Hallå!!

I torsdags blev jag och A ivägskickade till Antwerpen för att gå på ett möte som vår chef inte kunde gå på då hon var på ett annat möte (bra planering) och resten av kontoret var antingen sjuka eller iväg på annat.

Så vid ett tog vi tåget till Antwerpen. Med långsamma tåget - som vi tog det - tog det två och en halv timme och med det snabba tåget - som vi tog hem - tog det ca en timme och fyrtiofem minuter. Mötet började vid sju så det var en heldag där och vi var hemma vid halv tolv.


Antwerpen har nog den vackraste tågstation jag sett, och den största. Den har tre våningar med tåg.

Mötet startade inte förrän sju och vi var där redan vid halv fyra så vi strosade runt ett tag och bara tittade. Solen sken och det var inte särskilt kallt. Det var en perfekt dag!

Vi gick runt i framförallt Old town och tittade på alla byggnaderna. De påminner om de i Amsterdam - höga och smala, alla olika och väldigt gamla.

Vi tittade på någon gammal fästning som stått där sen början av 1900-talet eller ännu tidigare (jag minns inte riktigt).

Vi gick upp i en byggnad som heter Mas och tittade på utsikten. Man hade utsikt över nästan hela Antwerpen. Jag visste inte att Antwerpen var en sådan stor stad, trodde den var ganska liten men där hade jag fel.

Sen åt vi lite på ett mysigt fik som heter Sebastien, jag åt avocado och kycklingbaguette och tomatsoppa. Därefter åt vi belgisk våffla.

Mötet var helt okej. Det var med ungdomar som seglade Tall Ships Races 2016 och även några från STAB - Sail Training Association Belgium. Allt var ju på holländska så vi förstod inte så mycket, men vi pratade med lite folk från STAB och några andra och några av traineesen. Och sen var vi hemma igen vid halv tolv. Så det blev en lång dag.

Kram

Likes

Comments