Header

Hej, det var ett tag sedan.

Jag har en känsla av att alla mina blogginlägg kommer börja så. Men så får det väl vara. Jag skulle kunna anstränga mig mer och skriva oftare, eller så skulle jag kunna fortsätta i den här takten med cirka fyra inlägg i månaden.

Nåväl.
Idag har jag inte gjort så mycket, jag har suttit ute i solen och läst lite. Nu när jag inte har kurslitteratur att djupdyka i så slukar jag romaner. Det kommer förmodligen förändras nu när jag börjar jobba i juni och inte alls har samma ork, eller tid, att sitta ned och läsa flera timmar i sträck. Efter middagen vattnade jag pappas grav, köpte lite godis och surrade med pojkvännen Craig på Skype. Jag har precis läst klart boken och tänkte sova alldeles strax. Väldigt spännande dag. I morgon åker jag nog ut till sommarstugan.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter att ha spenderat de senaste dagarna hemma hos Craigs föräldrar i Edinburgh så fick vi i söndags skjuts upp till Stirling för att kunna förbereda oss inför den kommande veckans tentor. Jag försökte plugga men det gick inte så bra, så jag frågade min korridorsgranne Stef om vi inte skulle ta en promenad i kvällssolen.

Vi gick upp i skogen bakom våran lägenhet och vandrade på småstigar till det yttersta hörnet av campus, där ligger nämligen en kyrkoruin från Medeltiden

Våren verkade ha kommit och nästan passerat medan jag var och myste i Sverige vilket var uppfriskande att se.

När solen hade gått ned och vi ätit middag bjöd vi hem lite kompisar och hänge. Jag skrattade så att jag fick ont i magen och glömde bort att ta bilder.

Likes

Comments

Nu sitter jag och förbereder mig inför kommande veckans tenotor. Det är två salstentor i uppsatsformat, där vi, under begränsad tid, ska skriva en uppsats. I sociologin är det en uppsats på en timme och i poltiken ska vi skriva två, på två timmar. Rubriker och frågeställningar får vi se på själva tentan, så det gäller att förbereda sig på allt. I höstas var det väldigt snälla frrågor men vi får se hur det blir den här terminen.

Jag kom tillbaka till Skottland den 27e och spenderade några dagar i Longniddry utanför Edinburgh tillsammans med Craig och hans familj. Resan hit gick smärtfritt och jag sov hela vägen eftersom jag gjorde misstaget att checka in alla mina skolböcker. Här i Skottland stannar jag nog ett tag innan det är dags att bege sig hem till Sverige igen för jobb och sommarlov.

I fredags tog jag och Craig en pluggpaus och åkte till stranden för att titta på solnedgången tillsammans med hans hund.

Våra skuggor var långa och vi tittade ut över Nordsjön.

Sedan gick solen ned och vi åkte hem.

Likes

Comments

Fick äntligen krama på min kompis Matilda idag. Vi gick i samma gymnasieklass men bor alldeles för långt ifrån varandra. I vanliga fall brukar vi gå ut och äta middag men på grund av att vi är två Busy Ladies så kunde vi bara klämma in en tvåtimmars fika den här gången. Tack och lov så är det inte alldeles för långt innan vi ses igen.

Vi drack kaffe och Matilda överraskade med presenter eftersom jag nyligen fyllde år och för att hon är fantastiskt gullig.

Sedan plockade Jonas och mamma upp mig, vi skulle nämligen på Påskmiddag hos några polare.

Väl där vankades det otroligt god mat äggmålning med mer kaffe.

När vi kom hem tog jag en tupplur och skrev sedan klar min uppsats(!!!!!) medan solen gick ned över Sundsvall. Nu är klockan 22:00 och jag tänker nog gosa lite med katten innan vi går och lägger oss.


Puss å hej!

Likes

Comments

Det här är det första blogginlägget som jag skriver här på Nouw vilket känns ganska spännande.

Hur som haver, jag befinner mig just nu hemma hos min mamma i Sverige. Jag kom hit för lite över en vecka sedan och stannar ytterligare några dagar innan jag reser hem till Skottland igen. Den mesta av tiden här har gått åt till att försöka skriva klart sista uppsatsen i min religionskurs. Jag ska vara ärlig och säga att det har varit en svår uppsats att skriva. Jag ska även ta tag och börja plugga inför mina tentor de kommande veckorna. Jag har två stycken att skriva, en i politisk teori och den andra i sociologi.

Medan jag sitter och sliter ligger min lilla katt Tarzan och vilar på min morgonrock. Jag anar att den kommer vara full av katthår och även hål efter hans klor när han är klar med den. Men så får det väl vara, det är ju inte hela världen.

Likes

Comments

Min förkylning är fortfarande högst levande. Jag blir bättre, men det tar sån himla tid. Det kan bero på att jag har svårt att sitta still och ta det lugnt och lägga tid åt att faktiskt bli bättre. Nu är det sista veckan med föreläsningar och seminarium, och på torsdag reser jag hem till Sverige i två veckor. Längtar så himla mycket efter mamma och min storebror, samt alla kompisar så klart.

Den senaste veckan har jag varit på småäventyr i ett regnigt Stirling. Låt oss ta en titt på hur det har sett ut.
Samma dag som Theresa May aktiverade artikel 50 för urträde ur EU gick dessa killar och jag på museum.
Bland annat för att titta på världens äldsta fotboll och curlingsten, men jag tog istället bild på Lewis när han tog bild på en docka. Man har ju sina prioriteringar.
I torsdags var det pub quiz. Jag mådde ganska dåligt och var inte helt säker på att jag faktiskt hade lust att gå, men efter att ha målat läpparna och lockat håret bestämde jag mig för att ge det en chans. Vi kom på tredjeplats, jag missade en fråga om Sverige och blev besviken på mig själv. Men så är det ibland.

Sedan i fredags har korridoren känts som ett stort kollektiv eftersom en av våra två spisar har gått sönder vilket har resulterat i att alla hänger i köket för att inte missa sin plats i kön till att få laga mat. Det har varit väldigt mysigt och trevligt. Vi bestämde oss i går för att ha en tjejkväll och satt och surrade hela kvällen. Är så glad att jag flyttade in med dessa tjejer då min gamla korridor bara var kaos.

Likes

Comments

☀︎ I fredags var det 18 grader och sol. Hela världen skrek vår och jag satt på en busshållplats och tänkte att det skulle vara fint att ta en promenad. Så jag smsade min korridorsgranne Stef och frågade att hon var sugen. "Ja!!" skrev hon tillbaka. Vi packade en väska med mackor och vatten och begav oss. ☀︎
Vi  klättrade upp för Dumyat Hill som ligger alldeles bredvid vår lägenhet på campus, efter 1 och en halv timmes promenad uppför hade vi den här utsikten framför oss.
(Stefs bilder) Vi åt vår medtagna lunch och förevigade vår eftermiddag i solen. Vilken tur man har som har en sån fin vän som är både snygg och tar bilder på mig.
Stef.
På vägen hem gick vi förbi ett hav av gula påskliljor och vore det inte för min astma och pollenallergi så skulle jag ha snott med mig några hem. När kvällen kom dansade i köket och dagen därpå hade jag tappat rösten. Är fortfarande hes faktiskt :(


Likes

Comments

Jag åkte till Oxford en helg i Februari med ett dream-team för att hälsa på lite kompisar till Craig. Hela helgen var helt fantastisk men kameran fick bara hänga med ut en dag. Så här kommer lite bilder.
Jag åkte ner tillsammans med Craig och Chris för att hälsa på ett gäng från Oxford som de besökte Machu Picchu med förra sommaren. Vi fick bo hemma hos Sam och han visade oss runt på alla små studentbarer och berättade hemligheter, vi dansade till småtimmarna och gick minst en mil varje dag. 
 Oxford varvar stad med små gröna parker så att det plötsligt känns som att en är på landet.
 Chris hittade en dörr i en mur som visade sig vara öppen, bakom den fanns våren.
 Vi gick ned till kanalen för att titta på roddträning inför kommandes helgs tävling.
Och sen gick solen ned, jag lämnade kameran hemma och vi gick ut och ölrunda, hamnade på efterfest och tog bandbilder i en trappuppgång för att sedan gå hem i regn under småtimmarna.

Likes

Comments

Våren kom helt plötsligt till Stirling och medan jag har legat inne i feber och utan röst så har campus svällt över med folk som tog tillfället i akt att studera, sola och grilla. I kväll tog jag dock tag i saken och gick ut på en kort kvällspromenad tillsammans med min kompis och numera även granne, Stef.
Vi satt i gräset och pratade om viktigheter tills solen hade gått ned och rosa moln badade i himlen. 
Sen blev det mörkt, Stef tog en bild på mig och vi gick hem igen. Klart slut. 

Likes

Comments

Hejsan vänner.

Här står jag och ser cool ut. Vårterminens första tenta är oroande nära men jag har inte riktigt börjat läsa på än. Det finns så mycket roligare saker att göra: som att posera framför garderoberna, pussa på pojkvännen, fika på stan och kolla på lägenheter. Jag har tänkt i en vecka att jag sa ta tag i pluggandet i morgon, men snart finns det inga flera morgondagar innan tentan faktiskt är här. Jag hanterar detta på ett väldigt orimligt sätt.

Idag har jag exempelvis haft långfrukost med Craig, gått på visning, betalat hyra, handlat mat, instagram:at, tränat, druckit litervis med te och städat. Nu är klockan plötsligt 23:11 och jag har fortfarande inte börjat med att förbereda inför tentan.

Det kanske är dags att börja tänka på liberalism och konservatismen så att jag i alla fall är lite förberedd inför måndagen. Mitt mentala problem sitter i att det känns för lätt, att jag inte tycker det är värt att läsa urtråkiga artiklar om något jag tycker jag kan helt-okej-bra. Samtidigt vet jag ju faktiskt inte vad de kommer fråga om på tentan och måste därför förbereda och plugga så att jag kan svara på ett smart sätt, så rimligtvis borde jag ta tag i det här nu.

tre två ett, kom igen, och så vidare.

Likes

Comments

  • Bloglovin
  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw