Header

RECEPT Spagetti & Köttfärssås

Ca 500g Köttfärs
1 Paket krossade tomater
Ca 1dl Grädde
4 Morötter
1/4 Purjolök
1 Paprika
1 Gul lök
Persilja
Vatten
Smör

Spagetti

Ta fram en kastrull. I med lök, köttfärs, krossade tomater och vatten. Koka upp. Skär morötterna i små bitar (dem tar lång tid att få mjuka annars)

Hacka resterande grönsaker och häll i dem i kastrullen. Koka spagettin så den blir överkokt. Smaka av och tänk såhär : om inte ni tycker det smakar bra så lär inte erat barn heller göra det.

När köttfärssåsen kokat klart och när spagettin är överkokt och klar har du ner det i köttfärssåsen . Här avgör du om spagetti. Ska vara i stora eller små bitar.
Spagettin suger åt sig en del vätska när det står så ha inte köttfärssåsen för stabbig.

Har man ej spagetti så går det bra med vilken annan pasta som helst. Men tänk på att bebisarnas magar inte klarar av att jobba ner fullkorn på samma sätt som vi, Så välj ett vitt alternativ.

Stina gav tummen upp och åt med god aprit


~Alice~

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

RECEPT ÄRT-PLÄTTAR

Från 6 månader

Prövade mig fram och går säkert att kombinera i olika variationer, detta är min variation .

2 ÄGG
3DL GRÖNA ÄRTOR

KOKADE ÄRTORNA, MIXADE TILL ÖNSKAD KONSISTENS.
VISPA ÄGGEN I EN BUNKE, I MED DE MIXADE ÄRTORNA OCH VISPA IHOP.
STEK I REDIGT MED SMÖR. LÅT DE EJ BLI BRÄNDA/FÅ EN YTA,
DE SKA BARA NER I STEKPANNAN OCH VÄNDA.
DET GÅR SJÄLVKLART ATT MINSKA MÄNGDEN ÄRTOR.

STINA GAV TUMMEN UPP OCH ÅT GLATT.

GÅR BRA ATT FRYSA.

~Alice~Likes

Comments

Igår var det premiär för vår dotter att gå på speedway. Hon hann somna innan matchen hann börja. Men lagom till paus vakna hon och följde glatt med blicken.
Tror ni hennes pappa blev glad eller? Haha

~Alice~

Likes

Comments

Håller på med bloggens design. Då jag tänkt att fokusera en hel del på maten jag gör åt Stina så har jag gjort en topp rubrik med underkategorier så det ska vara lätt att hitta för läsare som är ute efter barnmat från 4 månader. Detta är under uppbyggnad och kommer hela tiden fyllas på av recept och tips.

Kommer även vid sidan av fortsätta att skiva av mig som jag gjort tidigare
då det fungerar för mig och trivs med det.

~Alice~
Likes

Comments

Koka önskad mängd broccoli. Häll av vattnet i en annan burk, mixa och tillsätt vattnen till önskad konsistens.
Jag frös in i iskuber. När det fryst lägger jag bitarna i en påse och lägger i frysen. På detta sätt funkar detta vid smakportioner och Tilllägg vid måltider.

Nu blev det så mycket broccoli att den vanliga iskubs formen blev full så fick även ta andra formar (hjärtan och stjärnor) men spelar ingen roll utan man kan ta vilken modell man vill för när det Tinat så är det bara en hög kvar.


~Alice~

Likes

Comments

RECEPT ÄPPELMOS

2 ÄPPLEN
1MSK KANEL


SKALA, KÄRNA UR OCH DELA ÄPPLENA I BITAR.
HÄLL PÅ VATTEN SÅ DET TÄCKER. LÅT KOKA TILLS DOM ÄR MJUKA. HÄLL AV VATTNET I EN ANNAN BURK, MIXA. SPÄ MED DET SPARADE VATTNET TILL ÖNSKAD KONSISTENS.
HA I KANEL FÖR ANNAN SMAK.


~Alice~


Likes

Comments

RECEPT BONDEGRYTAFrån 6 månader

Ca 200g GRYTBITAR (NÖTKÖTT)
3 MOROT
5 POTATIS
1 GUL LÖK
1/4 PURJOLÖK
2 LAGERBLAD
PERSILJA
5DL VATTEN


GÖR SÅ HÄR:
Skala potatis och morötterna. Hacka upp dom med resterande grönsakerna. koka allt tillsammans. Koka tills köttet är genomkokt. Ta bort lagerbladen innan du mixar. Klart! Servera med en valfri fettkälla.


~Alice~

Likes

Comments

RECEPT
KYCKLINGGRYTA MED CURRY & COUSCOUS

FRÅN 6 MÅNADER

3 MOROT
1 GUL LÖK
1 TSK GUL CURRY
1 KYCKLINGFILÉ
1 DL COUSCOUS
2-3 DL VATTEN
1/2 PASSERADE TOMATER


Till servering ha 1 tesked valfri fettkälla. (Jag brukar ha smör)


Gör så här:

Hacka morot och lök och skär kycklingfilén i mindre bitar. Lägg bitarna tillsammans med curryn och passerade tomaterna i en kastrull och häll på 2-3 dl vatten. Låt det koka under lock ca 15 min. Kontrollera att kycklingen är genomkokt och när den är det tar du av kastrullen från plattan och tillsätter couscous. Låt couscousen svälla och mixa sedan till önskad konsistens. Hur många portioner det blir beror ju på hur mycket din bebis äter varje gång. Grytan fungerar utmärkt att frysa!

Kom ihåg: Fyller du upp gamla barnmatsburkar till att frysa så fyll inte fullt, risk för att burken exploderar om den är för full.

Tilllägg: Denna rätt var mycket uppskattad av Stina, hon åt med god aptit. Det blir fler storkok av denna och vill man ha lite mer tuggmotstånd för en äldre så låt bara bli att mixa utan mosa lite med gaffel istället.

Hade ner frysta iskuber med broccoli, En iskub serverades med en portion mat.

~Alice~
Likes

Comments

Detta med JÄRN och BEBISAR, tycker det varit en djungel med att läsa på om vad bebisar behöver få i sig och i rätt mängd och utan att bli förstoppade.
Nu när vi har börjat laga en hel del mat och nu i veckan ska jag börja med klämmisar. Beställde hem återvinningsbara klämmisar och sen även Funkybox stora våtservett låda för att förvara hemmagjorda våtservetter i.
Kommer ett inlägg om det senare i veckan.

Hur mycket järn behöver bebis då ? - Järn är ett av de näringsämnen som bebisar har svårt att få tillräckligt av. Det är därför som det finns järnberikade produkter till bebisar som välling och barngröt. Men det går lika bra att järnberika mat själv med tillexempel palttunnbröd eller helt enkelt se till att bebisen äter andra livsmedel som är naturligt rika på järn (kött, blodpudding, bönor osv) Enligt rekommendationerna från livsmedelsverket bör bebisar få i sig 8 mg järn per dag (En vuxen man behöver ca 9mg)

FINNS DET OLIKA TYPER AV JÄRN?

Det finns två olika typer av järn:
Hemjärn – som finns i kött och blodprodukter och som är den typen av järn som kroppen lättast tar upp.
Icke Hemjärn – är ett slags mineralsalt som finns i vegetabiliska produkter.

Livsmedelsverket har en livsmedelsdatabas där man själv kan söka på näringsinnehåll i olika typer av livsmedel.
Rekommenderar att kika runt lite där.


~Alice~


Likes

Comments

Fastnat helt för en serie, Jordskott. Varje avsnitt är på ca 1timme och har lyckats se på 6avsnitt på två dagar. På dag tid var det bäst att titta kom jag precis fram till. Sitta i ett mörkt rum, ensam och endast jag vaken var lite väl dumt kanske. Jag som är mörkrädd.... fick sänka ljudet flera gånger och att det dyker upp ögon/personer/saker när man minst anar det är betydligt läskigare sen Råå kvällen/natten än på dag tid då det är ljust ute. Nä usch hoppas jag kan sova nu... UTAN mardrömmar. Stina somnade brevid mig i soffan vid 22:30 så lite sällskap hade jag av min lilla kulting som snarka så sött ❤️Rekommenderar starkt denna serie! Sjukt bra och spännande!
Brukar tröttna snabbt och inte ens kolla serier men denna är jag helt fast i. Hade ja inte haft Stina som ja vet vaknar mellan kl 6-8 så hade jag sätt fler avsnitt men eftersom klockan är 01 så är det dags att få lite sömn innan en ny dag och lite jobb.

~Alice~

Likes

Comments