Hej søde læsere!

Der er mange, som tror, at det er dyrt at spise vegansk mad og især økologisk, vegansk mad, hvilket er en stor misforståelse. Jo, hvis du lever af færdiglavede produkter som soyabøffer, mandelmælk og raw food barer, kan det godt løbe op og koste. MEN det kan nemt være super billigt at leve som veganer. Jeg vil starte en ny blogserie, som hedder "Øko-veganer på SU", hvor jeg vil aflive myten, om det er dyrt. ;-)

Jeg starter ud med en opskrift på en økologisk græskarsuppe, der er super sund og lækker. Suppe er en nem løsning på at få en del af de anbefalede 600 gram grøntsager(og frugt...) ind i sin kost, og så smager det bare virkelig godt.


Opskrift til 3 portioner

 • 1/3 græskar
 • 1/5 blomkålshoved
 • En stor spiseske kokosmælk
 • 750 ml. grøntsagsboullionvand
 • 1 løg
 • 1 hvidløgsfed
 • Karry
 • Ingefærpulver
 • Salt
 • Peber

Fremgangsmåde

Nu er jeg så heldig, at jeg har en suppemaskine, som jeg har fået af mine forældre. Derfor skærer jeg bare grøntsagerne ud i tern og hælder det + resten af ingredienserne i maskinen og klikker på en knap. Nemmere kan det ikke være. Suppemaskinen er fra Philips og kan købes her hos Elgiganten til 699 kr.

Hvis man nu ikke har en suppemaskine, kan starte med at stege hvidløg, løg og krydderierne i en gryde med olie eller vand. Derfor putter man græskar og blomkål, som er skåret ud, ned i gryden og lader det stege i 2 minutter. Derfor putter man vandet i gryden og lader det simre i 20-30 minutter. Tilslut skal det bare blendes med en stavblender.

Er man en smule doven anlagt eller har man lidt travlt, kan man også bare putte alle ingredienserne i en gryde og lade det simre i 30 minutter. Derefter skal det bare blendes og voila, så er der suppe.

Suppen spises evt. med et stykke ristet rugbrød eller en bolle ved siden af.

Pris

Nu kommer vi til den sjove del. Hvor meget koster det her?

Bemærk:

 • Alle varer er økologiske undtagen krydderierne.
 • Prisen i parentesen er prisen for hele varen.
 • Det er cirka-mål og cirka-priser.

1/3 græsker: 6,67 kr. (20 kr.)

1/5 kokosmælk: 2,6 (13 kr)

1/50 boullion: 1,2 kr (60 kr.)

1/5 blomkålshoved: 4 kr. (20 kr.)

1 løg: 2 kr. (10 kr.)

Alle krydderier i den anvendte mængde: 2 kr.

I alt for 3 portioner: 18,47 kr.

Pris pr. portion: 6,16 kr.

Det var den første opskrift på serien, "Øko-veganer på SU". Jeg håber, at I kunne lide blogindlægget og så ses vi næste gang!

Knus

Clara

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Hej alle sammen!

Det er godt nok længe siden nu, at jeg har været aktiv på bloggen. Jeg har været guide på Mallorca i tre måneder, hvilket gjorde, at der blev ret stille (eller rettere sagt, bum stille...) her på bloggen. Jeg havde ellers planlagt at skulle skrive en masse om mine oplevelser, tips og en masse forskelligt, men da guide-jobbet er et meget tidskrævende job, kom det ikke til at ske - oh well. Det kan være, at der kommer noget om det i et andet indlæg. ;-)

Men nok om det! I dag skal det handle om, hvordan I kan få et sundt, flot hår. Det er noget, jeg selv går meget op i, og derfor vil jeg give jer mine tips, som jeg finder nyttige.

1. Ikke farv håret

Okay, det her faktum har I helt sikkert hørt før, men det gør det ikke mindre sandt. Det skader utroligt meget at farve sit hår, da det slider så meget på håret. Hvis I endelig skal gøre det, så vil jeg helt klart anbefale at tage til en frisør, hvor I kan få lavet det ordenligt.

2. Vask håret så sjældent så muligt

Det slider også meget på håret at vaske det for ofte. Jeg stræber selv at vaske mit hår højst to gange om ugen. Nu er jeg så "heldig", at mit hår ikke bliver fedtet, så jeg kan sagtens kun vaske det to gange om ugen. Dog skal det siges, at det er meget normalt for mange at få hurtigt fedtet hår, men det kan også komme af, at man vasker håret for ofte. Hvis dette er tilfældet, skal håret lige vænne sig til, at det kun bliver vasket to gange om ugen, men tro mig - håret skal nok vænne sig til det, og til sidst vil det ikke blive så hurtigt fedtet. Man skal bare lige hænge i, i starten.

3. Hårolie

Når I vasker håret, vil jeg helt klart anbefale, at I hver gang slutter af med en hårolie, da det er med til at styrke håret og gøre det glansfuldt. Det behøver ikke engang at være en særlig dyr en, hvor I investerer flere hundrede kroner på det. L'Oréal har lavet en fin en til ca. 60 kr, som kan købes i Matas (klik her). Den har jeg selv brugt meget, og den virker godt.

4. Hårkur

Håret har også rigtig godt af en ugelig hårkur. Her kan jeg anbefale mærket, Eleven Australia, som jeg har skrevet om lige her.

5. Varmeprodukter og hårbeskyttelse

Føntørrere, glattejern, krøllejern, you name it... Varmeprodukter skader generelt meget ens hår, og jeg vil klart fraråde at bruge det ofte. Nu er jeg selv stor fan af glattejernet og ville have svært ved at undvære det. Til gengæld bruger jeg næsten aldrig en føntørrer, som vejer lidt op for glattejernet. Når jeg bruger glattejernet, sørger jeg ALTID for at bruge hårbeskyttelse, og her er der også mange gode på markedet. Eksempelvis tilbyder Matas en hårbeskyttelse fra deres eget mærke til ca. 60 kr., som kan købes her.

6. Spis rigtigt

Mit sidste råd, og muligvis det vigtigeste, er at spise sundt. Det er vigtigt at spise en masse grøntsager, som indeholder b-vitaminer, da de er med til at styrke håret og gøre, så det vokser hurtigere. Eksempelvis er der broccoli, rødbede, spinat, grønkål, avocado og kikærter. Man siger, at skønhed kommer indefra, og det gør det også her. Junkfood og andet usundt mad gør intet godt for håret, som nok ikke er så overraskende for mange. Når det så er sagt, er det også vigtigt, at man heller ikke spiser for lidt. Er man underernæret, kan det hurtigt ses på håret ved, at det knækker og vokser langsomt, da det ikke får en tilpas mængde vitaminer. Derfor er det vigtigt, at man spiser sundt på alle leder og kanter.

Det var mine råd til jer, og jeg håber, at I kunne bruge dem. Jeg bruger selv de her råd, og jeg kan se stor forskel. Jeg kan tydeligt se på mit hår, når jeg ikke vasker det mere end to gange om ugen, og når jeg spiser en masse grøntsager. Ligeledes kan jeg også se, når jeg glemmer at bruge hårbeskyttelse og hårolie.

I må have en god dag!

Knus Clara

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hvis der er noget, jeg elsker, så er det plain t-shirts med et eller andet sejt print på. Her har jeg en t-shirt på fra Mango, hvor der er en tiger på og teksten, "WILD TIGER". Jeg synes, at den er super cool, og den er så nice at have på i byen, eller hvis man skal ud og lave noget med veninderne. Den er meget "statement"-agtigt og iøjefaldende - især i byen når folk ofte er iført sort eller mørke farver - her iblandt mig selv. Derfor synes jeg, at det er fedt engang imellem at have en anden farve (eller nuance om man vil) på.

Jeg havde t-shirten på til en sort nederdel og et par netstrømper sammen med mit ur fra Daniel Wellington, choker (no surprise, haha) og en standard, sort crossbody taske.

Som sagt er den her t-shirt fra Mango og er købt på Asos til 160 kr. Desværre er den udsolgt i øjeblikket, men derfor har jeg linket til nogle andre t-shirts fra Nelly i samme stil her nedenunder i samme prisklasse.

Jeg håber, at I kunne lide indlægget! Vi ses næste gang.

Likes

Comments

Hej alle!

I dag vil jeg komme med en anbefaling til et virkeligt lækkert spa hotel; nemlig Hotel Skansen i Båstad. Nu har jeg været lidt langsom med at få skrevet det her blogindlæg, men jeg var her i vinterferien, og det er et rigtig skønt sted. Da vi ankom, blev vi modtaget af deres venlige personale, og efter vi havde fået tildelt vores værelse, blev vi budt på 5 o'clock tea sammen med friske juices og snacks.

Selvfølgelig må jeg også rose deres spa, som byder på bl.a. dampbad, bassiner og sauna. Man føler sig veludhvilet og udrenset, efter man har været en tur i spaen. Derudover har de en skøn restaurant, og vi spiste morgenmad og aftensmad der. Jeg var lidt spændt på, hvilke valgmuligheder jeg havde som veganer, men de havde været så søde at lave en helt vegansk 3-retters menu til mig til aftensmad, og deres morgenmadsbuffet havde et hav af muligheder, bl.a. frisk frugt, müsli, vegansk yoghurt og brød.

Området var også helt fantastisk, og der var den smukkeste udsigt. Ved det første billede nedenunder vises udsigten fra restauranten, hvor vi sad og spiste morgenmad, mens vi kiggede udover det smukke hav (billedet er faktisk taget indenfor fra vinduet i restauranten, haha). Ved det andet billedet vises en meget lille by lige ved siden af, der hedder Hovs Hallar, og der ligger en klippekyst, som man kan vandre ved og nyde den flotte og indbydende natur. Jeg vil helt klart anbefale jer at tage forbi den her by, hvis I får muligheden for det.

Hvis I overvejer at tage på et spaophold, synes jeg helt sikkert, at I skal tjekke Hotel Skansen ud. Kvaliteten og servicen er helt i top, og man får virkelig udhvilet og et helt nyt energiboost til, når man kommer hjem igen til sin dagligdag.

Likes

Comments

Smoothie bowls er rigtig populære i øjeblikket, og jeg elsker, at jeg kan eksperimentere med de forskellige toppings. Udover de har en fantastisk smag, er de så nemme at lave sunde, da man kan uden problemer putte alverdens ingredienser i, der er fyldt med gode næringsstoffer.
I dag har jeg valgt at lave en lyserød og girly smoothie bowl. Lad os bare gå igang!

Ingredienser til 1 person:

 • 1 frossen banan
 • 2 håndfulde frosne jordbær
 • 1,5 til 2 dl kokosvand (jeg bruger den, som hedder "Coconut Dream". Den kan bl.a. købes i Meny, Kvickly og Irma.)
 • 1 tsk. chiafrø
 • 1 knivspids vaniljepulver

Topping:

 • Kokos
 • Blåbær
 • Hindbær
 • Chiafrø

Fremgangsmåde:

Put alle ingredienserne til selve smoothien i en foodprocessor og blend. Som alternativ kan du også bruge en stavblender. Smoothien hældes i en skål og pyntes med de forskellige toppings.

Tip:

Du behøves ikke at bruge lige præcis de her toppings. Du kan bruge alt fra mandler og gojibær til bananer og kiwi! Kun fantasien sætter grænserne.

Det er meget vigtigt, at både bananen og jordbærrene er frosne. Det er med til at give smoothien en cremet og is-agtig smag.

Likes

Comments

Hey alle skønne læsere!

I dag handler det om vision boards. Nu er der måske nogle, der tænker: Hvad filan er det for noget? Et vision board er en slags tavle med billeder af drømme og mål, som du gerne vil opnå i det livsstadie, du befinder dig i, eller livet generelt. Det kan laves som en collage på computeren, i et hæfte eller på et stykke hvidt papir, som sættes ind i en billedramme, men jeg foretrækker helt klart at sidde med det i hånden, så det bliver mere håndgribeligt for mig - altså på et papir eller lignende. Jeg har personligt rigtig mange ting, som jeg gerne vil opnå, men nogle gange er det svært for mig at finde hoved og hale i det hele, og det kan hurtigt virke uoverskueligt og opgivende. Her kan det være en rigtig god idé at lave et vision board, hvor man kan få et overblik over alle de ting, man gerne vil opnå, og på den måde hele tiden være motiveret til at nå sine mål. Efter man har lavet et vision board, kan man gå ind i hvert mål og uddybe det og finde ud af, hvordan man vil opnå de mål, men det er en længere snak og kan tages i et andet indlæg, hvis det er. ;-)

Nu sagde jeg tidligere, at jeg foretrak at lave vision boards i hånden, men nu har jeg lavet en lille collage på computeren i det her blogindlæg med nogle af de ting, som jeg gerne vil opnå, så I kan få en fornemmelse om, hvad det er for noget, jeg snakker om.


My Vision Board

1. Passe på miljøet

Mit mål i livet er at gøre, hvad jeg kan for at passe på vores planet og give en god og sund planet videre til de næste generationer. Herunder indgår blandt andet at fortsætte med at spise plantebaseret mad og motivere andre til det.

2. Skabe gode oplevelser med veninder

En anden ting handler om, at jeg vil sørge for at opleve en masse sjove ting med mine veninder, som jeg kan kigge tilbage på en dag, når jeg er ældre.

3. Los Angeles

Jeg vil SÅ gerne til Los Angeles, og det ligger øverst på min liste over de destinationer i verdenen, som jeg gerne vil besøge.

4. Blogging

Jeg vil rigtig gerne gøre mere ud af min blog og opnå stor succes indenfor det her felt.

5. Kærlighed

Jeg snakker ikke om at finde kærligheden lige nu, men en dag vil jeg da gerne finde en fyr, som jeg kan opleve verdenen med.

6. Karriere indenfor mode og marketing

Min største drøm karrieremæssigt er helt klart at have et job, hvor jeg kan kombinere mine store interesserer for mode og marketing, f.eks. ved at arbejde i marketingsafdelingen i et modefirma.

Det her er et lille eksempel på, hvordan I kan lave et vision board. Nogle synes måske, det er lidt cheesy, men jeg er vild med det, og jeg synes, at det er et rigtig godt redskab til at sætte mål i livet og opnå sine drømme.

Jeg har fundet billederne på Pinterest, Tumblr og Google, og her er der et hav af billeder, I kan bruge til at lave jeres eget, personlige vision board, der repræsenterer jeres drømme.

Jeg håber, at I kunne lide det her indlæg og sig endelig til, hvis jeg skal lave flere af den her slags indlæg.

Likes

Comments

Hvis I følger med på min snap, ved I, at jeg ELSKER at modtage min Goodiebox . Min pakke kommer altid med DAO, og derfor bliver min Goodiebox altid leveret i løbet af natten eller tidlig morgen, så jeg har den, når jeg står op, hvilket er noget, jeg bare elsker. Denne gang er temaet "Goodiebox Prisen 2017", og derfor er boksen (som altid) fyldt med en masse lækre produkter i form af fem produkter, hvor fire af dem er fullsize.

Det produkt, som fangede min opmærksomhed med det samme, var Maria Nila's Cream Heat Spray, som man anvender, inden man føntørrer sit hår. Den har en skøn duft, indeholder ingen parabener og er vegansk. What's not to like? Jeg kender allerede godt mærket og har haft positive oplevelser med det, så jeg glæder mig så meget til, at jeg skal prøve det her nye produkt.

Næste produkt er den her "peeling puff" fra Starskin, som man bruger til at fjerne døde hudceller og hudorme, og desuden reducerer den rynker. Jeg prøvede den lige, inden jeg skrev indlægget, og jeg må indrømme, at den virker virkelig godt. Den efterlader min hud helt glat og smooth, og jeg kan 100% stå inde for dette produkt.

Derudover har jeg modtaget en lækker dagcreme fra Grown Alchemist og en parfumeprøve fra det populære mærke, Clean. Jeg har fået den, som hedder Lovegrass, og det er en skøn forårsduft. Sidst men ikke mindst har jeg modtaget en face mist fra Karmameju. Dog har jeg modtaget en til tør hud, så jeg kan ikke rigtig bruge den i ansigtet, da jeg har mere en sart hud. Men til sommer skal jeg nok få den brugt på kroppen, da solen kan godt gøre mine ben, skuldre og arme lidt tørre, og her vil den her face mist være rigtig nyttig.

Månedens Goodiebox har en værdi på ca. 793.kr! Det skal lige siges, at den kun kostede 169 kr. I kan læsere nærmere ved at klikke her.

Bedømmelse: 9/10

Likes

Comments

Morgenener bliver lysere, og fuglenes kvidren er ved at komme tilbage. Planteriget blomstrer lige så stille igen, og aftentimerne bliver længere. Det er så skønt, når de første tegn på forår er der, og det giver et helt nyt energiboost. Selvom det kun lige er blevet forår, kan jeg ikke lade være med allerede at glæde mig til sommer.

Som nogle af jer måske ved, elsker jeg Pinterest og bruger meget tid derinde. Jeg får rigtig meget inspiration til min Instagram og min dagligdag derinde. Noget, jeg elsker at kigge på, er sommerbilleder, og jeg har dedikeret et helt album til det. Derfor har jeg samlet nogle af billederne for at sprede den positive sommerstemning.


Bruger I også Pinterest? Hvis I gør, så følg mig endelig derinde - vil meget gerne følge igen! Jeg elsker at se andres billeder og få inspiration. I kan følge mig ved at klikke her.


Jeg ejer ikke nogle af billederne i dette indlæg.

Likes

Comments

Hej søde læsere!

Jeg elsker virkelig den her "blogger-verden", og jeg har blogget på forskellige sider og medier siden 8. klasse. Jeg har altid haft en passion for at skrive og udtrykker mig bedst på skrift. Derfor har jeg også læst rigtig mange forskellige blogs og har dannet mig nogle favoritter, som jeg vil dele med jer.

Sandra Willer

Sandra Willers blog var den første blog, jeg har rigtigt læst, og hun var min inspiration til at starte min egen blog. Jeg er vild med hendes stil, og hvordan hun formår at gennemføre forskellige stilarter. Hun kan gå fra preppy girl til sofistikeret business woman til et mere rå look, hvilket jeg er stor fan af. Hun formulerer sig rigtig godt på skrift, og jeg nyder virkelig at læse med. Derudover er hun jo utrolig smuk, som også gør, at man kan ikke andet end at blive betaget af hendes blog.


Frederikke Egel

En anden blogger, jeg er vild med, er Frederikke Egel. Jeg synes, at hun skriver virkelig godt, og jeg griner tit med i hendes indlæg. F.eks. synes jeg virkelig, at hendes to indlæg om "titler på Instagram, som alle har brugt" (1 klik her, 2 klik her ), var virkelige sjove - hvilket jeg nok også synes, fordi jeg kan relatere til den type, hun beskriver haha (ups). Men hun forstår i den grad at bruge humor og ironi i hendes indlæg, og hendes skønne personlighed skinner bare igennem. Derudover har hun en super fed tøjstil, som jeg er meget inspireret af, og jeg nyder meget at følge med på hendes blog!


Maria Kragmann

Sidst, men ikke mindst, følger jeg Maria Kragmanns blog. Hendes outfits er altid on point, og jeg er meget inspireret af hendes tøjstil. Hun poster nogle rigtig smukke billeder, og når jeg læser med, kan jeg ikke lade være med at ønske, at jeg havde hele hendes garderobe, haha (især når hun poster billeder af Chanel-tasken, omg). Alt i alt er det en rigtig flot modeblog!

Det var det, jeg havde for nu. Jeg håber, at I kunne lide indlægget!

Knus

Likes

Comments

Contains affiliate links

I dag står den på denim på alle leder og kanter. Jeg har selv lige købt en denimjakke, og jeg er rigtig glad for den. I kan se billede af den nederst i indlægget, som også er det, jeg har lagt på min Instagram. Jeg synes, at denimjakker er så fine til foråret, og den er meget nem at style på en fed måde. Man kan smide den udover en kjole og gøre outfittet mere casual og cool, eller man kan gå all in og sætte den sammen med et par jeans eller en denimnederdel. Her på collagen har jeg givet eksempler på, hvad man kan sætte en denimjakke sammen med, hvis man har lyst til at gennemføre denim-looket. En hvid t-shirt passer rigtig godt til stilen, da jeg synes, at det hurtigt kan blive for meget, når man har så meget denim på. Sammen med et par hvide sneakers, har man et virkelig cool og gennemført look.

Tak for I læste med!

Likes

Comments