Header

Mitt liv, Texter & tankar

Jag har inte hunnit sätta mig ner och skriva om hur skolstarten kändes. Och den var tung. Men inte lika tung som de tidigare åren. Jag hann ju med ett möte med en psykoterapeut innan och fick släppa några tårar och känna mig förstådd. Tyvärr är ju privatvård så jäääävla dyrt så jag lär hitta en billigare lösning, dessutom är jag 100x bekvämare med en kvinna än en man. Så nu på tisdag ska jag träffa en ny! Jakten på den perfekta samtalskontakten fortsätter.

Hela sommaren har jag gått runt med inställningen att jag längtar till när skolan börjar. Sen började skolan och jag insåg att jag nog hade glömt bort lite hur det faktiskt är att kliva upp varje morgon och försöka komma i tid. Detta kommer ju då vara mitt fjärde och (förhoppningsvis) sista år på Vasa. Som många påpekar är det bara en termin kvar innan firandet inför studenten drar igång. Men då ska man balansera både fester och plugg samtidigt. Jag låter sjukt pessimistisk? Men tycker ändå att jag har rätten att låta så. Jag är allt som allt en otroligt lättstressad person som oroar sig för mycket. Vi fick frågan i klassrummet om någon av oss tänkt ut vad vi vill göra om ett år när vi är arbetslösa. För mig finns det inget att tänka ut, jag har komvux kvar. Vilket tynger det med. Jag får min examen efter 4 och ett HALVT år. Ni andra ska egentligen vara tacksamma över att ni klarade det på tre år. För det handlar inte om att någon är mer värd det eller kämpat hårdare för det. Det handlar om tur, slumpen och sådana saker. Vi kan aldrig förutspå vad som kommer hända framöver.

Jag har ändå en trygghet i mig själv. Det har jag. Jag kan lita på att jag kommer göra mitt allra bästa för att överleva. Sen har jag flera på skolan och utanför skolan som skulle dra upp mig ur diket om jag föll ner. Vilket jag ofta glömmer bort. Jag tvivlar ju så mycket på min omgivning. Han psykoterapeuten kallade det för "anknytningsproblematik":

"Otrygg - ambivalent - en typ av anknytningsproblem

Barn med otrygg-ambivalent anknytning bär med sig en erfarenhet av att ibland bli omhändertagna, ibland avvisade när de söker hjälp och tröst. Osäkerheten gör att de känner separationsångest och rädsla. De är i stor utsträckning känslostyrda.

Som vuxna uppfattas de ofta som kreativa personer som har nära till sina känslor. I nära relationer skrämmer de ibland iväg människor med sin starka önskan om närhet. En del är så rädda att bli övergivna att de istället undviker nära relationer." källa: http://www.psykologiguiden.se/rad-och-fakta/relationer/anknytning

Jag har faktiskt aldrig läst något som stämmer så här mycket. Blev chockad och tårögd. För mig innebär det bara att jag inte är ensam med den här problematiken. Och det finns en förklaring. Och sätt att jobba med det på.

Aja! Nu ska jag ta det lugnt resten av dagen. Planera lite inför kommande vecka, ni vet skriva i kalendern och sådant som gör mig lugn. Vi hörs nog.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Mitt liv

Jag och min nyfunna lilla kvartett hade kräftskiva ikväll. Vi vägrade ge upp på sommaren så vi satt ute fast än det blåste. Solen var ändå framme och en filt runt kroppen gjorde det bara mysigare. Vi blandade drinkar och Nora hade förberett småpajer till efterrätt. Det passar perfekt att jag har dom här tre nu när gråheten kommer krypandes i de kalla vindarna. Det är skönt att känna sig hemma ibland. Vilket dessa får mig att göra. Jag vet att jag hoppar runt bland människor och verkar aldrig riktigt hitta rätt. Men det gör jag! Bara att något som känns rätt i ena stunden kanske inte känns rätt senare. Xavier är däremot en sådan som det alltid känns rätt med. En till sån person skulle jag behöva. Aja. Har ni märkt att jag bara bloggar på nätterna? Det är då mina tankar flyger runt och behöver samlas lite. Ibland skriver jag ner dom och ibland snackar jag med någon om det. Godnatt nu hörni. Kom ihåg mycket vatten om ni druckit alkohol.

Likes

Comments

Tips & allmänt

Börjat kolla på denna serie!!! Faktiskt riktigt jäkla mysig än så länge.

Likes

Comments

Mitt liv

Den här kvällen satt vi på Noras balkong. Utsikt över en stor del av Gävle hade vi. Som vanligt får man uppleva så fina solnedgångar hos henne. Vi åt tacos och pratade om allt mellan analklåda till kräftskiva. En fin kväll allt som allt. Imorgon börjar skolan. Men först ska jag träffa en ny psykolog. Wish me luck!!!!

Likes

Comments

Texter & tankar

vi består inte av bara en färg du och jag, vi består av en hel regnbåge. du är den röda kärleksfulla känslan och den gula lyckan. du är det gröna på min äng och det violetta i mina blåbär. du är allt det där som gör min värld mindre grå. du är det brinnande orange i lägerelden och du är det blåa i skyn.

Likes

Comments

Mitt liv, Saker jag vill minnas

HEJ och välkomna tillbaka. Jag har äntligen fått en natts sömn i min egna säng och allt jag kan säga var att det ägde. Nu tänkte jag att det får bli ett långt inlägg om hela WOW, så låt mig gå igenom allt för er.

Först och främst så flög vi ner till Göteborg på torsdagen, vilket gick skitenkelt. Var otroligt nojjig över att behöva steppa upp och ta ansvaret, då min pojkvän inte är DEN typ av människa. Så från Bromma till Landvetter tog det ca 45 minuter och vi hade med oss mackor som vi njöt av. Vi hade haft turen att pappas arbetskamrat bodde nära Slottsskogen och hade en lägenhet de hyr ut för 50kr/natt så där skulle vi bo. Två busshållplatser bort klev man av och sedan var man framme.

Vi började festivalen med att köpa middag i ett av köken. Hela festivalen är ju vegetarisk, så det fick bli vegburgare och vegkebab. Solen sken och det var människor överallt. Torsdagens artister var; Migos, Young Thug, Frank Ocean, Alma och Young M.A. Men de första vi såg var Adam Tensta och Parham så Xavve var tvuuuungen att ta bild med dom.

Migos var väl ok bra, är inte största fanet av dom men de var kul att se. Young Thug var däremot bara kaos. Jag, Nora och Xavve blev mosade av alla moshpits så vi tog oss ganska snabbt ut därifrån. Kunde dessutom inga av hans låtar, annars hade det säkert ägt.

Det allra bästa uppträdandet i Slottsskogen var definitivt Frank Ocean. Hans röst gav mig knottrig hud och hans uppträdande fick mina ögon att tåras. Går inte ens att beskriva det. Discolampa och de lugna låtarna. Stämningen var helt magisk.

Varje kväll efter att festivalområdet stängts kördes de bussar till Bananpiren där fler artister uppträdde. Allt som allt var det tre scener just där, sen fanns det fler klubbar där andra spelade. Men vi höll oss på Bananpiren.

Alma har grym jävla röst och Young M.A. är en grym artist. Lokalerna var inte speciellt stora, men varenda en som var där inne skrek med. "I'm a queen. Not just a queen, but a QUEEN. A king AND a queen." - Young M.A.

Fredagen spenderade vi inne i stan. Vi åt hamburgare på Tugg Burgers och shoppade lite på Beyond Retro och Weekday. Jackan neranför blev min. Göteborg är en otrooooligt fin stad. Kan se mig bo här.

På kvällen blev det dags för Major Lazer och sedan min allra allra största favorit 070 Shake. Jag hade stressens mamma efter Major, då köerna till Bananpiren hade blivit 1000x större än dagen innan. Vi tänkte inte på att det blev fredag och fler skulle ut än på torsdagen. Så vi sprang. Två gånger. Ändå var vi en kvart sen, MEN DET VAR HON OCKSÅ!!!!! Så jag fick se varenda liten sekund av hennes konsert, och lyckligare kunde jag inte vart. "Bitch you don't gotta accept me, I ACCEPT ME, and that's what matters" - Shake

På lördagen öste regnet ner. Det tog emot att ta sig ut. Vi hamnade i alla fall på ett nudelställe och åt middag. Det var okej, inte min grej riktigt. Jag behöver typ mer grejer? Något tuggmotstånd. AJA. Vi kämpade oss in på konsertområdet, köpte brända mandlar och churros. Sen gav vi upp. Runt 00 tog vi spårvagnen in till stan och satte oss på KFC, min första gång faktiskt. Och gott var det. Efter det bar det av mot Bananpiren igen och det var dags för Mwuana. Eftersom det var sista kvällen var det SMOCKAT. Men vi var ute i god tid och hann.

Allt som allt så har helgen ägt. En helg jag aldrig kommer glömma.

Likes

Comments

Mitt mående

Plötsligt hamnade jag på dag 0 igen. Det var inte jag som styrde mina händer. Det var inte jag. Jag menade det ju inte. Jag kan bara inte prata med någon. För ingen kommer förstå. Då slutar det så här. Och om man säger det högt blir det ju på riktigt. Då måste jag ta tag i det. Men jag vet inte hur? Jag vet inte vart jag ska ta vägen. Helst vill jag sitta i ett dike och dränkas av regnet.

Likes

Comments

Mitt liv

Jobbar hela dagarna och är slut när jag kommer hem, så vi får se när jag orkar titta in. Jag lever i alla fall och mår B R A. Trivs på jobbet och att lovet snart är över gör mig ingenting alls. Kramiz.

Likes

Comments

Mitt liv

Pappa och mamma var sugen på en utflykt så vi tog bilen till Utvalnäs! Där åt vi middag, köpte sedan fika på Böna café och kollade lite på en loppis. Myyyyysigt i alla fall. Nu kommer Alice och vi ska fortsätta myskvällen. Hörs.

Likes

Comments

Nya inlägg