Alla vill vi vara perfekta. Eller nej, kanske inte. Men alla vill vi vara på något visst sätt, och inte på andra.

När vi startade den här bloggen efter förra sommaren kom idén ur att vi tyckte vi såg så coola ut och var så coola och hade viktiga grejer att säga, samt tyckte det lät som en mysig och kul idé. Mycket tror jag för min del i alla fall handlade om att visa vad cool jag var och även få snacka om viktiga grejer, och människor lyssnar faktiskt mer på coola personer än så kallade icke-coola. För att människor ska läsa det du skriver, lyssna på det du har att säga måste du vara en speciell person. Bloggvärlden handlar om att bygga någon slags persona och det betyder inte att man inte visar vem man är, ljuger eller att man är annorlunda i verkligheten. Nej, men man bygger upp en persona, för det går liksom inte att få plats med hela sig själv. Och man vill gärna vara på ett visst sätt, och den bilden visar man upp. Och ibland kan det vara så att man både ibland visar upp vem man vill vara och ibland är öppen och skriver av sig och visar sig svag.

Men jag är lite less på att stå och posea. Helt ärligt är jag jävligt less på mitt jävla ansikte som ska vara överallt och att man ska visa sig på ett visst sätt, "vara instagrammig", veta vad som är inne, hur man ska vara. Jag blir äcklad. Vi är alla bara jävla människor. Fan, ingen är bättre eller coolare än nån annan. Att vara cool är egentligen att fan skita i att verka vara på ett sätt. Att bara vara, men hur gör man det? Jag vet inte, vet du?

Just nu är jag i alla fall mer inne i en period i livet där jag gör saker för min egen skull snarare än för andras. Jag håller på med mina små växter på rummet, går promenader med min hund Alma, hänger med kompisar och äter godis/cyklar/skejtar/kramas/simmar/snackar, jag möblerar och fixar och städar på rummet, jag ser filmer, skriver då och då någon liten text som jag behåller i mina anteckningar på mobilen, jag kanske tar nån bild då och då men ibland vill jag också bara få vara i nuet utan att fota allt. Och jag behöver påminna mig om att jag inte är coolare än någon annan.

Men jag gillar ändå bloggformatet, jag gillar sociala medier i största allmänhet. Men det ger också en sne bild av verkligheten, eller kanske snarare vad som är viktigt. Vi får se vilken form bloggen tar, om projektet fortsätter (jag tror det) eller går mot sitt slut.

Jag har i alla fall insett mycket viktiga grejer och mår typ bra nu. Och det är väl det viktigaste.

/ C

Från 17/6-17

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments