Lägger upp denna igen pga nu har jag laddat upp alla våra gamla utkast och då försvann detta inlägg bland allt det. / c

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

tre saker du älskar (just nu)

1. min spellista "mys"
2. alma som håller mig sällskap om dagarna

3. sommar!

vad skrattade du åt senast?
hmm, kan vara så att jag fnissade till när jag såg singelliv på tv4play. det är lite roligt ibland.

har du en bra hårdag?
nej! eller fattar aldrig det där med bra/dålig hårdag. men det ser inte speciellt snyggt ut idag nä!

säg något fint du funderar på? varför ?

funderar väldigt mycket på hur man ser på en person innan man blev kär i den, alltså hur man liksom kan sitta och titta på bilder på tiden innan det blev några känslor inblandade och man bara var kompisar. alla jag har varit kär i har jag haft någon slags kompisrelation med innan och det är bara så konstigt hur man kan se på tiden innan och hur den inte har förändrats någonting alls. kan tex inte känna några känslor om jag ser bilder pre love, då är personen fortfarande bara min kompis och inte den jag är kär i. känslan som jag kände när bilden togs kommer för alltid ligga kvar i bilden och den stunden, oavsett om mina känslor sen förändras om ni fattar. det här blev krångligt men aja.

ditt livsmål?
må bra. inte tro jag är bättre än nån annan, leva enkelt. bli mamma till både barn,katt och hund.

en sak du önskar dig?
borde inte önska det, men att en bra kille ramlar ner från himlen o in i mitt liv snart.

det senaste du åt?
starka nachos

hur blir din sommar i år?
ledig, hemma, stugan och kanske en bilsemester till gotland med familjen och lite ro i land i livet förhoppningsvis.

vad gjorde du för fem månader sen?
D var typ februari då? Åkte runt i goffe på helgerna o lyssna penga per och mådde piss annars.

vem kysste du senast?

hmmm, minns ej, ett tag sen

har du något onödigt du gör?
börjat bita naglarna lite, annars att jag är en jobbig person rätt ofta lol

vad är det sämsta med denna vecka?

vad är inte det sämsta med denna vecka? nä skoja, men kommer inte på nått

/ C

Från 28/6-17

PS Clara 28 juni, detta är jag, Clara från 19 juli, du kommer få hångla och sen gråta lite över honom

Likes

Comments

ni kommer ihåg vad jag sa om bloggar, mycket skit, men inser att jag ändå själv tycker om att kika in på bloggar.

Kollar detta:

http://ladydahmer.nu

http://www.arsinoe.se

http://ensammammaroker.blogspot.se

https://genusmani.wordpress.com (obs gammal)

http://alvafrostander.se

http://underbaraclaras.se

Är även inne på dessa hemsidor en del:

http://www.filmtipset.se

https://www.tumblr.com

https://www.netflix.com/browse

https://www.svtplay.se

å youtube ja ni vet

Beroendeframkallande, akta!!:

http://www.tradera.com

https://www.blocket.se

Kikar in ibland:

https://www.pinterest.se

Här kollar jag klädinspiration (men köper inget):

https://www.urbanoutfitters.com

http://www.asos.com/


/ C

Från 25/6-17

Likes

Comments

​Hej. Hur mår ni? Kan inte nån kommentera hur livet är just nu? Det vore mysigt att läsa. Om ni vill liksom. 

Det var ett tag sen jag skrev här, har inte haft nån lust och då har jag helt enkelt inte skrivit - inga konstigheter. Studentveckan kom och gick och jag hade kul, riktigt kul faktiskt, under studentdagen. Hade så himla härlig feeling med min klass också, synd bara att vi inte längre är en klass nu när vi hade så kul tillsammans. Förutom det känner jag mig mest odräglig och oinspirerad till allt. Mitt rum är kaos, jag sover för länge på morgonen och är uppe för länge på kvällen och allt jag gör är att spela mobilspel och kolla på instagram stories. Sånt där som man inte mår bra av i längden utan bara sånt som hjälper en att fördriva tid. Vet ni hur snabbt tiden går när man spelar mobilspel eller??? 

/ C (tror jaa??)

Från 22/6-17


Likes

Comments

Alla vill vi vara perfekta. Eller nej, kanske inte. Men alla vill vi vara på något visst sätt, och inte på andra.

När vi startade den här bloggen efter förra sommaren kom idén ur att vi tyckte vi såg så coola ut och var så coola och hade viktiga grejer att säga, samt tyckte det lät som en mysig och kul idé. Mycket tror jag för min del i alla fall handlade om att visa vad cool jag var och även få snacka om viktiga grejer, och människor lyssnar faktiskt mer på coola personer än så kallade icke-coola. För att människor ska läsa det du skriver, lyssna på det du har att säga måste du vara en speciell person. Bloggvärlden handlar om att bygga någon slags persona och det betyder inte att man inte visar vem man är, ljuger eller att man är annorlunda i verkligheten. Nej, men man bygger upp en persona, för det går liksom inte att få plats med hela sig själv. Och man vill gärna vara på ett visst sätt, och den bilden visar man upp. Och ibland kan det vara så att man både ibland visar upp vem man vill vara och ibland är öppen och skriver av sig och visar sig svag.

Men jag är lite less på att stå och posea. Helt ärligt är jag jävligt less på mitt jävla ansikte som ska vara överallt och att man ska visa sig på ett visst sätt, "vara instagrammig", veta vad som är inne, hur man ska vara. Jag blir äcklad. Vi är alla bara jävla människor. Fan, ingen är bättre eller coolare än nån annan. Att vara cool är egentligen att fan skita i att verka vara på ett sätt. Att bara vara, men hur gör man det? Jag vet inte, vet du?

Just nu är jag i alla fall mer inne i en period i livet där jag gör saker för min egen skull snarare än för andras. Jag håller på med mina små växter på rummet, går promenader med min hund Alma, hänger med kompisar och äter godis/cyklar/skejtar/kramas/simmar/snackar, jag möblerar och fixar och städar på rummet, jag ser filmer, skriver då och då någon liten text som jag behåller i mina anteckningar på mobilen, jag kanske tar nån bild då och då men ibland vill jag också bara få vara i nuet utan att fota allt. Och jag behöver påminna mig om att jag inte är coolare än någon annan.

Men jag gillar ändå bloggformatet, jag gillar sociala medier i största allmänhet. Men det ger också en sne bild av verkligheten, eller kanske snarare vad som är viktigt. Vi får se vilken form bloggen tar, om projektet fortsätter (jag tror det) eller går mot sitt slut.

Jag har i alla fall insett mycket viktiga grejer och mår typ bra nu. Och det är väl det viktigaste.

/ C

Från 17/6-17

Likes

Comments

Jag erkänner, jag har spenderat både min högstadie- samt min gymnasietid med att 1. försöka passa in, på mitt sätt, ni vet lagom cool, sticka ut, inte för mycket, valt vilket sammanhang jag velat vara i, hur jag representerar mig på instagram, hånglat med dem "coola" killarna (som oftast är de tråkigaste & ocoolaste egentligen). Och min omgivning har alltid sett ut så, jag har varit bland fler människor som är på samma sätt, som bär på samma mur runt sig. Jag har varit rädd för mig själv och andra, att låta mig själv ta sig ut ur min kropp, hållit det inne. Säkert framstått som väldigt dömande och elitistisk, jag har varit väldigt dömande och elitistisk, jag är väldigt dömande och elitistisk.

Varför kunde ingen bara ruska om mig och säga: "Vad håller du på med? Du fokuserar inte på det viktiga, bara allt det oviktiga - hur du representeras och vem du umgås med och vad ni pratar om och hur era instagrams ser ut.

Jag har samtidigt också varit rädd, rädd att prata med folk, att vara för mycket/för lite, för hit och dit. Jag har istället varit cool, läst dem sociala koderna, valt att hänga med dem som verkar coola. Varför? Jag vet inte, många av oss människor funkar väl bara så. Koderna har bara sett olika ut i olika perioder i mitt liv, men jag har i alla fall alltid försökt passa in och "hitta mig själv", det har vi väl alla. Eller okej, inte alla, det är dem som verkar töntiga.

Allt går ut på det - att inte vara töntig - men också inget. Inget av det viktiga.

Jag har aldrig varit den supercoola tjejen som har en äldre kille och har alla fester, men hon brukar väl inte ha finnar heller? Jag har inte tillkallat mig så mycket folk heller kanske, har ofta bara hållit mig till mina vänner. Men rätt "cool" har jag väl ändå setts vara, men allt är ju planerat och yta. Som för alla andra, ex. alla "hipsters" och vänsterpersoner som egentligen är rika tegsbor. Feminist-tröja från hm o håkan-älskare? Yta Ingen är äkta, få är det. Till och med det avslappnade, ofixade är planerat. Så jävla medveten, är vi alla.

Steg 1 för avvänjning: Inse att jag inte är bättre än nån annan. Inte han jag träffade för några månader som jag blev lite sårad/besviken av som jag inte vill inse, istället jämför jag han och mig rent objektivt och ba asså jag är ju ett kap jag är ju mycket snyggare än honom, hur kunde han let down on me. Jag är inte bättre än nån annan,

Steg 2: prata med andra människor, och gå till inte bara dem coola, utan alla, alltid säga hej och le och vara trevlig. Det är trevligt att le, man blir glad, och andra blir glada. Testa! Jag hade inte lett innerligt mot människor på typ 5 år.

Steg 3: Inte känna mig dålig för att jag är så. Och inte för att jag är cool, eller annat.

Det jag ska fokusera på nu i livet är viktiga grejer - inte oviktiga grejer.

/ C

Från 11/6-17

Likes

Comments

Jag såg nyss en del av dokumentären Hot girls - Turned avsnitt 2 "Love me tinder" . Fan vad bra namn förresten, "Love me tinder".

Den handlade om Tinder och en snubbe som träffar massa tjejer och sedan ghostar dem typ. Han säger att han tycker det är najs att ha den tillgången - men tjejerna blir sårade, för han ger falska förhoppningar och byter fort ny tjej. Dagens dejtande kultur som kan ske genom dejtingappar som tinder, men också genom att man skriver till varann via facebook, snapchat. Man kan dejta och träffa hur mycket folk som helst nu egentligen - med intranätet.

Regler 1. Skriv grejer du tycker och känner, inte saker som ska få henne att tycka mer om dig så att ni kan ligga.

2. Om man bara vill ligga tycker jag inte att dejter med

3. Om du inte vill träffas längre säg det! Ghosta inte.

Lite simpla regler så där.

/ C

Från 11/6-17

Likes

Comments

Det är juni och....

- jag tar studenten nästa vecka!?!

- det känns bra för jag får ju "sommarlov" (det är ju int ens ett lov för har ingen skola att återgå till sen!?)

- detta känns som en bra sommar, eller den känns lite som en sommar för två år sedan, för sommaren förra året var mest grå i mitt inre förutom way out west. sommaren för två år sedan hade jag träffat en person och kände att livet var fint trots allt, nu tycker jag på något vis att livet också är fint trots allt. Men nu inte på grund av en annan person, utan mig. Det känns extra fint på något vis.

- jag ska pressa fler blommor denna månad, samt läsa böcker, kanske läsa om någon Murakami som jag tycker extra mycket om.

- jag ska också göra mer tråkiga saker så som att plugga körkortsteori.

/ C

Från 7/6-17

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tycker det är spännande med hur ens look ändras med tiden. Jag kan idag titta tillbaka på hur jag såg ut i Augusti och tycka jag var snygg och hade snygga kläder - men jag såg ut på ett annat sätt, klädde mig på ett annat sätt, sminkade mig på ett annat sätt och på mångt och mycket var en annan person. Nu när jag klippt håret kort känns det som jag gått in i en ny fas och ändrar och experimenterar lite mer med min stil och har lite annat smink och så, tycker det är spännande. Jag ser lite mer ut som en cute boy nu med lite mer lätt smink och fräknar, medan jag i vintras såg lite mer mörk och trashy ut. Det är spännande hur man kommer i olika faser i livet och ändrar ens stil utifrån det.

/C

Från 28/5-17

Likes

Comments

Valde såklart bilderna som såg mest normiga ut trots att jag redan har en normkropp, förlåt om jag hetsar nån med att visa min smala kropp, såna behövs kanske inte i era flöden. Men försöker också step out of my comfort zone själv o visa mig, även om jag väljer de bilder jag är mest bekväma med att visa. Man är inte alltid modig och stark.

/ C

Från 28/5-17

Likes

Comments

/ C

Från 28/5-17

Likes

Comments

Så här kan många kvällar se ut, och dagar för den delen. Fast i sängen framför netflix eller annat tidsfördriv. Ångest och orkeslöshet i kroppen. Depression är inte så smickrande som det ibland föreställs.

/ C

Från 23/5-17

Likes

Comments

/ C

tyckte jag 10/5-17

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hatar att alla kläder är så dyra, dock brukar jag tänka att kläderna själva på en bloggare ex. är så platt. Om man ska symbolisera något med sina kläder tycker jag att det ska symbolisera sin stil, inte bara vara något som är inne och bli påklädd det som någon barbie-docka för att kapitalisera själv och företaget. Endast en liten grupp kan ha det så och inte den stora massan, vilket är orättvist, eller ger åtminstone bilden av det. Planeten skulle ju också gå under om alla levde så. Köper rätt sällan helt nya kläder. Gillar att hitta fynd här och där - i mammas eller pappas garderob, på second hand. Ibland om jag ser något som känns som ett nyckelplagg eller som jag inte kan finna någon annanstans köper jag det nytt.

Skulle gärna vilja fylla varukorgen med kläder och köpa hela skiten - MEN kollar istället bara inspiration och gör min egna touch av en stil eller grej jag tycker om. Kläder ska kännas kul, för mig hämmas den känslan av priset.

Jag tycker kapitalism är skit - men så även mäns komplimanger, men kan ändå tycka om att känna mig betraktad och sedd. Det är så dubbelt det där, för man önskar att det vore på ett helt annat sätt. Skulle vilja leva i en värld utan denna masskonsumtion och kapitalism där vi kramade träd och varandra istället och inte dödade djur, men det är ju inte så det funkar liksom. Vill ändå ha den där tröjan , ha najs kläder, cuz vi lever i en sån värld. En fucked up värld.

/C

Från 8/5-17

Likes

Comments

Det är kväll och jag tänker på lite saker. Tycker om poddar, texter och videor för det, man lämnas nästan alltid med lite nya perspektiv och tankar.

Sociala konstruktioner värda att ifrågasätta

1. att vara oskuld (vadå skuld, vadå inget förändras, kuken får så mycket makt på så vis att den ska penetrera för att det ens ska vara sex. antingen har man haft sex eller inte,det kan man fråga, och då oavsett vad för typ av sex)

2. att vara tillsammans med någon ( vadå man äger aldrig nån annan, man är alltid sin egen. sen om man kommer fram till att man inte längre själv vill och sin partner ska träffa andra kan man ju göra det, MEN MAN ÄGER ALDRIG EN ANNAN PERSON MAN E SIN EGEN)

/ C

Från 24/4-17

Likes

Comments

Okej, jag är kanske inte i mina värsta akne-fas nu. Men den har blossat upp vid käken och kom på att jag vill skriva lite om just akne. 

Idag är jag rätt befriad från min akne även om min hud inte är slät och bebislen. Aknen är ändå en gammal vän som finns vid min sida, men som inte är lika nära mig nuförtiden men som kommer och besöker mig med jämna mellanrum. Så jag identifierar mig ändå fortfarande med någon som har akne. 

Idag skiter jag rätt mycket i min hud, och i aknen. Förut, i höstas spenderade jag tusentals kronor på krämer och rengöringar och syror. Men blev less på det!! Började må dåligt av att stå och kräma in och rengöra med dyra, dyra produkter och testa produkt efter produkt utan att det hjälper. Det kan hjälpa, men aknen bryr sig sällan om det. Helt ärligt blir jag typ triggad av att lyssna på Kakans podd om skönhet nuförtiden. Känner bara att jag inte orkar va fin helt ärligt, vill skita i. 

Jag äter ju skitmat och tar inte hand om min kropp särskilt väl, äter på riktigt typ endast nudlar, ostmackor, oboy, kaffe, färdiga dumplings. Hej livet som deprimerad! Och som vegan med föräldrar som inte lagar mat åt en! Och så sover jag alldeles för lite, och det tycker min akne inte om. Stress med skolan på detta gör ofta att aknen blossar upp mer, eller mens. 

Men det ändå jag ville säga var bara att du som också levt eller lever med akne, I feel you. Det är fett jobbigt, känns omöjligt att bli av med den, man känner sig ful, vill inte ta bort sminket när man dragit hem med någon, stör sig som fan på alla andras släta bebis hy, och sen gör det ont på det - najs!!! (not)

/ C

Från 17/4-17

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

det här skulle jag ge dig själv om jag kunde clara.

01. mer ork i kroppen

02. enklare att vakna på morgonen

03. fler härliga duschar

04. fler bra middagar och måltider

05. mer koncentrationsförmåga att läsa i skolgrejerna

06. en vilja att bli något, ta vara på drömmarna, det där om att skriva, läsa in dig på genus och sexualitet, kanske lära dig spanska bättre, kanske våga tro på att en dag finna någon som gör allt bättre, våga drömma om katterna, lägenheten och barn och ett bättre liv

07. ork att jobba och förmåga att lita på att du kommer kunna jobba och inte behöva säga upp dig för att du bara orkar ett tag och sedan faller in i gamla hjulspår

08. promenader i solen

09. fler aktiviteter och utflykter med vännerna, vandra,


/ C

Från 12/4-17

Likes

Comments

Jag vet att det typ pågår terrorattentat eller något med flera skadade och några döda nere i Stockholm. Tråkigt. Oroväckande. Men långt bort. Jag sitter i lugnet på min uteplats för att låta min hud absorbera lite solstrålar och läsa i min bok om depression. Kanske är det också min depression som gör att jag inte blir så påverkad. Blir sällan det. Gråter sällan, känner sällan särskilt starkt överhuvudtaget egentligen. Jag är rätt likgiltig. Men mår rätt bra i solen, men känner mig så tung och orkeslös i kroppen att det är inte sant.

Men det jag ville tjata på om var faktiskt just det: depressionen. Jag måste få tjata på om att jag är deprimerad. Deprimerad, deprimerad, deprimerad. Det tar upp en stor del av mitt liv och är något jag kämpar med varje dag. Det går inte en dag där jag "bara tar mig ur sängen", eller "bara tar mig iväg till skolan" eller "bara tar mig ut". Allt det är ansträngningar som jag gör. När jag väl gör något kan jag må bra, skratta, tycka att det är mysigt att vara med mina vänner. Men som jag och Vera brukar säga är det för oss deprimerade inte bra att sätta oss ner, alltså rent fysiskt, för att det är så lätt att vi fastnar där. Vi orkar liksom inte ta oss upp.

 • Mamma tjatar ju att jag ska gå ut, men det bästa är nog när Maja eller Simon kommer förbi med bilen och gänget ska göra något. Och vi gör ju sånt som inte framkallar mer ångest, så som att dricka alkohol varje helg. Det skulle jag aldrig palla. Alkoholen får mig att känna mig glad för att sedan få mig att känna att jag drunknar ännu mer djupt i min ledsamhet och tar mitt seratonin och därför är den farlig. Fast jag kan ta ett eller två glas vin utan fara, men just nu har jag ju en nykter period så gör inte det heller. Vi åker och simmar, ser på ugglor, åker iväg och grillar i skogen, ser på bio, går på Gotthards och dricker läsk och öl, ser Parneviks hemma i Emelies soffa, sitter och planerar livet på något kafé eller bara åker runt med bilen och lyssnar på musik.
 • Det viktigaste jag insett är att vara öppen med det, att dölja det är dåligt för en. Då känner man bara sig ännu mer ensam, och det är ändå en så konstant känsla att man inte ska förvärra det ännu mer.
 • Och att umgås med vänner som vet att man är deprimerad. För mig är det väldigt jobbigt att umgås med människor jag inte känner så väl som är väldigt glada och tillmötesgående, missförstå mig inte, jag tycker de är fantastiska personer. Men jag kan inte möta dom. Min normaltillstånd är ganska nedstämd och därför behöver jag ett ganska milt bemötande, om jag ska försöka möta en glad person måste jag tvinga fram glädje i mig själv och då är jag bara glad och deppig på ytan, men nedstämd och mer ensam än någonsin innerst inne. Det är inte som att mina vänner behöver vara deppiga runt mig, men i och med att vi känner varann så väl behöver jag aldrig låtsas att jag är glad framför dom. Jag är inte obekväm med att vara ledsen eller nere framför dom. Det är ingen fara och det är inget dom kan göra något åt förutom ibland då jag kan må bra av att piggas upp.
 • Andra konkreta tips:

 • Klä dig fint, sminka dig. Sånt kan du påverka.
 • Tillhör förra kategorin men duscha och kamma håret och gör sånt som man måste för att känna sig som en människa.
 • Unna dig något ibland om plånboken tillåter: sushi, en konstig bok, en ny parfym. Något du kollat på stan och vill ha helt enkelt.
 • Gör saker med dina vänner/familj/någon i din närhet: se teater, gå på bio, beställ en meny på max, se en film, bestäm er för att åka iväg och fika och grilla korv,
 • Gör saker själv, se till att göra saker. Som imorgon jobbar mina vänner och jag har lätt att fastna i sängen - men jag ska sminka mig, ta på mig kläder jag tycker om, ta en promenad till stan och sätta mig på kafé och plugga/redigera videos/skriva. Ta bilder när du går.
 • Vissa dagar det inte känts som jag ska överleva filmar jag och gör saker på, med lite musik i bakgrunden kan jag titta på det och ba: jag klarade det och det ser rätt mysigt ut ändå.
 • Även om du inte är sugen på att onanera - gör det.
 • • Rutiner. nyhetsmorgon och kaffe klockan 8.30 exempelvis.

  / C

  Från 9/4-17

  Likes

  Comments

  Att det kommer att gå över.

  / C

  Från 8/4-17

  Likes

  Comments

  Alltså jag har lösningen på typ alla världens problem: springning. Var ute och sprang ikväll. Ja ni hör rätt. Jag var ute och sprang. På en lördagkväll dessutom. Nu ni ba, vad hände, vad fick fatt henne? Jo, för att göra en lång historia kort kände jag att jag höll på att dö (av ångest och nedstämdhet och sånt alltså) och knöt på mig springskorna (eller först gjorde jag faktiskt en spellista) och sprang. För första gången sedan april, alltså ungefär ett år sedan. Och sedan mådde jag bra. Som en injektion av lycka.

  Jag har insett detta

  1. jag luktar vuxen-svett, men det är väl värt det.

  2. livet är fint.

  / C

  Från 18/3-17

  (OBS! Sprang alltså typ tre gånger totalt, nu inte sprungit på flera månader)

  Likes

  Comments

  Snackade med mamma idag om att gå ut gymnasiet och känna sig vilsen. Vi kom fram till att jag måste börja träna för att komma ur min depression, för att min depression egentligen är mitt största problem. Alla i min ålder känner nog sig mer eller mindre rädda, vilsna och olyckliga. Men min depression gör att det blir ännu värre och mina möjligheter för vad jag faktiskt kan göra bli mindre. Så måste komma ur den. Tidigare idag skrev jag andra grejer att göra...

  Arrangera utomhus-rave, fixa frågestunds-video och andra videos, se filmer, börja med en kategori om kvinnohistoria på bloggen, börja samla på solglasögon, ha mer plattformskor och crazy kläder, ta körkort och börja öva på körkortsgrejer, köpa rökelse från d här stället, boka way out west, köpa en växt om jag har 30 kronor över, måla mer och även med ritplattan, fixa hyllor till skrubben att ha lp-skivor på och öka mysfaktorn där så det går att vara där, ha böcker att rita/skriva/måla, göra någon eller några tatueringar att pryda min lille kropp med.

  / C

  Från 11/3-17

  Likes

  Comments

  internationella kvinnodagen idag då. jag sitter och äter ostmackor och mjölkchoklad och tänker.

  internationella kvinnodagen är en speciell dag, inte ta det kvinnor gjort förr oss i historien förgivet. våra rättigheter vi har idag och vår befrielse från mannen. patriarkatet finns kvar än idag precis som då, så väl som förtrycket. vi är mer fria, men vi är inte fria i proportion till mannen. vi är rädda påväg hem om natten, snubbar tar på oss eller tafsar ofrivilligt när vi är ute på klubben, vi är "såna där feminister om vi har hår under armarna" i en negativ betoning när snubbar går omkring med sina håriga armhålor i vädret hur som och ingen tycker det är äckligt.

  vi har inte lika hög lön. det handlar inte om att vi inte visar framfötterna och tar för oss, vi diskrimineras pga av vårt kön. och ja visst vi tar inte upp lika mycket utrymme i rum varken med tal eller kroppen, också ett tecken på att vi är diskriminerade, förtryckta. vi är vana, vi lägger inte ens märke till det själv. men vi anpassar oss jämt och ständigt efter patriarkatet och den manliga blicken.

  när människor har svårt att se förtrycket är det för att den är osynlig, samtidigt som den är det mest synliga av allt. strukturer syns, men samtidigt är de abstrakta, svåra att ta på. men med hjälp av genusvetandet och tidigare kvinnohistorien har begrepp myntats och analyser gjorts för at vi ska kunna sätta ord på dessa strukturer, få fram dem i ljuset! visa att det inte handlar om individer, utan att det är ett strukturellt förtryck. detta strukturellt förtryck påverkar oss alla icke-män, kvinnor så väl som icke-binära och transpersoner.

  igår när jag och maja gick hem från festen pratade vi om just hur feminismen och att vara feminist till en stor del är en kamp och en stor utmaning för och inom en själv. ett dagligt analyserande och ifrågasättande av så väl andra som sina egna tankar och ibland fördomar och handlingar. aktiva val att ta mer talutrymme, att ta mer plats på dansgolvet, att säga ifrån om någon tar på en utan att man vill, att kunna säga ifrån, att fundera om man rakar/sminkar sig/tränar för sin skulle eller för någon annans.

  igår hade jag exempelvis linne och hår under armarna, att då dansa omkring och vara fri trots det är ett aktivt val jag tar.

  i fredags på festen sa emelie något i stil med: ni är så modiga som tar så mycket bilder på er själva, och trivs med det. Grejen är att vi trivs nog inte bättre än någon annan, men ibland blir man bara så jäkla less på att patriarkatet får en att känna sig ful så man skiter i. Vera sa: ja jag må hata min kropp, men jag hatar patriarkatet ännu mer. därför tar jag bilder, därför försöker jag tycka om mig själv.

  att vara medveten om förtrycket och patriarkatet ger förklaringar. har hjälpt mig i resan att tycka om mig själv och förstå mitt självhat.

  jag kanske går med tjejjouren senare idag, vi får se.

  bye / C

  Från 8/3-17

  Likes

  Comments

  Jag skrev ju ett litet inlägg om väven-incidenten tidigare och när jag var i väven senast såg jag detta. Som jag skrev på instagram "väven is sending secret messages about sd-mötet, älskar väven<3".

  / C

  Från 24/2-17

  Likes

  Comments

  Låt en kvinna köpa dyra parfymer!

  / C

  Från 23/2-17

  Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  Likes

  Comments

  ÖL

  1. Nils Oscar

  "Maltig doft med inslag av aprikos, knäckebröd, ljus sirap och örter." 0,4% 16 kr, 33 cl

  Mörkt men smakar mycket malt, inte riktigt min grej. Väldigt bastant, men passar om man vill ta en öl på en fest eller så och vill känna sig som en riktig cooling. Tänker mig kunna dricka den och coola in någon snygging och dansa och va dirty och cool. eller ta en i en öl. Men detta är en öl man tar en av. smakar inte blaskigt och alkoholfritt, snarare för mycket och bastant för min smak. ingen såndär frisk öl. Mer bensinigt liksom.

  2,5/5

  ............................................


  OBSSS ! Köp ba Carlsberg alkofri den tycker jag är godast, billig är den också!


  / C

  Från 20/2-17

  Likes

  Comments

  Vad gör du just nu? Ligger i min säng, är rätt kissnödig, otålig i sinnet och bläddrar runt på intranätet.

  Vad skrämmer dig? Absolutism, högervindar, nazister, rasister, vissa fåglar, tanken att på något vis ha en stabil inkomst, utbildning och lägenhet i framtiden och klara av livet som vuxna gör.

  Vad peppar dig? Idéer om nya ting (behöver inte vara materiellt) som ska förgylla min vardag, ex börja åka skateboard, skaffa en ny parfym, ha ett rave.

  Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år? Då är jag 28/29, och då vill jag typ läsa på universitetet eller ha läst klart och syssla med det jag läst, typ föreläsa om genus/sex, skriva böcker, jobba inom media eller något på något vis. Och kanske vara en mamma.

  Vad får dig att gråta? Typ inget. Tråkigt jag vet.

  Vad är det sista du tänker på innan du somnar? Något trevligt, typ någon trevlig snubbe, en trevlig framtidsvision, ett trevligt minne.

  Vad läser du just nu? Kallocain av Karin Boye (för vi ska läsa den i skolan) och Den ensamma fallosen av Anja Hirdman (cuz jag är en feministfitta och hon med och hon skriver om den heterosexuella mannens sexualitet vilket är intressant)

  Vad är skönt? Att komma. Att bli kliad i nacken eller på armen. Att luta mig mot Vera på lektionerna.

  Vad gör du när du är arg? Blir sällan arg, oftast irriterad och då säger jag elaka kommentarer och hugger och fnyser och suckar typ eller blir hetsigare på rösten

  Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms? Brukar typ inte ens hälsa, men typ hej.

  Vad är du avundsjuk på? Människor med bra hy. Människor med långa ben. Människor med fina rumpor. Människor med stabilt psyke som verkar välmående. Människor som har en partner att gå och sova med om helgerna. Människor som bryter ned sig själva tills inget finns kvar. Människor som aldrig behövt uppleva akne. Alla tjejer som mina snubbar tycker om (men bara lite för har också övermänskligt bra självförtroende ibland och tycker ändå jag är bäst, snyggast osv). Människor som är modiga och vågar slänga sig ut i nya grejer. Människor som gillar att prata med nya människor.

  Listan är lång....

  Vad vill du rekommendera? Knark.

  Vad vill du rekommendera? Nej, vi gör om det där, skojade bara på förra. Dont do drugs kids. Klippa av håret!! Klippa håret hemma & spara pengar!! Sjunga/spela instrument trots att det låter skit!! Ta bad! Våga göra nya saker!! Lyssna på musik!! Att inte dras till fuckboys, det tär på ens psyke!!

  Vad brukar folk kalla dig? Mest Clara, ibland clarre.

  Vad är det viktigaste som finns? Att må bra och va lycklig, vad det nu är.

  Vad är ingredienserna för en bra utekväll? MYCKET SMINK! ! MYCKET HIGHLIGHTER ! ! MINA VÄNNER ! ! BRA MUSIK ! ! NÅGON JÄVLA SNUBBE SOM TYCKER EN ÄR DÖSNYGG SOM MAN INTE VILL HA/ELLER VILL HA ! !

  Vad är det gulligaste som finns? Alma och Sofie.

  Vad såg du senast på en scen? Middes konsert, eller nej William Spetz föreställning.


  / C

  Från 19/2-17

  Likes

  Comments

  Foton jag tog på Vera för någon helg sedan innan vi skulle ut och festa.

  / C

  Från 17/2-17

  Likes

  Comments

  Min hy.

  Fan vad jag hatat min hy i mina dar.

  Ofta har jag tänkt att allt skulle vara bra, "bara om min hy vore bra”.

  När man har bra hy är nog huden inget man lägger alltför mycket tanke i, man tar den föregivet. Precis som att man inte är alltför tacksam över att vara frisk när man väl är frisk.

  Men när man har dålig hud, eller när man är sjuk, då är man så avundsjuk på dem som har bra hy eller dem som är friska.

  Min akne har blivit bättre och sämre genom åren. Det har gått i perioder. Värst var det i kanske åttan. Då var min akne mer böldlik och gjorde ont och gick inte att sminka över.

  Men det var faktiskt skönt att jag då hade en pojkvän då som hade roscea och han förstod mig och tyckte inte jag var ful.

  Och att jag haft vänner med akne, som gått igenom samma sak, vilket hjälper.

  För mig började det typ i sexan med små finnar. Mamma gick till Apoteket och köpte någon slags jätteuttorkande rengöringskräm för det. Men det försvann inte. Det blev allt värre i högstadiet.

  Jag testade alla möjliga krämer och uteslöt mjölk, uteslöt socker, åt hälsosamt och gjorde allt det där jag läst om på nätet som man skulle göra för att bli av med finnar. Men det funkade inte. Mamma tog med mig till en hudläkare i nian och då fick jag några krämer och antibiotika utskrivet. Och sedan dess har jag egentligen gått på såna kurer lite till och från. Och det har ändå hjälpt mig och min besvärliga, ovälkomna vän som följt mig genom åren, aknen.

  I somras blev min hy dock bättre, så bra att jag till och med slutade med antibiotikan. Det var i och för sig också för att jag var less på den, då den gör att ens immunförsvar blir ännu svagare och man lättare blir sjuk. Och mitt immunförsvar var redan alltid varit rätt kasst då jag alltid sovit så lite i mina dar, dels p.g.a. sömsvårigheter och p.g.a. att jag varit en deprimerad liten varelse. Och då kändes det inte så bra att knapra på piller som också bryter ned immunförsvaret månad efter månad.

  Så då började jag trappade ner på antiobiotikan och tog den inte på typ ett halvår då min hy var rätt bra ändå. Men nu har den blossat upp igen så har börjat med den igen.

  Blir ledsen av det.

  Vid stressigare och sömnfria perioder dyker den upp vid hakan/kinderna som ett brev på posten.

  Men vi är inte lika mycket ovänner idag. Jag och aknen.

  Min akne är inte i vägen för min lycka idag.

  Det var den förut. Jag kunde knappt ta en bild på mig själv eller titta mig själv i spegeln. Jag kände mig så äcklad.

  När jag ser gamla bilder på mig själv så vill jag bara krama om mig.

  Därför är det så härligt att idag kunna ta foton eller sminka mig, inte bara med fokus att täcka finnar utan för att det är skoj.

  Just nu är min hy lite sämre, brukar bli som om vintern, men jag vet också att den kommer bli bättre.

  Och annars är det bara att börja äta antibiotikan igen.

  Huden har alltid berättat hur jag mår i och med att jag har problemhy.

  Ångestfyllda, stressiga perioder med för lite sömn ger uttryck i sämre hy. Vila, sol, återhämtning, skratt ger uttryck i bättre hy. Men sedan kan jag balansera ut skoven i att ta väl hand om min hy, vilket jag ändå gör.

  Tycker om att ta hand om min hy.

  Jag har ju hatat den så mycket och det känns som att det förtjänar att bli omhändertagen.

  Jag har i mina dagar fått höra från alla möjliga människor och läst om varför man har akne. Att det är för att man sover för dåligt, har smink, inte är ren om ansiktet, inte tar väl hand om sin hy, äter mjölkprodukter, äter choklad.

  Det är därför lätt att tro att felet är att man inte är renlig nog, att man "råkade träna med smink en gång i livet" eller "åt choklad igår" eller "inte sovit 8 timmar inatt"... eller "ÄR DET MÖJLIGEN OSTSKIVAN JAG ÅT FÖRRA TISDAGEN?!?!?!".

  Men nej det är inte problemet. Anledningen till din akne är att vissa får det och du råkat få det.

  Vissa människor äter massa choklad, dricker massa mjölk, somnar med smink, bär smink varje dag, tränar med smink, tvättar ansiktet med handtvål och smörjer in med hudkräm för kroppen, vräker i sig ostskivor. Utan att få akne. Varför? Jo, för att dem inte har akne.

  Dem kanske får sämre hy av att leva en dålig livsstil. Det får vi nog alla. Ansiktet är som en karta över hur vi mår.

  Men det är inte dit fel att du har dålig hy.

  Om du har dålig hy, sök hjälp, det finns hjälp att få. Hos en hudläkare, en hudterapeut, läs på internet, försök se mönster i hur din hy påverkas av vad du äter/hur du tar hand om den.

  Men skyll inte på dig själv! Det är inte ditt fel att du har dålig hy!

  Tänk på aknen som om det vore ett ben som är brutet som en läkare får ta hand om. Ge över ansvaret till dem.

  Och jag vet att det är sjukt svårt, men försök att separera dig själv och din person ifrån din acne.

  Håll ut, snart är du igenom skiten!!!

  Du är inte ensam!!

  / C

  Från 14/1-17

  Likes

  Comments

  Det nya året är en bra tid att sätta upp mål för sig själv. Sådant man vill sluta med, börja med eller utveckla till exempel. Men fastna inte för mycket i att målen måste sättas upp just vid årsskiftet! Kommer du på att du vill sätta upp ett mål i maj eller september så gör det. Ett mål som jag satte upp i slutet av sommaren var att jag under den här hösten skulle sluta följa instagramprofiler som bidrar till min negativa kroppsbild, och följa fler kroppspositiva profiler och fler personer med icke-normativa kroppar. Följa fler tjocka personer till exempel.

  Hela tiden omges man av normativa kroppar. De kroppar som syns mest är vita, smala, normalfungerande kroppar. Det går inte att undvika, och det tycker jag inte heller att man ska. Även om jag ofta jämfört mig med andra, i synnerhet sådana som jag följer på sociala medier, så har mitt mål inte varit att avfölja alla människor som har en normativ kropp, utan att avfölja de som framställer sin kropp på särskilda sätt genom att posera och vinklarna bilderna till kroppens "fördel". (Exempel: Alexis Ren-typen, Tips: avfölj) En bra början till att vara lite snällare mot sig själv och hur man värderar sin kropp är alltså att avfölja de profiler på sociala medier som man inte mår bra av. Därefter gäller det att hitta kroppspositiva personer att följa. Det finns många profiler som riktar in sig på just det, body-positivity är stort på instagram, dessa är jättebra att följa. Men det finns även "vanliga" personer som lägger upp bilder på sina icke-kroppar.

  Det är så himla viktigt att omge sig av olika kroppar.

  ........

  / C

  Från 2/1-17

  Likes

  Comments

  Gjorde du något 2016 som du aldrig gjort förut?

  Ja, gick till en och samma psykolog fler än en gång. Började äta anti-depp. Valde livet och att må bra, var modigare på så många olika sätt: skaffade den här bloggen och skrev grejer om mig och mitt liv, skaffade mitt första jobb,var modigare gällande them boys har tagit hem folk och gått på dejter och så. Och så har jag gått och blivit intresserad av nya grejer först var det hudvård sedan smink, nu är jag mycket inne på ögonskuggor, men också andra saker: fota, va skum/cool. Första hela året som vegan också.Tog fler hål i öronen. Ny skola. körde bil för första gången.

  Vilka länder besökte du?

  Spanien, Alicante och Madrid, under höstlovet med min familj.

  Är det något du saknade år 2016 som du vill ha år 2017?

  Träning i mitt liv. Måste röra på mig och få lite dopamin, annars mår jag inte bra.

  Vilket datum från år 2016 kommer du alltid att minnas?

  Är dålig på datum, så inget, heh.


  En gång du grät:

  Gråter inte särskilt ofta, men minns inte heller när det skett.


  Din största framgång privat?

  Att jag gick till psykologen, började må bättre och att jag verkligen valt livet.Och att jag varit modigare i livet i stort: skaffade ett jobb, träffat killar. Mina relationer till mina vänner, samt att jag inte känner lika mycket av den där skavande känslan i bröstkorgen.

  Bästa läsupplevelse?

  1Q84-trilogin av Haruki Murakami.

  Bästa tv-serie?

  Skam.

  Bästa film?

  Star Wars-filmerna som jag såg alla på raken första gången i år.

  Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2016?

  Dessa tydligen (från mina mest spelade låtar på spotify). Men Starman påminner mig om Veras födelsedag. Still Brazy om Göteborg och Way Out West. Bo Kaspers (speciellt vi kommer aldrig att dö och När du rör dig) påminner mig om hösten, Isis och bast påminner mig om alla cykelturer till och från jobbet, Man Purse påminner mig om alla kvällar i Majas golf.

  Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

  Under våren och sommaren var jag nog ledsnare, eller åtminstone hade jag fallit på botten och bara låg där i ett grått, mörkt dunkel och kunde inte resa mig upp. Men tiden efter sommaren, hösten och vintern, har jag mått bättre än aldrig förr. Fint är det.

  Vad önskar du att du gjort mer?

  Gått promenader. Skrivit. Varit med mina vänner.

  Den maträtt du åt oftast 2016?

  - Färdiga dumplings

  - Marinerad tofu, ris, gröna ärtor och soyasås

  - Wok

  - Nudlar (samyang spicy)

  Vad gjorde du på din födelsedag 2016?

  Jag minns inte just min födelsedag, så dagen i sig var nog ingen särskild dag. Men det var ändå stort att fylla arton minns jag. På helgen bjöd jag iallafall över mina närmaste vänner på sushi, så vi åt det och drack cava. Sedan åkte vi till e-sport baren och drack en stor kall öl och sedan kramade vi om varandra och gick skilda vägar hem. Det var iallafall mysigt, som jag minns det.

  Högsta önskan just nu?

  Förutom all svält, krig, förtryck och plågan i världen? Pussar och kramar.

  Vad fick dig att må bra?

  Sitta bredvid Vera på lektionerna och lutat mig mot henne, de kvällar jag hängt med mina vänner och känt sån kärlek från dem, suttit och kliat varandra på ryggen och myst.

  Vem saknade du?

  Ingen särskild.

  Vad är du mest stolt över?

  Att jag blivit bättre från min depression, mycket pga av mig själv och att jag nu tar ansvar i min egna välmående och framgång i livet och inte ser mig som ett offer för min livssituation utan gör det bästa av vad jag har att jobba med och lär mig uppskatta det.

  / C

  Från 29/12-16

  Likes

  Comments

  Vår vän Sara hade läst mitt tidigare inlägg där jag nämnde att jag läst två artiklar om att vara extrovert eller introvert, och hon beskrev hur det är för henne att vara introvert. Det gjorde mig inspirerad att skriva och förklara om hur det för mig är att vara extrovert.

  Vad jag har förstått spelar det stor roll att jag, samtidigt som jag är extrovert, är ångestfylld och övertänkande i nya sociala sammanhang.

  Jag som extrovert har ett behov av social stimulans. Jag behöver prata av mig och bolla tankar med andra, annars blir jag galen.

  Men bara för att jag är extrovert pratar jag inte med främlingar hur som helst. I själva verket blir jag ofta väldigt ångestfylld och övertänkande i sådana situationer. Speciellt om jag inte känner mig förbered (som när vi har besök hemma av någon jag inte känner särskilt väl) eller hamnar i rampljuset (om jag exempelvis ska redovisa). Sådana situationer undviker jag helst då jag tycker det är jobbiga och ångestfyllda. Jag avstår för de sociala sammanhangen för att det ger mig ångest, mer än att för att jag inte vill (men att jag får ångest av det gör ju på sätt och vis att jag heller inte vill).

  Om jag, som ångestfylld och övertänkande, tackar nej till en middagsbjudning, mingelliknanade situationer eller en fest är det antingen för att jag har något annat roligare som jag ska på eller för att jag får ångest av det. Oftast inte för att jag ska ligga hemma ensam, men ibland kan det vara så också. Och det är väl den största skillnaden mellan mig och en introvert. För en introvert vill inte vara där det är mycket folk, för hen blir dränerad på energi av alla människor. Jag får bara för mycket ångest, om jag inte trivs, men annars skulle jag vilja befinna mig där, för av att vara själv och inte göra någonting blir jag bara rastlös, uttråkad och frustrerad. Men ibland mår jag väldigt bra av att vara ensam, som när jag skriver eller läser eller ser film. Då blir jag inte så där socialt-rastlös.

  Jag är extrovert hela tiden. Jag pluggar bäst i bullriga miljöer, måste prata av mig av det jag tänker på och behöver väldigt mycket dopamin-stimulans för att bli nöjd. Jag blir sällan trött av sociala sammanhang eller tycker att det är för mycket människor. Jag kan bli trött, men oftast är det då för att jag blir ångestfylld av dem.

  Men om jag har mina vänner vid min sida känner jag mig inte ångestfylld. Jag har inte som många extroverta, ett stort kompisgäng, jag har mitt lilla gäng som jag känner mig jättetrygg med.

  / C

  Från 14/12-16

  Likes

  Comments

  Jag känner rätt ofta en rätt märklig känsla i magen som uppstår av någon slags förvirring av vad jag gör här på den plats jag är just nu i livet, och vad jag ska ta till mig med framtiden, och hur det som var förr bara försvann.

  Jag tror dock att många i min ålder känner en sådan slags känsla.

  Vi är liksom fast på en plats, där vi växt upp, den vi varit under alla dessa år i skolan, tagit föregivet mat på bordet och husrum och pengar. Och sedan ska vi bara slängas ut i vida världen, eller man behöver ju såklart inte det om man inte vill. Man kan ju bo kvar hemma, jobba lite vid sidan av eller plugga. Man kan också flytta till en ny stad och plugga där, bo i ett studentrum och behöva anpassa sig till en ny miljö. Man kan också flytta någonstans utomlands och skapa ett liv där och ha något litet jobb och försöka komma på vad man ska göra med livet.

  Jag känner typ att den platsen jag befinner mig på inte är stabil. För snart kommer en termin ha gått, och allt det där jag oroar mig kring om att hinna klart med i skolan; alla jobbiga redovisningar och gymnasiearbetet kommer ha gjorts på ett eller annat sätt. Och jag kommer finna mig ta studenten. Stå där med en vit konstig mössa, kanske glad, kanske ledsen, kanske båda.

  Jag vet inte vad hon som står där kommer att ha gått igenom under vintern och våren. Jag hoppas att hon tränat för det mår hon bra av, att hon känt lugn och glädje i bröstkorgen många gånger och att hon utvecklats till det bättre i någon mening (allt från att göra snyggare ögonskuggor till att ha blivit rikare på upplevelser, bra som dåliga).

  På sommaren ska jag väl finna mig något sommarjobb samt försöka ta klart körkortet.

  Men jag hoppas att livet börjar därefter.

  / C

  Från 12/12-16

  Likes

  Comments

  Livet gör mig oklok. I våras satt vi där nere med massa midgårdare och hällde i oss öl istället för att vara på Brännbollsyran, eller jag hade sett Silvana Imam men återslöt sedan med gänget nere vid älven. Nu står jag här, inne på Bildmuséet och kikar ned. Tänk vad tiden går. Livet gör mig oklok

  / C

  Från 10/12-16

  Likes

  Comments

  "Vi är klubb Skin. Vi står för öppenhet, jämlikhet och tolerans"

  Var på klubb i lördags. Det var guld-tema och burleskshower. Mina tjejer och jag hade världens snyggaste smink. Klubben var full av snygga tjejer faktiskt. Tjejer som stöttade varandra, man kände det liksom. I rummet fanns systraskapet, och det var fint. Jag dansade och drack öl och hade en fin kväll. Sedan promenerade jag i kylan hem till Simon, tog en varm dusch och somnade. 


  / V

  Från 4/12-16

  Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  Likes

  Comments

  Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Japp, jag gick till samma psykolog mer än en gång, jag skaffade ett jobb, jag hoppade från en hög klippa i Spanien vilket jag i normala fall inte skulle ha gjort

  Genomdrev du någon stor förändring? Måste nog ändå säga det där med att jag tog mitt fat ass (som inte är så fat:'/) och gick till psykologen. Behövligt efter att ha mått skit sedan sjuan. Började måla ögonskuggor och ta mitt hudvårdsintresse till nästa nivå. Samt vara mer kreativ och fota, blogga ni vet. Fjanta runt mig på sociala medier.

  Vilka länder besökte du? Spanien.

  Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?Nej.

  Gjorde någonting dig riktigt glad? Hm, nej.

  Vad önskar du att du gjort mer? Mått bra (och inte spenderat 99% av tiden med att slita med min psykiska ohälsa) och skrattat.
  Vad önskar du att du gjort mindre? Mått dåligt. Det är så jävla tråkigt ju.
  Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas? Jag vet inte, 28 april. Fyller år då och gör det ju varje år, hoho.

  Vad var din största framgång på jobbet 2015? Jobbet? Har för det mesta inte haft något jobb. Men skolan är väl mitt största jobb, men några större framgångar har jag väl inte haft. Den största framgången måste ha varit att jag skaffade ett jobb, ett riktigt jobb, ett städjobb där jag slet i någon månad. Det var ju duktigt av mig.
  Största framgång på det privata planet? Att ta mig till psykologen och att resa mig upp igen. Och att må bättre, än kanske aldrig någonsin förut. Har liksom blivit himla pepp på saker.

  Favoritprogram på TV? SKAM!

  Bästa köpet? Mina hål i öronen:')

  Största misstaget? Vet inte. Livet är väl fyllt med misstag, men misstag är ju inte misstag. Dem är ju jävligt nödvändiga att ha med sig.

  Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Nu de sista månaderna av 2016 har jag nog mått bättre, men resten av månaderna mådde jag sämre.

  Saknar du något under år 2016 som du vill ha år 2017? Dels tid. Dels välmående. Dels flyt. Dels sex med andra människor. Och kanske pepp i mina vänner, vill hänga med dem mer, dem är ju det bästa. Och hänga med min familj mer. Jag vill ägna mer tid åt relationen med andra. Men också skapa ett liv där jag trivs som fisken i vattnet, ska försöka skapa det bästa förutsättningarna runt om mig. Vill inte bo här hemma så ska flytta och finna någon ny boendesituation. Jag vill också ägna mer tid åt mina intressen: hudvården, sminkandet, bokläsandet, skrivandet och skapandet i allmänhet. Och kanske skaffa katt.

  Något du önskade dig och fick? Bättre mående i mig själv och bättre hy.

  Något du önskade dig och inte fick? LÖVe. Och en katt. Bra killar.

  Vem saknade du? Saknar och saknar, men det är klart att de människor som dött som varit nära mig som far- och morföräldrar är ett tomrum.

  Vad spenderade du mest pengar på? Mat (främst nudlar, bananer och tofu typ), smink, kläder, festival och hudvård.


  Vad fick dig att må bra? Att gå till psykologen och ta tag i mitt mående.

  Högsta önskan just nu? Ta studenten (men samtidigt känner jag en hel del oro inför det), flytta, katt, kamerastativ + studiolampor, ta körkort!!

  Vad gjorde du på din födelsedag 2015?
  Kommer inte ihåg.

  Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Knark. Nä jag skoja. Hmm, men har jag inte svarat på det här förut? Välmående, katt och mer meditation och mer människor runt om mig och vara mer kreativ och modig och mer skit-i-allt-och-chilla-attityd.

  Bästa boken du läste i år? Vet icket. Har varit rätt mosig i huvudet pga depressionen faktiskt.

  Största musikaliska upptäckten? Gahh så mycket?? Deca, penga' per, vinter, håkan och bo kaspers (okej de är inte nya, men dem har överrumplat mig i år), karpe diem. Och massa random låtar som äger.

  Mest stolt över? Att jag lyfts ur min depression.

  Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Vara mer modig, mer farlig, mer driv, hungrigare på livet. Jag vill göra tid för att syssla med mitt skapande och bredda kunskaper inom det livet har att erbjuda. Ha mer sex med andra och chilla mer ( vad det nu än innebär) .


  / C

  Från 20/11-16

  Likes

  Comments

  Jag tycker att det är så himla härligt med podcasts. Det är nånting som är så lugnande med att få lyssna på någon annans samtal i en timme. Och lärorikt. Jag tror att det är bra att lyssna på andras samtal för att få lite olika vinklar på saker och ting, oavsett om man håller med eller inte. Jag har fyra podcast-guldkorn som jag alltid lyssnar på, sen finns det fler som jag lyssnar på då och då, men lyssnar inte på varje avsnitt. Mina fyra bästa är:

  Fredagspodden med Hannah och Amanda
  Mysigaste podcasten jag vet. Systrarna Hannah Widell och Amanda Schulman pratar om allt som hör livet till basically. Det bästa med deras podcast tycker jag är att de känner varandra så väldigt bra, och att de vågar vara så öppna och känslosamma. En annan bra sak med Hannah och Amanda är att eftersom de är flera år äldre än mig så lever de ett liv som är väldigt långt ifrån mitt eget. Det får mig att se fram emot då jag är i deras ålder, jag hoppas att jag då är minst lika härliga som dom. Träffade ju dom när jag var på Wayan, fick kramar och ta bild. (De gav jättebra kramar)


  Alex och Sigges podcast
  Detta är nog den podcast jag lyssnat på längst. Den görs av Alex Schulman (gift med Amanda för er som missat det) och Sigge Eklund.

  ............


  / V


  Från 19/11-16

  Likes

  Comments

  Jag läser en gammal anteckning från 9 oktober 2015. Mamma brukade masserar min rygg om kvällarna för att jag skulle få lättare att somna då. Och den kvällen hade hon sagt: ”Clara du får aldrig dö förre mig eller pappa, du får aldrig det”. Jag blir så ledsen när jag läser dem orden. Tänk er att oroa er för att ert barn ska dö för att hen mår så dåligt.

  Ännu en text från 22 oktober 2015 lyder: "Marken är täckt av blöta löv i allt från gula, röda till gröna kulörer. Det skvätter vatten upp på byxorna när jag går längs gatorna i mörkret. Almas svarta silhuett smälter in i mörkret och jag går plötsligt som ensam längs gatorna. Hon drar i kopplet och vill framåt. Jag dras med även om jag inte har kraften. Hon är lite som livet självt, det bara fortsätter gå framåt och drar en fram trots att det känns som hjärtat slutat slå för längesedan."

  Oj oj oj vad depressionen format mig och mitt liv, ta depression på allvar snälla! Det är dödligt att inte göra det!

  Dessa texter har jag sparat, men minns inte vart dem är ifrån tyvärr. Men mycket vettigt säger de i alla fall.


  » Depression är en sjukdom: Det är problematiskt att många blandar ihop depression med att ibland känna sig ’lite nere’, något som vi säkerligen alla känner lite då och då. Det är högst problematiskt att psykisk sjukdom inte får samma sympatier och samma erkän- nande som många fysiska åkommor får.


  » Depression diskriminerar inte: Depression kan drabba vem som helst, oavsett hur framgångsrik personen kan verka. Visst, de som befinner sig i sämre situationer i livet kommer att utsättas för er riskfaktorer, men detta betyder inte att de som har det bättre inte kan drabbas.


  » Depression är inte logiskt: När man lider av depression tänker man inte som andra ’friska’ personer. Det nns ingen logik, inga för- och nackdelar med att leva eller inte.

  / C

  Från 18/11-16

  Likes

  Comments

  Jag lyssnade för ett tag sedan på en podd (det var Ångestpodden) där dem berättade om små stunder av glädje i livet. För det är ofta det som får livet att vara härligt.

  Mina små stunder av glädje i livet är:

  1. Komma hem efter en lång dag och sätta mig i soffan och ta en kopp kaffe och se på youtube-videor.

  2. Ta bort sminket och sätta på en go' ansiktsmask.

  3. Lyssna på en bra jävla låt påväg hem från jobbet och trots snöslask och regn och kyla, känns livet ganska bra.

  4. Om jag mår dåligt - ta ett bad och sedan ge mig själv någon timme att bara ligga i sängen, äta glass, tycka synd om mig själv.


  / C

  Från 17/11-16

  Likes

  Comments

  Vår fina vän Sara skrev ett inlägg om psykisk ohälsa på sin blogg (här) och jag tänkte att jag också ville skriva en liten snutt kring det. Jag kanske upprepar det Sara skrev, men samtidigt tycker jag att det aldrig kan upprepas för mycket.

  Jag har mått psykiskt dåligt länge. Men mitt mående har nu faktiskt blivit mycket bättre. Ja visst, jag går på antidepressiva. Men det är inte bara dem som håller mig uppe. Både min psykolog och läkare har sagt att jag inte har medicinen att tacka utan mig själv och det jag gjort för att må.

  Jag tror det har att göra med att jag genom åren lärt mig metoder för att överleva. Jag har varit lite som en skorpion som aldrig dör trots hur trampad och skadad den blir. Det har inte alltid varit bra. Jag släpade egentligen mig själv till psykologen alldeles för sent. Jag skulle ha behövt gå dit flera år tidigare. Men jag tog inte mina problem på allvar just p.g.a. att jag fick höra att "hur kan du må dåligt du som har det så bra" "du har ju allt, varför mår du dåligt?" och "men tänk lite positivt, det gör alla andra, om du bara gjorde det skulle du må bra". Men jag vill bara säga att du som inte lider av psykisk ohälsa vet inte. Du vet inte. Och med en person som inte lider av psykisk ohälsa menar jag inte en person som alltid är glad och aldrig känner oro, stress eller är ledsen. För det är mänskligt. Men psykisk ohälsa är när hela ditt liv dras ner av det.

  Jag har straffat mig själv så mycket för min psykiska ohälsa och känt mig så ensam i det. Och det har förvärrat det att det inte har tagits på allvar. Jag har försökt leva normalt med detta i bagaget, men sedan kraschade jag förmodligen haft mycket länge blev allt djupare och inte förrän då. När jag inte alls kunde ta mig upp ur sängen längre så togs det på allvar och jag gick till en psykolog.

  Och till dig som just nu är där jag varit vill jag säga - Det blir bättre. För det blir det. Jag lovar. Livet är fint, jag lovar. Du är värd det, jag lovar. Du kommer kunna leva ett liv.

  Idag mår jag bra. Jag är ungefär som en normalt fungerande människa i måendet. Vissa dagar är bättre, vissa är sämre. Men jag mår bra. Jag har mina metoder för att ta upp mig när det inte är bra. Jag försöker se till att de element som jag behöver finns runtom mig så att jag kan må bra. Jag är lite känsligare än andra för vissa omständigheter och jag tar hänsyn till det och förminskar inte mig och mina känslor.

  Jag läste någon gång att en människas stress, oro, ångest, nedstämdhet känns likadant oavsett anledningen. Oavsett om du är i krig och din familj dött eller om du sitter hemma och känner dig ensam och att livet inte har någon mening. Det tycker jag är viktigt att ha i åtanke. 

  / C

  Från 16/11-16

  Likes

  Comments

  En fin sminkning som jag gjorde för ganska länge sedan. Som vanligt med skuggor från mina Sleek-paletter "Oh so special" och "Storm", samt Claras blå eyeliner från H&M. På läpparna har jag Kat von D liquid lipstick i färgen Lolita under NYX liquid suede i färgen Sandstorm.

  /V

  Från 15/11-16

  Likes

  Comments