2017 var ett år då jag lärde mig att ta plats och göra mycket nytt och 2018 ska bli året jag koncentrerar mig på det jag vill göra och prioriterar rätt.

2017 började jag löpträna, engagera mig på skolan, läsa extra vid sidan av, startade studentgrupp på nordnet och blev engagerad i privatsparande samt mycket annat. Jag ville givetvis fortsätta umgås med mina vänner och ha tid för familjen också (över telefon då).

2017 var året jag förstod att det jag bestämmer mig för att göra, det klarar jag av. Oavsett hur jobbigt det är. Men frågan är - Är det verkligen bra att sprida ut sidan intressen istället för att specialisera sig? Det jag ska försöka besvara under detta år. Jag har en sådan passion för Allt jag gör, vilket kan göra folk förvirrande - Vad vill hon egentligen göra? (Svar: Lära mig... Men jag kan inte räkna med att andra förstår det)

Livet är lite som en bakåtvolt - Det är läskigt första gången men det är viktigt att man övervinner sin rädsla. Jag ska 2018 fortsätta att hoppa i vattnet utan att kunna simma, men jag är inte lika desperat nu. Jag har lärt mig att inte låta rädsla hålla inte mig tillbaka. Samtidigt får jag panik av att vara fast i en "comfort zone"...

Så, jag ska landa i de erfarenheter jag fått. Jag ska lära mig att planera bättre, men fortsätta kunna vara flexibel och spontan.


(Texten nedan blandar mina utmaningar inom både löpträning och skolan. Hoppar lite fram och tillbaka)

Vad lärde jag mig? Löpningen och universitetet har gjort mig ödmjuk. Det är lätt att säga att saker är lätta innan du börjat, men när du väl är i det och har sämre dagar är det faktiskt riktigt svårt och jobbigt. Men jag har klarat mig såhär långt och jag ska fortsätta ha samma inställning till annat jag gör. Motgångar i kurser och jobbansökningar skapar också respekt för tillvaron och du lär sig att backa undan och fundera. När jag började plugga (och att springa) tänkte jag "Äsch, det här är väl inte så svårt. Det är ju bara att göra det" och sen när jag väl står där undrar jag alltid hur jag kunde vara så kaxig. Jag hade ju ingen erfarenhet av det - så varför säga så? Jag lärde mig att vända det till istället "Det här kan komma att bli en tuff utmaning. Men jag ska inte ge upp. Utan jag ska försöka, för att tillslut kunna säga att: "Det här är inte så svårt Längre"". Och lite så är det. När jag började på universitetet hade jag en övertro om att jag kunde jäättemycket inom nationalekonomi. När kurserna väl började så insåg jag att "Oj, det gjorde jag visst inte alls!". (Så då fick jag ändra min inställning till det i fetstil ovan.)

Däremot är jag bra på att utmana mig själv, så när något inte är så svårt längre gör jag get svårare genom att avancera. I somras när jag började springa var ett av mina första mål att springa en mil. När jag visualiserade mig springa en mil gjorde jag det på 45 min och blev inte alls andfådd. Men när jag i Verkligheten äntligen lyckades med det sprang jag på 1h och 15min och höll på att dö efteråt. Jag klarade mitt mål, men jag var alldeles för kaxig innan. Det som gjorde mig ödmjuk var när jag insåg att det var mycket svårare i verkligheten. Eftersom jag vill utmana mig själv valde jag att sätta en nytt mål, att springa det igen - lite snabbare. Det hade varit upp i det blå att säga att nu ska jag springa på t.ex. 55 min. Detta gjorde jag hela min uppstartsperiod, alltså att alltid ha målet "lite snabbare" och ibland lite längre. Idag känner jag min kropp så jag har mer konkreta mål men fortfarande väldigt utmanande.

Under jullovet skulle jag springa 10 mil (17 dagar). Jag visste att det skulle vara en utmaning - och det skulle kräva att jag var tvungen att springa även när jag egentligen inte kände för det. Men det var inte orealistiskt. Det var svårt och utmanande, men jag visste att jag skulle kunna klara det. Jag har också, under mina nio månader som löpare, sprungit halvmaraton två gånger och faktiskt sprungit milen under 55. Men det tog trots allt mer än ett halvår.

Nu i efterhand är jag otroligt stolt över det (allt jag gjort under året). Men det gäller att sätta ett mål som gör att du inte tappar motivationen för att det är Alldeles för långt borta. Du måste kunna se det inom räckhåll (för att sedan sätta ett nytt mål). Med lite självdistans och ödmjukhet når du långt, på ett hållbart sätt. Och sluta leta efter bekräftelse! 

Verkligheten? Nej, du kan inte vara bra, eller bäst, på allt - Någon kommer alltid vara bättre än dig. Tävlingsinriktade som vissa är (jag till exempel) kan ibland ha svårt att se detta (!!). Men det gäller att hitta sin nisch och tävla där. Men trots det bör du inte ta allt på ett alldeles för stort allvar, i alla fall inte utåt bland människor.

Så, under 2017 byggde jag en grund till det som händer 2018. Jag hittade möjligheter, tog initiativ och fick ett bra nätverk. 2018 kommer jag att använda det jag lärt mig på ett stabilt och genuint sätt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I fredags åkte jag och några från klassen till Kåbdalis! Det är en liten by som ligger mot Jokkmokk och Lappland. Vi åkte skidor hela dagen och var i princip ensamma i hela skidanläggningen! På den översta bilden är det jag, Agnes och Elin! :D

Likes

Comments

Så var det ju det där med bloggen. Jag vill verkligen försöka blogga för att dagarna går så snabbt och jag glömmer bort så lätt vad jag gjorde när. Tiden går alldeles för snabbt helt enkelt! Åker hem redan på torsdag och då har jag varit här i nästan fyra månader (=hela höstterminen är över). Dock åker jag ca 10 dagar innan alla andra då jag ska till Los Angeles!! Yay

Men höstterminen har rullat på bra. Har hunnit med två tentor, massvis av seminarier, många timmars grupparbetande (Nästan lite för många då vi mest har pratat. Vilket har resultat i väldigt utdragna arbeten. Men det har varit kul då vi har umgåtts samtidigt!), en hel del utgångar och trevliga bowlingkvällar på Olearys, massvis av snö, -21 grader kalla kvällar och inte minst har jag har det otroligt roligt tillsammans med alla underbara människor här uppe! Stämningen är så bra ♡

Vad har jag gjort idag då? Haha okej lite dumt att jag bestämde mig för att börja blogga just idag när jag inte gjort särskilt mycket. Vid 13 gick jag till E och för att plugga och sedan vid 15 kom resten av gruppen och så satt vi och pluggade grupparbete till 22 ca! Vi beställde pizza och pratade en hel del! Men imorgon har vi seminarie iaf :)

Här kommer lite bilder...

Detta är vid vattnet precis nedanför där jag bor just nu!

Denna bild är en snapshot från en timelapse jag gjorde. Är från bron vid Forskarvägen.

Likes

Comments

Jag uppdaterar ju aldrig bloggen märker jag. Har hänt mycket sedan sist. Har hunnit jobba hela (ja, hela) sommaren och blev uppgraderad, vilket var skoj! Och nu har jag flyttat till Luleå. Har också fått två jobb här som kommer dra igång snart men huvudsyftet med flytten är ekonomiplugg!
Har lyckats få en väldigt fin lägenhet och fina kompisar. Så detta känns superbra

Likes

Comments

På fredagskvällen, mammas födelsedag, firade vi henne med riktig sommarmat och vin. Jag tog rimmad lax och bland de andra var det blandad kompott med allt från cheeseburgare till torsk till toast skagen och sparris. Mums!! Efter det gick jag som sagt ut och sen igår firade vi ännu mer och bilder kommer i nästa inlägg. 

Likes

Comments

Har firat min mamma som fyllde 50 igår i två dagar nu. Har varit superkul med hela släkten. Vi åt middag igår på Holmen här i Saltis och sen åkte jag in till stan och gick ut med Jennifer. Sen tillbaka och upp idag för att fortsätta firandet.
Hur som helst hade vi det hur roligt som helst igår. Vi var på Pure hela kvällen faktiskt. Det var någon modevisning med bikinimode som var som ett event en stund på kvällen.

Likes

Comments

​Mötte upp Firuza och Cornelia för en lunch och kaffe igår. De hade aldrig träffat varandra tidigare och jag träffade Cornelia via min kompis för bara ett par veckor sedan! De verkade klicka bra och det var hur trevligt som helst. Jag och C tog en varsin laxpudding och F en räkmacka. Efter det tog vi en promenad till Odenplan för att plugga. 

Idag började jag med prformance Tough Viking på Sats och nu sitter jag med en kaffe på Nordic Light Hotel vid centralen. Har inte pulstränat på en vecka då jag jobbat hela tiden och fått en hel del styrka när jag jobbade på själva loppet. Så dagens pass var minst sagt hemskt.

Likes

Comments

Nya bodycombatpasset har gett mig en grym träningsvärk i magen! Styrkan på slutet innehöll flera övningar som jag aldrig kör för sidorna av magen. Kolla in slutet av videon den här videon https://www.youtube.com/watch?v=970uPg3oYsA

De har dagarna har varit fantastiska, ELLERHUR?! Jag har varit ute i solen varje dag sedan onsdag förra veckan. Varit nere på Holmen ett par gånger, promenader runt Saltis, solat, yogat, druckit vin, gjort smoothie, ätit toast skagen.

Igår hade jag heldag med mamma och vi började med hathayoga 60 min, sedan hade vi en timme innan bodycombat inne i stan så vi hamnade på Koloni i Saltsjö-Duvnäs. Vi tog en varsin kaffe och jag hann jobba lite med min excelproblem (håller på att lära mig det lite mer avancerat). Vid 14 åkte vi in och efter passet gick vid till gymnastikdelen inne på Sats Sofo! Jag håller på att lära min mamma handstående och hon lyckades faktiskt gå upp mot vägen och även stå fritt helt själv! Första gången!! Jag övade på handstående på parallel bars samt på en hand! Bilder från igår kommer i ett annat inlägg

Likes

Comments

​Kacy Catanzaro är den första kvinna som klarat hela American Ninja Warrior. Hon klarade alla moment med säkerhet och med otrolig kontroll. Hur sjukt är inte det? Detta är hennes castingfilm för att senare få medverka.

Likes

Comments