Header

Legat lågt ett tag och kommer säkerligen göra ett tag framöver. Mår inte bra. Borde egentligen skriva då jag brukar må bra av det men en sak i taget.

På återseende

~Alice~

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Detta kom upp på min Facebook som jag delade för ett år sen. Blir fortfarande lika glad och varm i hjärtat när jag ser dessa bilder.

”Kärlek är något som alla kan relatera till. Den finns i de små detaljer som vi lätt känner igen i vardagen. Jag försöker hitta meningen med kärlek i våra liv och göra det till konst.” Så skriver konstnären ”Puuung” från Korea på sin Facebook.

Här är hans enkla, men hjärtvärmande illustrationer som visar hur enkel, men vacker kärleken faktiskt är. Oftast är det de små sakerna som räknas, det kan vara värt att komma ihåg.


Kärlek är att se om varandra

Att lyssna engagerat

Och att finnas där när det behövs som mest

Kärlek är att skrika ut favoritlåten tillsammans

Att överraska med favoriträtten

Och att motivera när lusten tagit slut

Kärlek är att sova tätt intill

Att dela med sig av det goda

Och att spontandansa i vardagsrummet

Kärlek är att överraska

Att bara vara

Och att hålla om

Kärlek är en puss på pannan

Att somna i soffan

Och att hålla värmen

Kärlek är livet.

Bilder: Grafolio~Alice~

Likes

Comments

Ännu ett nyår. Den dagen det är mycket press och man ska må bra och ha roligt. Klä upp sig, le och vara alla till lags. Nyår är ingen "högtid" jag diggar..
Mått dåligt i så många år denna dag och inte är det bättre än.

Gott nytt år 🎉
Längtar redan efter att vakna upp.

2016 har varit underbart! Ett år som innebar Stina och mitt liv fick en mening.
2017 hoppas jag ska bli mindre depressioner och ännu mer glädje.
Älskar min lilla familj ❤️


~Alice~

Likes

Comments

Efter en sväng till affär så åkte vi till svärföräldrarna. Martins far skulle visa oss hur man gör brändes mandlar. Och så GOTT! Vet inte hur mycket jag åt under tiden vi gjorde 800gram brända mandlar. Mums!

När vi kom hem så tog Martin lillan och jag plockade In varorna, röjde och gjorde klart allt inför natten. Paketerade även en massa kött. Blev 10st påsar med 500gram i varje.

Köper nästintill aldrig kött med ordinarie pris utan fyller upp frysarna när det är extra pris. Och ja, svenskt kött!

Ekonomisk är aldrig fel att vara 👌🏻


~Alice~

Likes

Comments

Detta cirkulerar på Facebook nu som man taggar varandra i. En person svarade med ett rim. Såhär i juletider så brukar man ha ett rim om julklappen.

"Hörde att du gillar Ernst så mycke, med denna grej kommer äkta lycke. Ett batteri är det ända du behöver, nu när ingen karl måste sova över. När denna pryl så skönt vibrerar, garanterar vi att en orgasm den inkluderar. Ha en skön jul! Önskar tomten 🎅🏼"


Tyckte detta rim var stört skönt!


~Alice~

Likes

Comments
En skrev detta i ett inlägg på sin Facebook sida idag. Tyckte det var bra formulerat och tänkvärt!


"Min mamma sa ofta att det är synd om de som gör elaka saker. Det sitter i.

Jag tror inte på ondska som en fristående egenskap. Jag tror inte på satan heller. Människor gör onda saker för att de inte vet bättre. För att uppfylla sina mål, ja. Men att göra onda saker är inte ett mål i sig.

Hat uppstår inte heller ur intet. Det kommer nånstans ifrån. Att man förtryckts, kränkts, berövats. Att man behöver något att hata för att rättfärdiga sitt beteende, kanske.

Även den mest förhärdade mördare har en historia."

~Alice~

Likes

Comments

Efter graviditeten då man har ens efterlängtade barn i famnen så "ska" man börja gå ner det man gått upp under graviditeten. Vissa går upp mycket andra inget, olika för alla precis som hur våra kroppar är uppbyggda, olika.
Jag vägde mig när Stina var 2 veckor. Trodde inte vågen visade rätt. 15kilo på två veckor. Har alltså gått ner det jag gick upp. Gick ner 11kilo under graviditeten. Sista veckan innan Stina behagade att komma gick jag upp nästan 10kilo. Varav det var vätska, var så vätska fylld att fötterna värkte. Tänk er den chocken när man ska väga in sig när man kommer in till sjukhuset. Jag blev paff!
Nu är hon 5veckor och har inte vägt mig än. Vågar inte ärligt talat. För är så rädd att falla tillbaka i hets och tankar.

Redan nu är mina tankar dåliga. Så pass dåliga att jag inte vet vart de ska placeras. Men inte så dålig som förr. Men försöker skjuta allt åt sidan då jag nu har Stina att ta hand om på dagarna. Att kunna fokusera på annat hjälper mycket för stunden.❤️ (Slita blicken från min tjej är svårt överhuvud taget"
Vill ta ner alla speglar och göra världen blind för ett tag. Jag vill se genom någon annans ögon, de ögonen som ser det inte jag ser. Behöver positivitet.

Alla är fina som dom är och efter en graviditet så är det självklart att kroppen inte det ut som innan. Det tar tid för kroppen att återhämta sig mm.
Min kropp har gjort stora framsteg, verkligen. Men det är lättare att fastna och stanna på det negativa än det positiva.

Hets som rullar runt på internet och tidningar påverkar mer än man tror.
Fick tex ett mejl förra veckan. "Bli av med mamma magen" trodde det skulle tipsa om någon träning eller "hälso drycker" men nej. De länkade till plastikoperstioner. PLASTIKOPERSTIONER seriöst?
Det är bara sjukt! Och påverkar ju något otroligt!
Det gör mig bara arg och hur kan man länka och mena att plastikoperstioner skulle vara ett alternativ man väljer? Hålla? Vart är världen påväg?


~Alice~

Likes

Comments

En timme efter ja insett att klockan va 14:30 och jag inte ätit något än så sitter jag här nu och äter två kokta ägg.
Tänkte försöka och inte vara på så dåligt humör och foderilsk när Martin kommer hem. Kan ju hoppas äggen hinner kika in!

~Alice~

Likes

Comments