View tracker

Backpacking 2016, Rumänien

Godkväll! Vi återvände till stället vi var på igår och beställde in lite drinkar. Någon timma senare kom Laith & Musab, killarna vi sov på tåget med, och vi snackar och ba chillar i saccosäckarna. De bor här i Bukarest tillfälligt då de pluggar men bor annars i Irak där de kommer ifrån. Himla trevliga och intressanta killar!! Synd att vi träffades i slutet av deras resa, hade varit så kul att resa tillsammans annars!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Backpacking 2016, Rumänien

Rumänien har en väldigt läsvärd historia. Folket hade under 80-talet en diktator som inspirerades av Nordkoreas diktator Kim II Sung vilket gjorde det tufft för dem. I stora drag så la han alla pengar på att bygga ett enormt parlament istället för att fördela de och förbättra samhället. Visst är det intressant? Här kan du läsa mer.


Tyvärr hade de stängt när vi kom så vi fick inte gå in! Men som ni ser, det är verkligen enormt!! Kan inte fatta att det finns ett ännu större i Pentagon, USA...

Kan även tillägga att deras övervakningskameror nog fick en fin film på min balett. Väldigt proffisionellt och inte alls skämmigt när vakten visslar och tjoar att de har stängt..

Likes

Comments

View tracker

Backpacking 2016, Rumänien

Tjooo! Sitter och smuttar på Sangría och äter tonfisksallad. Vi bad om att få något vi "bara kunde få här"och fick först in kött (formade korvar??) med senap och till huvudrätt friterad ost och nån kyckligröra. Och faktiskt, det smakar inte likadant som hemma! Det kryddas med andra kryddor vilket ger maten en helt unik smak, + att deras blandkött består mestadels av inälvor och sånt! Innan vi skulle gå serverade de oss blå mjölk med mintsmak? Tydligen någonting speciellt just här, men inget som föll oss i smaken 😄

Likes

Comments

Backpacking 2016, Rumänien

Andra dagen här i Bukarest! Planerna idag är att besöka världens näststörsta byggnad som ska ligga här någonstans. Ikväll tänkte vi träffa två killar som vi delade sovkupé med första nattåget vi tog! Nu tänkte vi äta lunch på stället ni ser längst ner till vänster, en liten restaurang med paraplyer som tak. Vi höres!

Likes

Comments

Backpacking 2016, Rumänien

Hittat mysigaste utestället!!
Det är hängmattor, saccosäckar och fåtöljer under träd med ljusbelysningar. Det finns även 2 barer att antingen beställa drinkar eller juicer ifrån. Hänger massa ungdomar här som ba chillar, hur nice?!

Hangout in Bucharest
 

Likes

Comments

Backpacking 2016, Rumänien

Efter frukosten spelade vi lite dart då nyheterna kom på.. Då vi sällan har internet och varken TV eller tidningar hänger vi inte alls med vad som händer i omvärlden. När vi insåg att nyheterna visades höjde vi därför volymen och tittade spänt. Kan vi bara ta en stund till vilka nyheter som prioriterades att visas

1. Kändisskvaller om bl.a. Miley Cyrus och "kändisskandaler"
2. En man ridandes på en struts som sprungit omkring i trafiken
3. Jordbävning på Nya Zealand

Jämfört med hemma blev man på bättre humör. Men samtidigt, vad är syftet? Har de inga hemskheter i landet eller är deras nyhetsinsändare keff? Undrar verkligen. Eller så är det bara dramatiska Sverige som bara drar upp hemskheter varje gång klockan slår jämt.

Likes

Comments

Backpacking 2016, Rumänien

Natten tillbringades på ett hostell fullt av fulla britter! De stod utanför och gastade fram till 2 på natten tills hotellreceptionisten fick ha ett terapisamtal med dem. En kille var arg för han blivit lurad att en nattklubb skulle ha fullt ös men inte hade det, så det enda man hörde från sängen va
"FOCK OFF" "NO YOU CAN FOCCK OFF"

Nu imorse serverades det frukost nere i källaren. Eller serverades och serverades, det stod framme med stora skyltar att "mamma jobbar inte här", "diska efter dig ungjävel" och "städa först, ha kul sedan". Städerskan sprang runt med en piska som hon hotade alla latmaskar med.

Nu ska vi ut och utforska, ha de göööööööööött

Likes

Comments