Header

Blogg

Storstadslivet, gör mig svag gör mig kluven
Behöver syre, typ en kram av naturen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Blogg

Anledningen till att jag inte satte min blogg inom Mode-kategorin.. Fleecetröja, stövlar & löparbyxor med hål i. Gött!

Likes

Comments

Tankar/Känslor

Finns det någon värre känsla än ensamhet? Ni vet, man ligger där i sin varma säng, tak över huvud och vill så oerhört gärna känna sig tacksam. Känna sig lycklig. Känna sig älskad. Men ibland så gör man bara inte det. För huvudet som ligger där så mjukt på kudden tickar som en bomb fylld av tankar. Och ingen finns där att dela tankarna med. Ingen är där och lägger armen om en. Inga andetag känns i nacken. Det enda som känns är rummets tomrum som ekar i genom dig. Lämnar dig och dina tankar i en skrikande tystnad.

Likes

Comments

Blogg

Hej på er!
Jag påbörjade min arbetsvecka igår så nu väntar 2 veckor i mat-oset. Har faktiskt inget problem med att jobba, tycker det är löjligt när folk ser vissa jobb som "under deras värdighet"? Känner bara snälla, pengar som pengar. Eller? Alltså hajar poängen men många som säger det har förmodligen aldrig ens haft ett riktigt arbete, för om de menar att arbetet är för slitsamt så står till största delen av alla jobb (framförallt som ung) av just slit. Slit & Svett som leder till karriär.

Mobil-sökandet håller fortfarande på.. Nästan skrämmande men det är som att som jag lever i en parallellvärld med alla omkring. Som att jag ser dem ovanför tidningskanten men de ser inte mig bakom mobilskärmen. Jag liksom hör och ser allt omkring men de är fast med lurar i öronen och omvärlden på skärmen, förstår ni vad jag menar? Därför backar jag nåt steg nu i telefonletandet, blir lite rädd i vetandet att jag kommer dras in i det snart igen. Och tänk er mysigheten med att småspringa hem efter en hel dag, slänga upp datorskärmen och logga in för att se vad ens nära skrivit. Precis som när man var liten plutt och visste att den tjockskärmade datorn fylld av BubbleTrubble och Gold Miner väntade därhemma... (dock endast 2 timmars tillåtelse att spela.) Härliga tider!!
chaaao chao

Likes

Comments

Blogg

Min telefon har kraschat, på riktigt denna gången :( Man märker inte hur besatt man är av "omvärlden" förrän detta händer, får liksom bestämma träffar i facebookchatten och hoppas att personen ska dyka upp haha..

Men som rubriken lyder: vilken ska man införskaffa?! Bryr mig inte om den kan ringa knappt för att prata i telefon är bara jobbigt, men vill ha mycket sms + surf. Gärna bild med. Står emellan iPhone 6 och den nya Samsung, aaahhh!! Kan iPhone innan och ut men den nya Samsung är ju så trevlig? Får se vart jag hamnar. Tills dess måste jag investera en 100krs mobil med kontantkort för detta går faktiskt inte.😂

Likes

Comments

Blogg

Wehooo! Kan inte ärligt säga att jag sett fram emot att se denna eftersom jag inte visste den existerade förrän kvällens bio bokades spontant. Men från och med att jag såg att den fanns så har jag längtat. Hörs senare!

Update: Riktigt bra!!! Disney lyckas leverera sina djupa budskap som alltid ;)

Likes

Comments

Tankar/Känslor

Sommaren är här och klädesplaggen blir allt färre och tunnare. Allt mer hud visas och det är inte längre tyg som "gömmer" våra kroppar. När man diskuterar sommaren så är det mest positiva saker som kommer upp. "Sol & bad, härliga sommarkvällar, tiden saknar betydelse, enklare kläder" är vanliga saker som tas upp. För vem vill vara den som tar upp det negativa? Ingen. Utåt är sommaren fantastisk och underbar, men inåt så är den väldigt hårt pressad.

Jag kan bara tala utifrån mig själv men läser man mellan raderna så upplever jag att många förmodligen kan relatera och känna igen sig. Sommaren är min favoritårstid. Jag älskar att bara kunna kasta iväg klockan, inte ha några läxor att göra efter jobbet, kunna mysa ute med sina närmsta. Alltså jag verkligen älskar sommaren, ingen prestationspress. Eller?

Under de senaste åren så har sommaren förföljt mig. Redan vid juletid då mat & godsaker är i överflöd så härjar tankarna om att "beach 20**" är på väg. Ett halvår innan! Då börjar hjärnan planera: hur ska jag få mage utan veck? hur ska jag få Kim K röven? Hur hur hur! När maj-månad väl närmar sig så står vi där, med eller utan "drömkroppen" och med ett trasigt inre. Och är vi nöjda? Icke. Nu är kraven på oss själva ännu högre, för allt detta sökande sitter i huvudet. Desto mer vi strävar desto blindare blir vi. Trots komplimanger så är det de självföraktande tankarna som regerar.

Men fina ni, det behöver inte vara såhär. Det finns sätt att ändra sina tankar till positiva och det finns sätt att börja älska sin kropp. Jag har därför gjort en lista som funkat för mig till största delen. Det tar tid, men det är värt varenda sekund. (Vill bara tillägga att tipsen är rätt hårda & kalla, kanske TW, så läs bara om du känner att du är redo att ta dom på "rätt sätt").

 1. Unna dig ett par riktigt snygga badkläder som du känner dig bekväm i.
  Dels kommer du vilja bära dem & dels så bär ingen snyggare kläder än den som känner sig bekväm i sina.
 2. Njut av godsakerna i nuet.
  Detta är faktiskt ett tips från Edward Bloom, något som verkligen funkat för mig (!). Han menar att när du väl ska äta något riktigt gott & kanske lite extra onyttigt så njut. Beställer ni in en efterrätt på restaurang eller köper snabbmat så passa på att njuta och försök skjuta "ångesten" som uppkommer till dagen efter, då du kanske har möjlighet att bearbeta den. Låter lite hårt men egentligen så är det lite onödigt både ekonomiskt och psykiskt att beställa något som man bara ångrar under tiden man äter det, så ansträng dig verkligen för att njuta istället och tänk att du kan ta hand om ångestkänslorna senare.
 3. Motionera innan/ på väg till stranden.
  Eftersom studier bevisat att träning får oss att må bättre i oss själva så kanske det ultimata är att röra på sig innan, eller på väg till stranden? Rätt individuellt förmodar jag, men kanske värt ett försök? Typ att cykla istället för att ta bilen, eller att gå en promenad lite innan du ska bege dig.
 4. Släpp blicken från dig själv och se dig omkring.
  Inte att du ska jämföra dig själv med andra utan mer att inse hur lite folk bryr sig & dömer dig och din kropp. Klyschigt men alla är rätt så upptagna vid sina kroppar att ingen lägger fokus på någon annans. I så fall för de tycker någon annan har "finare". Och havet, fåglarna, naturen, glada människor är kanske lite roligare att titta efter sin komplex? 😌
 5. Det är inget fel på att vara tjock!
  Vi måste sluta fatshamea!! Det är inget fel på att ha fett på sin kropp, det är inget fel på att inte ha det. Ingenting är fel. Vi måste börja inse att fett är något man har, inte något man är. Och so what om man har det?
 6. Våga prata.
  Vi måste sluta skämmas för våra komplex och börja prata öppet om dem. Det kan anses pinsamt men då får man inblick i hur alla har komplex över saker "de inte borde ha komplex över" - alltså även du själv! Genom att dela med oss av våra brister så kommer det bli lättare att kunna komma över dem och inse att det snarare är tvärtom?
 7. Ge dig själv 2 komplimanger för varje elak tanke.
  Detta tar tid, men försök försök försök. Så fort du kommer på dig själv att smyghata din kropp så möt det med 2 positiva saker om den. Det finaste jag vet att tänka om min kropp är verkligen hur den alltid kämpar för mig. När allt mitt inre faller isär så är kroppen alltid där och håller upp mig och vid liv. Den är verkligen fantastisk & den är min, bara min. Andra saker är att skriva ner komplimanger du får och läsa dom när självföraktet kommer. Svårt som satan, men oj så värt det. 💓

Likes

Comments

Konst

​Bland det bästa jag hört! 12 år och skrivit en sådan låt, W o w. Ser fram emot hennes framtida låtar redan.

Likes

Comments

Blogg

Tjoo! Jobbat hela dagen vid en fiskedamm, fick även se gamlingarna dansa runt stången i sina folkdräkter. Så fint! Nu är jag hos kompis med 6 andra tjejer, mycket trevligt:) Vi har precis ätit och ska spela kubb (tradition ju!). Senare ikväll ska vi dra oss in mot stan, förmodligen till båten Rio Rio. Hoppas ni har en jättetrevlig midsommar!!
P & K 

Likes

Comments