View tracker

Hej,

Det var ett tag sen jag skrev här sist. Men helt ärligt så har man varit så upptagen att jag inte hunnit skriva eller berätta något alls. Jag är inne på min tredje skolvecka här i Berkshire school, jag tror jag har gjort mera skoljobb och lärt mig mera än jag gjorde under hela förra året.

När jag kom till skolan var vi bara internationella elever här för några dagar. Det var verkligen trevligt och man lärde känna massor människor på bara några dagar. Sen kom nya amerikanska elever, skolan blev fylld av mera människor och man kände sig nog lite "lost" i början, det var så mycket som hände på en gång. Några dagar senare  då man hade börjat känna sig okej runt 150 personer, kommer de gamla eleverna in och ett kaos börjar..haha alltså verkligen människor överallt och helt galet.

Idrotten satte igång genast. Jag kom med i flickornas varsity team (soccer), det är skolans "bästa lag" och vi tränar mycket. Jag själv tycker det är helt härligt att spela fotboll igen och vara med i ett lag, men försöker klämma in tider att jobba på mig själv och mina svagheter som idrottare.

Vi tränar 2 timmar per dag och har två matcher per vecka. Matcherna är 40x40 minuter och hittils har jag spelat ute hela matcher och man inser lätt hur det blir enklare och enklare heltiden.

Dom har ett rum för skadade också, gällande idrott, du får stöd i rehabilitering. Deras idrottfaciliteter här är så otroligt sjuka och ännu till detta. Dom har precis allting från läkare till massörer.

Laget är superbra, vi har en helt fantastiska tränare, och en hel skola som hejar på oss. Alla i skolan tränar någon idrott. De har allt mellan himmel och jord, på vintern skall jag skida alpine ski.

Skolan, engelskan har gått framåt en hel del vilket är super skönt och det blir lättare hela tiden. Farten du studerar i här är helt sjuk. Efter träningarna sätter man mellan 2-4 timmar på skoljobb varje dag. Man har oftast ca tre prov eller tester per vecka och presentationer. På timmarna har man mycket diskussioner och praktiskt arbete och sen studerar du på egen hand. Jag gillar det. Lärarna finns på campus 24/7, så du får hjälp när som helst och dom vill hjälpa dig...kanske största skillnaden från vad jag är van vid hemma. Här ör storleken på klassen annorlunda ca. 10 i klassen.. så man får en helt annan klassanda och vågar föra fram sina åsikter och frågor. Vi har skola på lördagar, det betyder att onsdag och lördagar är halva dagar och sedan har man match. Hahha, alla har varit så förvånade över lördagsskola och jag kan berätta att jag är tacksam över det. Det är såå mycket lättare.

Så det betyder att basically är söndagen ändå sovmorgon, vilodag och den dagen an inte behöver gröna något annat än skoljobb.

Jag går också i en fotokurs. Jag är glad att jag tog den, älskar att fotografera och det här ger mig chansen att lära mig mera. Skolan har helt grymt fina kameror, utrustning och kundskap och det tar iväg en från allt studerande till något mera roligt.

Maten på skolan är superbra, som idrottare har du möjlighet att äta riktigt bra mat här.

Eleverna, alla är verkligen super trevliga och det är inte så lätt som man tror att komma in som en junior elev och vara internationell. Men dom tar emot en och hjälper. Jag har lärt känna flera nya människor och det är bara påväg uppåt härifrån. Och verkligen det bästa, alla som är här kommer från olika håll, alla har en slags bakgrund och de är inte rädda över att berätta, det är intressant att höra och se.

Förra veckoslutet var det första som var "long weekend", motsvarar ett vanligt veckoslut hemma. Jag deltog i matchen vi hade på lördag och så blev jag upphämtad och min bil förde mig till NY. Vi shoppade, och hade riktigt roligt. Det var verkligen "low key time", man är utmattad efter nån vecka här.

Rummena funkar hur bra som helt och rumskompisarna också.

Jag tror det var det mesta!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Nu är det morgon här i New York och vi har allting packat och klart, för idag åker jag till skolan!!

Jag är nog lite nervös men det hjälper då jag varit där, så jag vet vart jag är påväg. Jag är riktigt exalterad för att åka.

En av flickorna som jag kommer bo med är inte från USA, så hon kommer också idag..och dom från USA kommer först på lördag till skolan. Vi kommer tidigare för att få mera information och lite tid at vänja oss.

Men, vi har alltså besökt Hamptons. Först spenderade vi en dag och natt i Sag Harbour. Dom hade en enorm båthamn och en mysig liten stad. Husena var så fina precis som man förväntat sig, juvliga butiker verkligen "beach" inspirerat och massor fina restauranger och caféer.
Vårt hotell hade också en pool, så vi tog lite eftermiddags sol och simmade..det var skönt men riktigt hett!!

Dagen efter blev det East Hampton. Där hade de massor mer "fina" butiker och härliga hus. Vi besökte lite butiker och sen blev de beachen. Och hörni, vilken beach..alltså så himla lång och fin och härliga hus låg där.
Vågorna var så sjuka!! Helt otroligt. Och det var så hett där säkert 38 grader, det var som att vara i södern. Så man fick spendera tiden i havet. Men det som åtminstone jag tycker är det mest fantastiska är ju att det bara är 2 timmar från Manhattan. Och här är du i en storstad men massor massor människor. Men plötsligt ligger du där på beachen i en totalt annan värld. Ganska coolt!

Och i går var vi uppe i Top of the rock, vi valde att gå när det blev mörkare och utsikten var helt otrolig. Efter det åt vi vår sista middag på vår favorit restaurang "ruth's and chris steakhouse".

Nåja, nu blir de lite packning ännu osen bär de av mot Massachusetts!;)  • 895 readers

Likes

Comments

View tracker

Hej hej,

Idag skall vi åka ut till Hamptons. Vi kommer sova över en natt och sedan kommer vi tibaka till manhattan och så har vi en och en halv dag här och sen åker jag och min mamma till skolan och min bror hem.

Dagarna här har varit super bra, vi har promenerat en hel del, haha man känner verkligen det i hela kroppen. Och det är sjukt hur varmt det är. Här är på dagen runt 36 grader men vi är ju i en storstad så luften blir väldigt konstig. Men det är egentligen bra för butikerna har så bra luftkonditionering..så då får vi springa in där en hel del ;)

Första dagen var vi tvungna att gå till läkaren, här finns något som heter "walk in doctor", mottagning man bara kan gå in till det fungerade faktiskt hur bra som helst!! Och jag måste börja en antibiotika kur. Men det som är så konstigt att även fast det är samma antibiotika så är den ändå annorlunda och då man inte är van vid det så blir man snurri, svag och börjar må illa av den ..fy fan!!

Dagarna består nog ändå mest av shopping..(behövs en del för skolan), promenerande och kaffepauser, det är roligt att sitta och kolla på staden och alla miljoner människor! Det finns antagligen inte så mycket gatuliv att kolla på i Massachusetts sen..hahha!

Annors är väll allting ganska så vanligt. Jag ser framemot att åka till Hamptons..skönt att komma bort från stan!

Likes

Comments

Jaa-a hörni.

Idag har varit en ganska underlig dag..inte bara nog med hela resandet och jetlag men mentalt också. Haha, de låter så dumt men verkligen..pressen med att kolla att man har med precis allting..då det gäller olika papper till kläder. Och, att säga hejdå till familjen. I mitt fall var de inte SÅ farligt eftersom mamma och min bror har kommit med. Men ändå känns de lite ledsamt och att tänka på när man nästa gång får se allihopa.

Men hur som helst så är vi framme i New York och flygresan gick hur bra som helst, fort och smidigt.

Jag skall alltså vara i skolan först om en vecka. Så vi kommer nu stanna här i New York några dagar och sen skall vi besöka Hamptons och spendera lite tid där och så kommer vi tillbaka hit!! 

Planerna är väll mest att shoppa, äta gott, träna, kolla runt lite och spendera tid med varandra.

Likes

Comments

Tjeenare!

Igår hade vi flickväll med kompisarna! Det var super trevligt men nu inser man verkligen att this is it. Det var bra att se alla på samma gång och ännu med en sista träff innan start!

Vi hade pizza på menyn (som vi grillade), därtill lite drickor, snacks och kaka.

Men ärligt blev det nog jobbigare i slutet av kvällen när man skulle säga hejdå till alla..kommer nog att sakna mina vänner extremt mycket. Men that`s life. Det är en av de många delar som finns när det gäller utbytesår.

Jag tror att det får bli lite familjetid, träning...och packning idag. För det är ju faktiskt start imorgon!!

Likes

Comments

Hello!

Så, jag är alltså Claudia Gripenberg och jag kommer spendera mitt nästa år i USA. Jag skulle nog våga påstå att jag alltid vetat att jag vill åka utomlands och haha ja om två dagar åker jag. Jag kommer alltså gå i Berkshireschool som är en boardingskola i Massachusetts. ( ligger mellan Boston och New york) Jag åker med organisationen Universal players, vilket är en organisation som BARA ordnar utbytesår för såna som idrottar eller gör musik och vill gå i boardingschool. Detta betyder basically att mitt år blir lite "annorlunda" i och med att jag kommer bo i skolan, träna och studera där. Jag själv är superglad att denhär möjligheten finns och är jätte spänd över ett nytt år med massor nya intryck, upplevelser och äventyr.

(Gällande ansökande och så vidare, hände allting via organisationen, vilket betyder att man först har en intervju för att se vilken/vilka sporter du gör och vart du skulle villa åka och önskemål gällande skolan. Efter dehär väntar du en tid och så får man en "game plan", med en lista på skolor. Då skulle man välja ut de tre man gillade bäst och organisationen lade in ansökningar. Sen drogs du på språktester, intervju med skolan, en video då du representerar dig själv. Och utlåtande från tränaren, jumppalärare, rektor, läraren och massor betyg. En lång och komplicerad process som inte slutade där. FÖR jag kom in till 2 skolor..svåraste valet..vilken dera? Besökte båda ena låg i Tennessee och andra i Massachusetts. Vi besökte dem och ja, det blev den i Massachusetts. Efter det har det vari 100 läkarbesök och ärenden hit och dit.)

Snart är det verkligen dags för start och packningen hittils är nog inget att hänga i julgranen så vi får dra till med en ny växel på den fronten tror jag..hur som helst så medger jag nog att nervositeten börjar komma men det är inte så farligt ännu. Men jag tror att det bara beror på att jag inte ännu riktigt fattat att jag kommer åka!! Helt sjukt!

Men, jag har varit och hälsat på i skolan för några månader sedan och jag har inga ord som kan beskriva hur bra och fint allting är där. Idrottsfaciliteterna ör så jäkla fina och hela campus området. Och inte bara nog med det så verkar alla elever och lärare + alla coaches jätte trevliga.

Jag har varit i kontakt med de jag kommer bo tillsammans med. Vanligtvis bor man med en roomate men vi är ett extrafall och kommer bo tre flickor i samma rum. De verkar supertrevliga och då vi är tre får vi större rum..how lucky are we?!

Så, här kan ni följa med mig. Vad jag gör, hur jag bor, studierna och idrotten och bara allmänt vad jag kommer att hålla på med detta år!!


http://www.berkshireschool.org/page.cfm?p=1

http://www.universalplayers.com

Likes

Comments