Header

Mitt mående

Hur mår ni? Om ni mår skit kan ni försöka trösta er med att vi får lov efter nästa vecka. Och om du hatar julen och allt som hör till; en termin till innan sommaren är här. Ofta tycker folk att terminer går snabbt, jag har dock en annan uppfattning. Men jag är även deprimerad så lyssna inte på mig. Min plan för dagen är att städa och ta hand om mig själv. Det är lite vackligt idag, men jag fixar nog det. Har en del i skolan just nu som trycker på mina stressnerver nå brutalt vilket gör att jag blir paralyserad ++++ att jag börjar bli sjuk. VARJE jul är det samma. Aja. Vi hörs.

Likes

Comments

Texter & tankar

Ute faller snön tungt. Inne faller tårar enkelt. Jag funderar. Hur ska mitt nästa år se ut? Vad vill jag göra? Vem vill jag vara? Jag blir 20 år. Jag blir vuxen och måste ta mig ann den rollen. Kanske hitta en ny klädstil och börja läsa böcker. Lyssna på gammal musik och hålla mig långt borta från låtar med ordet Bitches i. Börja tänka ekonomiskt och sluta med alla mina impulsköp. Låta ångesten bli en del av mig och acceptera mina återkommande episoder av depression. Sådan är jag. Men något jag inte ska låta vara är mina paranoida tendenser när det kommer till vänskaper. Det ska jag jobba så jävla hårt med. För jag VET att jag skulle vara en bra vän, någon folk genuint tycker om om jag kunde kontrollera mina starka känslor.

Till nästa år vill jag starta upp min blogg igen på nytt. Bli aktiv igen. Dokumentera mina månader med högpunkterna och skriva ner saker jag tänker på. Låta min politiska sida komma fram igen. Det är bara så svårt att stå upp för andra när det känns som man är fastbunden till marken. Jag är ju så liten i den här världen. Men jag ska börja använda den röst jag har till att faktiskt prata om saker. Ni är inte många som läser, men jag skriver inte heller för er, utan mest för min egna skull.

Jag ska göra en bucketlist som jag faktiskt ska klara av. 12 punkter, en sak varje månad. Jag tror det kan liva upp vardagen? Jag vill tro att det skulle hjälpa mig. Nu gäller det bara att välja ut saker som faktiskt är möjliga. Är ni på?

Likes

Comments

Saker jag vill minnas

Sakta gick dom ner längs stranden. Ena med ett stort nervöst leende och andra med gråten i halsen. Tårar av lycka. Vi alla stod upp med bultande hjärtan och kämpade även vi mot att inte bryta ihop. Havets vågor rullade in högljutt och vigselförrättaren talade i fina ord. Det gick att ta på luften, den var full av förväntan, fyrverkerier och värme. Alla var där på grund av en anledning; kärleken. Hundratals mil bort på en paradisö för att bevittna två personer lova varandra ett liv tillsammans. Det är en upplevelse jag aldrig kommer glömma.

Likes

Comments

Mitt mående, Mitt liv

Där borta var jag inte den svåra Clara från Gävle. Hon som inte klarar av vänskaper, skolan eller livet. Jag var bara den snälla tjejen som kunde andas i lugn takt och inte behövde oroa sig så mycket. Självklart kom dåliga dagar, men dom räknas inte när alla andra dagar var så bra. Jag kände mig älskad, viktig. Det gör ont att tänka på. Hur allt det där försvann så fort jag klev in på skolan. Vänner som inte känns som vänner längre. Känslan av att det inte märkts att jag varit borta. Att jag inte skulle saknas. Den är så himla otroligt jävla påtaglig. Och den får mig att ifrågasätta om det verkligen är värt att gå kvar? Att stanna här? Jag vill bort. Så fort komvux är klart vill jag bort, bort, bort. Men gärna innan. För det suger all energi ur mig att vara här.

Jag är trött på att känna så här, att vara JAG. Jag vill bli någon ny, någon annan. Hur blir jag det? Hur ändrar jag om? Börjar om?

Likes

Comments

Resor

Här måste jag bara säga hur dåligt vi alla mådde av att se hur elefanterna behandlades. Vi hade ingen aning om att det såg ut så här när vi bokade. Dessutom hade vi varit extra noga med att säga att vi verkligen inte vill rida på några djur... Men elefantridning är vanligare än man tror i Thailand. Sen åkte vi till ett center där man hade tagit in skadade djur och tog hand om dom tills dom mådde tillräckligt bra för att ta sig ut i friheten igen själva. Det var helt gratis så ingen som tjänar på att ha djuren där.

Efter det åkte vi till ett "Monkey Tempel" där apor sprang fritt och lekte. Man kunde köpa bananer och majs för att mata dom. Jag själv höll mig på avstånd då jag kan tycka att sånt är lite läskigt?

  • Filed under: Resor

Likes

Comments

Mitt mående

Jag har äntligen fått en plan på hur jag ska fortsätta det här. På min psykoterapibedömning kom vi fram till att jag ska prova en behandlingsmetod som kallas Interpersonell terapi. Man jobbar med relationer och dess koppling till mina depressioner. Det ska bli intressant att se hur det fungerar. Jag tror verkligen att det kan hjälpa mig då det är just relationer som förstör mig. Så länge jag bara rycks ur det jag är i just nu är jag nöjd. Och om 24h är jag påväg till Thailand och gömmer mig från verkligheten. Vi hörs när vi hörs.

Likes

Comments

Instagram@prinsessanclxra