Det är wierd o kul att ha så många bilder på sig själv. Här är första delen bilder på majjj, från augusti till mars med lite text till om var jag befann mig i livet då.

11 augusti 2016 20.05 Slottskogen, Göteborg

Vi var i Göteborg, och vi var faktiskt riktigt jävla snygga, men när jag tittar tillbaka på bilderna tycker jag också att vi ser så små ut på något vis. Vi är så gulliga i vårt glitter och nyinköpta secondhandtröjor och nätstrumpbyxor.

11 augusti 13.48 Lägenheten, Göteborg

I lägenheten i Göteborg. Kul med så många foton därifrån faktiskt. Som sagt såg vi jävligt piffiga ut med allt glitter och så, men jag bar ändå på ett jävla tungt mörker i huvudet. Jag hade börjat gå till en psykolog, men inte börjat ta medicin än.

3 september 2016 15.46 Rådhusparken, Umeå

Början av hösten. Jag och Vera började ha våra livskris/blogg/plugg-möten. Dem bestod av att vi satt oss på kafé med våra anteckningsböcker och skrev listor och försökte komma på en plan för att ta tag i våra liv. Här började jag alltmer intressera mig för smink och gick fortfarande till psykolog. Visste inte hur jag skulle orka gå i skolan, men det gick, tydligen.

15 oktober 2016 21.19

Mådde rätt dåligt i psyket denna period. Höll hårt om visionen om mig och att vara cool me mina kompisar. Vi åkte runt i golfen för Maja hade just fått körkort. Här hade vi en liten photo-session innan vi skulle på en fest. Festen var stor, men tråkig. Jag mådde som sagt dåligt i psyket och vi sippade på någon mini-drink och åkte sedan hem vid tolv med Maja i goffe. Hon lyssnade. Tack för det. Och sedan sa vi godnatt.

3 november 2016 17.28 Gata i Alicante, Spanien

Var i Spanien med familjen på höstlovet. Vi var i Altea, sen Alicante och sen Madrid. Det var skönt att få komma dit för jag hade gått i skolan, jobbat as fuck och va lite smått olycklig över en kille. Jag köpte ögonskuggor på Sephora, drack rött vin och åt pizza, badade & solade och var på museum och kramades med min lillasyster. Min hy var också jävligt bra för hade spenderat jävla massa pengar på syror och krämer. Va en liten fancy bitch också i vit skjorta och simpla kläder-isch.

7 november 2016 13.52 Prado Muséet, Madrid, Spanien

Ja, innan vi åkte hem var vi i Madrid en sväng, här på Prado-museét.

27 november 2016 13.19

Det var november och typ -10, elr i alla fall över -5. Jag hade dunjackan och mörkt läppstift när jag och Sofie promenerade till en secondhand-butik som dagsutflykt. Hon frös om händerna när hon skulle fota och jag skrek: "Före ba fort, klick klick, kom här och fota mig, det blir coolt" och sprang runt vid containers.

10 december 2016 Utanför Veras hus, Umeå


Åh saknar vintern. Konstigt nog. Saknar dunjackan och ullvantarna och bilresorna där man kan sitta i en varm liten bubbla och iaktta den kalla men vackra världen utanför. Penga' Per var vinter i goffe 2k17. Kan vi ta det igen? Fast nä, mådde skit. Men saknar lite ändå. Det fina.

/ C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vad gör du just nu?

Ligger i soffan med datorn på magen. Samt drack just upp en alkoholfri öl samt har ont i huvve.

Vad skrämmer dig?

Att någon nära kan dö plötsligt eller drabbas av cancer eller så, människans gärningar, att Alma ska dö och mamma och pappa.

Vad peppar dig?

Tanken att jag är ung och fri från skolan och andra bindningar och nu kan göra lite vad som helst.

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?

Om fem år, då är jag 24 och då lär jag väl plugga. Något inom genus/människan/sexualitet/strukturer.

Vad får dig att gråta?

Ca. inget. Men grät förra veckan och det var väldigt skönt,ett avslut på ett kapitel som handlade kanske mindre om honom och mer om mig.

——

Vad måste du ha hemma i matväg?

Kaffe, nudlar, färdiga dumplings, marinerad tofu, ris, gröna ärtor, sojamjölk, oboy, bananer, rostbröd och vegansk hårdost.

Vad läser du just nu?

Måsen heter den och handlar om, ja just det, en mås.

Vad är skönt?

Att gråta, att skratta, att kramas, att bli kliad, att få orgasmer, att duscha, att simma och åka skateboard och snowboard.

Vad gör du när du är arg?

Blir lite utav en bitch ibland och fnyser och höjer ögonbrynen/gnäller/säger ifrån (om jag ex. blivit orättvist behandlad), men oftast är jag nog arg på mig själv eller livet och då ter det sig i att jag stänger in mig och blir deppig:-):-)

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?

Brukar inte sms:a så himla ofta, och om jag skriver i chattar eller så med mina vänner säger jag inte ens hej pga vi har en ständigt on going konversation dag och natt typ

——

Vad är du avundsjuk på?

Ibland kan jag vara avundsjuk när någon är bra på något jag inte är bra på, ex. vara trevlig/åka skateboard/hoppa i hopp eller rail med snowboard. Annars är jag avundsjuk på dem med fina kläder eller som har partners, eller i alla fall någon de håller kär. Eller dem som jag tycker verka må bra, när jag själv mår dåligt.

Vad brukar folk kalla dig?

Clara/Clarken/Clarre/Claris.

Vad är det viktigaste som finns?

Att må bra. Inte vilka kläder man har, vilka vänner man har, hur man ser ut, vilket hus man bor i, vilket jobb man har. Nä det där spelar ingen roll - det viktiga är att må bra i den position man befinner sig i.

Vad är ingredienserna för en bra utekväll?

Ens gäng, dansvänliga kläder som är lagom svala helst bekväma men ändå snygga, en go läsk eller alkoholfri öl och en look (vad jag menar med det är att det inte behöver vara snygga kläder eller smink eller så utan mer bara en look av något slag, den kan va super-trashy ibland och ibland jättepimpad, bara det är en look av nått slag)

Vad är det gulligaste som finns?

Sofie när hon är nyvaken, Alma när hon är nyvaken eller trött/Alma generellt/Sofie generellt. Harry Styles i Carpoolen.

Vad såg du senast på en scen?

Håkan Hellström med resten av Umeå.

Vad vill du rekommendera?

Att vara ärlig med sig själv och andra, våga be om hjälp eller säga vad du tänker på och inte hålla allt inom sig själv för då blir man galen eller ruttnar inifrån. Man måste göra det man själv känner ibland.

/ C

Likes

Comments

Livet rör sig framåt, på något vis. Jag mår inte dåligt, nej, men jag mår inte så bra heller. Men livet känns ändå fint och jag vill vara här. Det finns så mycket att upptäcka, att se, att göra.

Jag äter frukost till mellanmål, jag ser filmer jag inte sett, jag träffar upp kompisar ibland men dem jobbar en del, jag lyssnar på musik och gör nya listor på spotify, jag åker skateboard och får blåmärken och ont i hela kroppen, jag beställer grejer från tradera. Jag borde plugga körkortsteori, men ibland måste man också bara få ta ledigt från måsten och bara vara. Låt mig va ifred!! Himla måsten! Låt mig va!

Btw, är ändå imponerad på mig själv att jag är så lugn och stabil inför det faktum att jag inte går i skolan längre och ska ta nya vägar i livet. Att ett nytt kapitel öppnar sig. Jag tar bara dag för dag som den kommer och det går rätt fint faktiskt.

/ C

Likes

Comments

/ C

Likes

Comments

Håkans lockar i kontrasten mot mina granar

/ C

Likes

Comments

Ok, jag skrev ju att jag inte visste kring bloggen hur jag ville göra och så. Tänkte tipsa om nån blogg ni kan läsa tills vidare jag (och Vera) funderat vad vi vill med bloggen, men har fan inga tips, allt är tråkigt, oinspirerande och så jävla "hej kolla på mig när jag posera och ser cool ut och är med vänner". Känner lite avsmak för det, mest när jag själv är så. MEN!!! Blir så jävla glad när ni kommenterar. Fan asså, så fint. Blir så peppad då.

Jag kom på att jag ändå inspirerad till att ta sommarbilder, alltså bilder på min sommar. Så kan lika gärna dela med mig av dem här. Det viktigaste av allt är väl att jag faktiskt mår bra i skallen bakom alla dessa bilder, och det gör jag.

/ C

Likes

Comments

Jag har många anteckningsböcker. Men jag skriver bara i en just nu (förutom en diktbok jag har som jag också skriver i ibland), men annars ingen annan. Alla dem där andra anteckningsböckerna har fått dålig energi, enligt lilla mig. Dåliga perioder i livet har kladdat ner papperna. Blad fyllda med oinspirerande och pressande listor och planer som gått åt skogen. Jag vill inte ens titta i dem. Jag mår dåligt av bara det. Men jag har en tendens att göra så att dem får så där dåliga energier och behöva byta anteckningsbok trots att jag inte fyllt bladen. Jag behöver starta på nytt, få fylla de vita, blanka bladen med nya idéer och tankar. Jag behöver få en nystart. Så jag köper en ny anteckningsbok om de dåliga energierna lyckas nå bladen.

Bloggen har varit mitt och Veras lilla bebis. Men på senaste tiden har jag inte känt mig så inspirerad, säkert inte Vera heller i och med hennes frånvaro. Man skulle kunna säga att den blivit lite som en av de där böckerna med dålig energi, oinspirerande och pressande.

Idén med bloggen var att göra något viktigt, samtidigt som vi ville visa att vi var coola (hehe, ska man skratta eller gråta?). Men jag har insett mycket på senaste, och jag mår bra. Jag mår bra. Jag mår bra. Jag mår bra. Jag skriver det. Jag säger det. Jag skriker det. Jag mår bra. Jag känner att jag inte behöver bevisa något för någon längre. Inte synas eller göra min röst hörd för så banala saker som vad jag gjort under en dag. Man marknadsför sig på sätt och vis när man bloggar. Man porträtterar in sitt liv genom att välja vad som ska visas och vad som inte ska visas. Det jag insett är: att trots hur fina bilder man har med kaffedrickande och tidningsläsande på morgonen, fina sminkningar och coola bilder med kompisar så är det 0% viktigt. Jag känner än idag att jag fortfarande vill kunna nå ut till fler än min vänkrets - men idag inte för att vädja mig och göra mig själv större än vad jag är. Nej, för att snacka om det viktiga och ibland om tankar och funderingar. För jag tycker fortfarande att det är fint och kul att läsa om andras liv. Och att själv dokumentera och skapa material tycker jag är fortfarande är kul så det fortsätter jag gärna att använda denna plattform till. Jag vill inte lägga bort denna anteckningsbok på den dammiga hyllan. Jag behöver heller inte köpa en ny. Jag vänder bara blad i samma anteckningsbok, men börjar från nytt. På en ny kula, på en ny kula ska vi bloggen. Mer viktigt, mindre oviktigt. Man ska nämligen göra sånt som känns viktigt.


/ C

Lånat bilden från Johannas blogg . Kolla vad söt jag ser ut, och må-braig (jag är den med vit blus och kjol och kort brunt hår). Och det är sant. Bilden är från en pizzamiddag i gräset, på ett industriområde, och efter målning av banderollerna till studentflaket.

Likes

Comments

Vi tar studenten imorgon LOL. Och jag ska upp halv sex på morgonen LOL för vi har champagnefrukost 7.00 LOL.

/ C

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ett.

Födelsedagsfirande med vår barndomsvän Anna på lördagen. Vilket var både så roligt och så mysigt. Fick mig också att tänka efter och omvärdera lite saker i skallen efter allt snack och mys. Och mer kalas-aktiga firanden, ja tack!!

två.

Jag, syster och pappa var och såg Wonderwoman på bio under söndagseftermiddagen.

+ Kvinna som protagonist med fler kvinnor runt om som också spelade stor roll i filmen

- Huvudkaraktärerna var normsnygga (smala osv) och vita-isch. Endast få icke-vita personer, få tjocka, heteronormativ kärlek ja ni vet.

Allt som allt var filmen bra, lite mycket effekter och knasigheter, men spännande och kul med historiska kopplingar till grekiska gudar och andra världskriget, lite kvinnokamp och livsfunderingar.

Vi såg cool stor bil också och köpte godis på väg hem.

tre.

Jag kände mig som en sommartjej i kjol och blus i värmen ( d är verkligen somrigt, grönt och varmt nu) och var på secondhand med mina tjejer. Jag köpte lite grejer, bland annat nya plantor. Köpte också en till godispåse, hoho. Kände mig i alla fall somrig och gullig och glad. Och farmor kom på besök och hon tycker jag om så det var också kul.

/ C

Likes

Comments

Jag vet inte varför, men har inte hängt här på ett tag. Varit upptagen i livet, sysslat med annat, helt enkelt. Tror det är bra, att bara få vara med sig själv eller vänner utan att behöva ta kort på allt och skriva om allt, även om det är trevligt ibland.

/ C

Likes

Comments

Likes

Comments

Det har också hänt under den tiden jag inte skrivit här. Var inte sådär jätteskoj, men alltid mysigt att hänga med kompizarna och lite bekanta och såna man stött på under åren.

/ C

Det här är det mesta fuckade jag sett.

Likes

Comments

Dedikerat till alla jävla överfalls (och andra) våldtäkter som gör att vi kvinnor och andra icke-män känner att vi inte kan röra oss fritt om kvällen ute.

/ C

Likes

Comments

Detta skrev jag innan balen: "Studentbalen imorgon. Är det nu man ska ta ett långt bad och raka benen och sen fila fötterna och måla tånaglarna? Eller kanske redan bokat pedikyr, manikyr, gjort spray-tan och gått till frisören? Och testat sminkningen några dagar eller veckor innan, samt beställt en klänning för 3000 kr och klackar för 1000 på det? Det känns så i alla fall. Själv har jag klippt håret, visserligen själv. Gjort naglarna, visserligen hemma själv. Köpt en ny klänning, visserligen på H&M, för 50 spänn på rea. Jag har klackar att ha, visserligen mammas gamla. Och jag ska väl ta en dusch och slänga på lite smink också och sedan är jag redo för en kväll på balen."

/ C

Likes

Comments

Igår var det studentbal. Jag gick med mina kompisar och jag hade en riktigt trevlig och kul kväll. Jag var fett stressad innan för att alla skulle hinna sminka sig och så - och blev tillslut irriterad och nere och ville typ inte gå - men vi hade ju biljett och klänning och smink så vi drog dit. Men först drack vi lite gott och åt lite gott. Majas mamma skjutsade oss i deras bil och släppte av oss på nån parkering och sen hoppade vi typ in på röda mattan och sprang in på balen för att ens komma i. Så lugn början på kvällen var det alltså inte. Men sedan satt vi oss vid borden och det var mysigare än jag tänkt och vi fick god vegansk mat och så. Dock fanns ingen alkoholfri öl till mig vilket var trist::'( Men det gick ändå. Vi dansade på som satan (vet inte hur mkt han dansar dock) trots klackar och finkläder. Det var bara allmänt trevlig stämning och liksom bra mingel-situation tycker jag med människor man stött på under åren.

Jag tror det också handlar mycket om vad man gör det till, jag tror det var bra att jag och mina vänner inte hade höga förhoppningar, ingen baldejt och vara fria, att vi inte lagt så mycket pengar på kläder eller lagt allt för mycket tid och möda på det hela. För inget i livet är ju perfekt, antingen kan man embracea det eller försöka få det att bli perfekt trots att det inte går. Ännu ett tips: Ha inte alltför höga klackar och isåfall skor att byta till som man kan dansa i!! D hade vi.

/ C

Klänning: 50 kronor på H&m:s rea / Väska: Veras farmors

Likes

Comments

/ C

Likes

Comments

" En av de absolut märkligaste skönhetsrutinerna som pressas på kvinnor är den om att raka underlivet. Av någon anledning anses det sexigt när en vuxen kvinna liknar ett barn i fråga om kroppsbehåring. Eller framförallt; den vuxna kvinnans naturliga behåring anses OSEXIG och frånstötande, kanske rentav ONATURLIG.

Vissa inbillar sig att det skulle vara en fråga om hygien att raka fittan. Faktiskt så är det precis tvärtom. När man rakar sig bildas det små sår i huden, och på ett varmt och fuktigt ställe så underlivet så blir det en bakteriehärd och infektionsrisken ökar. Jag tror att alla som rakat sig där har upplevt detta: inflammerade hårsäckar och irritation kring området är vardagsmat.

Jag tänker på när jag själv rakade mitt underliv, någonting jag ansåg mig tvungen att göra då jag hade en heterosexuell relation och inte ville vara ÄCKLIG. Vilken jävla tid det tog. Att stå där hukad och granska underlivet. Få bort vartenda förhatligt litet hårstrå. Och sen besvären som följde. Kliandet när håret började växa ut.

Det är populärt att säga att det är en ~smaksak~ hur man vill göra med rakningen, men håret finns ju där av en anledning. Det skyddar huden och könet från bakterier och nötning. Det kräver tid och är smärtsamt. Att många tycker det känns "fräschare" har ingenting med faktiska förhållanden att göra, utan är ett direkt resultat av mäns avsersion mot vuxna kvinnors naturliga kroppar. En kvinnokropps naturliga behåring är inte ofräsch, den bara är. Den man som tycker det är frånstötande med kroppsbehåring på kvinnor gör bäst i att hålla sig borta från dem. Det skvallrar nämligen om en oförmåga att hantera att kvinnor också är människor, och att våra kroppar har andra syften än att få män att känna sexuell åtrå."

Av Fanny - "Den rabiata orakade flatfeministen"

Hittade denna text på hennes facebook-sida här! Hon har också en blogg här!! och där finns lite längre texter och som är lite personligare än vad det är på hennes facebook-sida där det är mer kortfattat och koncist.

Likes

Comments

Alla Umebor: "Brännbollsyran är årets bästa helg". Helt ärligt, Brännbollsyran är sååååå överskattat, eller jag tycker i alla fall det. Det kan också vara för att musiken inte riktar sig åt min målgrupp. Människor som sitter på stolar på ängarna och häller i sig öl och skriker och är dräggiga och jävligt macho och trängs i publikhavet och hoppar till någon dålig house-artist - nej det är inget för mig.

Men att vara på ängarna kan ändå vara mysigt och att spela är faktiskt kul, men i år gjorde inte jag och mitt lag det, men kanske nästa år. Vi får se. På ängarna kan man hänga och träffa vänner och dricka öl, det är ju ändå mysigt, speciellt om det är fint väder. Så det är vad jag och mina vänner gjort i helgen eller på eftermiddagen och sedan igår åt vi sedan också middag tillsammans och hängde vilket var mysigt.

Irriterande nummer 1: Hur kan killar få springa runt i kallingar med sina håriga ben (som är tätt behårad med mörka hårstrån ändå upp mot könet) när folk tittar snett när det ens sticker fram lite hår vid ankeln på en tjej som bär jeans? Det är fan orättvist. Att leva i ett patriarkat är just det - fan orättvist. Ingen ny insikt dock. Och nu kanske du som tjej tänker: "Men vadå jag skulle inte vilja springa runt med håriga ben och trosor på en brännbollsplan - jag tycker om rakade ben!?". Ja, det är klart du gör när det är det enda samhället sagt att du som tjej ska tycka och göra, men killar, de får göra lite vad som helst och vi ska ändå tycka dem är attraktiva. Trots sina jävla machobeteenden och hårtäckta kropp. Det irriterar mig - för det är fan orättvist.

Irriterande nummer 2: Brännbollslaget utklädda som skogshuggare med motorsågar och en uppstoppad räv vann priset för 'Bästa utkläddnad' och fick 3 pap. Maja: "3, 000 kronor för en uppstoppad räv och irriterande motorsågar?".Ja, hur det går till kan man fråga sig. Det är fan skamligt. Stackars räven, för den må redan vara död, men att sedan stoppa upp den och springa runt med den som en liten maskot!? Det är makabert och respektlöst - och inte alls kul. Den förtjänar inte det, den kanske var en mamma eller en pappa som var ute och sprang i skogarna, och borde med respekt för den som individ och varelse och få begravas och vila i jorden i frid och fröjd.

/ C

Likes

Comments