View tracker

Kvalitén på bloggen blir verkligen sämre och sämre, jag har verkligen inte någon fantasi. Har ni några önskemål på vad jag ska skriva? Eller ska jag fortsätta uppdatera så gott det går med min dåliga fantasi?

Kram Cajsa

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ps of Sweden har en adventskalender i år med olika erbjudande varje dag. Idag var det hela 40% på detta fina täcket, jag kunde verkligen inte låta bli. Tänk er Romanticas mörka fina päls i detta täcket, så himla fint! Hon får ha det som tävlings och träningstäcke. Jag har ju en ytterst diskret tävlingsoutfit men med fina giltterdetaljer så då kan man ju passa på att ha ett roligt täcke iallafall, haha.

Brukar ni köpa julklapp till era hästar? Jag har alltid gjort det till Maja men de två senaste åren fick hon inte så dyr julklapp eftersom jag hela tiden tänkte sälja henne så ville inte lägga för mycket pengar på det men så blev det ju inte att jag sålde henne förrens i somras så hon kunde ju ha fått en dyrare julklapp men hästarna vet ju inte vad saker och ting kostar ändå så hon blev väl gladast för morotssäcken som kostade 25:- ;). Det är väl mest jag som tycket materiella saker är roligast, haha.

Kram Cajsa

Likes

Comments

View tracker

Förra tisdagen kom floristerna upp till oss på frisör, vi gav dem huvud och handmassage samt tvättade och stylade deras hår. Idag var det dags för oss på frisör att gå ner till florist och prova på deras utbildning!
Vi fick klä och dekorera varsin krans samt göra en hyasintboll. Det var verkligen jätteroligt, kan vara för att jag fattade grejen ;). Svåra saker är sällan kul men när man fattar saker är det betydligt roligare! Vad tycker ni, var jag duktig på att göra krans och hyasintboll?
Ticcehick vilade som vanligt idag, alltid på tisdagar. Istället hjälpte jag Alma med Kingen, de var verkligen jätteduktiga. Han är verkligen trevlig den lilla ponnyn. Idag var han dessutom pigg och ville gå fram hela tiden vilket ger ett ännu trevligare intryck!
Vad har ni hittat på idag?
Kram Cajsa

Likes

Comments

Alltså det här med Hackamore är ingen favorit 😂. Romantica fattade direkt att jag inte alls har samma inverkan på henne så vi får hålla oss till jogging nu för om jag sätter tryck i traven och rider upp formen så slänger hon upp huvudet och tittar på allt annat och skiter i mig, hehe..
Men men, både igår och idag har hon ändå gått helt okej speciellt igår! Har planer på att beställa ett Golden wing bett från stübben så att jag har det hemma när såren är helt läkta. Vårt andra tredelade bett från sprenger är i vassaste laget kan jag tycka, golden Wings kan ju kanot ge skav så känns bättre att ha ett sånt då så att hennes små sår inte skavs upp direkt igen..
Hon bet ju sig som sagt på två ställen när hon käkade äppel förra onsdagen, ena såret är i princip läkt men det andra som sitter lite mer ned mot mungipan är i te helt läkt, kommer nog ta en vecka till iallafall eftersom hon rör det partiet hela tiden när hon tuggar..
Men men, hon verkar ändå ganska nöjd med hackamoret, skummar i munnen och frustar massor så hon tycker väl att det är gött att bara jogga rundor men jag tror nog ändå att hon saknar det vanliga. Idag var hon lite mer uppe och ville jobba mer än vad hon ville i helgen så hon kanske blir bättre och bättre på hackamoret så att vi kan hålla igång som vanligt i den riktiga formen med tryck i steget i veckan.
Bästisen, hon är iallafall gosigast i världen och älskar uppmärksamheten hon får vilket är helt underbart.
Kram Cajsa

Likes

Comments

Åhh, alltså igår var Maja och Maja på sin första pay and jump tillsammans. Mitt favorit ekipage, de var verkligen så himla duktiga. Leendet på Majas läppar är oslagbart, sällan man ser ponnyryttare så stolta och lyckliga över sin ponny!
"Min" Maja var också så himla glad och nöjd med att vara hopponny. Springa runt och busa tycker hon är precis lika roligt som att visa upp allt vad hon kan på dressyrbanorna. Hon kunde verkligen inte hamnat på något bättre ställe än detta, alla i Majornas omgivning är så himla seriösa och de har lagt upp en otroligt bra plan för dem som ekipage.
Det är inte bara fullt ös medvetslös utan grunden ligger i ordentlig ridning och sjyssta förutsättningar. Givetvis tar det sin lilla tid att gå från B-ponny till en storhoppande D-ponny men Maja rider så himla mjukt och snällt så även om Maja hoppar henne ur sadeln vid vissa tillfällen så ser det mjukt och fint ut. Eftersom Maja är så himla snäll och väntar på som ryttare så passar de verkligen så bra ihop, Maja ger Maja de bästa förutsättningarna för att kommer rätt på hinder medan Maja väntar på Majas signaler och hela tiden ser till så att hon är med henne.
Maja har alltid varit så himla snäll, om jag har hamnat i obalans så har hon alltid bromsat in snällt och väntat tills jag är helt med innan hon går vidare. Schysstare ponny får man leta efter, hon vill verkligen alltid sin ryttares bästa.
Jag kommer lätt vara Maja och Majas största supporter från marken, att se detta fina ekipaget ha så roligt tillsammans gör en så lycklig. Efter att bara ha träffat dem i drygt en timme igår så var jag så genuint glad, man kan inte bli annat än lycklig av att träffa dem. Världens bästa.
Och juste, de nollade båda sina klasser! De hoppade 60 och 70cm, de hade varit borta och tränat på en annan anläggning en gång innan igår och de båda skötte sig galant. Maja är ju alltid sten cool och älskar att åka iväg så deras framtid på både dressyr och hoppbanorna är så ljus den bara kan bli. De kommer bli bäst.
Kram Cajsa

Likes

Comments