SÅ inspirerande, fantastiskt skickliga ryttare och fantastiska hästar. Mycket press och spänning på både hästarna och ryttare men ändå gör de sitt allra bästa. Mitt favorit ekipage är Jessica von bredow-werndl och Unee BB, deras kür är magisk, musiken och programmet, allting är bara så fint. Jag hittade en video från 2016 på deras kür så det är förmodligen lite som har ändrats sedan dess men musiken är densamma iallafall. Tyvärr är inte hela början av deras musik med Martin Luther Kings "I have a dream" tal och länge in i programmet har Jessica gjort en egen version på talet. Fantastiskt fint.

Kram Cajsa

Likes

Comments

En härlig bild på en mycket nöjd Patrik Kittel efter en fin kür i Scandinavium.

Åh, alltså idag kände Romantica mer och mer som vanligt ju längre in i passet vi kom. Hon kändes spänstig och hade så mycket power, vilja och energi. Hon var lite över laddad och exploderade några gånger men på slutet blev hon som himla fint och vi hittade tillbaka till den lite luftigare och elastiska traven. Hon var verkligen så himla pigg och glad under hela passet. Det har passat henne bra att få komma ut och galoppera och hoppa lite, varierad träning är det bästa träningen. Fick även hackamoret att sitta bättre idag, förut har det liksom glidit ner under passen men idag satt det kvar där det skulle under hela passet! Bästa tjejen, vilken känsla hon kan ge.

Ramos var väldigt glad idag, bockade och hade sig. Hans pass gick bara ut på att låta honom busa av sig, han var dock väldigt fin det få stunderna han hade tid att slappna av men vi var mest i luften, haha. Finns ett kort filmklipp på min instagram @cmdressyr, det var dock hans minsta bus. Precis innan mamma började filma hade han världens rodeo, kul att känna honom så glad! För det var verkligen bara glädje bus idag, inga protester.

Mina "små" bomber, så nöjd över dem idag. Speciellt Romantica som bjöd på sin härliga trav igen.

Kram Cajsa

Likes

Comments

Jag är verkligen nöjd med alla sakerna som jag köpte igår på mässan. Dock hittade jag inte ett enda pas boots i Romanticas storlek som kändes bra i kvalitén.. Hon har ju liksom XL i boots och jag hittade som störst L som såg små ut, några knallrosa gummiboots fanns det förvisso i hennes storlek men det är ju kanske inte riktigt vad jag vill ha, haha..

Jag fick med mig ett par svarta och ett par vita ridbyxor från MGS med full grip och bling. Moa har ett par blå sådana sedan tidigare och de är helt underbara att rida i så jag skaffade två till!

Sedan fick jag ett pannband från Equito, valde ett tre radigt med silvriga stenar och detta i storlek XL. Så himla fint, jag har fått för mig att Romantica är finast i ganska smala böjda pannband så hon fick det. För er som är eller ska till Göteborg Horse Show så rekommenderar jag verkligen att kika in hos Equito. De har hur fina saker som helst, både till häst och hem. Pannband, lindor och pannband samt superfina lädergrimmor och så finns det tavelramar, väskor och statyer! B08:60 heter deras monter och ligger precis bakom PS of skedens monter där ligger även ES och uhip.

Sedan gick jag och köpte schampo, balsam och pälsglans till Romantica hos K9, köpte deras nya Hydra serie. Sedan när jag hade betalat kom jag på att de sponsrade med aloevera serien till Frigg när vi köpte henne så jag sa att hon mådde bra och var fin i huden och så vidare så då blev Christer jätteglad och gav mig deras nya hovbalsam.

Jag köpte även två andra pälsglans, det var två flaskor för 125kr så jag tänkte att det kan jag ha som vardags pälsglans. Jag använder nämligen pälsglans till svansen mer eller mindre varje dag!

Jag köpte även ett superfint set från ES Stockholm med lindor och schabrak, dock så ångrade jag min efter en kvart och lämnade tillbaka det. Jag blev så irriterad på mig själv, liksom jag förstår inte riktigt hur jag tänkte. Liksom jag behövde absolut inte schabraket och inte lindorna heller, jag har både lindor och schabrak så det räcker. Jag gick alltså och köpte detta för 999kr helt utan att behöva det när det finns barn i Afrika som dör för att de inte har råd till mat. Så jag kände bara att nej, så kunde vi inte ha det så jag fick och lämnade tillbaka det och så ska jag lägga de pengarna på träning istället så fort Romantica är okej i munnen igen!

Kram Cajsa

Likes

Comments

Idag fick Romantica och Kingen busa av sig lite. Satte upp ett kryss och ett räcke samt att jag hade fyra cavalettibommar. Hade planerat att ha lite mer gymnastiskhoppning med Kingen men eftersom hon fick gå ett hårt dressyrpass med mycket samlad galopp igår så tyckte jag att han bara kunde få leka lite idag. Han var riktigt fin idag, både när jag red fram och de få spången som vi tog var riktigt bra!

Romantica och jag tog oss över ett hinder för första gången, hela 50 cm 😂. Kom först på krysset som va ca 30cm högt, ett av typ tio försök klarade vi och det var första, resten rev hon.. Räcker kom vi på en gång och då utan att riva så jag lät henne va därefter och skrittade ut en runda som avslut. Vi båda hade väldigt roligt, framförallt min kära häst. Hon älskar alltid att jobba men idag var hon lite extra glad!

Jag red även Ramos idag! Hans ägare kom och hälsade på honom och hon var väldigt nöjd med hans utveckling och min ridning. Kul! Det var ju första gången på en vecka som jag red honom eftersom han fick två vargtänder utdragna förra omsdagen. Han kändes bättre i munnen, men jag tror att det kommer bli ännu bättre när han känner att det inte gör ont längre! Han var duktig idag, väldigt glad över att få jobba, bjöd på några bocksprång haha.

Kram Cajsa

Likes

Comments

Hej! Ber om ursäkt för min frånvaro.. Vet inte riktigt vad som har hänt men bloggen har hamnat väldigt efter och jag glömmer liksom bort att uppdatera. Ska verkligen ta tag i detta och skärpa mig!

Denna veckan har jag sportlov = Göteborg Horse Show om fyra dagar!! Jag har även Kingen hela veckan då hans ägare är i Åre.

Fredag, lördag, måndag och tisdag har/ska jag vara hos Karolina på salongen så då kan inte uppdatera er om jag inte gör tidsinställda men jag har inte något direkt att skriva tidsinställt om så jag tänker att jag börjar uppdatera er ordentligt igen på onsdag!

Kram Cajsa

Likes

Comments