Usch, denna söndag har varit en riktig jävla skitdag. En sån där dag då man återkommande gånger måste försöka anda sig igenom sekunderna för man känner att man bara vill dö. Jag hoppas att ni inte känner till hur "en sån dag" är. Jag har dem relativt regelbundet även nu när "jag mår bra". Dem är ofta sammankopplat med att jag är bakis och har 0.00000% seratonin i min lille hjärna.

Alltså förlåt för mina drastiska uttryck med "jävla skitdag" och "vill dö", men så kan vissa dagar se ut för mig. För mig är det inte en så ovanlig känsla att vilja dö. När ångesten kväver en och orken är slut vill jag bara dö.

Nuförtiden går detta oftast över och då känner jag ju att jag vill leva igen och att livet är värt att leva. Men förut när jag var djupare i min depression och inte var på medicin var känslan snarare konstant.

Iallafall! Alma behövde komma ut på en promenad så jag gick med henne och det var friskt och soligt. Frisk luft är bra när man mår skit - desto värre är det svårt att ta sig ut hur soligt och fint det än må vara just när man mår skit. Förutom promenaden ställde jag mig ute på balkongen och andades och gjorde några solhälsningar på balkongen återkommande gånger under dagen. Bara för att få frisk luft och andas när det kändes som att jag höll på dö av hur dåligt jag mådde.

Jag började må bättre efter promenaden iallafall. Sedan skar jag upp lite frukt och grönsaker vi hade hemma, tog en kopp te och såg Parneviks. Och då började jag må bättre! Sedan spelade jag gitarr och det är så fint för själen! Och sen kom Sofie också hem och Sofie är världens bästa person, faktiskt! Vi två satte oss i soffan och åt middag och såg klart filmen vi började se igår (The Girl With All The Gifts, inte så bra alls, men gullig tjej och lite halvcool med alla zombies) tillsammans. Sedan började vi se en Batman-film (bästa!!). När hon sedan gick och la sig satte jag på jazz i hörlurarna och plockade undan disk och städade lite vilket var väldigt härligt och nu mår jag uppriktigt bra. Inte bra bra, men liksom bra.

Jag känner mig liksom lite omskakad av att jag mått så dåligt idag samt över allt plugg jag har att ta tag i. Men psyket före plugget! Imorgon är mål 1 att ta mig till skolan och mål 2 att ta mig till optikern. Och när jag ändå är på stan ska jag nog unna mig något - typ fina underkläder. Jag har känt mig jäkligt ful och osexig så det ska det bli ändring på.

Läskigt att skriva här på bloggen om hur det kan vara och att jag kan vilja dö, men så ser det ut ibland med min psykiska ohälsa. För mig är det tyvärr inte så ovanligt eller konstigt. Förhoppningsvis mår jag så pass bra någon dag att jag slipper ens känna så ibland!

/ C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Här var då lördagen när sminket fick rinna ut. Jag tog ett kvällsbad och drack öl (alkoholfri). Min nya grej är att kombinera bad med att dricka öl. Det är skitnajs. För badet är ju varmt och ölen kall = fin kontrast.

Jag har beslutat mig för att vara nykter i ett halvår, eller åtminstone nästan ett halvår då det är till i juli. Egentligen dricker jag inte särskilt ofta, eller jo, jag tar typ ett eller två glas rött vin på helgen. Men jag dricker inte tills jag blir full särskilt ofta, kanske en gång och ibland två gånger i månaden. Jag tycker att alkohol är gott och jag gillar egentligen känslan man får av det. Men det är lätt också att ta ett glas till och då känner jag att jag övergår till att inte ha kontroll, inte vara mig själv och bli odräglig. Alkohol är rätt läskigt på så vis. Man kanske har kul under kvällen men ens val man tar är inte lika genomtänka och när man sedan vaknar på morgonen så kan jag ibland känna - nej varför gjorde jag så och bli less. Men jag brukar brukar kunna skaka av mig sådant. Men något jag inte kan skaka av mig är att mitt seratonin försvinner. Det är något som följer med mig resten av veckan. Värst är det dagen efter jag druckit och jag är bakis - då är jag som ett mörkt moln, men även resten av veckan fortsätter jag att inte vara glad. Jag kan liksom inte känna glädje. Jag misstänker att det är seratoninet som försvunnit och att i och med att jag är redan har låga nivåer seratonin och tar medicin för att höja nivåerna drabbas jag extra hårt. Det är liksom inte värt det.

För mig är anledningen till varför jag ska vara nykter 1. för att alkohol suger 2. för att det är en bra "utmaning" att vara utan alkoholen, jag vill liksom se hur saker är ur det perspektivet och kunna dansa, hänga och ha kul även utan alkohol 3. för att alkoholen rubbar min seratonin-balans och det är inte alls bra för mig, jag behöver allt seratonin jag har för hela veckan och inte göra bort det på en kväll 4. för det är enklast för mig att kapa av det helt än att bara dricka lite, för jag är sån som person, som är allt eller inget och svart eller vit

Min nya grej är iallafall att testa olika sorter av alkoholfri öl och betygsätta dem. Kanske delar med mig av min betygsättning sedan.

/ C

Likes

Comments

I lördags sminkade jag mig och såg fin ut. Så jag tog lite selfies hehe, sedan tog jag också selfies när jag badade och det rann ut. Återkommer snart med de bilderna. Älskar verkligen min lille Canon IXUS 70 som jag fann i en dammig låda. Så smidig och bra.

/ C

Likes

Comments

Klippte ihop en liten video. Kolla om du har lust! Annars här är mitt smink från igår.

Förresten oj vad jag bombar här nu. Sorry för d.

/C

Likes

Comments

Idag är det då lördag. Trodde det var söndag när jag vaknade, men när jag insåg att det var lördag kändes det mycket bättre i magen. Idag är också Almas födelsedag. Vår lilla hund. Hon fyller 8 år.

Igår när jag kom hem på kvällen och jag satt och klappade henne (för hon blir alltid jättejätteglad när man kommer hem och vill hälsa och bli klappad), och kände hennes mjuka päls och varma kropp blev jag så ledsen när jag tänkte på att hon nu är 8 år. Jag fällde till och med flera tårar medan jag kramade om Alma. Jag som nästan aldrig gråter. Det jag tänkte på var att hundar lever i typ 10 år och det innebär att jag bara har typ 2 år till med Alma. Ville bara krama om henne och aldrig låta döden ta henne ifrån mig. Döden är så elak som tar människor, och djur, ifrån oss. Jag vill aldrig att Alma ska dö. Aldrig. Blir tårig i ögonen när jag tänker på det. Det vore så oerhört sorgligt. Tanken på att hon ska förvandlas till en kall kropp med ett hjärta som slutat slå. Nä nu börjar jag gråta igen. Måste sluta tänka på detta. Hejs

Här är iallafall två polaroidbilder jag tog idag.

/ C

Likes

Comments

Ibland när man rotar här hemma finner jag grejer. Idag fann jag en liten gullig kamera, som är bäst. Liten och bra!! Kärlek.

/ C

Likes

Comments

Igår försov jag mig och missade ett prov (som jag dessutom hade pluggat till och var förbered att göra), bästa jag! Nej men jag bestämde mig för att vara hemma från skolan för jag blev så opepp att åka dit.

Men sedan mot middagstid åkte jag och Maja till Emelies lägenhet där vi lagade tacos. Så vi satt och åt och snackade och hade det verkligen jättemysigt. Sedan låg vi bara i soffan, kollade på youtube videos, dansade till både hårdrock och rave-musik och åkte till hemmakväll och köpte chips, godis och hjortonsoda. Det är fint att ha kompisar som man blir glad av att vara med.

/ C

Likes

Comments

Jag har börjat låna massa böcker på biblioteket. Älskar det. Jag är så tacksam att vi får göra det och ha ett bibliotek att hänga i. Jag tänkte iallafall dela med mig av två böcker jag lånat och läst på senaste tiden som jag tyckt om. Jag har dock inte läst ut någon av dem, men båda är hittills bra iallafall. Så bra att jag redan vill tipsa om dem!!


1. Hela Kakan av Kakan Hermansson

Boken börjar med meningen: "Jag har skrivit en bok till er, som jag hoppas kan bli ett ljus i det patriarkala, totala mörker vi lever i". Så den got me at hello så att säga.

Perfekt för dig som älskar Kakan/är less på patriarkatet och tycker det är svårt att leva i det/vill ha lite tröst och läsa om någon annans upplevelse i patriarkatet. Men mycket handlar den bara om livet. Och den är skriven på ett lättsamt sätt, men inte så att den är dåligt skriven. Den är snarare lättsam på det sättet att den är lätt att ta till sig, klockren och otroligt bra skriven. Rakt på sak och inte massa krångel. Går rakt in i hjärtat.

Och hur fin är inte omslaget????

2. Den Ensamma Fallosen - Anja Hirdman

Lite tyngre litteratur. Inte skönlitterär, men handlar också om le patriarkatet hehe. Men fokus är den manliga heterosexualiteten. Och när jag hörde talas om den jag ba: "ohhh för genus och sex in a mix" för det är typ det mest intressanta jag vet på jordklotet. Det är liksom my thang.

Anja Hirdman är Yvonne Hirdmans dotter. Yvonne Hirdman brukar kallas genusvetenskapens mormor och myntade begreppen diktomin och hierarki för att lättare kunna analysera och se patriarkatet. Hon har också skrivit en del böcker som du kan checka in om du är intresserad.

Men oavsett är denna bok, den ensamma fallosen, oerhört intressant. Det tycker jag iallafall. Den tittar på hur sexualiteten framställs med främst fokus på hur den manliga sexualiteten framställs men också icke-främställs via porr o.s.v. Men om du inte läst så mycket böcker av arga feminister kanske du kan börja med någon lite mer klassiker typ Under Det Rosa Täcket eller något.

/ C

Likes

Comments

Jävlar vad man hängt på Väven i veckan. Känns som mitt andra hem typ. Har suttit där med Vera eller ensam och pluggat, läst böcker, ätit kakor eller äpplen.

För övrigt har veckan på sätt och vis varit rätt omtumlande. Både utvecklingssamtal och besök på universitetets öppet hus som lett till så mycket tankar kring framtiden. Att vara 18 år och att snart gå ut gymnasiet är läskigt, eller åtminstone omtumlande. Fällde till och med en tår efter mitt utvecklingssamtal.

Jag var iallafall på Konst- och Bildvetenskap och Genusvetenskap på universitets öppet hus och känner mig inspirerad till båda faktiskt. Men ska först läsa upp Matte 2b på komvux eller vid sidan av antingen konst & bild/genus.

Idén just nu kring framtiden är typ att jag vill arbeta med att kanske föreläsa/forska eller något kring framställning av genus i ex. konst/porr/bara i samtiden på olika vis, eller föreläsa om genus eller bli sexolog. Eller en ända stor mix, eller bara någon som stannar på universitetet livet ut. Men även om jag nu känner en dragningskraft till universitetet finns det också andra saker jag vill åstadkomma i livet, men just nu känns det som jag vill ha huvudfokus på universitetet.

Det ordnar sig nog tillslut, som Vera skrev, och som vi satt och pratade om medan vi åt nudlar på mitt golv igårkväll. Men just nu använder jag mig av en del del balsam för själen för att inte oroa mig och tänka för mycket. Balsam för själen i form av att lyssna någon mysig lista från Spotify och plugga det som jag har i skolan just nu och som jag faktiskt bör fokusera på, men också i form av duschar och Kakan Hermanssons fantastiska bok Hela Kakan (har bara läst till sida 39, men den har varit så fin och fantastisk hittills iallafall).

/ C

Likes

Comments

En dag jag sminkade mig i veckan. Har så fruktansvärt dålig hy just nu, ibland orkar jag inte kaka på smink, men ibland så. Tycker ju om smink egentligen.

/ C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har känt mig väldigt orolig för framtiden under de senaste dagarna. Som en bör om en är i min ålder kanske. Jag tar studenten om lite drygt tre månader och sedan är det dags för mig att själv styra mitt liv. Komma på vad jag vill göra, vart jag ska bo och vad jag senare ska utbilda mig som. Det är mycket att tänka på ju. Sen har jag Simon också som jag helst inte vill bo långt bort ifrån för länge och samtidigt vill jag gärna kunna vara nära mina vänner som jag vet att jag behöver för att må bra. Det är många pusselbitar som ska på plats liksom. Men det blir nog bra ändå. Nån gång. Hur många människor har inte tagit studenten och klarat sig vidare i livet innan mig? Jättemånga. Varför skulle det då inte gå för mig?

Just nu lutar det i alla fall åt att läsa upp några (eventuellt alla) naturkurser, eftersom jag just nu känner att jag nog vill utbilda mig till något som kräver de kurserna. Antingen på distans, halvdistans eller på basåret. Ska i så fall bo hemma, men också resa ofta till Uppsala eftersom Simon troligtvis kommer flytta dit. Det känns ändå okej. Då får jag lite plugg, lite jobb, jag har tryggheten i Umeå och mina vänner samtidigt som jag ibland kan spendera tid i Uppsala. Det är en dynamisk plan förstås, och den kan komma att ändras när som helst.

Förutom det så vill jag försöka lägga tid på att ta hand om mitt psyke och komma ur min depression. Det vore bra faktiskt.

Kram
/V

PS. Om någon har erfarenheter och tips på hur man bäst klarar sig genom ett distansförhållande, hit me up in the comments:))))))

Likes

Comments

/V

Likes

Comments

Det är söndag och klockan är 21.26 jag äter en kvällsmacka och dricker chokladmjölk. Jag lyssnar också på Spooky Black som jag älskar (<3) och funderar över livet.

Jag beställde en parfym idag för Vera hade fått en sån och jag tyckte den luktade magiskt så ville också ha en. Inser hur jag förut trodde att saker skulle göra mig gladare. Förut tänkte jag att om jag bara hade den där grejen skulle jag bli gladare. Idag har jag inte den inställningen. Jag vet att man inte blir gladare, inte i längden. Att istället rikta fokus på det man har här och nu och sig själv och utveckla och göra det bästa av det är så mycket mer värdefullt i längden. Det är så fint på något vis att man kan investera och bygga på sig själv här och nu.

Jag ska faktiskt gå och lägga mig snart för är sugen på att vara en människa som är vaken astidigt och gör massa vettigt, typ får tid till mig själv och att sitta och skriva eller plugga. Ska somna till Spooky Black också, lajf<3

/ C

Likes

Comments

Klippte ihop lite från igår.

/ C

Likes

Comments

Pt. 1 Dagen började egentligen med att jag och Vera var och såg William Spetz föreställning på Idunteatern. Den var väldigt bra, och det var najs för vi blev bjudna av Veras föräldrar. Sedan satt jag och Vera på kafé och åt chokladboll.

Pt. 2 Därefter mötte vi upp tjejerna på Max och käkade. Det var fett gott då vi var väldigt sugna på burgare och pommes.

Pt. 3 Körde vi runt i golfen och lyssnade på musik och sjöng med och stannade för att upptäcka lite nya platser, typ.

Pt. 3 Vi hamnade hos mig och bara myste och lyssnade på hög musik och dansade som galningar, låg i sängen och på golvet och tittade på youtube-klipp.

/ C

Likes

Comments

Det var länge sedan jag skrev här. Har inte haft varken motivation, ork eller lust för det. Har inte mått jättebra. Vårluften gör mig deppig samtidigt som solen gör mig glad. Våren påminner en om att man borde ha kommit någon vart. Att man borde ha tagit sig framåt på något sätt. Själv är jag alltid kvar på samma ställe. Trampar vatten och vet inte hur jag ska göra för att komma loss. Utöver det har jag jobbat, pluggat och fyllt år. Och blivit förkyld. Jag känner mig iallafall lite mer motiverad till bloggen nu, men vi får se hur länge det håller i sig.

/V

Likes

Comments

Angående igår och SD i Väven.

Jag förstår att det känns opassande med att ett, som jag ser det, rasistiskt parti ska befinna sig i vårt kulturhus. Men samtidigt är vårt kulturhus för alla, och även om jag ser SD som ett rasistiskt parti är det inte det enligt lagen. SD är ett legitimerat parti som finns i vår riksdag, och det är inte ett litet parti heller. Det är ett stort parti med sympatisörer landet över. Enligt senaste opinionsmätningen skulle SD vara det andra största partiet med hela 21,5%.

I Umeå är dock rösterna på SD få. Vår stad är både idag och förr en en väldigt vänster stad med en stor andel röster i vänsterblocket. Staden har varit fylld av arga anarkistiska veganer som vandaliserat och släppt ut minkar från minkfarmar, men också haft demonstrationer mot rasism och samlat människor som tillsammans vänt ryggen mot SD när dem hållit tal på torget. Jag har många gånger varit väldigt stolt över vår stad och vår aktivism, inte alla gånger, men många.

Men jag tycker att det blir tokigt när SD inte ens kan hålla sitt möte utan bli överöst av skrik och hån, och tvingas stängas ute för allmänheten och bevakas av polis. Särskilt tokigt blir det när någon till och med sätter igång brandalarmet och lokalerna tvingas utrymmas och mötet ställas in.

Personligen sympatiserar jag inte med SD. Jag ligger långt ifrån deras ideologi på den ideologiska skalan. Men SD måste få ha möten där människor kan komma och lyssna på vad dem har att säga. Det är en del av vår demokrati, och det fina med demokratin är valfriheten, att vi har valfriheten att välja parti och ta ställning. "På samma sätt är det en del av vår demokrati med yttrandefrihet" - kanske du då säger, och ja det är fullständigt sant. Och att utnyttja den och engagera sig är jätteviktigt. Det tycker jag med! Men jag tycker att man skulle kunna göra det på andra sätt än att skrika, visa fuck you och till och med sätta igång brandalarm för att störa och till och med ställa in SD:s möte.

Mina små efterkloka alternativ hur man skulle kunna ha gått tillväga för att motsätta sig SD och sprida budskapet om anti-rasism:

1. Sätta sig ner i föreläsningssalen och istället lyssna, och komma med frågor och motargument. Säga sin åsikt! Eller berätta vad man ser som klurigt med deras tankar!

2. Anordna ett annat evenemang under samma tid med temat rasism för att uppmärksamma den.

3. Ställa sig med ryggen emot utanför och stå där i tystnad för att visa att man motsätter sig deras åsikter.

Jag ser det som engagemanget mot rasismen är jätteviktigt, men det är också viktigt att välja bra tillvägagångssätt. Tillvägagångssätt som inte verkar av hat, utan av viljan att skapa dialog och få andra att förstå problematiken i rasism. Olika åsikterna måste få finnas sida vid sida i ett demokratiskt land som Sverige är. Därför måste vi också kunna föra dialog för att förstå varandra, eller visa att vi inte håller med och står för något annat men med andra metoder än att stå och skrika och visa fuck you. För vi kan säga ifrån, det är vår rätt. Men på vilket sätt vi gör det kan vara smart att fundera över. Att överväga vilka sätt som är smarta och säga ifrån på.

Rasismen finns överallt och icke-vita personer får uppleva den jämt och ständigt i sin vardag. Rasismen är också ett stort problem i vårt samhälle och på många sätt fruktansvärd. Vi har både både idag och i historien sett hur skadlig den är. Men enligt mig är lösningen på rasismen, den som finns överallt och som påverkar många människors liv, inte att stå och försöka få SD:s möte inställt utan att faktiskt förespråka anti-rasism och intersektionell feminism. Nu förstår jag att alla inte tycker som jag, och jag har inte mer rätt än någon annan. Men jag har dock väldigt svårt att se att hat är rätt sätt att möta problemet och komma fram till lösningen.

Kommentera gärna om ni har några andra tankar/ tycker jag missat något/tycker jag har helt fel/fått helt fel bild av det eller så. Det vore intressant. Kram på er,

/ C

Bildkälla: Första bilden (Lourdes Sánchez) & resten från tumblr

Likes

Comments

Köp en tandborste i trä så slösar du lite mindre på miljön. Själv älskar jag min. Den är köpt från apoteket från Humble Brush för 32 väl investerade svenska kronor. För varje tandborste du köper donerar tillverkaren motsvarigheten av en tandborste till någon i nöd. Bästa.

Fun (or not so fun) facts om plastkonsumtionen: Tillsammans har världen en gigantisk plastkonsumtion som är problematisk av flera anledningar, dels tillverkas plasten av råolja och är full av kemikalier. Plast har dessutom lång nedbrytningstid i naturen. Om vi säger att du skulle gräva ner din plasttandborste i jorden och gräva upp den efter ca. 20 år så skulle den se ganska precis likadan ut. Det beräknas att en vanlig plastflaska tar ca. 450 år för naturen att bryta ner. Det är lite plast som faktiskt återvinns och bränns. Den större andelen plats blir kvar i omlopp. Att undvika plast är nästintill omöjligt, men alla kan se över sin plastkonsumtion och försöka minska den. Att byta ut plasten mot mer hållbara alternativ kallas att plastbanta.

Så sluta banta och börja plastbanta kiddos!!

/ C

Likes

Comments

Massa snapshots från promenaden igårkväll.

/ C

Likes

Comments

Tog några snabba bilder på Vera innan vi gick in till Emelies lägenhet där vi hängde med henne och Maja och låg i soffan och åt och såg på Parneviks och sedan promenerade runt på stan i mörkret.

Vi passade att hänga till sent i och med att vi idag har studiedag och är lediga. Jag ska faktiskt spendera dagen med att bara vara hemma och göra lite plugg, läsa lite, dricka kaffe, promenera med Alma (vår hund) och sedan kanske möta upp någon på kafé eller så för att byta miljö. Men vi får se om jag ens hinner det för jag har poledance ikväll.

/ C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är februari

Jag lyssnar på fåglarnas kvitter

Iakttar snön på gatan som smälter

Känner den varma luften mot min hud

Min hud som vant sig vid vinterns kyla, som äntligen får möta något varmt, innerligt och välkomnande, mottagande

Min hud har fått en förebyggande hinna mot denna kyla,

Mot såväl luftens kyla som alla de människor jag mött

Dem som jag behövt arbeta ihärdigt mot för att dem inte ska lyckas såra mig


En varm strimma sol som sträcker sig över gatorna

Även den lyckas smeka min hy och värmer upp mig för första gången på flera månader

Den lyckas tränga sig igenom denna hinna

Den som jag trodde var ogenomträngbar


Jag tänker att detta kanske är det närmaste kärlek jag vet

Denna varma luft som vill mig väl, detta fågelkvitter som får mig gåtfullt lycklig

Det är nog det närmaste kärlek som jag känt på länge

Det får mig att känna tacksamhet

Konsten föreställande de målade blommorna är av Lourdes Sánchez (Luli Sánchez)

/ C

Likes

Comments

Såg denna video och kände att jag ville dela med mig. Verkligheten är sorglig.

/ C

Likes

Comments

Den mätta dagen, den är aldrig störst.

Den bästa dagen är en dag av törst.

Nog finns det mål och mening i vår färd -
men det är vägen, som är mödan värd.

Det bästa målet är en nattlång rast,
där elden tänds och brödet bryts i hast.

På ställen, där man sover blott en gång,
blir sömnen trygg och drömmen full av sång.

Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr.
Oändligt är vårt stora äventyr.

- Karin Boye

Likes

Comments

I och med att jag är inne i en göra-video-fas så klippte jag igår ihop ännu en video. Klippen är från 2015 i Kittelfjäll när Julian lånade GoPro:n lite, samt har jag blandat i klipp och soundtrack från ett av mina favvo-spel när jag var liten: ssx3.

/ C

Likes

Comments

Igår, i söndags alltså, var jag tung i huvudet efter nattens bravader. Jag satt och försökte förtränga gårdagen genom att sitta och redigera videos, spelar gitarr och sjunga och skriva en dålig låt. Sedan låg jag och sov i soffan och tittade på film med mamma och pappa.

Just det, mamma tvingade också ut mig på promenad för att jag skulle få solljus och frisk luft. Hon säger att det annars är som att be efter depression och sömnsvårigheter, och det är ju sant. Men just därför är det också irriterande att hon påminner mig - men i slutändan också bra, antar jag.

/C

Likes

Comments

Bilder från lördagen. Jag har inte så mycket att säga förutom att jag hade fint smink, hade det trevligt med vännerna, att caipirinha är gott, att några anti-demokrater och anti-feminister satte sig vid oss på Gotthards (och att jag avvisade dem och skickade bort dem från bordet med en lite väl hård ton), att jag återigen lyckades skämma ut mig lite till - men jag känner lite "vafan vad gör det för roll om hundra år" för det är ju sant.

/ C

Likes

Comments

Hej. Jag är rätt inne på att göra videos just nu. Det är typ vad jag gör så fort jag har tid över, eller läser, eller dricker te eller spelar gitarr och sjunga.

Men jag ska nog lägga ut några bilder från gårdagen också då Vera hade middag och bjöd på pizza och Prosecco och sedan åkte med golfen till Gotthards och drack en drink. Det enda jag kan säga är att jag blev full och att jag skrattade mycket, men det ledde också till att jag idag känner mig tung i huvudet både av gårdagens alkohol och mina beteenden som går att diskutera kring.

Jag är faktiskt sugen på att komma igång med bloggen igen egentligen, men jag känner att det finns en del videos jag vill göra först och det tar så lång tid och därför blir bloggen lite bortprioriterad. Men som sagt, jag återkommer. Och tills dess får ni väl kika på dessa videos eller göra något vettigare.

/ C

Likes

Comments

Har solen skinit, det har varit kallt, jag har varit förkyld, jag har fått a på ett prov, jag har dansat poledance, jag har haft torr hy på grund av alla akne-medel, ätit digestivekex med jeezly och druckit oboy ca. varje dag, lyssnat på denna spellista, satt in en spiral och haft en okänd men snäll barnmorskas fingrar i mig, läst kallocain av karin boye i soffan och klappat alma samtidigt, kört runt hela familjen i bilen hit och dit, varit på körskolelektion och lärt mig lite nya grejer, ätit chokladboll och druckit kaffe på midgårds fik med pappa medan vi väntade på att sofie skulle bli klar från sin gitarrlektion, spelat gitarr på sofies matta med sofie, nästan somnat i soffan med datorn i famnen, varit hos emelie och ätit nudlar och hängt med tjejerna, inte blivit frisk från min förkylning, ätit upp en förpackning glass.

/ C

Likes

Comments

I och med att jag är sämst på att uppdatera här kan jag ju åtminstone ge lite återblickar från veckan. Här satt jag i måndags och drack te på min matta efter jag hade stretchat efter fri-träning på poledance. Var rätt zen faktiskt. Började till och med spå i tarot. Jag känner att jag på senaste tiden inte varit så spirituell och lyssnat på mig själv. Springer mest omkring och gör fel val. Ska nog försöka vara lite mer spirituell, eller inte, det beror på. Den som lever får se.

/ C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Busmajan heter hon.

Hon kommer körande till skolan varje dag med sin lille golf, kommer försent, och sen har hon konstiga smycken, samlar pant, är introvert och ibland vet jag inte om hon lyssnar eller om jag pratar med en vägg, hon skrattar för sig själv, har en najs rumpa och fotar skumma saker, säger att hon inte är snål utan smart, är rätt naken av sig, hon gillar inte smaken av alkohol men är en liten godisgris, hon jobbar massa, ibland blir hon stressad/arg/tyst och då verkar hon ha svårt att kontrollera det annars är hon rätt välmående, hon tycker att hon röker för mycket, hon gillar nog mest att ligga i sitt rum och se på serier och utforska saker på intranätet, hon har aldrig varit tillsammans med någon hon är mest sin egen person, hon är inte så bra på att laga mat men gör en bra oumph-pasta, hon gillar inte stora fester för hon gillar inte mycket folk på en och samma gång, imponera på henne genom att också slaviskt lyssna på banks och angel haze, hon biter/har bitit på naglarna så länge jag kan minnas, hon och jag råkar alltid ha tittat på samma youutube-videos och vi har gått i samma klass och känt varandra sedan trean, och jag tycker om henne jättemycket och vi brukar sitta i golfen och lyssna på musik och köra på folktomma, mörka gator och titta in i hus och snacka om allt möjligt märkligt.

/ C

Likes

Comments

Som Vera skrev var onsdagen i Emelies lägenhet världsmysigt. Åt nudlar och skrattade.

/ C

Likes

Comments

Igår var jag hemma hos Emelie med Clara och Maja. Vi försökte plugga psykologi men det blev mest massa mysigt prat. Vi åt mat, lyssnade på musik och låg i soffan. Tycker så mycket om de där tjejerna. Kan verkligen se framför mig att bo tillsammans med dem någon gång i framtiden. Vi skulle ha det så mysigt, jag vet det.

I övrigt känner jag mig rätt trött och orkeslös, men ändå rätt glad på något sätt. Hoppas ni haft en bra vecka.

/V

Likes

Comments

När jag tittat igenom mina videos som jag sparat på datorn har jag märkt att många av dem är när jag är med människor, och få när jag är själv. Därav valde jag att under två dagar spela in lite klipp från när jag är själv och prata om ensamhet kontra att vara med sig själv.

/ C

Likes

Comments

Igår träffades vi tjejer och hängde. Först fikade vi på Waynes och sedan hängde vi bara ute, satt på tak och åkte stjärtlapp och skrattade. Det var härligt, trots att jag kände mig låg. Älskar mina tjejer.

/ C

Likes

Comments

Provrummen är det ställe där det gör mest ont. Ett av ställena i alla fall. Hur är det tänkt att en ska kunna bli frisk från en ätstörning om även de största jeansstorlekarna i en affär är för små? När hela världen och hela samhället bara visar tecken på att en är för stor? Det är inte tänkt. Det är inte tänkt att man ska vara tjock. Världen är inte anpassad efter tjocka personer. Den är anpassad bara efter smala personer. Och det gör mig både ledsen och arg.

Kläderna är inte menade för mig längre, de sitter inte som de ska. Jag är för stor, för tjock. Hur ska jag orka? Jag har nog, det räcker. Ge oss lite utrymme, snälla. Gör byxor som går att dra över låren, som inte skär in i midjan och skär som vassa knivar i mitt huvud. Låt mig få vara snälla. Jag är dysmorfofobisk och ätstörd och deprimerad och jag klarar inte av att hantera att ingenting längre passar eller sitter rätt.

Jag ska orka bära den här kroppen, jag ska orka leva med den ett helt liv. Varför ska det vara så tungt för mig? Varför är det bestämt att den kropp jag har är ful och fel? Varför ska jag tvingas orka med det? Varför ska samhällets syn på just den kropp jag har göra mig sjuk, ätstörd och deprimerad? Jag är så trött.

Vet ni vad? Jag har hatat min kropp sedan jag var 5 år gammal. Jag har minnen från då jag var 5 år gammal då jag aktivt hatade min kropp. Förstår ni hur galet det är? En femårig människa ska inte tänka så, det ska inte finnas i dens värld. Det ska inte vara ett alternativ. Kan vi alla komma överens om att jobba för att alla kroppar ska vara accepterade och ansedda som vackra och rätt så att ingen annan femåring någonsin tvingas hata sin kropp?

Jag vet inte riktigt varför jag skriver detta här. Jag är ledsen och trött. Behövde få skriva. Och kanske finns det nån person som känner att den behöver läsa.

/V

Tänker att jag ska dela med mig lite av några instagramkonton med tjocka personer som är body-positive. Det är bra att fylla sitt flöde med något annat än bara den vita, smala normkroppen.


Likes

Comments

Jag vet inte, tja typ. Lite random dans och random klipp för alla icke-män därute.

pt. 1 kvinnohat 00.00

pt. 2 the movement 04.01

pt. 3 vad jag kände av pt. 1 & 2 04.50

Ps. sätt på undertexter för att verkligen ta in Maya Angelou's fina dikt. Och för att problematisera det hela så är en sekvens i dikten: "I am the hope and the dream of the slave", och jag är ju vit som ett papper och privilegierad på så vis, men för mig handlar budskapet om kvinnans slaveri under patriarkatet. Vi tolkar ju texter olika och för mig handlar det om det, men för en icke-vit person förmodligen om den andra typen av slaveri men kanske också den typen jag tänker på. Ville bara säga det så att ni vet att jag är medveten om le problematik.


/ C

Likes

Comments

Hej.

Återupptog mitt instagrammande, insåg att jag ville ha ett konto ändå. Haha, tönt jag är som raderar och sedan skaffar tillbaka det i desperation.

Annars då? Jo, det är fredag och därmed stod det ensam-middag (bestående av sopprester och nudlar) och sedan På spåret och Skavlan när mamma och pappa kom hem på schemat. Och lite rödvin, mörkchoklad, tråk och trötthet, men ändå mys på det.

/ C

Likes

Comments

Fann dessa bilder på pappas skrivbord. Han och sin vän med deras egen-byggna (tror jag??) snowboards. Fy vad coola. Dör. Vill ba åka snowboard och va cool liksom.

/ C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej vänner. Det var ett tag sedan. Eller jag har åtminstone varit på annan ort ett tag (inte bokstavligen men från bloggen).

Jag känner att jag håller på att föda något nytt på något vis. Är lite omtumlad, samt har varit låg och väldigt nere tills idag då det börjas kännas bättre. Tror att det har med att lördagens festande och alkoholdrickande snodde mitt seratonin för veckan och har väl inte så mycket kvar då liksom. Alkohol gör ju att seratoninet förbrukas under kvällen och sedan har man tagit reservera för resten av veckan. Synd ju. Och dåligt om man har lika lite seratonin som mig.

Jaja, har iallafall tagit bort instagram och känner att jag behöver omvärdera lite saker i livet och finna ett nytt sätt till mitt skapande. Och göra mycket för mig själv för att återfå glädjen. Men just nu är jag väldigt inne på att ta fula videos samt göra videos, heh.

Igår var jag och tjejerna iallafall på Midgårds konsert. Det var fantastiskt, verkligen. Så talangfulla. Blev så uppfylld.


/ C

Stackars golfen fick stå offer för vår barnslighet.

Lurre.

Tjejerna<3 Som är det bästa jag har.

Likes

Comments