Header

Så kom dagen, en dag som jag faktiskt fasat för. Lucia är inget speciellt egentligen, mer än en mysig dag.
Idag var ingen mysig dag.

Vi nämnde det bara i förbifarten för ett tag sen, vi körde förbi kyrkan du tyckte så mycket om, den kyrkan! Du undrade om det skulle vara något luciafirande i kyrkan i år. Vi kollade upp det och visst skulle det vara det. "Åh dit vill jag gå" sa du och jag tänkte inte mer på det.

Sen hände det ofattbara, du finns inte längre hos mig fysiskt. Luciadagen var något av det sista jag tänkte på.. tills för ett tag sen. Jag kan inte leva dag för dag, jag lever en stund i taget. Kör på i 190,stannar upp, försöker andas och sen kämpar en stund till. Det liksom bara small på, du ville ju fira denna dagen, du ville se ett luciatåg i kyrkan för du tyckte att det skulle vara väldigt fint.

Idag har varit en dag där jag fullständigt stängt av alla tankar och känslor, har verkligen kört slut på mig idag, allt för att slippa känna. Skulle jag gå dit? Skulle jag fixa det? Nej...

Hur ska jag någonsin kunna gå in i den kyrkan igen? Kyrkan där jag tog ett farväl av dig? Där inne, där den dagen spelas om och om igen i mitt huvud? Den är blurrig, minns bara olika sekvenser från begravningen.. önskar jag kunde minnas allt, har fått den återberättad av några andra.

Att då gå dit idag, jag hade inte fixat det. Smärtan är fortfarande som om hela kroppen skulle vara ett öppet sår. Det sägs att det blir lite lättare med tiden, nu har det inte gått så lång tid efter, men lättare har det inte blivit. Snarare tvärtom. Saknaden är så jäkla brutal, längtan är på snudden till omöjlig att stå emot och smärtan som är så fysisk. Den är svår att beskriva för någon som inte varit med om den.

Jag minns våra fina stunder, försöker enbart tänka på allt fint men ibland tappar jag andan.. du fattas mig något så enormt!

Jag kommer aldrig sluta älska dig min skatt!
Du finns med mig varje dag, varje minut och varje sekund, i resten av mitt liv!

Likes

Comments

Nu är vi i mitten av november och det är såå grått och trist ute. Mörkt och blåsigt :/ vanligtvis gillar jag hösten, tända ljus och låta mustiga grytor stå länge. Men nu... nu är det bara kallt, grått och tråkigt.
Lunginflammationen känns bättre efter några dagar på penicillin, är inte lika trött längre.

Sömnen är ju fortfarande ett skämt, sov min längsta sammanhängande stund i helgen, 1.5 timme! Annars är det fortfarande 20-minuters stunder jag får.

Det går inte en minut utan dig i mina tankar min älskling.. jag förstår fortfarande inte hur jag ska kunna fungera utan dig. Jag vill inte fungera utan dig, det var ju inte så här det skulle bli 💔 många säger att jag är "stark" men jag ser det inte, jag försöker bara klara en stund i taget.
Du finns med mig hela tiden skatt..
Jag älskar dig
❤️

Likes

Comments

Idag för två år sen.. ganska exakt vid den här tiden, var vi i Stockholm för att titta på Ed Sheeran.
Plötsligt gick du ner på knä och frågade mig om jag ville dela mitt liv med dig. Såå plötsligt och så fruktansvärt romantiskt! Där står jag mest gapande och får inte fram ett ljud. Du sa "Det spelar ingen roll om du säger ja nu eller när du är 90 år, jag kommer gifta mig med dig". Men goa lilla älskling.. självklart svarade jag ja, men du var så himla söt när du var så nervös och jag blev så chockad, detta hade vi inte pratat om. Så fin! 💕

En så fin dag och kväll, vi fick höra Ed sjunga vår låt och jag var så galet lycklig! Idag minns jag den dagen med blandade känslor. Ena sekunden ler jag för jag tänker på hur romantiskt det var och ena sekunden gråter jag av förtvivlan för att du inte är här hos mig.
Smärtan från saknaden av dig är brutal. Det gör så ofantligt ont att det inte går att beskriva för någon som aldrig varit med om den.


Jag älskar dig.. från första stund till min sista 💕

Likes

Comments

Att behöva gå hit.. Att behöva vara utan dig...

Jag behöver höra ditt underbara skratt, ligga i din famn och få höra att allt kommer bli bra.

Underbara älskade människa, du fattas mig så enormt 💕


Likes

Comments

En månad inatt, en månad sen det värsta beskedet i mitt liv. En månad sen mitt liv stannade upp. Jag förstår inte hur jag har klarat denna månaden. Det är så ofattbart fortfarande. Det är brutalt, jävligt och hjärtskärande.

Jag kommer ofta på mig själv att skicka sms till dig skatt. Tar fortfarande upp telefonen när jag vill berätta något eller tänker "åh det måste jag berätta när du kommer hem" men du kommer inte hem min skatt. Jag berättar för dig ändå men på ett annat sätt.

Jag har väldigt många fina människor runt om mig. Stödet är enormt! Stödgruppen börjar snart också. Känner att det är ett bra beslut. Jag vet att jag är väldigt dålig på att be om hjälp men att ta beslutet om en stödgrupp känns väldigt bra. Man får inte vara rädd för att be om hjälp!

Jag har sovit ensam hemma för första gången inatt också. Gick ju sådär men jag har gjort det iaf.

Jag saknar dig något så jävulskt skatt, du finns alltid med mig 💕


Likes

CommentsJag saknar dig.. jag saknar oss!

Likes

Comments

Jag har jobbat i en vecka nu. Går bredvid utan schema för att få känna efter, kunna gå undan om det blir för tufft. Måndag-torsdag gick det jättebra, var som en boost för det mentala, att få vila hjärnan lite och få tänka på annat en liten stund, göra något annat.  I fredags kom urladdningen... Kunde inte sova natten till fredag. Har fått riktigt otäcka mardrömmar som fortfarande håller i sig.  Har blivit så förkyld också så hostan hindrar mig från att komma till ro när jag vaknat på natten.  Kom till jobbet tidigt på fredagen och fick reda på att alla mina kollegor jag skulle jobba med den dagen var sjuka. Där stod jag, ensam med panik som satt utanför kroppen, tankar åt alla håll och försökte hålla tårarna tillbaka. det gick ju sådär...  Mina andra kollegor är magiska så de tog över situationen, skickade hem mig och fixade dagen med flaggan i topp! 
Jag åkte hem och låg i sängen till dagen efter. Fy fan säger jag bara. 


Älskling, jag önskar att denna sjuka situation kom med en manual.. hur ska jag göra nu?  Vem ska lyssna på mina idéer?  Vem ska nu vara min stöttepelare och bollplank?  Du var otrolig, du kunde verkligen höja mig till skyarna men lika lätt plocka ner mig till verkligheten :)  Underbara människa, du förstod aldrig hur mycket du gjorde för mig. För en liten stund satt jag och tittade på våra bilder från vår smekmånad... vi såg så lyckliga ut! Älskade du, fy tusan vad jag saknar dig!  Jag hade gjort vad som helst för att kunna ta oss tillbaka till juli månad, månaden vi hade sett fram emot i ett helt år!  Längtat efter, planerat och räknat ner till...  En av våra årsdagar närmar sig snabbare än jag önskat..  snart hade vi varit förlovade i 2 år.  Minns den dagen som igår.  En Ed Sheeran konsert blev en fantastisk överraskning där du helt plötsligt gick ner på knä.
​Älskade du.. kom tillbaka!!  Va här hos mig skatt! 


Likes

Comments

Jag har sagt det förut men jag säger det igen, mina kollegor är världens bästa 💕 De är de mest osjälviska och mest stöttande människor jag nånsin träffat! Det bästa är att det är så naturligt för dem att vara såhär, så de vet inte ens själva om hur underbara de är!

Jag har världens bästa arbetsplats!

Tack för allt ni gör för mig! Ni ger mig såå mycket styrka! 💕

Likes

Comments

Har jobbat i en halv vecka ungefär och jag måste säga att det var det bästa beslutet! Mina kollegor och min chef är världens bästa! De ger mig så mycket styrka utan att ens veta om det själva. Underbara är bara förnamnet!

Dagarna flyter på, kan hantera dagarna riktigt bra tycker jag. Kvällarna är värst, nätterna ska vi inte ens prata om. Sömnen är fortfarande usel, inte så konstigt! Sover i omgångar, drömmer fruktansvärt mycket och vaknar 1-2 ggr/timme.

Saknaden är så brutal, det känns som den blir värre för varje dag. Hur kan jag inte sakna dig min älskling? Du var ju världens bästa! 💕
Jag försöker vara stark varje dag. Får ofta höra att jag inte behöver vara stark, men jo faktiskt.. ett litet tag till. Jag kan inte tappa kontrollen än, det finns fortfarande en miljard saker som måste tas hand om. Jag måste ha huvudet med mig hela tiden, vid varje samtal och vid varje papper jag måste läsa och ta hand om. Jag kan inte lägga mig under täcket, för hur mycket jag än hade önskat att detta aldrig hade hänt, att jag äntligen hade fått vakna ur denna jäkla mardröm så är detta min brutala verklighet!

Jag har otroligt många måsten just nu. Jag måste ta hand om detta först. Samtidigt måste jag vara stark för det finns otroligt många ormar runt mig. De vill skada, såra och förstöra mer än vad som redan skett. Jag kan inte lägga mig ner och "bara vara" för de gör allt, precis allt för att försöka förstöra mitt liv ännu mer. (Precis som de skulle kunna göra det värre liksom? ) MEN det är otroligt hemska saker som sägs och görs, saker som sårar mig något så fruktansvärt. Därför måste jag vara så jäkla skarp för tillfället.

Jag är så tacksam att jag har dessa fantastiska människor runt om mig, människor som dagligen hör av sig, erbjuder hjälp och stöd. Ni ger mig så mycket kärlek och stöttning ❤️ all heder till er! TACK ❤️

Likes

Comments

Dagarna flyter samman, vet knappt vilken dag det är idag. Jag vet bara att jag ska försöka gå tillbaka till jobbet imorgon. Jag har fått blandade reaktioner på detta men JAG tror att det är det bästa för mig. Det betyder absolut inte att jag sörjer mindre för det eller har stunder där jag inte fullständigt bryter ihop. Är det något jag fått lära mig av allt det här, så är det att jag måste börja tänka på vad som är bäst för mig och göra det JAG vill och behöver.

I torsdags begravde jag min älskade skatt, en väldigt väldigt fin begravning trots att det var så bisarrt och overkligt!
Självklart hade jag kunnat önska att vissa hade kunnat bete sig bättre åt och faktiskt respekterat Mattias, men för vissa är det tydligen väldigt svårt. Att begrava honom var det värsta jag varit med om! Jag trodde först att ta ett avsked av honom den natten skulle vara det värsta, sen att planera begravningen men själva begravningen var absolut värst! Jag trodde att min kropp än en gång skulle gå sönder, panik i kroppen och tårar som aldrig ville sluta rinna. En miljard tankar om både minnen och framtiden. Att tänka på honom och hur enormt fin han var, jäklar... det gjorde så fysiskt ont i kroppen. Jag ville bara skrika!

Därför kunde inte de som inte kunde bete sig komma åt mig. Det spelade ingen roll hur illa de betedde sig under begravningen, de kunde inte göra stunden värre!

Nu i efterhand existerar de inte för mig. Jag vill inte ha med dem att göra.
Jag kommer aldrig komma över detta, han var min man! MEN jag måste lära mig att leva med sorgen och saknaden. Han hade inte velat att jag grävde ner mig fullständigt och fick en icke fungerande vardag. Jag kommer fortfarande ta hjälp, professionell hjälp och jag kommer använda mitt jobb till att få vardagen att gå.

Han finns alltid med mig, varje sekund, varje dag. Jag kommer alltid älska honom och jag kommer fortfarande ge tusan i alla kommentarer om att vi var olyckliga, inte gifta och allt vad de nu säger. De som kände oss och inte valde bort honom VET att han var extremt lycklig och han älskade mig minst lika mycket som jag älskar honom!

Min älskade skatt, min älskade älskade perfekta älskling! Du är och kommer alltid vara det viktigaste för mig 💕

Likes

Comments