Jag hör ofta människor som säger "just change your mind". Ett exempel är att om man vaknar en dag och känner att fan det här är en pissig dag så ska du bara "change your mind" och tänka positivt. Fan i det. Jag kan inte det. Jag behöver gräva ner mig till roten av problemet och ordna där för att det ska ordna sig.

Man kan inte bara change your mind och börja tycka om sig själv. Man måste gräva sig ner till roten av problemen och se till att en del delar i ens liv är som de ska och att man håller sig vivid. Därför ska jag dela med mig av mina keys to success för att tycka om sig själv. Här är dem:

Satsa på att köpa kläder som du tycker om och trivs i. Och utmana din stil, våga bära konstiga grejer och testa dig fram. Var inte för hård mot dig själv! Var lite lekfull! Styla upp en gammal trasig tröja till något nytt och fräscht! Köp något skojigt plagg på secondhand som är lite halvfult och styla upp det!

• Ta hand om ditt yttre. Det är inte ytligt att ta hand om det yttre, det påverkar ju det inre! Jag älskar ju att ta hand om min hy. Jag älskar ansiktsmasker, serum och syror och när jag står där framför spegeln och smörjer in mig själv så mår jag så bra. Jag tar inte bara hand om min hy, jag tar hand om mig själv. Jag mår dessutom även bra av att bra hy, vilket jag får av att ta hand om den vilket gör att jag tycker om mig själv ännu mer.

Jag har inte de allra bästa förutsättningar. Jag har/har haft akne sedan jag kom in i tonåren och alltid kämpat med finnarna. Jag har finnar än idag och pormaskar och lite ärr här och där. Men när jag var inne i en sminkbutik här om dagen och provade ut en foundation sa hon som arbetade där bokstavligen "det syns att du ger din hud mycket kärlek" och att den såg så fin ut och hade så mycket lyster och frågade efter vad jag använde för serum o.s.v. Jag blev så glad.

Ta hand om ditt inre. Vad du behöver för att må bra inombords vet jag inte, men för mig är det viktigt att ha bra vänner runt mig som ger positiv energi och som man kan ha intressanta samtal med, att inte vara för stillasittande utan att röra på sig varje dag (du kan träna, men gå promenader är något alla kan göra och man mår alltid snäppet bättre efter en promenad än hur man mådde innan promenaden), att ta hand om min hy, att ta långa bad eller basta, att tända ljus, sitta, prata med vänner på café och ge min kropp god mat.

Ät mat. Ät allt, inte på samma gång och inte för mycket av varken det ena eller det andra. Men ät bra mat och ät tills du blir mät och ät glass när du känner dig sugen. Håll inte på att undvika saker utan ät när du är hungrig och ät de du är sugen på. Jag brukar tänka att jag har en energidel att ge mat till och en jag-behöver-äta-detta-för-att-må-bra-del. Jag vill ge mig själv så mycket energi som möjligt, så mycket grönt och härligt, men också det som mättar. Sen har jag den andra delen som jag ger mig sånt som kanske inte ger så mycket bra energi, men som jag är sugen på.

Sedan måste man komma ihåg att all energi är bra energi. All mat är bra mat. Vi måste ge mat till vår kropp för att få energi att göra saker och kunna må bra, och se till att kroppen får den näring den behöver för att allt ska fungera som det ska.

​• Du behöver inte älska hur din kropp ser ut. Men bär upp den. Work it! Sätt på dig kläder som framhäver det som du vill framhäva, och klä av dig med någon som inte dömmer dig och som du vågar vara naken med. Du kan älska delar av din kropp. Jag har tycker exempelvis om mina handleder och händer och fötter. Dem är fina. Jag älskar inte hur mina bröst ser ut eller hur min mage ser ut eller hur min rumpa ser, men asså jag behöver inte älska dem heller. Vem har sagt att jag behöver det? Jag jobbar faktiskt istället mer med att försöka skita i dem. Att inte döma dem. Jag försöker tänka på att mina bröst bara är fettklumpar, men att dem faktiskt också kan ge mat till en bebis i framtiden och att min mage innehåller massa organ som jag behöver för att äta och leva, och min rumpa är kanske inte världens finaste, men den är ju rätt gullig ändå och mjuk att sitta på. Men återigen, bär kläder som bär upp din kropp och som framhäver det du vill ska framhävas och som döljer det du vill ska döljas. Och öva på att gå på stranden och försöka tänka på hur mjuk sanden är mellan tårna och hur skönt det är när solen smeker ens hud istället för att tänka på att dra in sin mage eller att ens rumpa ser ful ut bakifrån. Och var inte tillsammans eller ha sex med personer som du känner att du inte duger inför eller som du känner att du borde vara bättre för. Ibland är det dock inte den andra personens fel, utan något du måste jobba med inom dig själv. Ge dig själv tid. 

På högstadiet duschade aldrig någon av oss tjejer med varandra efter idrotten för att vi var obekväma med att visa våra kroppar. Vi duschade alltid en i taget, eftersom att det inte fanns några duschdraperier. När jag och min vän Maja som jag gått i samma klass med sedan i trean, började i samma klass på gymnasiet fick vi tillgång till ett gymkort till gymmet IKSU som har det största gymmet här i Umeå. Där finns inte heller några duschdraperier, men vi bestämde oss att vi skulle duscha ändå. Att vi skulle skita i att vi var såna personer som kände oss obekväma med att stå nakna i en dusch med andra människor runtom mig. Vi bestämde oss bara för att skita i det och tillslut så sket jag i det också. Nu har jag inga problem att duscha naken med andra människor runtom mig. Inte för att jag älskar min kropp, utan för att jag en dag bestämde mig för att inte bry mig och för att jag nu inte gör det. Och för att nå total nivå i att tycka om sig själv ska man också kunna duscha i offentliga duschar trots att man inte rakat armhålorna, på benen, fiffi eller vilket annat ställe som man nu än rakar sig på. Det ska man faktiskt också kunna strunta i! Man behöver inte älska håret på sin kropp, men man ska kunna skita i det ibland. Övning ger färdighet, så öva i i att skita i erat kroppshår! Och bestäm er att duscha i offentliga duschrum! Nästa gång du ska ha åka till gymmet (eller har idrott med skolan) ta med din favvoduschkräm (själv älskar jag de här skummen från rituals), en ren handduk, en hudkräm (jag älskar även hudkrämerna från rituals och nej jag är tyvärr inte sponsrad av rituals), sköna kläder och efter träningen så går du och duschar. Du gör det bara! Oavsett om du är obekväm, eller mycket obekväm eller lite hårig, eller mycket hårig. Du gör det bara! Och sedan smörjer du in dig med din duschkräm och tar tid på dig. Sedan så torkar du dig och smörjer in dig och sätter på dig ett par sköna kläder och åker hem från gymmet. Nytränad, nyduschad, väldoftande och ett steg närmre att tycka om dig själv.

• Bry dig inte så mycket om vad andra tycker. Helt ärligt, vem bryr sig egentligen om de andra? Skit i dem töntarna. Kör dit eget race. Ha på dig det där färgglada konstiga läppstiftet om du tycker om det, ta hål i näsan om du vill det även om dina föräldrar tycker det är fult, ha på dig de där nätstrumpbyxorna även om du ser lite emo ut. Dansa på fest med dina vänner och titta inte så mycket på de andra som står vid dansgolvet och tittar på dig och hur du dansar utan dansa bara! Du har ju ändå mycket roligare än dem. Jag brukar oftast tänka så när någon tittar snett på mig för att jag och mina vänner har glitter på kinderna när vi är på ica innan vi ska till en fest, att vi har så mycket roligare än dem. Eller om vi posar och tar bilder någonstans. Vem har ens tid att titta snett på någon? Vem gör ens det? Jo, här kommer den hårda sanningen: Människor med mycket tråkigare liv som är avundsjuka eller dömande. That's the truth.

Om du mår pissigt, gå till en psykolog! Det tog flera år för mig att ta mig dit. Jag bad Vera ringa och boka en tid för jag visste att jag aldrig skulle göra det själv. Det har hjälpt mig. Det hjälper. Du är värd hjälp. Du är värd allt. Kom ihåg det. Det är värt det. Livet är värt att leva och det kan visst bli bättre även om det känns omöjligt och du kommer inte ångra dig! Be en vän eller en snäll förälder ringa om du tycker det känns jobbigt. Du ringer till ungdomsmottagningen och sen kan du bli kopplad till andra ställen. Lycka till!v 

Vara förlåtande mot dig själv. Världen kryllar av snygga människor, härliga människor, snälla människor och vissa människor du träffar är allt det där kombinerat. Ibland känner jag att människor är snyggare än vad jag är, men jag blir faktiskt sällan jättebrydd kring det. Jag behöver inte vara snyggast. Jag är mycket annat, jag är snäll, gullig och rolig, intressant och har flera vänner som tycker det om mig. Dem skulle inte tycka om mig mer om jag var snyggare. Jag behöver bara vara som jag är för dem. 

OBS! Om mina vänner tycker att jag är på ett vis som är problematisk så kan jag såklart ändra på mig för jag vill ju inte att dem ska ta illa vid sig såklart. Men dina vänner ska också vara förlåtande mot dig, precis som du är förlåtande mot dem.

Ha planer. Ja, ha saker att se framemot. Och våga drömma stort. Jag tänker dagligen på alla de saker jag ska göra, köpa och vem jag ska vara i framtiden. Men man får inte heller hamna på en plats där man drömmer bort allt för mycket och aldrig är i nuet. Man ska ju också tycka om den plats man är på nu. Skriv i alla fall listor på allt du vill göra, dina mål och saker du vill köpa. Jag har exempelvis länge velat ta hål i öronen, men inte tagit tummen ur rumpen och gjort det. Men nu har jag tagit några fler hål och köpt lite örhängen och jag älskar det! Jag känner mig så fin! Nu när jag både har fler örhängen och bättre hy trivs jag också bättre osminkad, speciellt om jag har fina kläder till det. Ta tummen ur rumpen och unna dig det där du velat ha! 

Nu när du kanske har kläder du trivs i, de där hålen i öronen du ville ha och det där lystrat du ville ha i huden, känn dig fin och bra. Du är fan det.

Kräv inte för mycket av dig själv. Du behöver inte vara världens bästa kompis, dotter/son/barn, flickvän/pojkvän/partner. Du behöver inte prestera för att vara bra. Du är bra som du är. Sätt dig ner och drick lite oboy och säg nej till alla krav ibland. Ge dig själv det!

Tänk mer på dig själv och gör allt för din skull. Tänk att allt du ska göra ska vara för din skull. Då menar jag inte att du aldrig ska ställa upp för vänner eller aldrig plugga inför prov. Nej. Du ska ställa upp för dina vänner för att du tycker om dem och prioriterar deras välmående och du ska plugga inför prov utifrån hur mycket tid du har, hur du mår och andra omständigheter för att du mår bra av att få prestera och vara nöjd över det du åstadkommit. Om du vaknar på morgonen och inte har lust att sminka dig, utan hellre skulle vilja hinna ta en dusch, tvätta och smörja in huden i lugn och ro och sedan ha tid att äta frukost utan att stressa. Sminka dig inte! Sminka dig inte för andras skull, sminka dig för din skull. Sminka dig den dagen som du känner att du vill lägga tid på att göra en snygg sminkning och ser framemot att stå och pyssla med sminket och lyssna på musik på morgonen. Gör det för din skull!

• Kom ihåg att du är värd kärlek (och bra och skyddat sex). Det är alla. Ha tydliga gränser. Inte att du inte får hångla eller ligga med okända människor på fest för att det är horigt eller något sånt trams. Ha gränser som är att du endast ska göra sånt som känns bra för dig. Om du ska ligga med någon så ska du alltid känna att du ska kunna avbryta mitt i och ba: "nej det här känns inte rätt, nu går jag hem" utan att personen ska bli arg. Personen ska respektera dig och dina känslor. Om du har sex med en snoppbärare, kräv att hen ska ha kondom för fan. Även om du tar p-piller eller p-stav eller spiral eller något annat preventivmedel. Dem skyddar inte från könssjukdomar och du vet aldrig vad folk kan bära på. Var försiktig. Ta hand om dig själv. Du är det viktigaste du har. Och ja, jag vet att det kan vara lite tråkigt och jobbigt med kondom, men kondom är obligatoriskt. Man kan ju också ha sex på annat sätt än genom penetration. Tha penis is not everything, och inte det som är i centrum i sexet. Få tjejer har svårt att komma via endast penetrationssex också (och du ska alltid få komma, låt inte personen du har sex glömma bort det). Slicka, sug, använd tunga, mun, händer, gnugga er mot varandra, använd sexleksaker. Jaa, whatever floats your boat helt enkelt. Om ni börjar ligga regelbundet kan ni ju sedan gå till ungdomsmottagningen tillsammans och kolla så att ni inte bär på någon könssjukdom och sedan fixa ett preventivmedel som inte är kondom, om du inte redan använder ett. 

Var heller aldrig tillsammans med någon som vill att du ska ändra på dig eller som på något sätt inte låter dig blomma! Du ska vara tillsammans med någon som älskar hela dig och inte vill förändra dig. Sen förändras man ju med åren och personen ska fortsätta tycka om dig lika mycket genom allt det, annars, gör slut! 

Förresten måste jag bara tillägga att onani är underskattat! Köp någon härlig olja eller glidmedel eller sexleksak och onanera för fan! Det är ofta mycket bättre än att ha sex med någon tråkig och hårig snubbe som inte tycker att det är skönt att ha sex med kondom och som bara bryr sig om att själv komma.

Var öppen och våga mer. Man måste vara öppen för nya grejer. Åk på den där festen du blev inbjuden till trots att du inte känner så många, fråga runt om någon mindre nära vän vill åka med dig på en festival när alla dina andra vänner inte vill/har råd, prata med den där personen på festen som du inte vet vem du är men som verkar intressant. Alla chanser du tar leder till andra grejer och livet behöver rulla framåt och få nya vindar.

I våras ville jag köpa biljetter till festivalen Umeå Open, men ingen av mina vänner hade lust att betala så mycket pengar för att åka dit. Jag frågade min barndomsvän Julian som gillar musik och festivaler, men som jag inte hänger allt för ofta med, om han vill åka dit med mig. Han ville det och vi hade det kul under helgen och jag träffade lite nya människor och lyssnade på bra musik. En av de människor jag träffade heter Anna och i somras undrade hon om någon hade en sängplats i Göteborg under Way Out West för hon hade inget boende och jag skrev till henne och sa att vi hade en sängplats över i vår lägenhet. Vi hängde under Way Out West och blev närmre vänner. Att vi skulle gå på Way Out West tillsammans och bo med varandra och äta nudlar och prata om astrologi och dansa till Yung Lean visste inte jag när vi möttes första gången på Umeå Open.

Genom att följa dessa steg så blir det också lättare att prata med människor som du inte känner så bra och att prata i klassrummet eller gå på den där dejten som du blev utbjuden till. Det blir en positiv dominoeffekt.

/C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Min kväll bestod av att läsa Elle, äta vindruvor medan jag lät doften från mitt ljus sprida sig i mitt rum. Mysigt.

​/C

Likes

Comments

Fortsätter på ungefär samma tema som Clara eftersom våra skoldagar ofta liknar varandra. Vi umgås ju trots allt rätt mycket i skolan även om vi går i olika klasser. Vi äter lunch med varandra och spenderar våra raster och hål tillsammans. I år verkar det dessutom som att vi har en del lektioner tillsammans. Mys.

Jag hade egentligen inte tänkt babbla så mycket om min dag då jag inte alls känner mig särskilt inspirerad till att skriva om den. Jag ville mest visa några ursnygga bilder jag tog idag, uppmärksamma hur BOMB alla våra outfits var! Av dessa bilder att döma kan man konstatera att tjejer är bäst. Särskilt mina.

/V

Likes

Comments

Jag tog några bilder på Maja idag. Hon var så fin idag med sina kläder och smink. När jag tittade på bilderna så slog det mig att vi är så himla vivid. Och med vi syftar jag på mig och mina vänner, och vivid betyder levande, livfull och färgrik på engelska för er som inte visste det. Det känns helt enkelt som att att det här är vår tid. Som att vi tar världen med storm.

Ibland känns det såklart inte så, ibland känns livet tufft och jobbigt och ångestfyllt, men ofta känner jag mig faktiskt väldigt glad över att jag är jag. Jag är tacksam över den jag är och att jag har mina vänner. Jag tycker om mig.

Jag ska skriva en lista, en key to success lista för att tycka om sig själv. Ja det ska jag! Den kommer snart, brb.

/C

Likes

Comments

På sistone har jag börjat promenera mer. Jag promenerar ju dels med Vera då och då, men jag promenerar mest ensam. Ibland med en podcast i hörlurarna eller lite musik, men jag kan också ta ut hörlurarna ur öronen och bara lyssna på ljuden runtom mig. Det är så skönt att ta sig ut och få röra på sig och få frisk luft. Luften har blivit så där höstig, kall och frisk och det doftar äpplen när man går förbi trädgårdar med äppelträd. Jag tycker om höstig luft. 

Jag tycker också om hösten. Jag tycker om att det blir kallare och man får ha varma polotröjor under jackan. Jag tycker om att det blir mörkt och man kan tända doftljus i sitt rum. 

/C

Likes

Comments

Jag har ju sagt att jag ännu inte kommer sluta bomba med bilder från way out west och det jag säger håller jag (oftast).

​/C

Likes

Comments

Jag är inne i en riktig köp-period just nu. Igår var jag och shoppade lite (nä mycket, hehe) secondhandgrejer. Att secondhand-shoppa är så kul, och det är också billigt och miljösmart. Mycket bra grejer helt enkelt.

Här är i alla fall tre av sakerna som jag köpte.

Denna coola väska. Jag kommer att känna mig som en liten lyxtant med den.

Den här collegetröjan som jag fick för ynka 15 riksdaler. Fynd!!

Glasögonen som är i mitten och är i en grön transparent nyans. Det stod att de var 70-tals glasögon. Jag tyckte dem var rätt coola så jag köpte dem med!

/C

Likes

Comments

Polly Nor är en konstnär som jag följt på instagram ett tag och jag ääääälskar hennes konst. Kolla själv bara:

Jag har också läst en del intervjuer med henne (exempelvis denna!! eller denna!). Konsten har en bakomliggande mening. I en av intervjuarna säger hon: "I want to tap into the parts of us that we try to hide from the internet". Och i en annan detta:Och det stämmer så himla bra. Jag relaterar så mycket till det, samtidigt som jag kan tycka att hennes konst också är rätt vrickad, men det är bara härligt ju!

Köp hennes konst här: http://www.pollynorstore.co.uk

Och

Kolla på hennes instagram här: pollynor

/C

Likes

Comments

Det är jag (Clara) som kommer att stå för alla kaffebilder här på bloggen, hehe. Jag är den som dagligen dricker kaffe här. Jag tycker det är en mysig rutin att ta en kopp på morgonen och jag tycker även det är mysigt att dricka på café. På senaste tiden har jag dock känt att jag inte kan dricka så mycket kaffe för att jag känner att jag blir för hyper om jag dricker mer än typ en kopp per dag. Jag tror att det kan bero på att min antidepp, som jag började med för någon vecka sedan, börjar verka.

Det är bra att jag är piggare så att jag inte fastnar i sängen och inte kan kravla mig upp igen, men samtidigt vet jag liksom inte vad jag ska göra av all energi. Jag känner att jag typ måste ut och rastas som en hund. Därför ska jag ut på en promenad med Vera snart.

Jag är i alla fall glad för energin och att jag är gladare nu. Det är helt klart värt det, trots att jag känner att jag måste ut och rastas.

/C

Likes

Comments

Ibland får jag bara feeling och vill klippa i mina kläder. Det är härligt att få feeling och det slutar ofta med något spännande. Ibland känner jag att jag inte vet om jag tycker det blev snyggt eller inte, som med de här jeansen på bilden nedan. Men det spelar inte så stor roll. Det är kul att få feeling och göra saker.

​Mycket oklart inlägg. Jag vet. 

/C

Likes

Comments

Asså jag ÄLSKAR, ÄLSKAR dessa looks. Hur snygg får man vara?? Och hur bra får man vara på smink?? Jag dör, avlider, pang boom, dead, gone. 

/C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi hade en relativt kort skoldag idag, och mestadels handlade den om förberedelser inför gymnasiearbetet. Vi åt även vår första lunch i den nya skolmatsalen och maten får A+ av mig. Jag syftar självklart på veganmaten då de andra åt dött djur i korv-format vilket jag snarare skulle ge ett F-, men finns det köttnorm så finns det.

Efter skolan gick jag och Sara på IKSU, vi tränade ben, rumpa(eeehhh? min dator markerar ordet rumpa med en röd sträckad linje som om det vore felstavat? Finns rumpa inte i dess ordlista?!), lite mage och sedan sprang vi. Jag har inte tränat på länge så det var både mycket skönt och mycket jobbigt att träna. Svettades så det rann. När jag och Sara tränat färdigt gick jag på ett pass Yin Yoga. Yin Yoga är som namnet antyder en form av yoga. Men till skillnad från "vanlig" yoga som ofta används som träningsform så är yin yogan snarare en meditationsform. Man håller positionerna länge och det är aldrig särskilt fysiskt utmanande, eftersom att positionerna alltid ska anpassas efter den egna kroppens förmåga, men desto mer mentalt utmanande. Jag upptäckte yin yoga i vintras och har gått på pass lite då och då, tycker att det är mysigt och avslappnande samtidigt som kroppen känns frisk och bra efteråt. Tips tips!

/V

Likes

Comments

En kimono, eller vad man ska kalla det, från Weekdays rea. Jag köper typ bara kläder på Weekday om det är rea. En simpel tröja där kostar ofta väldigt mycket mer än vad jag har lust att betala. Men dem har väldigt fina kläder så ibland när det är rea slår jag till.

Andra plagget är den här jeansjackan som jag redan visat en snutt av. Köpte den på Monki för femhundralappen. Den är så fin!!

/C

Likes

Comments

Och nej jag kommer inte sluta lägga ut bilder från Way Out West. 

/C

Likes

Comments

En av mina sminkfavvosar atm är denna palett från Sleek (finns att köpa på hm) som heter "Al night long". Jag tycker om Sleeks ögonskuggspaletter så, dem är bra pigmenterade och har jättefina färger, både matta och skimmriga.

Här är två av mina andra sminkfavvosar just nu. Det är två liquid lipsticks. Den ena är Lolita av Kat Von D (finns bara att köpa på Sephora och är rätt dyr) och Sandstorm av NYX (finns på hm och kostar hundralappen). Vera har introducerat både till mig och jag älskar dem båda så mycket. De har så fina färger och så fin finish. Dem har ju för det första olika nyanser, men Lolita är också mer matt och håller längre medan Sandstorm är lite klibbigare och håller sämre.

​/C 

Likes

Comments

​Några bilder jag tog idag. 

/V

Likes

Comments

Ibland när jag har hörlurar i öronen och lyssnar på något som en en artist som jag såg på Way Out West sjunger kniper jag igen ögonen och försöker ta mig tillbaka till där jag stod under konserten i publikhavet. Det tråkiga är att jag har svårt att ta mig tillbaka. Jag försöker nå tillbaka till minnet och jag lyckas minns hur det var och hur det kändes, men jag kan inte känna det. Jag lyckas inte känna hur det kändes.

Det är lite samma sak som när man ligger ensam i sängen på kvällen och föreställer sig hur en person man tyckt om eller tycker om håller om en. Man låtsas att den värmen som omsluter under täcket är värmen från den personen och man lyckas minnas hur det var och hur det kändes, men man kan inte känna det. Minnet sviker en återigen.

När man då öppnar ögonen igen och ser sig omkring efter att ha drömt sig bort till en konsert eller någons famn och inser att man ligger där ensam i sin säng så känner man (läs: jag) sig helt tom. Tommare än allt. Man famlar sig tillbaka till verkligheten. Men det där glappet, mellan att vara borta i minnet och famla sig tillbaka till verkligheten obehagligt. Det är som att sväva i universum.

/C

Likes

Comments

Idag var det som sagt första skoldagen (jag vet att vi tjatar på om det, men låt oss). Både jag och Vera går på en skola här i Umeå som heter Minerva Gymnasium och de har de nu byggt en ny skola som vi ska börja på. Det känns lite konstigt att börja på en ny skola, men ändå skönt då den är fresh as fuck. Skoldagen var i alla fall kort, vi fick bara en rundtur i skolan och lite info. 

Efter den korta skoldagen cyklade vi och ett gäng vänner ner till stan där vi köpte mackor för att sedan sätta oss i parken och få njuta av solen lite och snacka av oss lite. Sedan sprang vi runt på stan och gjorde lite ärenden och förälskade oss i lite läppstift, men efter ett tag tog energin slut och då satte vi oss ner på ett café och tog en kaffe med några andra vänner. Mysigt var det.

/C

Likes

Comments

Kakao-chiapudding och frusen mango.

/V

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorgon börjar skolan. Även om jag till viss del känner mig sorgsen över att även denna sommar redan(?) kommit till sitt slut, mycket för att jag vet att höst och vinter ofta innebär mycket mörker(i ordets båda betydelser), så ser jag fram emot att få återgå till att ha rutiner igen. Jag längtar även till att äta lunch med mina vänner varje dag, något som jag verkligen ska försöka njuta av och värdesätta eftersom att detta blir vårt sista år i skolan. 

Från en sak till en annan så tänkte jag tala om att jag igår spenderade större delen av dagen med att laga sushi tillsammans med Simon. 
/V

Likes

Comments

The fashion citizen har alltid så himla fina outfits. Jag följer en del youtubers som gör videos om mode och dem är en av mina favoriter. Jag tycker om videos som grafiskt och fotografiskt är snyggt gjorda och dem lyckas alltid. Me like. 

/C

Likes

Comments

Idag har jag inte gjort så mycket, inte för att jag brukar göra så mycket andra dagar heller. Jag är ju ofta med mig själv. Ibland kan det vara tråkigt och ensamt och jag kan bli rastlös, men för det mesta så tycker om att vara med mig själv. Jag har mina egna små rutiner. Jag vaknar, tvättar ansiktet noga och smörjer in mig med serum, ögonkräm och sedan ansiktskräm. Sedan går jag upp och gör frukost till mig själv. Jag gör alltid kaffe, men jag dricker inte alltid upp kaffet utan lämnar ibland koppen halvfull. Sedan sätter jag mig vid datorn i soffan och bläddrar runt på olika hemsidor. Sedan tar jag bilder på olika grejer. Tar en till kopp kaffe. Sätter på musik i högtalaren på så hög volym att det dunkar i väggarna och nästan gör ont i hörselgångarna. Dansar lite. Sitter vid datorn. Lagar något att käka. Bläddrar bland mina böcker och kollar på understrukna citat. Lyssnar på en podcast. Tvingar mig ut på en promenad för att få lite friskluft. Tar ett bad och smörjer sedan in min kropp. Det är typ vad jag brukar göra. Inte så intressant.

Jag kan i alla fall berätta vad jag åt till lunch för det är en enkel, men bra lunch. Jag rotade runt i kylskåpet och hittade lite rester av ris, marinerad tofu, en halv avokado och en öppnad förpackning av färdig ärtsoppa. Sedan värmde jag bara soppan och riset och hackade lite gurka att äta tillsammans med tofun och avokadon och sedan hällde jag soya över. Gott var det! Om du är mindre lat kan du ju också steka tofun, den blir godare då.

/C

Likes

Comments

Jag kan inte säga att sommarlovet har gått fort, men jag kan heller inte säga att det har gått sakta. Tiden passerar som vanligt i ojämn takt. Vissa veckor har känts som oceaner av tid och dem har jag för det mesta fyllt dem med att läsa. Det tycker jag är bästa sättet att fördriva tid på. Andra veckor har passerat passerar fort, som moln på en himmel en blåsig dag. Oavsett vad så har tiden tagit mig hit, till sista dagen av sommarlovet. Jag är här nu. Jag vet inte riktigt hur jag känner kring det.

Något som hänt är att jag ändå mår bättre nu än vad jag gjorde när sommarlovet tog fart. Jag har planer och lite hopp. Jag ser mig i höst sitta på kaféer med vänner och dricka kaffe och babbla, åka till vänners stugor, ta hand om min hud och köpa massa dyra ansiktsmasker och serum, lyssna på musik, börja röra på mig igen och försöka ta mig igenom dagarna på bästa sätt.

/C

Likes

Comments

Här är jackan och ett av de två hålen jag tog. Nu har jag fem hål i öronen, men jag vill bara ha fler. Jag tycker det är så fint. Nästa gång ska jag gå till en piercingstudio så jag kan ta några i brosket. 

/C

Likes

Comments

Idag var jag och soppan på stan. Soppan är min lillasyster. Hon är 12 år, urgullig, gillar att färga håret (nu har hon just färgat det svart), låna mina kläder och vara med sina kompisar. Hon är också ursnäll, men börjar bli alltmer tonårsaktig och upprorisk men så är det ju i tonåren. Hon heter inte soppan egentligen, utan de är bara ett av alla de smeknamnen jag kallar henne (jag kallar henne också soffan, soffpropp o.s.v.). Hon heter Sofie. 

Vi kikade i butiker och jag tog hål i öronen och köpte en svart jeansjacka. Jag kanske kan visa hålen och jackan för er lite senare. Vi åt sedan också på Rost, hon fikade morotskaka och jag åt soppa, och sedan satt vi bara och kollade på människorna som passerade. Det var fint. 

/C

Likes

Comments

Jag har bestämt mig för att det är höst nu. Jag tror att man måste göra det, bestämma att sommaren är slut. Jag tror inte att det är bra för en att försöka förlänga sommaren genom att hoppas på fler varma, soliga dagar. Nej, klipp av navelsträngen bara. Säg: ”Nej! Nu är det höst” och sedan embracear du hösten.


När du väl bestämt dig för att det är höst finns det en massa småfix som du kan göra för att få dig att känna att det verkligen är höst, och kanske till och med få dig att se framemot hösten. Jag har exempelvis plockat ner mina sommarkläder från min klädställning och istället hängt upp mina höstkläder. Det var ytterligare ett sätt för mig att klippa av navelsträngen och fick mig också att inse att jag har en del grejer att köpa för att fullända min höstgarderob. 


Nu ska jag dricka mitt kaffe och sedan ska jag och Vera träffas för att köpa lite grejer inför hösten samt planera upp skiten så det inte blir allt för fördärvligt.

/C

Likes

Comments

Fyra dagar har snart passerat sedan vi hoppade av tåget här i Umeå efter resan till Göteborg där vi var på Way Out West. Det har också ungefär tagit mig lika lång tid att reparera mig. Vi blev nämligen alla mer eller mindre sjuka efter resan. Förmodligen på grund av att vi gick omkring blöta, sov för lite och endast levde på rostade mackor, oboy och nudlar. Men det var värt det. Göteborg var fett.

/C

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det är vi som är Clara och Vera, om du missat det. Det här är vår plattform för bilder, videor, texter och annat trams. Känn dig välkommen. 

Likes

Comments