Det är fredag och jag trodde jag skulle ha mycket mer tid till denna blogg. Men har de senaste veckorna varit ganska sjuk och därmed minimerat skärmtiden så mycket som möjligt. Men nu är jag tillbaka igen efter några jobbiga veckor. Sitter just nu med lite kompletteringar jag har efter mig med anledning av min sjukdom. Men snart är jag tillbaka.

Här kommer hända mer lovar jag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland går det så fort och man tillåter inte sig själv att stanna eller sakta ner farten. Istället växlar man upp och man krockar in i väggen. Så blev det förra veckan. Detta inlägget skulle egentligen handlat om att våga våga men istället sitter jag här och får prioritera om. Det är så läskigt när man inte kan styra över kroppen och inte kan påverka hur den reagerar på stress. Mentalt är jag stresstålig men min kropp klarar inte stress för fem öre. Hade en stressig vecka förra veckan, 25h jobb och heltidsstudier, inte en lyckad kombo och kommer inte göra om det igen. Hade ont i huvudet under hela onsdagen och fick ett migränutbrott men aura som var så obehagligt sedan började migränhuvudvärken och jag kände mig konstig under torsdagen. I fredags vaknade jag och var väldigt snurrig och kunde inte ta mig ur sängen utan att ramla omkull så där fick jag ligga ganska många timmar innan jag kom upp. Missade därför min examination i fredags som jag får ta igen nu. Hursomhaver så har jag börjat lägga om mitt livspussel lite för att kunna kontrollera min stress och hur kroppen reagerar på den.

Vad jag gör åt min stress:
- En kväll i veckan tar jag det bara lugnt och är själv. Gör saker som jag behöver men ser också till att få lite ro. Ikväll är en sådan kväll. Brukar ta en extra sån här kväll när jag känner att huvudvärken börjar komma eller magkatarren är upp i halsen.

- Jag lägger mig tidigt. Jag är i säng och har släkt senast 22.30 på vardagarna, för att garantera att jag ska få nästan 8h sömn. Detta fungerar ju långt ifrån alltid men det är en strävan.

- TE! Gott, lugnande och mysigt. Sedan jag slutade med kaffe och undviker koffein så har mitt humör blivit mindre svängit och stressen lättare att hålla på låg nivå.

- Promenader utan något i lurarna! Strävar efter någon i veckan men det är inte alltid det hinns med. Cyklar nästan alltid utan musik i hörlurarna när jag cyklar till jobbet. Jag kommer fram med ett annat lugn när jag hunnit bearbeta tankar.

- Håller mitt hem så rent och snyggt som det går för tillfället. Det tar 10 min att dammsuga och plocka undan lite samt att torka badrummet med en städservett men det gör en sån skillnad. Är mitt hem kaos är jag kaos.

Jag måste också lära mig att sakta ner. Kunna säga nej och välja bort stressmoment i den möjlighet som det går. Funderar också på att börja med Mindfulness, något jag gjorde under tvåan i gymnasiet när jag gick en stresshanteringskurs, ska utvärdera hur det går.

Tills vidare!

Likes

Comments

Jag har försökt så många gånger och nu är jag här igen framför datorn och försöker förmedla något genom att kombinera olika tagenttryck. Men denna gången ska inte bli som alla andra, något är annorlunda och jag har kommit till insikt med att det är tråkigt att enbart läsa om mitt liv, även i den utsträckning att jag själv blir uttråkad. De senaste månaderna har jag tänkt mycket. Vem jag är och framförallt var jag vill. Sedan jag var liten har mina nära och kära kallat mig "målmedveten", det började i sexårsåldern när jag skulle lära mig simma och ville vara den som kom först ut i stora bassängen. Och det blev jag, eller en av två som hamnade i stora bassängen först. Det var då målmedvetenheten började gro i mig och nu sitter jag här målmedveten som tusan men utan några egentliga mål. Var är jag egentligen på väg? Har precis påbörjat mitt sista år på Service Management kandidatprogrammet vid Lunds Universitet och till en början tyckte jag bara allt var så kul och spännande. Nya vänner, nya lärandeformer, nya perspektiv och målet var utbildningens slut. Ett år in på utbildningen bestämde jag mig för att jag skulle läsa ekonomi efter examen och hade den tanken i ett år. Jag ville bli controller. I början av sommaren fick jag för mig att jag måste göra något lite sjukt innan jag fastnar någonstans. Jag började plugga direkt efter studenten så har varken jobbat på McDonalds eller åkt Asien runt och det är nog det jag saknar lite. Så planerna gick emot att sadla om mot turism och arbeta utomlands med destinationsutveckling. I slutet av sommaren var jag istället mer inne på att läsa ekonomisk geografi i uppsala efter examen men börjar redan släppa den lite. Har de senaste veckorna suttit med ALLA platsannonser i hela Sverige framför mig och scrollat fram och tillbaka för att hitta något som låter kul men som jag samtidigt är kvalificerad för. Det är svårt. Men jag fastnade för annonser som rörde flöden, logistik och e-handel och insåg att det kanske är den vägen jag ska gå?

Så tiden är inne. Ni ska få följa med mig på min resa mot drömjobbet. Ett drömjobb jag ännu inte vet vad det är men som börjar formas framför mig. En resa som troligen blir lik många andra men samtidigt är den min egen.
Häng med!

Likes

Comments