Header

Livet i USA

Onsdagen började vi med en frukost på IHOP, då det var ganska molnigt ute på förmiddagen. Efter en pannkaksfrukost åkte vi in till Fort Lauderdale en sväng. Väl tillbaka i Hollywood spenderade vi dagen på stranden. Det var vår sista heldag tillsammans, sorgligt. På kvällen åt vi på restaurang och strosade på strandpromenaden.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet i USA

Tisdagen bjöd även den på strandhäng och bad, denna gång på Hollywood Beach. Lyx att bara behöva gå utanför dörren för att vara på stranden. Jag låter bilderna tala för sig själva!

Likes

Comments

Livet i USA

På måndagen gick vi upp tidigt för att åka mot Naples. Det är en stad på västkusten av Florida som är känd för sina stränder och golfbanor. Det tog cirka två timmar att åka från öst till väst. Dessutom åkte vi över Everglades på vägen. Stranden var jättefin, vit sand och blått hav. Nu har även mamma och Mikael badat i mexikanska golfen.

Jag älskar er!

Likes

Comments

Livet i USA

Vi började söndagen med en frukost utanför vårt rum. Sedan gick vi över promenadstråket för att lägga oss på stranden. På eftermiddagen åkte vi till Sawgrass Mills för lite shopping. Det är det elfte största shoppingcentret i hela USA. Jag läste någonstans att det är 350 olika butiker. Innan vi åkte tillbaka till Hollywood åt vi hamburgare på en restaurang vid mallet.

Finaste❤️

Likes

Comments

Livet i USA

Efter över en vecka på resande fot har det aldrig varit skönare att vara hemma i Lake Nona än vad det är nu. Jag har precis landat i min egna säng och tänkte uppdatera er lite sen sist. Jag har nämligen haft min andra semester vecka och den har jag utnyttjat till fullo. Jag kommer dela upp min semester i flera delar, så stay tuned!

I lördagsmorse tog jag mitt pick och pack, klev utanför dörren strax efter sex på morgonen och tog en uber till Kissimmee. Där hoppade jag på bussen som skulle ta mig till Miami och MAMMA & MIKAEL! Äntligen, efter 253 dagar ifrån varandra var det äntligen dags att få krama om dem igen. Jag var jätteglad och pirrig påväg ner till Miami. Bussresan tog närmare fem timmar. Väl framme på Bayside, Miami, åkte jag mot flygplatsen där vi skulle mötas upp. Längst bort i den stora hallen såg jag dem, älsklingarna. Efter kramar och tårar satte vi oss i bilen och åkte mot Hollywood Beach, där vi skulle bo. Hotellet låg precis vid strandpromenaden, perfekt. Vi lade oss på stranden en stund innan vi checkade in, fixade oss och åkte och handlade. Alla tre var trötta efter en dag på resande fot och vi somnade tidigt. Så mysigt!

Likes

Comments

Livet i USA

Jag kan inte riktigt bestämma mig för om det är skönt att veckorna går så snabbt som de gör eller om det endast gör mig än mer stressad. Imorgon är det redan fredag igen, skönt. Jag har ungefär tvåtusen saker på min to-do-list imorgon, åtminstone känns det så. Jag får väl skylla mig själv att jag inte har gjort vissa saker tidigare än vad jag har gjort. Det blir en tidig uppgång imorgonbitti med andra ord.

Idag har jag bland annat hämtat på skola, skjutsat till balett och gjort iordning håret på stora tjejen. Det är roligt att se hur jag har utvecklats lite på den biten, att sätta upp en perfekt bulle är inte längre så svårt. Jag har också spenderat otalig tid med att försöka få tag på personerna som sköter "after school activities" på skolan. Efter många telefonsamtal fick jag svar på mina frågor och hämtade upp lillan från tennisen. Vi gjorde de sista hemläxorna innan vi hämtade stora tjejen från baletten och åkte hem. Efter middag och dusch var jag så gott som off. Jag har precis tittat på Mästarnas Mästare och ska strax släcka. Det blir som sagt en hektisk dag imorgon.

Likes

Comments

Livet i USA

Efter en ganska hektisk dag har jag äntligen landat i sängen. Jag började morgonen med att äta en snabb frukost och sedan hjälpa lillan att göra iordning sig. I fredags ramlade hon på sparkcykeln och kom hem skrikandes och alldeles blodig i munnen. Som tur var satt alla tänderna kvar och imorse skjutsade jag henne till tandläkaren. Vi var ganska säkra på att de skulle vara tvungna att dra ut åtminstone en tand då de blev lite sneda i fallet. Efter ett tag konstaterade tandläkaren att tänderna kan sitta kvar tills det är dags att tappa dem. Så skönt!

Jag skjutsade henne då till skolan och när jag var hemma runt elva lagade jag luncher och tvättade. Sedan bar det av till skolan igen, upphämtning och balett. Väl hemma hade min värdmamma gjort köttbullar och potatismos med lingonsylt. Så gott! Nu har jag som sagt landat i sängen och ska försöka hitta svar på några frågor jag har innan det är dags att sova. Ikväll känner jag mig extra trött - det tar på krafterna att köra 16 mil.

Idag var det 32 grader celsius ute, tungt att jobba i den värmen. På onsdag ska det bli 36 (!).

Likes

Comments

Livet i USA

Hej på er!

Idag har jag varit i USA i åtta (!!!!!) månader. Som jag har skrivit i varje månadsuppdatering, tiden flyger iväg. Jag tycker alltid att tiden går snabbt men det blir mer påtagligt ju längre tiden går. Eller ju färre månader jag har kvar här innan mitt första år är slut. Jag kan inte förstå att det var så längesedan jag lämnade tryggheten i lilla Falköping, det känns som det bara var tre månader sedan, högst. Som alltid är livet som Au Pair väldigt givande, tufft och underbart. Det är 243 dagar sedan jag sade hejdå till alla där hemma innan jag satte mig på planet för att åka mot mitt livs största äventyr. Det är 106 dagar sedan jag och min värdfamilj flög till New York för att fira jul. Jag som i september, när vi bokade resan, var orolig över hur det skulle kännas att vara så nära familjen i tio långa dagar. Jag minns att jag tänkte att när flyget går har jag varit här i lite mer än fyra månader. Idag har jag varit här i åtta och det kunde inte ha blivit bättre ä vad det blev och är. Det är 49 dagar sedan Lisa kom och hälsade på mig. Jag kan inte tänka mig att det nästan var femtio dagar sedan jag hade en av de bästa veckorna i livet.

Med tanke på att tiden går så snabbt är det inte långt kvar tills det är augusti igen. I januari blev jag tillfrågad om jag var intresserad av att stanna ännu ett år, då att komma hem i augusti 2018. Som jag har tänkt, dag in och dag ut. Jag har trott att jag har varit säker på mitt val fler än en gång men alltid insett att så är inte fallet. Jag har bollat idéer med familj och med vänner. Jag har skrivit hundratals listor med för- och nackdelar med att stanna respektive att åka hem.

Är jag redo att lämna mitt liv här? Är jag redo att lämna min familj? Vad ska jag göra i Sverige? Ska jag studera eller jobba? Kommer jag tycka att det är lika roligt här om ett år? Vill jag se mer av USA? Kommer jag någon gång bli nöjd? Är två år för mycket? Är ett år för lite? Kommer jag att ångra mig om jag stannar kvar? Kommer jag att ångra mig om jag åker hem?

Det har varit så många frågor och tankar som har snurrat i mitt huvud de senaste tre månaderna. Om jag någon gång tyckte att det var ett läskigt och jobbigt val att åka som Au Pair så är det ingenting mot det här. Jag har haft så mycket ångest, jag har varit, är, så rädd att ångra mig, vad jag än beslutar mig för att göra. Jag har bett om råd och det har jag fått, många. Det jag har fört höra mest är att ingen annan kan bestämma vad jag ska göra. Det är bara jag som kan ta beslutet om att stanna eller att åka hem, det är bara jag som vet hur jag känner. Det är svårt, för det jag känner idag kanske jag inte alls kommer känna i augusti. Livet jag lever nu är underbart på alla sätt och vis, jag älskar det.. Det är en chans i livet och jag känner att jag måste ta tillvara på tiden. Det är precis det jag har tänkt att göra. Mina sista fyra månader i USA innan jag flyttar hem till Sverige igen. Vi ses i slutet av augusti!

Likes

Comments

Livet i USA

Idag har jag haft en riktig tvättdag. Jag har startat flera maskiner och jag vet inte hur mycket kläder jag har vikt idag. Vår torktumlare har äntligen blivit lagad så att tvätta är inte längre så jobbigt. Förutom det har jag varit på Publix tre gånger, städat köket, gjort müsli och hämtat tjejerna på skolan. På eftermiddagen åt vi snack och spelade piano innan det fanns tid över till lite hopp och lek. Ikväll har jag träffat en dansk tjej och ätit middag tillsammans med henne. Nu har jag kommit hem, bytt sängkläder och tittar på ett avsnitt av SKAM. Ja, jag kollar om. Igen.

Jag har inga speciella planer för helgen då de flesta jobbar både imorgon och på söndag. Imorgon ska det dock bli väldigt fint väder så jag funderar på att hänga vid poolen en stund. Dessutom måste jag ta mig till ett mall för att inhandla en ny bikini någon gång i helgen.

Likes

Comments

Livet i USA

Det är nästan att jag behöver skämmas över hur dålig jag är på att titta in och skriva här. Ikväll gör jag i alla fall ett försök, hur bra det blir återstår att se.

I helgen gjorde jag inte speciellt mycket, inget viktigt i alla fall. Det mest händelserika var i söndags då jag, Johanna och Johanna lunchade i Winter Park. Sedan landade vi hemma för att titta på en film. Helgen var över lika snabbt som den kom.

Både igår och idag har jag lagat middag och tvättat ungefär tvåhundra maskiner tvätt. Åtminstone känns det så. Idag har jag bland annat hämtat tjejerna på skolan, gjort läxor, förberett för baletten och lämnat av stora tjejen där. Ikväll har jag haft en fruktansvärd huvudvärk och har därför bäddat ner mig under täcket framför Mästarnas Mästare. När det är slut ska jag släcka lampan direkt och sova. Jag håller tummarna för att jag ska vakna pigg och kry imorgonbitti.

Likes

Comments