" En av de absolut märkligaste skönhetsrutinerna som pressas på kvinnor är den om att raka underlivet. Av någon anledning anses det sexigt när en vuxen kvinna liknar ett barn i fråga om kroppsbehåring. Eller framförallt; den vuxna kvinnans naturliga behåring anses OSEXIG och frånstötande, kanske rentav ONATURLIG.

Vissa inbillar sig att det skulle vara en fråga om hygien att raka fittan. Faktiskt så är det precis tvärtom. När man rakar sig bildas det små sår i huden, och på ett varmt och fuktigt ställe så underlivet så blir det en bakteriehärd och infektionsrisken ökar. Jag tror att alla som rakat sig där har upplevt detta: inflammerade hårsäckar och irritation kring området är vardagsmat.

Jag tänker på när jag själv rakade mitt underliv, någonting jag ansåg mig tvungen att göra då jag hade en heterosexuell relation och inte ville vara ÄCKLIG. Vilken jävla tid det tog. Att stå där hukad och granska underlivet. Få bort vartenda förhatligt litet hårstrå. Och sen besvären som följde. Kliandet när håret började växa ut.

Det är populärt att säga att det är en ~smaksak~ hur man vill göra med rakningen, men håret finns ju där av en anledning. Det skyddar huden och könet från bakterier och nötning. Det kräver tid och är smärtsamt. Att många tycker det känns "fräschare" har ingenting med faktiska förhållanden att göra, utan är ett direkt resultat av mäns avsersion mot vuxna kvinnors naturliga kroppar. En kvinnokropps naturliga behåring är inte ofräsch, den bara är. Den man som tycker det är frånstötande med kroppsbehåring på kvinnor gör bäst i att hålla sig borta från dem. Det skvallrar nämligen om en oförmåga att hantera att kvinnor också är människor, och att våra kroppar har andra syften än att få män att känna sexuell åtrå."

Av Fanny - "Den rabiata orakade flatfeministen"

Hittade denna text på hennes facebook-sida här! Hon har också en blogg här!! och där finns lite längre texter och som är lite personligare än vad det är på hennes facebook-sida där det är mer kortfattat och koncist.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments