Amsterdam

Idag har vi, tillsammans med resten av holländarna, firat Koningsdag, King's Day dvs. Kungens födelsedag. Detta gör man genom att:

Ta på sig något oranget

Samla ett gäng människor

Hitta en båt

Dricka öl

Lyssna på musik

Festa

Och köra på kanalerna genom Amsterdam.

Så detta har vi gjort idag. Kanske inte direkt festat, men det andra. Väldigt trevligt! Trodde däremot att det skulle vara betydligt mer folk ute på kanalen än det var, det var en hel del men trodde det skulle vara hur mycket som helst.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Lär känna mig

Blodsmak i munnen. Sönderbitna läppar. Naglarna går av en efter en. Handen håller krampaktigt i allt som läggs i den. Pulsen skenar. Fryser. Svettas. Får ingen ro. Sover dåligt. Biter ihop käkarna. Får huvudvärk. Kan inte tänka. Ofokuserad. Svårt att äta. Ingen energi. Klump i magen. Tryck över bröstet. Svårt att andas.

STRESS

Det som inte syns på utsidan om man inte tittar riktigt noga, men som äter upp mig inifrån ibland. Det jobbigaste är att jag inte vet hur jag ska göra för att bli av med den. Den finns hela tiden där och när man väl börjar tänka på det blir det bara värre. Och allt detta på grund av det förbannade jobbet...

Jag har EN uppgift här, det är att kontakta ALLA skolor i hela Sverige. Jag har totalt skickat över 1200 mail än så länge och det är enbart till gymnasieskolor och geografiskt sätt är jag inte ens i Stockholm. Och idag har jag suttit tio timmar med detta, från 8 till 18, och totalt har jag skickat 300 mail. 300 mail på tio timmar. Att skicka iväg 300 mail ta ungefär 10-15minuter, men att hitta alla kontaktuppgifter tar hur lång tid som helst.

Och av alla dessa mail som jag skickat är det kanske 1 på 80 som svarar, det är 15 personer. 15 av 1200 svarar på mina mail och är intresserade. Får jag svar efter mitt första mail skickar jag mer information och en poster som jag ber de sätta upp i skolan, men från där vet jag inte vad som kommer hända. Jag vet inte om de kommer sätta upp postern eller ej och jag vet inte om eleverna kommer se den eller inte och jag vet inte om de är intresserade eller ej. Och detta gör det till ett så otroligt jobbigt arbete - jag får ingen respons ifall det jag gör funkar eller ej. Detta leder till att jag ibland känner att det inte spelar någon roll ifall jag gör det eller ej och vill bara ge upp. Och jag är så trött på detta...

Jag måste ha en uppgift som jag tycker om och som jag känner har betydelse och ger någon positiv respons. Problemet är att jag inte kan be om en ny uppgift för min chef tycker inte att jag gör tillräckligt bra på den jag redan har. Så då blir jag stressad över att jag inte skickar iväg tillräckligt med mail varje dag och därför sitter jag tio timmar om dagen och gör det. Jag kan inte heller prata med min chef för hon finns aldrig tillgänglig och är komplicerad att prata med. Vilket gör mig ännu mer stressad... Så allt är bara en ond cirkel och jag vet inte vad eller hur jag ska göra för att ta mig ur den.

Min hjärna funkar inte för tillfället och det har tagit mig ungefär tre timmar att skriva detta. Jag är dessutom en person som har extremt svårt att prata om mina känslor, så när folk frågar om allt är bra säger jag ja även fast det kanske inte är det. Jag har svårt att prata om hur jag mår, och det är väl lite därför jag skriver det istället så att jag kan få ur mig det och kanske få folk att förstå att jag inte alltid är på topp även fast jag säger att jag är det. Men jag är ledsen för att ni får stå ut med allt detta, men jag hoppas ni förstår mig och jag tror säkert att ni vet hur jag känner då ni själva kanske varit där jag är nu.

Allt är bara så rörigt nu och jag tror jag behöver någon att hålla fast i, dock är min klippa 1000km härifrån. Så just nu är jag lite ostadig och full av kaos, även fast det ser ut som vanligt på utsidan.

Kram på er! <3

Likes

Comments

Vardagen

Så efter lite mer än en vecka hemma är jag tillbaka i Amsterdam. Och här är det grått... Mina kollegor sa att förra veckan var det strålande sol och runt 20°C en dag. Och när jag var hemma var det grått. Och igår när jag åkte sken solen och idag också. Typiskt...

Det var i alla fall så skönt att få vara hemma och bara vara. Träffa familjen, lite kompisar och min älskling. Så underbart!! Och jag ville verkligen inte tillbaka. Speciellt inte efter att jag insåg hur rörigt allt är här i Amsterdam på kontoret.

Jag jobbade ju i förra veckan i Halmstad tillsammans med de som anordnar Tall Ships Races i år. Och för några veckor sedan försökte jag ta upp med min chef att jag inte hade så mycket att göra, det slutade med att hon skyllde på de i Halmstad. Hon sa att hon skulle ringa de i Halmstad och prata om det, jag mailade de och frågade om det i samma veva och fick svaret att de inte hört något om att de skulle ge mig saker att göra. Så när jag nu var där frågade jag igen om vad de hade för tankar om detta och om de pratat med min chef - det hade de, men inte om mig och uppgifter till mig. De trodde att de skulle hjälpa till att hitta en person åt min chef och inget annat - enligt de hade inte min chef sagt något annat heller.

De sa att om de ska ge mig massa saker att göra att så tyckte de att jag skulle sitta hos de och jobba och inte i Amsterdam - vilket jag förstår helt och hållet. Problem är att det inte kommer gå särskilt bra att få det igenom - min chef kommer inte tycka om det, hon får inga pengar om jag inte är här och jobbar och bor, jag får inga pengar och Halmstad skulle få betala mig, jag skulle dessutom försöka hitta någonstans att bo i Halmstad och det skulle också kosta pengar och vem skulle stå för den kostnaden? Jag?. Så nu måste jag prata med min chef om detta och jag är så stressad över detta... Hon är ganska svår att prata med - skyller på andra, vrider allt till sin fördel osv.

Så det är rörigt här och jag vill bara tillbaka hem till min älsklings famn. Som tur är behöver jag bara vara här elva dagar innan jag åker tillbaka hem igen över påsk.

Ha en bra vecka!

Kram

Likes

Comments

Instagram@clarisdahlis