Klippte ihop en liten video. Kolla om du har lust! Annars här är mitt smink från igår.

Förresten oj vad jag bombar här nu. Sorry för d.

/C

Likes

Comments

Idag är det då lördag. Trodde det var söndag när jag vaknade, men när jag insåg att det var lördag kändes det mycket bättre i magen. Idag är också Almas födelsedag. Vår lilla hund. Hon fyller 8 år.

Igår när jag kom hem på kvällen och jag satt och klappade henne (för hon blir alltid jättejätteglad när man kommer hem och vill hälsa och bli klappad), och kände hennes mjuka päls och varma kropp blev jag så ledsen när jag tänkte på att hon nu är 8 år. Jag fällde till och med flera tårar medan jag kramade om Alma. Jag som nästan aldrig gråter. Det jag tänkte på var att hundar lever i typ 10 år och det innebär att jag bara har typ 2 år till med Alma. Ville bara krama om henne och aldrig låta döden ta henne ifrån mig. Döden är så elak som tar människor, och djur, ifrån oss. Jag vill aldrig att Alma ska dö. Aldrig. Blir tårig i ögonen när jag tänker på det. Det vore så oerhört sorgligt. Tanken på att hon ska förvandlas till en kall kropp med ett hjärta som slutat slå. Nä nu börjar jag gråta igen. Måste sluta tänka på detta. Hejs

Här är iallafall två polaroidbilder jag tog idag.

/ C

Likes

Comments

Ibland när man rotar här hemma finner jag grejer. Idag fann jag en liten gullig kamera, som är bäst. Liten och bra!! Kärlek.

/ C

Likes

Comments

Igår försov jag mig och missade ett prov (som jag dessutom hade pluggat till och var förbered att göra), bästa jag! Nej men jag bestämde mig för att vara hemma från skolan för jag blev så opepp att åka dit.

Men sedan mot middagstid åkte jag och Maja till Emelies lägenhet där vi lagade tacos. Så vi satt och åt och snackade och hade det verkligen jättemysigt. Sedan låg vi bara i soffan, kollade på youtube videos, dansade till både hårdrock och rave-musik och åkte till hemmakväll och köpte chips, godis och hjortonsoda. Det är fint att ha kompisar som man blir glad av att vara med.

/ C

Likes

Comments

Jag har börjat låna massa böcker på biblioteket. Älskar det. Jag är så tacksam att vi får göra det och ha ett bibliotek att hänga i. Jag tänkte iallafall dela med mig av två böcker jag lånat och läst på senaste tiden som jag tyckt om. Jag har dock inte läst ut någon av dem, men båda är hittills bra iallafall. Så bra att jag redan vill tipsa om dem!!


1. Hela Kakan av Kakan Hermansson

Boken börjar med meningen: "Jag har skrivit en bok till er, som jag hoppas kan bli ett ljus i det patriarkala, totala mörker vi lever i". Så den got me at hello så att säga.

Perfekt för dig som älskar Kakan/är less på patriarkatet och tycker det är svårt att leva i det/vill ha lite tröst och läsa om någon annans upplevelse i patriarkatet. Men mycket handlar den bara om livet. Och den är skriven på ett lättsamt sätt, men inte så att den är dåligt skriven. Den är snarare lättsam på det sättet att den är lätt att ta till sig, klockren och otroligt bra skriven. Rakt på sak och inte massa krångel. Går rakt in i hjärtat.

Och hur fin är inte omslaget????

2. Den Ensamma Fallosen - Anja Hirdman

Lite tyngre litteratur. Inte skönlitterär, men handlar också om le patriarkatet hehe. Men fokus är den manliga heterosexualiteten. Och när jag hörde talas om den jag ba: "ohhh för genus och sex in a mix" för det är typ det mest intressanta jag vet på jordklotet. Det är liksom my thang.

Anja Hirdman är Yvonne Hirdmans dotter. Yvonne Hirdman brukar kallas genusvetenskapens mormor och myntade begreppen diktomin och hierarki för att lättare kunna analysera och se patriarkatet. Hon har också skrivit en del böcker som du kan checka in om du är intresserad.

Men oavsett är denna bok, den ensamma fallosen, oerhört intressant. Det tycker jag iallafall. Den tittar på hur sexualiteten framställs med främst fokus på hur den manliga sexualiteten framställs men också icke-främställs via porr o.s.v. Men om du inte läst så mycket böcker av arga feminister kanske du kan börja med någon lite mer klassiker typ Under Det Rosa Täcket eller något.

/ C

Likes

Comments

Jävlar vad man hängt på Väven i veckan. Känns som mitt andra hem typ. Har suttit där med Vera eller ensam och pluggat, läst böcker, ätit kakor eller äpplen.

För övrigt har veckan på sätt och vis varit rätt omtumlande. Både utvecklingssamtal och besök på universitetets öppet hus som lett till så mycket tankar kring framtiden. Att vara 18 år och att snart gå ut gymnasiet är läskigt, eller åtminstone omtumlande. Fällde till och med en tår efter mitt utvecklingssamtal.

Jag var iallafall på Konst- och Bildvetenskap och Genusvetenskap på universitets öppet hus och känner mig inspirerad till båda faktiskt. Men ska först läsa upp Matte 2b på komvux eller vid sidan av antingen konst & bild/genus.

Idén just nu kring framtiden är typ att jag vill arbeta med att kanske föreläsa/forska eller något kring framställning av genus i ex. konst/porr/bara i samtiden på olika vis, eller föreläsa om genus eller bli sexolog. Eller en ända stor mix, eller bara någon som stannar på universitetet livet ut. Men även om jag nu känner en dragningskraft till universitetet finns det också andra saker jag vill åstadkomma i livet, men just nu känns det som jag vill ha huvudfokus på universitetet.

Det ordnar sig nog tillslut, som Vera skrev, och som vi satt och pratade om medan vi åt nudlar på mitt golv igårkväll. Men just nu använder jag mig av en del del balsam för själen för att inte oroa mig och tänka för mycket. Balsam för själen i form av att lyssna någon mysig lista från Spotify och plugga det som jag har i skolan just nu och som jag faktiskt bör fokusera på, men också i form av duschar och Kakan Hermanssons fantastiska bok Hela Kakan (har bara läst till sida 39, men den har varit så fin och fantastisk hittills iallafall).

/ C

Likes

Comments

En dag jag sminkade mig i veckan. Har så fruktansvärt dålig hy just nu, ibland orkar jag inte kaka på smink, men ibland så. Tycker ju om smink egentligen.

/ C

Likes

Comments

Har känt mig väldigt orolig för framtiden under de senaste dagarna. Som en bör om en är i min ålder kanske. Jag tar studenten om lite drygt tre månader och sedan är det dags för mig att själv styra mitt liv. Komma på vad jag vill göra, vart jag ska bo och vad jag senare ska utbilda mig som. Det är mycket att tänka på ju. Sen har jag Simon också som jag helst inte vill bo långt bort ifrån för länge och samtidigt vill jag gärna kunna vara nära mina vänner som jag vet att jag behöver för att må bra. Det är många pusselbitar som ska på plats liksom. Men det blir nog bra ändå. Nån gång. Hur många människor har inte tagit studenten och klarat sig vidare i livet innan mig? Jättemånga. Varför skulle det då inte gå för mig?

Just nu lutar det i alla fall åt att läsa upp några (eventuellt alla) naturkurser, eftersom jag just nu känner att jag nog vill utbilda mig till något som kräver de kurserna. Antingen på distans, halvdistans eller på basåret. Ska i så fall bo hemma, men också resa ofta till Uppsala eftersom Simon troligtvis kommer flytta dit. Det känns ändå okej. Då får jag lite plugg, lite jobb, jag har tryggheten i Umeå och mina vänner samtidigt som jag ibland kan spendera tid i Uppsala. Det är en dynamisk plan förstås, och den kan komma att ändras när som helst.

Förutom det så vill jag försöka lägga tid på att ta hand om mitt psyke och komma ur min depression. Det vore bra faktiskt.

Kram
/V

PS. Om någon har erfarenheter och tips på hur man bäst klarar sig genom ett distansförhållande, hit me up in the comments:))))))

Likes

Comments