Header

Igår kväll var det henna kväll.
Och traditionellt varav stilen på min klänning för kvällen. Även färgen upptill.
Många använder gammaldags traditionella kläder som kallas ta5lila. Som är typiskt Hammam Sousse (stadsdel) stil. Svärmor ville klä mig i detta men det är så varmt och tungt så jag valde en modernare traditionell klänning istället.
Vi samlades först i brudgummens hus(den sida av bröllopsparet man tillhör) där det kom en orkester. Som sedan åker med entouraget till platsen där bruden befinner sig. Vi alla åkte i samlad trupp och tutade och blinkade hela vägen fram till lokalen för kvällen.
Sen gick vi (brudgummens släkt och familj) samt bandet tillsammans fram till dörren. Dom hade röda signalljus och fyrverkerier som dom smällde av hela tiden. Sen blev brudgummen buren på axlarna av en familjemedlem/vän. Medans alla kvinnor som var klädda i ta5lila dansade bakom honom.
Sen gick bandet in först och alla kvinnor efter fram till bruden där man tar plats(på rätt sida).
Hon har också ta5lila och normalt sett skulle hon ha en glittrig scarf lindad runt huvudet men hon hade valt utsläppt hår och ett glittrigt spänne.
Efter ett tag så går hon och hennes närmsta vänninor/familj samt mannens familj (mamma + systrar) ut. För att sedan komma tillbaka med två kvinnor som sjunger och spelar medans brudens entourage också sjunger vissa verser, om henne och henna kvällen. Dom håller en korg med ljus bakom henne. Och hon får gå sakta sakta fram till scenen där hon får sitta igen.
Det är en väldigt mäktig känsla med allt detta traditionella. Mina systrar vill gärna att jag ska göra alla dessa kvällar, då jag inte gjort det.
På denna kväll fick vi både mat och godis, sen en present påse med henna.
Denna kväll tycker inte jag är lika rolig som hadhra kvällen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hedis kusin gifter sig denna vecka.
Och igår var vi på första kvällen, hadhra.
Det är en traditionell kväll då bruden har fyra olika traditionella klänningar. Inspirerat från förr då mm visade upp bruden för alla denna kväll.
Det var jätte vackert igår kväll när hon kom in med sina traditionella kläder. Det är bandet består av kvinnor som sjunger om henne när hon kommer in. Sen rör hon sig sakta runt runt tills musiken är klar. Kvinnan som står med hjälper henne. Hennes kläder är jätte tunga och hon ska blunda när den första klädseln är på.
När hon kommer in med den andra klädseln så ger alla pengar till henne. Man får fästa i hennes huvudbonad eller i hennes händer som "hjälp-kvinnan" vinklat upp åt henne.
Min klädsel för kvällen var traditionell marockanskt inspirerad som passar till just denna kväll.

Likes

Comments

Jag & H åkte och köpte massor av bakelser igår.
Blev så sugen på kvällen igår och H skulle iväg på en middag. Så vi for iväg snabbt och köpte. Sen blev det smarrigt kvällsfika. Mina favvosar är i den lilla lådan "mille feuille" heter det "tusen ark/blad" . Älskar dom!

Likes

Comments

Igår var vi i Hergla..
På en strand som har restaurang och små hyddor som man kan hyra. Vi år super god lunch; Paella med färska skaldjur och kyckling. Barnen åt grillad kalkon filé med pommes. Toppen gott!
Sen låg jag och pressade i solen medans barnen lekte i sanden. När Raed kom så grävde dom ner Rayen i sanden, han var så rolig när han låg där.
Det var blåsigt igår men på eftermiddagen blev det riktigt blåsigt. Ganska stora vågor som barnen tyckte var jätte roliga att hoppa i.😄
Vi satt och pratade om livet jag och R medans solen gick ner. Sån otrolig livskvalité.👌🏼

Likes

Comments

Igår på kvällen är det började bli svalare ute.
Så åkte vi till en glassbar dom heter iceberg. Dom har så god glass. Olika smaker så som kinderägg, cookies, mörk choklad, raffaelo m.m.
Jag vågade inte äta nåt på hela dagen så jag var så hungrig! Tog en kula mörk choklad som är min favorit. Yum!
Sen åkte vi till havet en sväng och bara var en stund.

Likes

Comments

Igår var vi på Acqua Palace.
Vi var där i fleeera timmar. Det var 45 grader varmt ute igår. När det blåste så var det som en hårtork blåste varmluft på en.
Så att vara vid poolen var underbart! Dock fick man vara noga att smörja in sig och dricka mycket och äta saltig mat. Barnen njöt!
Jag solade och fick massor med färg.👌🏼 Alla fick massor med färg, vi hade vita ränder efter badbyxor och baddräkter.
Rayen var så konstig i början han vägrade bada, var orolig och ville åka hem. Sen kröp problemet fram, han har inte gjort nr.2 på flera dagar. Utan gått och hållit sig. Sen när vi väl fick han att gå på toaletten så ville han inte kliva upp ur poolen.❤️

Likes

Comments

Jag & H har spenderat morgonen hos familjens tandläkare Halim.
Jag drog ut en visdomstand som gått av. Har inte gått till tandläkaren på länge. Men han sa att mina andra tänder är bra med denna skulle givetvis bort. Han trodde även min migrän kommer bli bättre nu med tanden borta. Men jag får inte äta mat eller vara ute på hela dagen. Sen har jag fått mediciner som jag ska ta.
Alltså jag var så otroligt rädd verkligen. Är fortfarande det.😄Eftersom tanden var halv så fick han använda en krok istället för tång och ta ut den. Det kändes ju inget men han fick ta i så inåt..
Så det var riktigt obehagligt. Men han är så lättsam och lugnar ner en så allt gick bra även fast jag blev helt svimfärdig.
Hedi ska byta ut sina framtänder till porslinständer. Hans ena framtand är död så den är grå/gul och trasig. Så det ska han hålla på med några dagar nu. Kommer nog bli riktigt snyggt!

Likes

Comments

Igår på kvällen efter vi varit hos Delilah så åkte vi till tivolit.
Till barnens stora förtjusning! Dom åkte både den ena och den andra karusellen, hoppade studsmatta och åt sockervadd.
Det var så otroligt varmt och tryckande ute även fast det var kväll.
Vi kom hem sent, tror klockan var vid tio. Känns som det är väldigt lätt att vänja sig vid dessa semester tider.

Likes

Comments

Igår var vi hos H s moster Delilah.
Hon är min favorit av mostrarna. Eller hon är allas favvo tror jag. Så snäll och godhjärtad.❤️Och hennes hem, hittar nya fina detaljer varje gång vi är där. Älskar hur hon inreder sina hus! Detta hus som vi var i igår är min favorit av hennes hus i Sousse. Hon har hus lite överallt i Tunisien varav två i Sousse. Alltså inredningen i detta hus med cafe latte - ljus beige och ljus blått/turkost som färger i det ena vardagsrummet är 👌🏼👌🏼. Sen lantligt med vitt trä som inredning. Den andra vardagsrummet(se bild) är mörkt med kristaller, också fint.
Vi åkte även till hennes sons kommande boende. Han ska gifta sig nu (en av anledningarna att vi är här). Han har ett lägenhetshus och på takvåningen bor han och hans bror. Alltså den lägenheten var sååå snygg! Hans blivande fru har inte sett den ännu men hon kommer bli mer än nöjd hur han har gjort till henne. Ett rum hade han inrett speciellt till henne, med sminkbord, ljust rosa och kalla beiga färger. Superfint!
Takterrassen var inte att tala om! Jag blev kär i utsikten. Man såg ut över hela Khezama och åt andra hållet havet. Jag skulle kunna bo där bara för utsikten. Det var roligt att se hur han gjort så man får massor med inspiration, sånt gillar jag!😃

Likes

Comments

Igår efter vi firat lite eid med Hs syrror..
Så åkte vi till Hadhoud lekland. Vi var där några timmar så barnen fick leka. Vi fikade sålänge. Jag åt baguette farcies, en bakad baguette med ost och kyckling innuti. Det är sååå gott alltså! Jag fick beställa två dock för att dom hade lagt i super mycket Harissa i den första. Och jag äter inget starkt. Så den andra jag fick var 👌🏼.
Barnen hade superkul i alla rutschkanor, klätterställningar, studsmattor och bollhav. Sen hade dom en liten gokartbana också. Barnen prövade köra och det var en hit!
Vi fikade lite glass och milkshake. Glada barn = Glada vuxna.

Likes

Comments