Hur går det egentligen med Ecco?

Jodå, det funkar. Han är fruktansvärt uttråkad men eftersom han inte får att rida i regn och blåst så är det svårt för mig att aktivera honom.
Hela oktober har i princip bara bestått av regn och rusk vilket Ecco inte har några problem med i hagen men han vill inte bli riden i dåligt väder.
Jag har skrittat honom så mycket som det har gått men eftersom han inte får anstränga sig för mycket i benet så har jag inte tagit risken att han ska bråka när jag skrittar honom plus att jag inte vill rida honom om han ska dansa på bakbenen och studsa rundor.. Därav har inte ni hört så mycket om honom, just för att jag inte har gjort så mycket med honom.
Idag var det dock perfekt väder, helt vindstilla, lagom varmt och lite sol. Det gillar Ecco så idag gick han riktigt bra och då är han jätterolig att jobba med!
Jag har provat att trava på rakt spår några gånger med honom den senaste månaden och han har inte varit halt men inte heller helt 100% ren då han vinglar väldigt mycket. Idag travade jag honom på en stum grusväg och han kändes lite oren de första stegen men efter några meter så blev han renare, vi travade ca 50m.
Så ja, det går bra med honom men det har inte hänt något speciellt sedan sist jag skrev om honom och det kommer inte hända jättemycket i igångsättningen på ett tag heller då vi går fortsatt långsamt fram.
Kram Cajsa

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Ni glömmer väl inte att följa mig på instagram också?

Kram Cajsa

Likes

Comments

Marianne hittade en del låsningar på Romantica, några som förmodligen var anledningen till hennes små kosparkar och några som bara var.
Hon hade bland annat låsningar i bakre revbenen vilket förmodligen gjorde riktigt ont och förhoppningsvis var en anledning till att hon sparkat ibland. Hon hade även låsningar på si-lederna, i käken och lite i halsen.
Hon fick sig en ordentlig genomkörare på 1 timme och 20 minuter, det hade varit härligt att få själv också 😉.
När Marianne lasrade henne på bakre revbenen för att verkligen lösa upp de sista låsningarna så började Ticcan fnatta på mig och såg så himla nöjd ut!
Marianne kollade även vår sadel och tyckte den låg bra på henne! Den var något ojämn i stoppningen men inget som påverkade henne så det var ingen brådska med att fixa till det.
Så hon ska vila imorgon och sedan jogga lugnt i två dagar sedan är det bara att köra på som vanligt. Låsningarna satt inte så djupt utan släppte väldigt fint så det verkade inte som vi behöver något återbesök, utan om hon inte känns helt nöjd så är det tänderna som står först på tur att bli filade.
Men det känns bra att hon fick massage och hon verkade tycka det var väldigt skönt! Vi kom dock fram till att hon är en riktig frysekylling så hon fick ha en fleece på sig hela tiden så fick Marianne bara flytta rundor på den haha..
Jag köpte ett stalltäcke här om dagen som är på väg men det har inte kommit än så hon fick låna ett av Moas stalltäcken för att hålla alla musklerna varma och mjuka nu när hon blivit av med låsningarna så hon inte står och spänner sig nu direkt efter.
Kram Cajsa

Likes

Comments

Jag fick med ett Globus Ditte bett till Romantica när jag köpte henne. Hon verkar trivas relativt bra med det men jag upplever att det ligger kanska dåligt i munnen, alltså det rör sig väldigt mycket så när jag till exempel går med henne och gör halt men hon fortsätter gå så åker liksom hela bettet in i munnen på henne, utan att jag drar såklart..
Sedan är även det bettet konstruerat så att det ska gå att snurra på men nu så blir det ju så att när hon får snurr på bettet så vrids hela sidostycket vilket jag inte gillar..
Jag är väldigt inne på att byta till ett Golden Wings från Stübben istället, då jag tror hon hade gillat ett bett som ligger stilla i munnen mer, dessutom är de gjorda i någon typ av sötmalm som ökar saliv produktionen hos hästen vilket ger en trevligare känsla än vanliga stål bett.
Frågan är då om jag ska köpa ett två delat, som hon har nu, eller ett tre delat eftersom det ger mer rörlighet på bettet..
Vad tror ni?
Kram Cajsa

Likes

Comments

Åh, alltså jag tycker om den här hästen såååå mycket! Hon har verkligen klampat rätt in i mitt hjärta.

Världens finaste Key´s Romantica<3

Kram Cajsa

Likes

Comments