Som jag har saknat att skriva den rubriken..

Dagens träning gick egentligen inte ut på att träna, eller ja, det är klart det var en träning. Men jag red bara i drygt tio minuter, sedan fick Amanda hoppa upp.

Jag ville att Amanda skulle hoppa upp och känna lite på Romantica. Jag har inte riktigt kommit i kontakt med henne den senaste veckan/veckorna. Hon kryper ihop, hamnar bakom skänkeln och drar iväg. Jag har försökt lösa det på alla möjliga sätt och vis men nu kände jag att det går inte. Så jag bokade en träning trots att jag fortfarande rider på hackamore.

Amanda insisterade på att hackamore inte var något Romantica trivdes med. Det funkar helt enkelt inte att rida henne på det. En gång någon gång då och då är okej men det funkar inte att rida henne på det varje dag.

Jag har varit tvungen till att rida på hackamore tills nu. Amanda tyckte att hennes sår såg läkte ut, man ser fortfarande märken efter vart dem är men de verkar ändå vara tillräckligt läkta för att funka. Så imorgon ska jag åka in till Hööks och köpa ett Nova bett istället, alltså ett rakt gummibett. Det är ju det absolut snällaste bettet som finns.

Jag har faktiskt en bra känsla inför att rida på Nova bettet. Det känns som att hon kommer gå så mycket bättre på det. För hon tycker verkligen inte om hackamore, det syns på hela henne. Hon går liksom och drar upp underläppen och rycker i den när man rider, det spelar ingen roll hur lätt man håller i henne hon blir ändå inte helt nöjd med hackamoret..

Förhoppningsvis får vi till en träning nästa helg också men det är inte helt säkert då Amanda ska tävla. Men det känns ändå skönt att veta att vi kan komma igång och träna nu, har nästan saknat det mer än att tävla faktiskt. Amanda är guld värd, hon är så himla engagerad och hennes kunskap och vilja är helt fantastisk. Är så glad att jag började träna för henne!

Kram Cajsa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sen och senast jag skrev började jag inlägget på samma sätt, det var ett tag sen... Så vad har hänt sen sist? Jo en hel del faktiskt! Ett påsklov har avnjutits, helt underbart att vara lite ledig och pausa lite från skolan. I måndags som var min sista lovdag försåg Ramos ägare och uppfödare, fam.Åkesson, mig med ännu en häst. Så Nu står jag med fem hästar i stallet varav tre är mina.

Nya hästen är ett sto född 2011 e.Canabis ue. Quito de Baussy SF ee. Contender uue. Landgraf I. En belgisk dam vid namn Cascais van Overis Z, kallas passande nog Kajsa. Kajsa fick föl förra året och var tänkt att förbli avelsto i några år till med hon tog sig inte så nu ska jag rida in henne på nytt. Hon är inriden som tre åring men efter det är hon inte riden. Hon är än så länge väldigt lätthanterad och lättlärd. Hon är bara 163cm i manken så jämfört med mina andra två känns hon som en ponny, haha.

Igår longerade jag Kajsa för förta gången. Tog in henne i stallet och ställde henne på gången, helt själv för första gången i stallet och hon var helt lugn och snäll. Fick benskydd på sig, möjligen första gången i hennes liv, hon lyfte lite högre på frambenen i två steg sen var det inte mer med det. Jag gick runt i paddocken med henne. Stannade, backade, gick fram, stannade, gick, stannade, backade osv. Hon lyssnade fint på mig. Sedan fattade hon longeringen direkt! Hon skrittade, travade och galopperade i linan i båda varven. Hon rör sig väldigt balanserat och taktmässigt. Hon har ett ganska brett register i traven, går nog att plocka fram ännu mer! Tror det kommer bli en väldigt trevlig häst!

I tisdags kom min nya hund. Molly, en svart/vit/brun liten tax på 3.5år. Hon är en omplaceringshund, dock har hon haft det väldigt bra i sin förra familj men pga ändrade förhållanden så tyckte dem att det var bättre att låta Molly flytta vidare. Så nu är hon min. Sockersöt och väldigt härlig, hon har dock lite separationsångest så hon blir väldigt ledsen när vi åker hemifrån, dock har hon ju vår underbara Valle som tar hand om henne då! Finaste hundarna.

Om fem dagar kommer Moa hem igen! Så då tar hon över Ramos och jag återgår till att ha hand om två hästar. Ramos går just nu bara lätt jogging då han var rejält låst i korset och Mariann måste komma ut till honom igen den 3/5 för att få loss resterande låsning. Dock är det stor skillnad på honom redan, trots att hon bara kunde lätta upp låsningen genom att stretcha, sätta nålar och lasra. Var låsningen kommer ifrån är oklart. Mariann trodde inte den var varken ridrelaterad eller utrusningsrelaterad så det är ett olöst mysterium, men det viktiga är att han blir av med låsningen!

Romantica jobbar på, hon går fortfarande på hackamore tyvärr, det lär hon få göra i iallafall två månader till.. Dock ska vi faktiskt åka till Amanda och träna på lördag. Ni förstår nog inte hur mycket jag längtar efter det! Det är det roligaste jag vet. Dock tror jag att hennes sadel har blivit för trång då hon har biffat på sig ganska mycket sen jag köpte henne.. Så min sadel är förhoppningsvis såld och flyttar på måndag om den passar köparens häst. Så den är såld kommer jag prova ut en ny åt Romantica.

Har ni tips på dressyrsadel 17´-17.5´ vid-x-vid, helst svart. Ska passa rak rygg med manke. Ca pris 6000:-, let me know!

Så, nu drar vi igång bloggen igen!

Kram Cajsa

Likes

Comments

I förgår när jag hade ridit ett dressyrpass med Romantica så valde jag att skritta av på ett fält som jag inte har ridit henne på förut. Jag brukade rida Maja där ganska ofta, då galoppintervaller. När jag skrittade av så blev jag så himla sugen på rida ett galoppintervallspass på Romantica så det fick hon göra igår.

Hon är verkligen så himla snäll att rida iväg på, hon bara går, tvekar inte på något utan bara lunsar på snällt dit jag ber henne. Enda gången hon har tramsat med mig är vid vattenpölar, det uppskattar hon inte att gå i eller förbi.. I vilket fall som helst så var hon jätteduktig igår och verkade ha väldigt roligt. Öronen spetsade framåt som alltid när vi rider, hennes arbetsmoral är helt underbar.

Jag började såklart med att skritta fram ordentligt, sedan tog jag upp henne i form och flyttade henne en gång för vardera skänkel. Jag börjar alltid varje pass med att flytta henne i skritt ganska direkt när jag har tagit upp formen och det gör jag för att hon inte ska bli för känslig för skänkeln utan känna att den finns där redan från början. Sedan joggade jag henne i båda varven jobbade med att rakställa henne, vilket passar perfekt att göra på ett långt öppet fält så att hon inte kan ta stöd mot staket eller liknande. Fick ett jämt fint stöd, lite stark men fin ändå!

Därefter tog vi en kort skrittpaus innan vi började med galoppen, fattningen från skritt till första galoppen var nog den bästa vi någonsin gjort, kändes så enkelt!. Eftersom det var första gången hon fick jobba såhär valde jag att bara göra två långa intervaller. Så vi började med att galoppera fem varv i ena varvet, fältet är stort så det är rätt krävande att galoppera fem var. Vi jobbade med rakställning och jämt stöd till handen. Började i hennes lätta varv och stod i lättsits. Hon låg på lite i handen men jobbade fint genom hela kroppen och galopperade verkligen stort och runt.

Efter det fem varven travade vi ett varv och sedan skrittade vi två varv, därefter galopperade vi fem varv åt andra hållet. Detta var hennes svårare galopp, hon blir extremt känslig för min sits i detta varvet så minsta lilla jag råka lägga för mycket tyngd på yttersidan så slår hon över. Hon är ju van vid att ridas med alldeles för mycket hand så när jag istället försöker få henne för sätet och så lite som möjligt i handen så tappar hon balansen. Så när jag började att hålla henne på yttersidan och hålla hennes bak rakt bakom henne slog hon över två gånger, hon blir då väldigt irriterad på sig själv för hon inte har koll på benen och då blir det svårt att lugna ner henne så hon får liksom sluta galoppera av sig själv för det hjälper inte att jag försöker hjälpa henne. När hon hade slagit över/om två gånger så valde jag att galoppera två varv på en lite volt för att hon skulle hittat takten därefter började vi om och red fem varv runt hela fältet hon då gick det mycket bättre! Hon låg för mycket i handen men hon var rak och sista varvet kunde jag lätta av utan att hon slog om galoppen.

Sedan joggade jag ner henne, red serpentiner, åttvolter och stora svängar över hela fältet. Det gjorde jag i en lägre form för att hon skulle stretcha igenom hela kroppen. Sist med väldigt viktigt så skrittade jag av henne i 15 minuter på varierat underlag, grusväg, asfalt och fält. Hon vart väldigt svettig men otroligt nöjd och skrittade lugn med öronen spetsade framåt hela tiden. När jag sedan tog in henne i stallet stod hon och sov på gången med öronen spetsade framåt, såklart ;).

Kram Cajsa

Likes

Comments

Hej! Det var ett tag sedan sist.. Men nu börjar bloggmotivationen komma tillbaka. Det firar vi med att tillägna detta inlägget till mitt favorit ekipage.

Förr förra veckan startade Maja och Maja sin första dressyrtävling med 69.3% i lc2 och blev andra placerade och fick 65.8% i lb1 och var första utanför placering.
Förra veckan startade de sin första riktiga hopptävling, startade en ld=80cm nollade och hade näst snabbast tid.
Idag startade de sin andra dressyrtävling, med 70.3% i lc2 och vann, fick 70% i lb1 och vann den också dessutom vann deras lag dagens omgång.
Behöver jag ens säga att jag är stolt? Bästa tjejerna.

Jag önskar att jag kunde vara med dem på alla tävlingar men det går ju tyvärr inte.. Men bästa gång de tävlar hoppas jag att jag kan vara på plats och passa på att gosa lite med min favorit ponny.

Jag saknar Maja mer än någonsin, verkligen extremt mycket. Älskade finaste ponnyn. Hon är en på miljonen, utan tvekan.

Men lika mycket som jag saknar henne, lika glad är jag över att hon hamnade där hon hamnade. Hon har det så himla bra och lever det livet hon älskar och förtjänar. Hon gör sin ryttare till den lyckligaste på denna jord. Hon blev den läromästaren och rosettplockaren jag ville sälja henne som. Både inom hopp och dressyr. Maja kunde verkligen inte ha hittat en mer underbar ponny, Maja är rolig att rida varje dag, vad man än gör. Hon är bäst helt enkelt.

Ännu en gång, grattis Maja. Ni är mina favoriter och kommer alltid att vara ❤️.

Kram Cajsa

Likes

Comments

När jag kan börja rida Romantica på bett igen är ju tanken såklart att vi så småningom ska ut och tävla. Hennes nuvarande träns var hon dock gullig och kliade sig mot en vägg det första hon gjorde när hon fick det = det är en fin repa mitt på nosgrimman.. Så jag tänker att hon ska få ett nytt fint träns! Dock kan jag inte välja.

Först var jag helt inne på Schockemöhle Malibu, det är anatomiskt och snyggt. En perfekt blandning mellan PS Of Sweden och Dyón. Jag gillar inte att man måste ha PS pannband för att kunna ha käkrem, jag vill ju ha mina fina från Equito! Och Dyón tycker jag har för smala rundsydda sidostycken..

Men nu gjorde jag det lite svårare och hittade två fina från BR. Jag älskar BRs dressyrskydd och boots, de är solklart de bästa jag testat! Så nu är jag nästan mer inne på ett träns därifrån, de är ju trots allt också anatomiska i nacken. Jag tycker att Eston är finast men frågan är ju bara om man vågar sig på en lackad nosgrimma på min "lilla" häst som tycker väggarna är mysiga efter ett svettigt pass.. Men o andra sidan så kliade hon ju upp en repa i sitt träns med matt läder också..

Har ni tips på några andra fina dressyrträns? Det ska vara bred nosgrimma, gärna anatomiskt nackstycke samt helst rundsydda sidostycken och käkrem dock ska det vara vanligt nackstycke som på tränsen här ovan! Alltså inget sådant med en miljon remmar och en padd. 😉

Kram Cajsa

Likes

Comments