladälskares drömpaj! Mjuk och seg på insidan, spröd på utsidan och flingsaltet ger kolatryffelpajen ett extra smaklyft. Magiskt gott!


Ingredienser


Receptet gäller för 16 bitar


Pajdeg:

125 g Arla® Svenskt Smör

2½ dl vetemjöl

½ dl florsocker

½ dl kakao

1 krm salt

2 äggulor


Fyllning:

1 vaniljstång

2 dl Arla Köket® vispgrädde

1½ dl ljus sirap

300 g mjölkchoklad

100 g mörk choklad


Garnering:

½ tsk flingsalt


Gör så här:


Hacka samman smör, mjöl, florsocker, kakao och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Låt stå i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Grädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Låt kallna.

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde med vaniljstång, frön och sirap. Ta upp vaniljstången. Bryt chokladen i bitar och rör ner i grädden till en jämn, slät smet, häll den i pajskalet. Låt stå i kyl minst 5 tim. Strö över flingsalt vid servering.


Likes

Comments

Jag vill börja att med att säga tack för all den fina respons jag har fått! Jag förväntade mig verkligen inte det. Enda sedan jag startade min blogg har jag lagt upp ett inlägg varje dag, men nu har jag insett att det inte kommer hålla lägre.

Jag går i skolan och lägger mycket tid åt pluggandet och så, och hinner helt enkelt inte med att göra ett nytt inlägg varje dag tyvärr. Så jag har bestämt att jag uppdaterar 3-4 gånger i veckan istället, då kan jag lägga mer tid åt varje inlägg.

Hoppas ni förstår varför jag gör denna ändring, tack <3

Likes

Comments

Nyttig och mättande smoothie, full av protein och naturligt sötad med banan. Perfekt till frukost eller mellanmål!



Ingredienser


Antal portioner: 2 st


1 banan

2 1/2 dl Arla® mjölk

1 dl KESO® cottage cheese supermini

100 g hallon


Gör så här:


Skala bananen, skär den i bitar och frys in. Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Spara några hallon till garnering. Häll upp i glas och toppa med hallon.


Tips:

Lägg gärna bananen i frysen då den är frusen.

Likes

Comments

Att servera smoothie i skål är en ren fröjd på frukostbordet. Variera toppingen som du vill med frukter, bär, frön och nötter efter humör och säsong.


Ingredienser

Antal portioner: 2 st


1 banan

225 g björnbär

3 msk havregryn

2 dl Arla® mild yoghurt naturell


Topping:

1 passionsfrukt

1 kiwi

4 tsk chiafrön

2 msk rostad kokoschips

1 kvist färsk mynta

1 msk flytande honung


Gör så här:

Lägg undan några björnbär till garnering. Mixa resterande björnbär, halva bananen. havregryn och yoghurt till en slät kräm. Häll upp i två skålar och toppa med de sparade björnbären, resten av bananen, passionfruktskärnor, skivad kiwi, chiafrön, koks, mynta och honung.


Tips:

Smoothien kan toppas med den frukt, bär, frön och nötter som finns hemma.

Likes

Comments