Sunflowers by Vincent Van Gogh

Jag har valt bilden Sunflowers med Vincent Van Gogh eftersom den tilltalar mig. Tillexempel så talar den om för mig att sensommaren är här och det sjuder av värme i bilden, den gula tonen ger mig en känsla av solnedgång. Jag vet att hösten närmar sig och att det kommer att bli god mat åt fåglarna.
Å ena sidan ger den mig en känsla av värme eller andra sidan är att att den får mig att känna att sommaren snart är slut, det är det mest negativa i bilden
Det första jag lade märke till var hur den var målad i grova penseldrag, vilket är framträdande för Van Gogh i hans metod att måla.
Dessutom tycker jag att det mest framträdande på bilden är hans naturliga färgval av olika nyanser i bruna, gula, och gröna toner. Mixen av de tillsammans bildar de svarta dragen.

Manifestationen för denna bild är att den är lite vild och rörig. Bilden är uppbyggd av olika lager och eftersom det är en oljemålning så går Vincent Van Gogh från de ljusa delarna längst bak i målningen för att avsluta mörkare färger längre och längre fram, längst fram när målningen torkat lite applicerar han den vita färgen. Så att den vita färgen inte blandas i in i de mörka partierna utan får behålla sin klara nyans.
Kompositionen samspelar med färgvalet och det är naturtroget målat i oljefärg.
Objekten på bilden är solrosor i fin kombination med en Höganäs vas, bilden är ett helt vanligt stilleben. Och miljön skulle kunna härleda till ett gammalt bord och en ljusblå tapet eller så skulle man kunna se det som att vasen står på ett utomhus bord med himmelen som bakgrund. Handlingen skulle dessutom kunna vara en romantisk middag på en 60 tals senapsgul filt under en klarblå himmel.

Van Gogh använde sig av en teknik som kallas postimpressionism vilket innebär att han intresserade sig mindre för ljuset s spel och mer för hur motivet mest sanningsenligt skulle överföras till dukens yta, han ville kunna uttrycka sig mer.
Van Gogh målade denna tavla i oljefärg.

Jag uppfattar bildens innehåll ganska enkelt precis så som postimpressionism speglar, att bilden ska vara enkel och sanningsenlig, alltså ett par solrosor i en vas.
Slutsaster om bilden och Vincent Van Gogh underbara härliga solrosor är precis så som jag inledde stycket med, att allt har en början och ett slut. Sensommaren är här och vintern närmar sig, sommaren är på väg att ta slut och därmed blir då solrosorna till frön och därmed mat till fåglarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag så har jag gjort klart mitt sista projekt och jag blev inte så nöjd med det
Eftersom jag int eör så bra på att skugga i ansiktet men ändå försökte.
Men sånt händer och jag tycker att den är hyffsat okej ändå.

Likes

Comments

Idag så började jag på ett nytt projekt istället och temat för detta projektet är identitet.
Jag tänker måla ett självporträtt med akvarell färger.
Jag hann bara att börja på bakgrunden denna gången men det var nog bra så för då är den klar och torr
Till nästa gång och det blir lättare att måla över färgen.

Likes

Comments

Vincent van Gogh - Clara 9E

Vincent van Gogh levde mellan årtalen 1853-1890
Han växte upp i en prästgård på landet, och år 1868 blev han anställd av en konstfirma i Haag som bok-och bildförsäljare men flyttades sedan till både London och Paris. Men efter han insett att han inte hade någon framgång inom yrket så slutade han med sitt socialt inriktade arbete och började istället i en konstnärsutbildning.
Under åren 1883-85 så utvecklade han sin första konststil. Med mörka jordfärger och bred penselskrift skapade han mörka och knotiga teckningar, som skildrade sockens ytterst fattiga lantarbetare och hemvävare.
Men på senare dar så började han att utföra konststilen postimpressionism, (”post” betyder ”efter”, alltså ”efter-impressionismen”), : man brukar kalla tiden som kom efter impressionismen för "postimpressionism". Postimpressionism avser den andra generationen impressionister som istället för att intressera sig för ljusets spel intresserade sig mer för hur motivet på bästa sätt skulle överföras till dukens yta.

Jag valde konstverket "weathfield with crows" för att det först och främst är en väldigt fin tavla och den får mig att känna mig väldigt lugn och fridfull.
Detta är även tavlan han målade precis innan han begick självmord.
Han dog när han sköt sig själv i bröstet mitt ute på ett fält, precis det han målade.
Därför tror jag också att han kände en typ av fridfullhet när han målade tavlan för det var antagligen då som han bestämde sig att han verkligen skulle göra det.

Jag valde även att skriva om Vincent van Gogh därför att jag tycker att han har en väldigt speciell och fin konststil. Då han använder mycket färg, många lager och tjocka penseldrag. Det flesta av hans målningar har även en mening bakom sig, som till exempel målningen ovanför. Där han målade en nästan exakt kopia av ängen han begick självmord på, nästan som om han ville att nån skulle se den och komma och stoppa honom. Den var lite som en varning och när ingen förstod meningen med den och kom för att stoppa honom, så tror jag inte att någon skulle kunna förstå hur ensam och sorgsen han kände sig där han stod ute på fältet.

Likes

Comments

Idag så har jag först skrivit på min uppsats om konstnären Vincent van Gogh, och gjort klart mitt lerhuvud. (Klart med själva
Skapandet av huvudet iallafall) men jag ändrade lite på utseendet för den blev lite mosad när den
Låg i påsen under veckan.
Men jag blev jätte nöjd med utseendet och nu så ska den få torka till
Nästa vecka och då så tror jag att jag ska börja måla den, men innan det så ska vi skriva en uppsats om en tavla.

Likes

Comments

Idag så har jag börjat med temat drömmar/surrealism. Detta projektet tänker jag göra i lera och sen måla den och jag har tagit

inspiration från mardrömmar och tänker göra nått sorts monster. Jag blev ganska nöjd med både skissen och hur
Det jag gjort än så länge har utkommit. Men jag tror nog att jag
Blev mest nöjd med munnen.
Nästa lektion ska jag fortsätta med att göra hornen, piggarna på ryggen och tungan.

Likes

Comments

Hej!
Idag så blev jag klar med mitt första bildprojekt, det var ett collage av en basket match precis innan den vinnande bollen skulle hamna i korgen.
Idag så gjorde jag klart bakgrunden och spelarna. Jag blev faktiskt ganska nöjd med resultatet och det blev nästan exakt som jag tänkt mig.
Nästa vecka så ska jag börja med projekt 2 och temat drömmar/surrealism.

Likes

Comments

Hej!
Vi ska nu under ett antal veckor göra tre olika bildprojektor i skolan men temat sport & drömmar.

Idag så har jag börjat med ett av mina projekt och jag har till just detta valt temat sport. Så först så gjorde jag en planering och en enkel skiss
På först ett vanligt papper och sedan det jag skulle göra själva teckningen på. Jag har valt att göra ett collage på så sätt att jag river
ut så bitar av tidningar och sedan klistrar in dem på bilden.
Mitt motiv är en basket match när bollen precis ska gå i korgen.

Jag tycker att det har gått bra idag och jag har nästan hunnit klart med bilden, så nästa gång
ska jag fortsätta att riva ut bitar av bilder och klistra på på min egen. :)

Likes

Comments

Hej detta är min bildmapp som jag gjorde klart förra veckan ;)

Likes

Comments

Hej jag heter Clara och jag går i 9e på Kapareskolan

Jag har skapat den här bloggen för att min bildlärare vill kunna följa min bildutveckling lättare.
Och utöver att måla så gillar jag även att dansa och lyssna på musik.

Likes

Comments