Disse to, økologisk og svanemerket, fant jeg på Rema 1000(!), og jeg er veldig positivt overrasket. Deo og håndkrem, to ganske så viktige ting i livet mitt, håndkremen mest nå når det går mot kaldere tider, og hendene mine liker å tørke litt ekstra inn. Håndkremen lukter lite, tørker raskt inn og gjør det den skal. Jeg ha hatt kremer som a føltes mere luksuriøse enn denne, men for prisen og kvaliteten er den definitivt verd og kjøpe igjen. Deoen funker bra, som håndkremen lukter den også lite. Derfor bruker jeg den kun når jeg er nydusjet, ikke de gangene jeg føler for å skjule litt lukt/ikke har tid til å dusje. Ellers føler jeg at den fungerer bra til å både til hverdags og på trening. Ingen vond lukt, slik jeg har opplevd med andre naturlige deodoranter jeg har prøvd. 


Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments


Dr.organic Mineral Face wash lukter bare helt fantastisk! Frisk agurk, en lukt jeg elsker i hudpleieprodukter, selv om jeg verken liker lukten eller smaken av vanlig agurk.. Rensen er i geleform, skummer bra og er superdrøy i bruk. Den svir litt i øynene, derfor bruker jeg alltid en olje eller micellar water først, for å fjerne sminken. Følelsen den gir er frisk og ren, selv om jeg blir litt stram i maska etter bruk. Hadde jeg hatt fetere hud ville jeg nok elsket hele produktet, ikke bare lukta. Merket finnes på flere helsekost butikker og har mange ulike produkter, så kanskje jeg tester noe annet en gang i fremtiden.

(linken i innlegget er ikke annonse:)


Likes

Comments


Foundation er alltid et tricky produkt å finne. Farge, konsistens, fuktighetsgivende eller mattende, mye eller lite dekkende. Som regel vil jeg bare ha noe som ikke er uttørrende og som gjør at huden min ser litt ekstra frisk ut, en sjelden gang noe som dekker mer. En ny foundation fra Smashit, fuktighetsgivende med medium dekkevne, en BB cream til late dager og en fuktighetsspray. Nettshopping er farlig.


Likes

Comments


Hvert å produseres det 3.6 milliarder tannbørster, flesteparten ender opp på søppeldynger eller i havet, hevder Humble Brush, produsenten av denne tannbørsten. Det er mange tannbørster det. Om dette stemmer, eller ikke, er kanskje ikke det letteste å bekrefte. Uansett er det fint å vite at det er mulig å kjøpe en tannbørste som ikke bidrar til forsøpling. Denne er nemlig 100% nedbrytbar, laget av miljøvennlig bambus samt kommer i en nedbrytbar emballasje. Deler av overskuddet fra salget blir brukt til veldedig arbeid. De 35 kronene jeg brukte på den hos Obs, var den vel verdt.Jeg bruker den sammen med min svanemerkede tannkrem, som viktigst av alt ikke inneholder mikroplast, samt SLS, et skummende stoff som gjør meg ekstremt tørr i munnen. Foreløpig har jeg ikke turt å prøve noen økologiske og naturlige tannkremer uten fluor, som enkelte mener skal være bedre for kroppen. Frykten for hull og tannlege timer generelt er stor. Umenneskelige summer og uendelige timer hos tannlegen, er ikke noe jeg interesserer meg noe særlig for.


Likes

Comments


De fleste har kanskje sett det før, miljømerket; svanemerke. Selv er det et merke jeg forbinder med noe positivt, noe bra. Men hva betyr det egentlig?

På svanemerket.no kan en lese mye om den nordiske miljømerke ordningen og hvordan det brukes for å merke de varene som helhetlig sett, gir det beste miljøvalget. Strenge krav til forvaltning av råvarer, bruk av energi og kjemikalier, trygghet og kvalitet under bruk, og god nedbrytbarhet på avfallet, er noen av kravene som stilles.

For at et produkt skal kunne bli svanemerket, må den enkelte produsenten sende en søknad med en rapport som dokumenterer produksjonen av varen, samt betale en søkeravgift. For ulike produtkategorier stilles det ulike krav. Hvert 3. til 5. år blir også disse kravene oppdatert og innstrammet, noe som gjør at produsentene hele tiden må fokusere på å forbedre seg selv.

Et eksempel er svanemerkede vaskemidler, hvor det har vært stilt krav til giftighet, biologisk nedbrytbarhet og bioakkumulering, som vil si om/hvor mye av stoffer som skilles ut, blir tatt opp av andre organismer. Et eksempel er mikroplast, bittesmå plastkuler som kan forveksles som mat hos fisk og andre organismer i havet.

Selv om et produkt ikke har svanemerket, trenger det nødvendigvis ikke bety at det er mindre miljøvennlig en et produkt som har det. Kanskje har produsenten ikke prioritert å bruke tide eller penger på å oppnå merket. Likevel synest jeg det er viktig å velge produkter med merket, både fordi det er dokumentert til å oppfylle en viss standard og fordi det tydelig er en prioritet. Derfor velger jeg alltid svanemerket når jeg står overfor et valg av vaskemiddel, tannkrem eller hva det måtte være.


Likes

Comments


For noen uker siden gikk jeg til innkjøp av denne; Suki Balancing facial oil. En olje som skal kunne brukes på alle typer urenheter, være beroligende for huden og jevne ut hudtonen. Alt dette uten å tørke ut huden. Da jeg i en periode har hatt en del urenheter i huden, uten at jeg helt forstår hvorfor, i tillegg til mine vanlige hormonelle utbrudd. Så langt er jeg veldig fornøyd med resultatet!

Det jeg liker spesielt god ved dette produktet, er nettopp at det er en olje. I motsetning til mange andre produkter for urenheter og fet hud, er den ikke uttørrende i det hele tatt. Jeg har heller ikke denne måneden fått de samme vonde kvisene som pleier å dukke opp, og flere av ujevnhetene i huden min har forsvunnet. Jeg håper og tror at denne oljen har hjulpet.

Likevel er det to ting jeg gjerne vil nevne. Den første er prisen, som ligger på ca 400kr, noe som i seg selv ikke er den værste prisen å betale for et serum som faktisk fungerer men innholdet i flasken er ikke mere enn 15ml, noe jeg synest er litt lite. I tillegg er sprayen på flasken jeg har, ikke den letteste å bruke. Jeg har forsøkt å bare påføre produktet i de områdene hvor urenhetene mine er, men det er vanskelig å regulere hvor mye produkt som kommer ut. Jeg har derfor begynt å skru opp flasken, dryppe et par dråper på fingrene, og påføre slik i stedet.

Så langt er jeg veldig fornøyd, og vil fortsette å bruke serumet til det er tomt og kanskje enda lengre.


Likes

Comments


Et av de første organiske produktene jeg husker å ha kjøpt er denne ansiktskremen fra Shea Moisture; Raw Shea Butter Anti-Aging Moisturizer. På et besøk i USA, en sommer hvor huden min kjentes ekstra tørr, fant jeg kremen i en seksjon for naturlige produkter. Den var billig, hadde en tykk konsistens, var organic, cruelty free og fair trade, perfekt.

På krukken står det riktignok at den er for tørr og særlig moden hud, og navnet er jo "anti-aging" en kategori jeg håper og tror at min 22år gamle hud ikke faller innenfor helt enda. Men slik jeg har forstått det, kan den likevel brukes av alle.

Kremen trekker raskt inn i min dehydrerte hud, og selv om den ikke alene klarer helt å fjerne tørrhetslinjene mine i pannen, er den fantastisk på stram hud. Litt blank blir jeg noen ganger, og bruker derfor kremen oftes på kveldstid.

Lukten synest jeg selv er ganske naturlig, ikke den beste, men den forsvinner fort og plager ikke meg. Samboeren min på den andre siden klaget en del da jeg først begynte å bruke kremen (og egentlig så har han bare fortsatt med det). I senere tid har jeg riktignok funnet ut at det generelt er svært få luker han faktisk liker, så kommentarene hans tar jeg ikke noe særlig til meg.

Krukken er min tredje til nå. De to siste bestilte jeg samtidig på Amazon.


Likes

Comments


Ikke veganer,

ikke vegetarianer,

kjøttspiser, bilkjører og forbruker. Norsk.

Likevel tror jeg at jeg kan redde verden.

Kanskje.

Litt.


Jeg er 22 år, student, butikkansatt, samboer og hundemamma. Turglad, reiseglad og litt for shopping glad. Likevel håper jeg å kunne fokusere litt mere på å gjøre snillere og grønnere valg i hverdagen, for eksempel når det kommer til beauty produkter. Eller bare det å kunne bruke færre plastposer. Hvis noen andre blir inspirert til å forsøke og gjøre det samme, er det fantastisk. Samtidig som jeg også selv håper på å bli et bedre miljøbevisst menneske gjennom denne bloggen La oss bare kalle det en salgs grønn reise.


WelcomeLikes

Comments