Header

Idag fick jag göra det där samtalet som jag skulle gjort för 11 dagar sen. Att prata med en helt främmande människa i telefon och svara på de frågor personen har, inte direkt det jag gillar och speciellt inte nu.
Bland mina första pass blev vi rånade och hotade, får gå och träffa några och prata. Ska träffa person nummer 3 inom en snar framtid.
Idag gick klockan verkligen sakta så gjorde 3 olika pureer och frös in. Tänkte göra lite fler och frysa in så är det bara att ta fram en kub och tina, så behöver man aldrig fundera på mat.
Just nu är det smakportioner men sitter och samlar på lite recept och ska köpa hem lite olika redskap och tänkte laga den mesta maten själv åt dottern. Då vet jag vad som är i och ger henne.
Sen är det ju även så kul att laga mat! Och att få laga mat till henne och oss är något jag ser fram emot.

Idag gjorde jag potatispure, sötpotatispure och mangopure.
Mangopuren blev nog lite för "mycket" smak så ska göra någon annan pure med tex mango och banan för att få den mildare i smaken. Och banan är ju även en favorit!

Idag fick hon smaka, hallon, blåbär, mango, potatis, sötpotatis och lite ananas. Ananas går bort helt än så länge.
Blandade i saften från ett blåbär i gröten och jisses vad hon åt! Hon har aldrig ätit på det viset! Ville bara ha mer, mer.

Stora flickan!


~Alice~Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu var det väldigt länge sen jag var inne här.
Vår dotter är hela 5månader, hon växer så det knakar och utvecklas i en rasande fart. Att bli mamma är underbart! <3
jag har även börjat jobba lite smått, och trivs jätte bra. Hoppas på att få gå upp i tid sen efter mammaledigheten så jag inte behöver söka annat. För HÄR vill jag jobba!
Ska jobba fulltid i 6veckor i sommar och då får pappa vara hemma.
Annars rullar livet på, frieri, planering och förväntan. FRIERI !!!! Mer om det berättar jag en annan dag.

Min bästa vän ska bli mamma, MAMMA! är så glad för deras skull! Vem tänker jag inte säga då det ännu är hemligt. SÅ GLAD!
Ytterligare två nya familjemedlemmar har flyttat in och dom är så fina och trevliga.

Nu ska jag fortsätta med disken och förbereda maten medans dottern sover.


~Alice~

Likes

Comments

Legat lågt ett tag och kommer säkerligen göra ett tag framöver. Mår inte bra. Borde egentligen skriva då jag brukar må bra av det men en sak i taget.

På återseende

~Alice~

Likes

Comments


Detta kom upp på min Facebook som jag delade för ett år sen. Blir fortfarande lika glad och varm i hjärtat när jag ser dessa bilder.

”Kärlek är något som alla kan relatera till. Den finns i de små detaljer som vi lätt känner igen i vardagen. Jag försöker hitta meningen med kärlek i våra liv och göra det till konst.” Så skriver konstnären ”Puuung” från Korea på sin Facebook.

Här är hans enkla, men hjärtvärmande illustrationer som visar hur enkel, men vacker kärleken faktiskt är. Oftast är det de små sakerna som räknas, det kan vara värt att komma ihåg.


Kärlek är att se om varandra

Att lyssna engagerat

Och att finnas där när det behövs som mest

Kärlek är att skrika ut favoritlåten tillsammans

Att överraska med favoriträtten

Och att motivera när lusten tagit slut

Kärlek är att sova tätt intill

Att dela med sig av det goda

Och att spontandansa i vardagsrummet

Kärlek är att överraska

Att bara vara

Och att hålla om

Kärlek är en puss på pannan

Att somna i soffan

Och att hålla värmen

Kärlek är livet.

Bilder: Grafolio~Alice~

Likes

Comments

Ännu ett nyår. Den dagen det är mycket press och man ska må bra och ha roligt. Klä upp sig, le och vara alla till lags. Nyår är ingen "högtid" jag diggar..
Mått dåligt i så många år denna dag och inte är det bättre än.

Gott nytt år 🎉
Längtar redan efter att vakna upp.

2016 har varit underbart! Ett år som innebar Stina och mitt liv fick en mening.
2017 hoppas jag ska bli mindre depressioner och ännu mer glädje.
Älskar min lilla familj ❤️


~Alice~

Likes

Comments

Efter en sväng till affär så åkte vi till svärföräldrarna. Martins far skulle visa oss hur man gör brändes mandlar. Och så GOTT! Vet inte hur mycket jag åt under tiden vi gjorde 800gram brända mandlar. Mums!

När vi kom hem så tog Martin lillan och jag plockade In varorna, röjde och gjorde klart allt inför natten. Paketerade även en massa kött. Blev 10st påsar med 500gram i varje.

Köper nästintill aldrig kött med ordinarie pris utan fyller upp frysarna när det är extra pris. Och ja, svenskt kött!

Ekonomisk är aldrig fel att vara 👌🏻


~Alice~

Likes

Comments

Detta cirkulerar på Facebook nu som man taggar varandra i. En person svarade med ett rim. Såhär i juletider så brukar man ha ett rim om julklappen.

"Hörde att du gillar Ernst så mycke, med denna grej kommer äkta lycke. Ett batteri är det ända du behöver, nu när ingen karl måste sova över. När denna pryl så skönt vibrerar, garanterar vi att en orgasm den inkluderar. Ha en skön jul! Önskar tomten 🎅🏼"


Tyckte detta rim var stört skönt!


~Alice~

Likes

Comments
En skrev detta i ett inlägg på sin Facebook sida idag. Tyckte det var bra formulerat och tänkvärt!


"Min mamma sa ofta att det är synd om de som gör elaka saker. Det sitter i.

Jag tror inte på ondska som en fristående egenskap. Jag tror inte på satan heller. Människor gör onda saker för att de inte vet bättre. För att uppfylla sina mål, ja. Men att göra onda saker är inte ett mål i sig.

Hat uppstår inte heller ur intet. Det kommer nånstans ifrån. Att man förtryckts, kränkts, berövats. Att man behöver något att hata för att rättfärdiga sitt beteende, kanske.

Även den mest förhärdade mördare har en historia."

~Alice~

Likes

Comments