Jag läser en gammal anteckning från 9 oktober 2015. Mamma brukade masserar min rygg om kvällarna för att jag skulle få lättare att somna då. Och den kvällen hade hon sagt: ”Clara du får aldrig dö förre mig eller pappa, du får aldrig det”. Jag blir så ledsen när jag läser dem orden. Tänk er att oroa er för att ert barn ska dö för att hen mår så dåligt.

Ännu en text från 22 oktober 2015 lyder: "Marken är täckt av blöta löv i allt från gula, röda till gröna kulörer. Det skvätter vatten upp på byxorna när jag går längs gatorna i mörkret. Almas svarta silhuett smälter in i mörkret och jag går plötsligt som ensam längs gatorna. Hon drar i kopplet och vill framåt. Jag dras med även om jag inte har kraften. Hon är lite som livet självt, det bara fortsätter gå framåt och drar en fram trots att det känns som hjärtat slutat slå för längesedan."

Oj oj oj vad depressionen format mig och mitt liv, ta depression på allvar snälla! Det är dödligt att inte göra det!

Dessa texter har jag sparat, men minns inte vart dem är ifrån tyvärr. Men mycket vettigt säger de i alla fall.


» Depression är en sjukdom: Det är problematiskt att många blandar ihop depression med att ibland känna sig ’lite nere’, något som vi säkerligen alla känner lite då och då. Det är högst problematiskt att psykisk sjukdom inte får samma sympatier och samma erkän- nande som många fysiska åkommor får.


» Depression diskriminerar inte: Depression kan drabba vem som helst, oavsett hur framgångsrik personen kan verka. Visst, de som befinner sig i sämre situationer i livet kommer att utsättas för er riskfaktorer, men detta betyder inte att de som har det bättre inte kan drabbas.


» Depression är inte logiskt: När man lider av depression tänker man inte som andra ’friska’ personer. Det nns ingen logik, inga för- och nackdelar med att leva eller inte.

/ C

Från 18/11-16

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments