Nu har jag fått bytat lamporna i instrumentbelysningen från de vanliga lamporna till röda dioder som jag fick i julklapp. Jag tycker det blev riktigt snyggt.

En ny termin har också börjat och efter att jag fick praktisera 2 dagar på Dingle veterinär station, har jag bestämt mig för att försöka komma in på veterinärhögskolan. Detta betyder att jag har börjat läsa naturinriktning så det blir en del matte, kemi, fysik och sådant, inte mina favoritämnen men det är värt att göra ett försök! Efter denna terminen har jag förhoppningsvis gjort klart matte 3, psykologi 1&2, kemi 1, svenska 3 samt gymnasiearbetet.

Bilden visar nya belysningen även om det är mycket rödare i verkligheten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Ja då rullar äntligen volvon igen efter bytet av kylvattenpumpen. Det märks verkligen hur mycket jag saknat bilen under de få dagar den stått still. Jag passade även på att byta baklamporna och skärmblinkersen till ett par nya och fräscha. Det blev riktigt bra tycker jag!

Imorgon eftermiddag/kväll bär det av till Göteborg och kajskjul 8 med faster för att kolla på Mia Skäringers föreställning. Den ska tydligen vara riktigt bra och jag gillar ju hennes stil så det ser jag fram emot!

Ha det!

Likes

Comments

Idag blev det en tur till soliden efter skolan. Det resulterade i två nya orkidéer och någon typ av anordning för att ha talgbollar till fåglarna i. Annars händer det inte så mycket, jag väntar fortfarande på delarna till bilen. I helgen ska jag på ett seminarium om hästens hälsa. Kommer bli mycket nyttig information om vitaminer och miniraler bland annat.

Här kommer ett par bilder på de nya orkidéerna.

Likes

Comments

Denna helgen har det hänt lite saker. I fredags när jag kom hem från skolan satte fläkten i bilen igång. Eftersom det hänt mig en gång tidigare när motorn höll på att bli överhettad, på grund av att ett rör till kylvattnet hade rostat sönder, så fick jag en aning om att det var något som inte stod rätt till. Mycket rätt, det var ett kylvattenläckage även denna gången men nu vid vattenpumpen. Lördagen gick alltså åt till att bland annat plocka loss vattenpumpen och beställa en ny, vilket ju i och för sig var bra eftersom jag fick beställt lite andra saker som jag också behöver.

Idag har jag pluggat lite och nu ikväll har jag fått upp lite nya bilder och sånt på väggarna, bland annat av konstnären Lars Lerin. Jag har även möblerat om i fönstret så nu har jag tre orkidéer och olivträdet där och en till orkidé i ett annat fönster. Sista bilden visar dock en tavla som jag haft ett tag. Jag är inte så nöjd med ramarna, särskilt på de små bilderna men det var de som fanns på Ikea och jag ville ha upp dem på väggarna så det fick bli såhär nu.

Likes

Comments

Då var vinterdäcken på och äntligen har jag fått fyllt på glycol i kylvattnet. Det var bara några månader (?!) sedan kylvattenläckan. Jag får se när jag får tid, lust och ork att göra allt annat som behövs tex lacka om vissa delar, få dit usablinkers och nya baklyktor osv men jag hoppas på att det är snart!

Likes

Comments

Gud jag blir bara så förbannad när jag hör vad folk har för argument för att ha ihjäl vargarna. Visst de har ihjäl får och så ibland, men jag anser att det är vårat eget fel. Vi tvingar dem att leva under onormala förhållanden och på grund av de få antalen som finns får vi genetiska skador som kan påverka beteendet. Om de skydd som finns idag nu är så dåliga som de påstås vara se då till att skaffa något som funkar! Den ekonomiska frågan är väll mer politisk men man kan få bidrag för mycket idag så varför inte för att finansiera bättre stängsel i de mest drabbade områdena?

En fråga som växer i mitt huvud är vad ger människan rätt att döda eller utrota vargen med argumentet att den kan döda djur? Borde vi inte ha ett minst lika stort behov av att döda eller utrota människor då, med tanke på att vi är ännnu farligare och dödar ännu mer än vargen? Vad gör att vargen är värre än till exempel björn eller vildsvin, de dödar också jakthundar och kan döda människor med?

Jag anser för övrigt att det är okej med jakt och så men det är för att få föda inte för nöjet eller på grund av rädsla, vi lever inte under stenåldern längre utan på 2000-talet! Varg finns i flera länder med betydligt större vargstammar utan den rädsla och de problemen vi påstås ha i Sverige.

Slutligen låt inte vargen lida för människans problem, rädslor och idéer!


Likes

Comments

Efter skolan idag fick jag skrivit mer på min vetenskapliga rapport om hovar och barfotaverkning så nu är den snart klar! Tråkigt men sant, det finns verkligen hur mycket mer som helst som jag skulle vilja veta, men nu har jag fått lite mer kunskap och jag kommer förhoppningsvis få massa mer i framtiden. Inte bara om hovar utan hela hästens anatomi.

Avslutar dagen med att titta på ett till avsnitt av Hostages!!

Ha't gött!  

Likes

Comments

Dagen började men en tur till skolan där jag hade skrivande. Där håller vi på att skriva vetenskapliga rapporter just nu, och mitt val föll på att skriva om hovar och barfotaverkning, samt jämföra det hela lite med den traditionella skoningen. Lyckades ta en liten sväng in på olika sjukdomar relaterade till hovarna.

Efter det var det dags att packa hästarna i transporten och åka till LB för lektion. Idag körde vi showmanship med inriktning på turnar. Det gick bra men behöver tränas mer på så att detaljerna blir bättre. Det märktes verkligen att Anki hade varit här nyligen och behandlat hästarna med massage och KS-terapi. Så mycket smidigare och villigre häst när endel spänningar och stela muskler rättats till!

Som en bra avslutning på dagen är det snart dags för Dicte på tv tillsammans med en kopp te.

Ha det!


Likes

Comments

Ja då var det höst igen och det har hänt massor. Jag har börjat läsa på Komvux för att försöka få ett slutbetyg från gymnasiet. Det går ganska bra hittills, särskilt rolig tycker jag att skrivande kursen är. Men även privatjuridik är intressant och jag lär mig massa nya saker.

Förutom skola så är det hästar som gäller och det är roligt när man ser resultat efter allt arbete man lägger ner. Inte minst på tävlingarna. Ja, det har blivit endel tävlingar redan i år i Trail in hand och Showmanship at halter, som är ett par grenar inom westernridning där man visar upp hästen för hand. Trail in hand har gått särskilt bra och trots att jag har en kallblodstravare så lyckades vi komma 2:a på Paintchampionatet med en score på 70. Hon som vann hade score 70 ½ och det var riktigt duktiga ekipage. Absolut bästa rundan vi gjort. Onsdagen efter det var det kval till SM där vi gick vidare till final och slutade 3a. Jag är nöjd med det ändå med tanke på att lilla Rosa fick sig tre långa resor och större tävlingar på en vecka, särskilt med tanke på att hon bara är 2 år.

Till våren är det dags att börja rida henne, dock har jag suttit upp två gånger nu nyligen och det gick jättebra, sist gång skrittade vi ett varv runt paddocken. Det är verkligen skönt att hon inte bryr sig något nämnvärt alls.

Imorrn är det ny dag i skolan och sedan är det träning hos LB Western. Ska bli jätteskojj att komma dit igen. Jag är så tacksam att jag har möjlighet att träna hos dom och att jag får så otroligt bra hjälp och coachning, utan dom hade jag inte varit där jag är nu!

Nu är det snart dags att sova 💤 Höres!


.

Likes

Comments

Ja det va då riktigt kallt ute idag men Rosa behövde träning så var bara att plocka på sig massa kläder och ge sig ut. Blev bara körning idag och då hon kändes lite seg idag så fick det bli lite intervallkörning en liten stund. Gick trots allt  helt okej, lite slingrig men i övrigt är jag nöjd.

Igår var jag med Lollo hela dagen vilken var riktigt sköjj, blev lite shopping i Göteborg innan vi åkte hem till henne och åt revben åå sen kolla på ett par filmer.

Nu snart dags för middag, så ha det gött !

Likes

Comments