Idag åt vi frukost på ett annat ställe som hette "Grove"! Sedan tog vi "Star Ferry" över till "Hongkong Island". Vi satte oss på ett par bänkar och sedan helt plötsligt kommer det fram en kinesisk dam som frågade Erika:
- Picture?
Erika bara:
- Yeah of course I can take a picture of you!
- No, no!
Och sen satte sig dammen bredvid Erika och hennes man hade mobilen i handen! Så hon ville ha ett foto med Erika! HAHAH! So weird!! Och ett foto var inte tillräckligt utan hon skulle även ta med en till mobil och två selfies! Haha OMG! Asså va fan? Och båtturen tog Max 5 min! HAHA!

Vi kom iallafall fram och såg "HSBC Building" som är en av världens dyraste byggnad! Den kostade över 1 Billion US dollar! Coolt huh? Vi såg även "Bank of China Tower", som var bara en stor fin bank, och "Statue Square" som var precis utanför HSBC.

Sedan var vi lite trötta för att alla mådde inte så bra.. Japp, vi alla var skit förkylda så vi satte oss på ett café som hette "Pacific Coffee" och tog oss något att dricka. Sedan bestämde vi oss att åka upp till "The Peak", som är en utkiksplats där man kan se hela Hongkong ifrån! Man åker upp med ett "Peak Tram" som tar en upp till tornet. Det var väldigt lång kö, men vi bestämde oss för att göra det ändå. Så vi ställe oss i kön. Det stod två killar framför oss och efter en stund insåg vi att ena killen smygfotade oss! Va? Och sedan såg vi att han skickade fotot till nån! Och tjejerna bakom oss stirrade och glodde och skannade oss från topp till tå! Va fan? Har de inte sett några européer i deras liv eller? Asså va?!

Efter en timmes köande kom vi äntligen fram och kunde köpa biljetter till tåget. Medan vi väntade på att tåget ska komma så såg vi i andra ledet var det två tanter som försökte ta selfies med oss... Igen? Seriöst? Så Maja och Erika spelade med så tanterna kom fram och tog foton med oss och jag svär att de tog typ 10 bilder. Sedan tog de även med en annan telefon... Japp.. Det är såhär det är att vara filmstjärna...

Vi kom iallafall upp till tornet och man såg verkligen hela Hongkong! Tyvärr var det molnigt.. Men det var väldigt fint iallafall!! Vi fick några fina bilder iallafall!

Efter The Peak gick vi till "Hongkong Park", även detta en väldigt fin park! Vi hängde inte där så länge då vi var trötta/inte mådde så bra. Så vi åkte tillbaka till hostelet.

På kvällen gick vi och åt och efter det gick Erika hem till hostelet för att hon inte mådde så bra för att vila. Men jag och Maja gick till "China Bar" för att ta en drink! Jag tog en melondrink medan Maja tog en "Blue Ocean"! Dom båda var faktiskt väldigt goda! Ingen ville så såklart komma fram och prata med oss för att vi var utlänningar, men vi hade roligt bara oss två! Sedan när vi druckit upp kom en kille fram som jobbade där och sa att vi skulle få varsin gratis drink! Vi tänkte att man måste skämta, men han sa till bartendern att vi skulle få varsin drink och sedan fick vi barlistan att välja ifrån! Så vi tog "Strawberry Daqiri"! Efter att vi druckit upp dom gick vi på toa och sedan dansade några på dansgolvet så vi gick upp och dansade vi med! Folk kollade men vi brydde oss inte! På dansgolvet började vi prata med några som var från Hongkong och UK. Sedan fick vi träffa deras kompisar och vi hängde lite med dom! Sedan behövde de ta sitt sista tåg över till Hongkong Island så vi sa hej då, och jag och Maja gick till hostelet för att klockan hade blivit 1! Det var en rolig kväll iallafall!!

HSBC Building

Det var han killen i grönt som smygfotade oss

Det var de tjejerna bakom oss som glodde så mycket

The Peak

Hongkong Park

China Bar

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Första dagen i HongKong! Yayy! Tyvärr regnade det hela dagen.. Men, men! Vi började dagen med att gå till "Mido Cafe" för lite frukost! Under frukosten bestämde vi vad vi skulle besöka och se under dagen. Vi bestämde att vi skulle undersöka "Tsim Sha Tsui", det området vi bor i! Vi gick först till ett tempel som hette "Tin Hau", som var ett väldigt fint tempel! Sedan fortsatte vi till "Kowloon Park" där det fanns olika seriefigurer, som vi tyvärr inte kände igen då de var kinesiska.. Men många var väldigt söta iallafall! I parken hittade vi även sköldpaddor, fiskar, fåglar och flamingos! Så coolt!

Efter parken gick vi till det gamla polishuset som gjorts om till affärer. Mycket dyra affärer men det var väldigt fint!

Vi gick till "The Garden of Stars" där det var kinesiska filmstjärnors händer i sten! Tyvärr kände vi inte igen några förutom Bruce Lee och Jackie Chan! Sedan gick vi "Tsim Sha Tsui East Promenade" men tyvärr så byggde de om runt området där, så vi kunde inte gå hela promenaden.. Men, men!

På kvällen gick vi till "Night Market" och åt på ett litet krypin och gick och kollade på marknaden! Det var mycket krimkrams och iRings! Haha, de var tydligen jätte populära. Det är en magnet som man sätter på mobilen så att den kan stå upp! Konstig grej! Det var en mysig liten market iallafall!

Tin Hau Tempel

Kowloon Park

Gamla Polisstationen

Garden of Stars

Likes

Comments

Idag lämnade vi Austalien som vi spenderat över 2 månader i! 🇦🇺 Sett så mycket och träffat så mycket människor! Men vi lämnar Australien med gott samvete då vi tycker att vi har sett och upplevt allt vi velat se och upptäcka! Det fanns inte så mycket kvar att se nu!

Så idag spenderade vi ungefär 9 timmar i ett flygplan. Jag hann se 3 filmer, haha! Joy, The Revenant och Romeo och Juliett när Leo var jätte ung! Haha!

Men flygningen gick smidigt iallafall och även den här gången fick jag bara äta bröd och frukt.. Jaja, det är bara en flygning kvar nu, jag överlever!

Vi landade, fick väskorna, fixade busskort och kom på rätt buss! Ohh yäääää! Vi hoppade av vid rätt busshållplats men hittade inte hostelet... Damn.. Men tillslut efter att vi frågat en butik och ringt receptionen hittade vi! Vi fick vårt rum, som låg i en annan byggnad! What? Men som tur var hade Maja bra minne så hon kom ihåg den byggnaden så vi hittade dit snabbt! Vi fick iallafall vårt rum och hostelet var jätte fint och fräscht! Så vi var nöjda ändå!

Några bilder jag försökte ta från bussen

Likes

Comments

Japp, idag var det sista dagen i Australien! 😭 Det har gått så jävla fort!! Så idag försökte vi njuta så mycket som möjligt!! Vi gick till Paddy's Market för att köpa lite vindruvor, som slutade med att bara Erika köpte, haha! Men jag och Maja gick till "Woolworth" och köpte kakor och choklad, haha!

Sedan gick vi till "Hyde Park" för att vila/sova, haha! Vad?! Vi gillar att sova i parker! Och vi blev lite nostalgiska då vi gick till Hyde Park första dagen i Australien för att vila/sova! Så vi fick tillbaka lite minnen! Där träffade vi även Sebastian från Raftingen! So Random! Vi satt i parken och han gick förbi. Det var jätte roligt att träffa honom igen! Men vi snackade bara en snabbis innan han skulle ta bussen till Cogee! Så coolt att träffa honom igen!

Efter vår vilostund var vi tvungna att gå tillbaka till hostelet för att packa väskan inför flygningen! Som kan verkligen ta sin tid, haha! Väskan var helt KAOS! Fick packa om hela väskan, hehe!

På kvällen gick vi till Darling Harbour (igen) för att smaka på min underbara passionfruit glass en sista gång! Jag kan säga att jag njöt!! Passionfruit I'm going to miss you! ❤️

Några sista bilder på Sydney

Likes

Comments

Idag besökte vi "State Library of New South Wales" som var fint, men man fick inte gå in och läsa något om man hade väska.. Då var man tvungen att hyra ett skåp och lägga in väskan.. Sååå, vi gick vidare till "Royal Botanical Garden"! Tyvärr var det molnigt och lite regnigt.. Men vi tog en snabbis genom parken och sedan så gick vi hem för lite lunch.

På kvällen gick vi till Darling Harbour för att gå till vårt favvo glasställe, GELATISSIMO, för att njuta av våra glassar medans vi kunde! PASSIONFRUIT!

Royal Botanical Garden

Likes

Comments

Idag var det bra väder så vi bestämde oss för att besöka stranden en sista gång! Vi åker ju på torsdag och vädret de andra dagarna skulle inte bli bra.. Så idag blev det stranden! Vi bestämde oss för att åka till "Bronte Beach", en av stränder påvägen till "Cogee". Så där hängde vi hela dagen!

På eftermiddagen, på vägen hem från Bronte satte vi oss på Starbucks och satt där ett tag. På kvällen försökte vi se på film men wi-fiet ville inte samarbeta med oss.. Så vi chillade mest!

Likes

Comments

Upp kl 7 för att hinna med tåget till "Blue Mountains"! Tågresan tog 2 h, så vi var framme i "Katoomba" nästan 10:30. Katoomba hette staden där man började sin resa genom Blue Mountains. Vi kom dit, följde strömmen (hehe) och gick och köpte oss ett "Hop On Hop Off" pass. Så vi kunde bestämma själva vad vi ville se och hur länge vi skulle vara på platserna.

Vi började med att åka till "Scenic World" där man kunde åka olika attraktioner för att se Blue Mountains. Vi började med att åka "Cableway" som tog oss ner till en dal vid Blue Mountains. Man kan la säga att det var som en stor lift som man stod i. Det var jätte häftigt att åka den för den lutade jätte mycket och man såg jätte mycket också! Så fint!

Väl nere i dalen gick vi runt och kollade på skogen och de hade även konst längst gångvägen som man kunde kolla på. Konsten var fin, men jag kan la inte säga att vi vår några konstnärliga personer, så vi uppskattade nog konsten inte lika mycket som någon som gillade konst skulle gjort.

Efter att vi vandrat nere i dalen, tog vi "Railway" upp igen till Scenic World. Det var som ett stort tåg som tog en upp från dalen. Den lutade 52 grader uppför och man kunde välja om man ville ha fler graders vinkel, och det ville vi såklart, så vi la på 12 grader så det lutade 64 grader. Haha det var jätte kul! Man såg inte jätte mycket men det kändes nästa som man var på Liseberg och åkte en karusell!

När vi var upp hoppade vi på "Skyway" som åkte över dalen så man fick se den uppifrån! Det var jätte fint! Och som tur var hade vi fint väder så man såg jätte långt bort! Såå fint!

Sedan besökte vi "The Three Sisters" som är en annan av huvudattraktionerna. Det är tre klippor som har formats under flera århundraden och alla tre är över 900 meter höga. Man kunde gå ut till första systern, så det gjorde vi! Det var en förjävlig trappa som tog en till systern men det var väldigt coolt att stå där!

Sedan besökte vi lite fler ställen men det kommer jag inte ihåg vad det hette, hehe. Men bilderna får prata istället!

När bussarna slutade gå, tog vi tåget tillbaka till Sydney. Vi var hemma ca 19:30 och då var vi väldigt trötta, så vi gjorde mat och chillade resten av kvällen.

Cableway

Railway

Skyway

The Three Sisters

Likes

Comments

Idag hade vi bestämt att vi skulle gå på Harbour Bridge! Idag var vädret mycket bättre och solen tittade fram ganska ofta bakom molnen. Vi gick över bron till andra sidan Sydney och på bron såg man Operahuset från andra vinkeln. (Jag svär, vi har kort på Operahuset från varenda vinkel!) Jag tyckte det var roligt att gå över och se ut över vattnet med alla båtar! När vi väl var över på andra sidan så såg vi vår (min mest, hehe, PASSIONFRUIT!) favvo glasskedja, Gelatissimo! Så jävla god passionfruit glass! MUMS! Så vi tog varsin glass och hittade en jätte fin gräsplätt där man såg till Operahuset! Där satte vi och åt glass och senare sen låg och vilade där, framför Operahuset och solen stekte! Jealous huh?!

Sedan var det dags att gå hem då magen ropade på mat och efter maten chillade vi lite vid wi-fi hänget. För att vila upp oss lite till inför kvällen!

På kvällen hade vi bestämt oss för att gå ut! Vi gick till "Scary Canary" som låg granne med vårt hostel, hehe! Så vi gick inte så långt. Där (äntligen) spelade de bra musik! Musiken på klubbarna i Australien är verkligen inte bra! Men denna klubben hade faktiskt bra musik! Kan ha varit för att det var ett Backpackers ställe så de hade musik som man faktiskt kunde sjunga med i och inte bara dunk dunk och techno!

Vi hade jätte kul och dansade mycket, så kl 3 kom vi i säng!

Likes

Comments

Idag gick vi tillbaka till The Rock för att idag så var det "Foodie Market" så vi gick dit igen och det var inte en stor market. Men det var väldigt mysigt! (Trots att det regnade..) Jag och Maja testade en Okonomijaki, en japansk pannkaka! Den var faktiskt god, men det var en sån smak man behöver äta några gånger innan man börjar fullt ut uppskatta den.

Efter det gick vi till Paddy's Market (igen) för att köpa jordgubbar. Men, jordgubbarna var inte så fina.. Så alla köpte vindruvor istället!

Sedan gick vi till hostelet och skulle gå på toa och hämta en kortlek, så råkade Maja glömma sin mobil på toan! Ohh noo! Och hon lämnade den seriöst i 5 minuter innan vi upptäckte det, och när vi gick till toan igen så var den borta! Noooo! Vi ringde och ringde och tillslut svarade en asiat i telefonen! Yesss! Men tyvärr kunde den här människan inte en gnutta engelska.. Så det var väldigt svårt att kommunicera med henne.. Hon hade tydligen gått iväg med telefonen och hon sa att hon skulle lämna den på front desk kl 19. Vi försökte fråga vart hon var så vi kunde hämta den, men hon sa bara att hon var Outside..

Men det kändes skönt iallafall att hon skulle lämna in den när hon kom till hostelet igen så vi gick till Darling Harbour för att spela lite kort.

När vi skulle gå bestämde vi oss för att försöka få tillbaka Majas telefon innan kl 19 så vi ringde och tillslut lyckades vi faktiskt möta upp människan och Maja fick tillbaka sin mobil! Pugh!

På eftermiddagen chillade vi och sedan kl 20 hade vi bestämt oss för att gå ut och äta på Darling Harbour. Vi gick till en restaurang som hette "Eat" tror jag. Där åt vi och njöt av utsikten och sedan blev restaurangen en nattklubb helt plötsligt, så vi gick till dansgolvet men det var typ bara 40-50+ så vi gick därifrån sen. Då satte vi oss i receptionen på hostelet och Erika var trött så hon gick upp till rummet , men Maja och jag satt kvar lite till med wi-fi och då kom det världens weirdaste kille fram och började dansa framför oss! WTF?! Sedan började han snacka om allt möjligt och vi inte jade någon aning om men som tur va gick han sen! Då började vi snacka med en annan kille som hette Cameron och var britt (såklart). Vi snackade med han länge och efter ett tag kom en annan kille som var jätte full och började snacka med oss. Han var irländare och gillade fotboll, haha! Sedan insåg jag och Maja att klockan var jävligt mycket så vi sa att vi skulle gå och lägga oss och då gick irländaren ut och Cameron gick också och la sig. Jag och Maja la oss i sängen kl 3.. Japp guys, klockan 3. Who needs sleep?!

Foodie Market

Paddy's Market

När vi spelade kort på Darling Harbour

Maja och Erika tänker vad de ska lägg ut!

När vi åt på kvällen

De kallar Ketchup för Tomato Sauce.. Dumma Australiensare...

Likes

Comments

Idag gick vi till området "The Rock" där vi fick se hur gamla Sydney såg ut! Vi gick även förbi Operahuset och Harbour Bridge så vi tog lite kort på dom också. Det var jätte mysigt på The Rock då man verkligen såg att det inte var nya Sydney. Väl där tog vi oss lite glass och kaka och fikade lite. Sedan bestämde vi oss för att gå på bio. Så kl 16 gick vi på bio på "How to be Single", med Dakota Johnson.

Den var jätte rolig och såååååå pinsam! Det var många gånger jag inte kunde kolla för jag tyckte det var så pinsamt! Men den var jätte bra iallafall! Gillade den mycket!

På kvällen chillade vi och hade wi-fi häng. Jag och Erika kollade på två anvnitt Shadowhunters, hehe!

Likes

Comments