Det är vår i luften. Snön smälter och rinner i små bäckar längst gatorna. Det luktar blöt asfalt och bajs, så där som det gör på våren. Solen lyser, och värmer. Men det är bara mars och snön kan börja falla när som helst. Men den är fin ändå - våren.

Vi var som sagt i lilla kvarnbäckskojan i helgen. Det var fint och jag tycker om mina vänner så. Idag har varit en vanlig måndag men jag har varit rätt produktiv. Har både tränat och jobbat och övningskört. Samt bokat in en tatueringstid!

Kram och puss och hoppas ni mår bra!
/V

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Måndag.

Började veckan med att försova mig från första lektionen. Jag känner att vår blogg, alltså denna, min och Veras, egentligen bara handlar om hur vi försover oss från skolan varje dag för att vi är två deprimerade personer. Nej, men jag tog mig tillslut till skolan så nu är veckan igång! Jag har en hel del plugg att ta tag i innan helgen, då det är Umeå Open i helgen och jag vill slippa ha tankarna på plugget då. Annars lyssnar jag in mig på artister som kommer på Umeå Open (så mycket bra<3), rensar och sorterar bland mina spotifylistor och försöker komma på någon förändring jag vill göra med mitt utseende då jag gått och blivit less på hur jag ser ut.

/ C

Likes

Comments

Vi har haft det så najs det senaste dygnet. Vi (när jag säger vi syftar jag mig och mina vänner) åkte på en biltripp utanför Umeå, till Botsmark och Västermark och besökte Emelies trakter. Där grillade pinnbröd och drack varm choklad, för att sedan vandra till en stuga i ett naturreservat där vi skulle spendera natten. Väl där åt vi tacos, spelade spel och pratade. Allt som allt hade vi det väldigt fint och mysigt, som vanligt med varandra. Det var verkligen så härligt att komma bort från verkligheten och få känna lite frisk luft och natur.

/ C

Likes

Comments

Redigerade lite videos inatt när jag inte kunde sova. Videorna är i ordning äldst till nyast, alltså "9-3-17" är den äldsta medan "en söndag i livet" är den nyaste.

Denna är från en dag på sportlovet då jag kände mig nere och orkeslös. Sofie (min lillasyster) lyckades dock släpa ut mig och vi tog bussen till stan där vi både gick i en blombutik och köpte en växt för 30 spänn, och åt lunch. Vi passade också på att gå in i någon butik. Jag hittade lite fina kläder. Köpte inget, men kanske gör det i framtiden. Sedan tog vi bussen hem igen, och påväg från busshållplatsen träffade vi på vår grannkatt. Världens mysigaste, finaste. Så vi klappade på henne, och det fick mig att må rätt bra ändå. Åtminstone för stunden. Katter (och djur i allmänhet för den delen) är bra för själen.

Förra veckan, på onsdagen beslutade jag och Vera oss för att se på bio, efter att vi hängt på Väven (där vi skulle plugga men vi var ofokuserade och gjorde annat istället). En spontan-bio på en onsdagkväll helt enkelt. Så vi bokade biljetter till bion Manchester by the sea som vi tycktes verka lockande, gick och åt oumphlåda på Max och köpte sedan en stor popcorn på bion och satt där i 2,5 timma. Mycket bra film tyckte vi. Och mycket bra val att se bio. Rekommenderar alla som tycker är livet är lite piss, gå och se en bio och strunta i plugget en kväll! Kan göra att livet känns lite bättre.

Och denna video var då från i söndags. Som Vera skrev "man måste göra saker på söndagar annars blir man tokig".

/ C

Likes

Comments

Gick bara på två lektioner imorse, sedan åkte jag till min psykolog för ett möte. Det gick väl bra antar jag. Känner inte att jag tar mig så mycket framåt, i alla fall inte så snabbt. Längtade hela dagen efter att få komma hem och när jag väl gjorde det var det så skönt. Kände verkligen att här i min säng är den bästa platsen att vara. Jag såg några youtube-klipp och somnade. Sov till klockan fem typ, gick upp och gjorde en god middag, gick ner och somnade igen. Nu har jag precis vaknat, för en halvtimme sen ungefär. Jag har alltså sovit ca 5 timmar idag? När jag egentligen hade behövt plugga samt ha en massa tid över till roliga saker. Bästa jag. Ett symptom på min depression faktiskt. När jag mår dåligt sover jag ofta och mycket på dagarna. Inte för att jag har sömnbrist men för att jag helt enkelt är väldigt utmattad. Det kanske låter skönt att liksom sova bort det jobbiga, och till viss del så är det ju skönt. Ibland är det enda jag vill bara att få somna. Men ofta leder det också till att jag vaknar upp väldigt stressad över saker jag borde gjort istället och ångestfylld för att jag slösar bort mitt liv på att ligga i sängen. Det gör ju också att jag inte kan somna på kvällen när jag faktiskt ska sova och jag får en konstig dygnsrytm. Blir alltid så besviken på mig själv när jag sovit så här länge på dagen. Men jaja, nu är det ju gjort och går inte att ändra. Ska försöka att inte vara så hård med mig själv.

/V

Två bilder av vad som omger min säng där jag idag spenderat över fem timmar.

Likes

Comments

På min att-göra-lista igår skrev jag: "Ta foton i underkläden eller naken". Jag tänkte egentligen ta typ en fin bild i underkläder, men sedan blev jag så fascinerad av kroppen och tog massor av bilder.

Det jag insåg när jag tog dessa foton var att kroppen är så fin och bra, och att den egentligen inte förtjänar att bara bli fotad när man håller in magen och putar med rumpan. Det ger också en skev bild, en så himla skev bild, av hur en kropp ser ut.

Du kanske sett någon på instagram som visat brösten och skrivit: "Sexualisera inte mig". Och för dig som inte vet är att sexualisera att man gör något "sexuellt" utan att det för den del behöver vara det. Ens kropp sätts i en sexuell kontext och görs sexualiserade utan att den nödvändigtvis själv inte vill det. En bröstvårta exempelvis. Detta gör att våra bröstvårtor inte får synas, för att någon annan kopplar det till något sexuellt utan att det behöver vara det. Och kroppen kan ju vara sexig, ha en sexuell laddning och bäras av en individ som har sex, men för det mesta är ju kroppen inte det.

Men det var egentligen inte det jag ville betona idag. Jag ville mer betona hur vi fotar och visar våra kroppar. För jag tycker kroppen kan visas upp, men att den alltför ofta görs det i samma vinkel och på ett så skevt sätt.

Jag är ju själv dock smalis, och en liten tjej. Jag är inte tjock och jag kan inte ta bilder med en härlig rumpa och massa bröst och lite fett på magen och ba: "Här är jag och jag är asfin och sexig trots mitt fett på magen" för jag har inte så mycket fett på magen. Jag har ofta tyckt att min kropp är rätt tråkig i och med att den just är så liksom formlös. Och det är ju tråkigt att den ska vara det med.

Jag vet att mamma ba: "Lägg inte ut bilder på kroppen på nätet, det stannar där för evigt" men då får dem göra det. Jag bryr mig inte, och det är faktiskt jag som äger min kropp. Och jag tycker det är viktigt för mig själv att kunna fota min kropp och lägga ut i alla möjliga vinklar, precis som den är. Jag tycker dessutom att det saknas bilder på en kropp som bara är just en kropp. Jag måste få öva på att tycka om mig själv och göra det på mitt sätt. Jag måste få stå i spegeln och iaktta min kropp och tycka om den eller åtminstone inte bry mig om den. Inse att den kan vara sexuell, men att den också inte behöver vara det.

Oklippta tånaglar, nakna naglar, håriga armhålor, benhår, ärr sitter alla på den fantastiska kropp. Och den behöver inte ändras på för att vara varken fin och sexig. Och den ska inte ens behöva vara det. Den kan också bara få vara en kropp, med massa bra funktioner. Och den ska framförallt slippa att bli sexualiserad när den inte ens vill det, och få vara sexig eller naken när den vill det utan att personen med kroppen ska vara "slampig". En kropp är en kropp. Och det finns inga dåliga kroppar utseendemässigt. Vi måste inse det. Nu! Genast! igår!

OBS!! om någon har typ fotfobi, hårfobi don't look!

Likes

Comments

Jaha. Onsdag idag då. Vi fick våra studentmössor idag och jag skäms över att jag föll för masspsykosen och beställde en. Kapitalistisk och fånig tradition, spyr på sånt, den är ful också. Jaja, ska försöka att inte känna alltför mycket själväckel.

Annars då? Jo, jag är i skolan om dagarna. Men är fruktansvärt trött och har dessutom mycket plugg nu. Känns inte så skoj. Men skrattar ändå och har det rätt mysigt stundvis pga mina vänner. Har också varit ute och sprungit två gånger sedan i lördags. Det är rätt sjukt, för att vara jag åtminstone, men tänkte skriva mer om det sedan. I helgen ska jag och mina kära vänner iallafall övernatta i en stuga i naturreservat också. Blir nog bra. Och mysigt. Och härligt med lite natur och frisk luft o.s.v.

Nu ska jag och vännerna (gud vad jag babblar om dem,men dem är ju bäst<3) mötas upp i Emelies lägenhet. Byee

/ C

Likes

Comments

D var söndag och vi tog oss ut (*applåder till oss*) och fick lite sol på oss och satte oss på kafé för lite alla möjliga typer av stirr på datorn. Mysigt var det iallafall.

/ C

Likes

Comments

Usch. Känner ba att allt är skit. Borde plugga, men gör annat istället. Och jag skiter faktiskt i. Ska lyssna på musik, se serier och om jag får lust kanske jag tar bussen till stan och sätter mig på kafé och gör pluggskiten.

/ C

Likes

Comments

Är hemma. Sjuk. Omotiverad och stressad. Behöver plugga men gör annat istället. Lyssnar på Jimi Hendrix och Nirvana. Tänker på att allt jag vill är att ha fler tatueringar. Och att det ska bli vår. Och att allt skolarbete ska göra sig självt.

/V

Likes

Comments