Igår bakade jag nyttiga chokladbollar. Även kallade rawfoodchokladbollar. Det kanske inte dom finaste ni sätt men dom är trots allt nyttiga och väldigt goda hehe. De är ganska svåra att forma eftersom smeten är ganska så kladdig innan den varit i kylen. 

I dom behöver man kakao, riven kokos, kokosolja, dadlar, mandelmjölk och kaffe.

Det är alltså dadlarna som får chokladbollarna att ändå smaka sött trots att man inte har i något socker.

Likes

Comments

Varför citronvatten?

1. Citron är väldigt basist vilket hjälper till att neutralisera ph-värdet i kroppen.

2. Det stärker immunförsvaret eftersom det innehåller mycket c-vitaminer. Det förbättrar dessutom upptaget av järn i kroppen.

3. Citron hjälper till att driva ut toxiner, alltså gifter i din kropp.

4. Det kan minska sötsuget eftersom citroner har ett högt pektin-innehåll, det vill säga fibrer.

5. På grund av citronens gift-rensande effekt påstår citronsaft kunna trigga levern till att producera galla vilket är en syra som behövs för matsmälltningsprocessen.

Hur gör man citronvatten?

Använd inte kallt vatten eftersom kroppen tar ett tag på sig att bearbeta det och det krävs mer energi för att bearbeta kallt vatten än varmt. Pressa ut saften från en halv citron i ett glas och drick det direkt på morgonen på fastande mage, helst en stund innan frukosten.

Likes

Comments

Dessa fake-skinnbyxorna är ifrån Åhlens och den stickade tröjan är ifrån Gina Tricot. Två plagg jag tycker om massor och kommer att använda mycket nu i höst. Mitt fina skal är ifrån Ideal of Sweden, De släpper snart en ny kollektion så håll ögonen öppna, riktigt fina nya skal . (Samarbete)

Det ena armbandet är ifrån Marc By Jacobs och det andra är ifrån Balenciaga.

Denna polo-klänningen är ifrån Åhlens. En riktigt fin klänning att ha nu när det börjar bli kallare ute.

Denna skinnjackan köpte jag idag på Tara. Den är ifrån märket Primeboots. Verkligen en inverstering. Mina fina örhängen är ifrån Lily and Rose.

Likes

Comments

Imorse satte jag klockan på 09.00 för att käka brunch hos Malin klockan 10.00. Det bjöds på god mat och ett bra sällskap.

Här ser ni lite av allt gott som det bjöds på.

Alla fick varsin söt lapp med ett personligt meddelande i som Malin själv hade skrivit. Hur gulligt??

Som ni säkert förstår har min morfar gått bort, det är därför jag ej bloggat på ett bra tag. Jag mår fortfarande extremt dåligt över det så jag orkar faktiskt inte att ha bloggen som ett måste. Jag kommer att blogga när jag känner för det ett tag framöver men det hoppas jag att ni förstår. Denna helgen har jag verkligen försökt att vara med mina vänner och familj för att tänka på annat. Som jag sagt tidigare, Jävla Cancer.

Likes

Comments

Just nu har jag ett samarbete med personligalmacka.se, där kan man designa sin egna almanacka. Jag hade ett samarbete med dem även förra året och min almanacka har verkligen varit till så stor hjälp. Den hjälper mig att få struktur i livet och att ha koll. Jag som gillar att ha kontroll älskar min almanacka. Nu när jag börjar på gymnasiet och förmodligen får mer läxor kommer den att vara till stor hjälp.

På framsidan valde jag att bara ha mitt namn just för att jag gillar när det inte är så mycket. Om ni vill ha inspiration på vad ni skall ha på eran egna almanacka kan ni gå in och kolla på personligalmanackas Instagram. Många väljer att ha quotes eller bilder.

Man kan välja mellan olika kolumner, färjer osv. Jag har valt att min almanacka skall gå i färgerna vitt och grått då jag hellre vill ha mycket färg osv i självaste almanackan. Som ni ser har jag skrivit med färgpennor men även satt ut olika klistermärken som man får med. Det gör att almanackan blir väldigt personlog och rolig att bläddra i. Det blir nästan som en dagbok.

Klistermärkena är nya för i år. En väldigt rolig ide.

Jag har även fixat så en av er skall få designa sig sin egna almanacka ( värde 325:- kronor ). Det ända ni behöver göra är att följa dem på instagram @personligalmanacka och kommentera eran mejladress i detta inlägget! Skriv gärna en liten motivering varför just du skall vinna. Vinnaren kommer att kontaktas av personligalmanacka via mejl.

Likes

Comments

Mitt liv gick från toppen till botten. Mitt liv har aldrig varit bättre när det nu bara fall samman och blev sämre än någonsin.

Jävla cancer. Det var som om någon övre-kraft tyckte att vi hade det för bra och ville förstöra. Den senaste veckan har varit hemsk, allt verkligen.


Jag har avstått från att blogga den senaste veckan just för att det har känts så falskt att låtsas som att inget har hänt. Jag vill inte leka att livet är underbart nu när det inte är det. Det känns verkligen inte rätt att lägga upp bilder på ytliga saker som kläder när min morfar kämpar för sitt liv.


Den senaste veckan har jag jobbat mycket för att försöka tänka på annat, det har varit rätt så skönt. På dagarna har jag jobbat på mitt vanliga jobb och på kvällarna har jag varit barnvakt hos familjer som är på besök här på Marstrand. Det var dock en dag jag stannade hemma, jag orkade inte le. Så känner jag nu också inför att träffa mina vänner, samtidigt som jag vet att dom får mig glad så vill jag inte tynga ner dem och vara den som är ledsen. Även om jag vet att dom skulle förstå. Jag är den som oftast är glad och därför har jag svårt att vara ledsen inför folk, förutom min familj.


Min morfar fick först en tumör under armen som var 20X25cm. Efter att han hade opererats i måndag trodde alla att det skulle bli bra igen, då visade det sig att cancern hade spridit sig och att han hade fått 5 tumörer i hjärnan och något på ena lungan. På tisdag skall dom få träffa cancerdoktorn och se vad och ifall man kan göra något åt saken. Det gör ont i mig att se han så frustrerad för att inte kunna göra det han vill göra.


Morfar har alltid varit jätte pigg och väldigt framåt. En extremt fin människa. Allt har gått så extremt snabbt och det är det som är läskigast för mig att se. Mamma, mormor och Michael är hos honom varje minut så han är aldrig ensam och han har heller inte ont, det är det viktigaste just nu. 


Första gången jag var hos morfar på sjukhuset gjorde jag inget annat än att gråta, det var jobbigt att se han så sjuk eftersom allt har gått så himla snabbt. När jag var där igår grät jag inte så mycket som första gången, jag försökte mer att ta vara på tiden med honom för den är så värdefull. Jag älskar min familj så himla mycket och jag har aldrig upplevt något så hemskt som detta. Jävla cancer.

Likes

Comments