Min vardag, Resor, Mombasa

Hej! 06.39 satt hela internatet i bussar, packade och klara för att åka mot Mombasa. Vi hade fått med oss en liten frukostpåse som skulle ätas på bussen. Vi började åka mot tågstationen och kom fram med god marginal, tur var det för säkerheten och passkontrollerna var fler än jag någonsin varit med om. Det började med att vi fick ställa oss på långa led med väskorna framför oss. Det var väldigt viktigt att väskorna låg på en rak linje. När väskorna låg rakt och vi stod någorlunda stilla kom det hundar som gick längs de långa leden för att lukta på väskorna.

Efter hundleden, hundra miljoner biljett- & passkontroller slog vi oss ner i vänthallen och åt upp vår frukost. Vi spelade lite kort och fördrev tiden innan det var dags för ytterligare en biljettkontroll.

När vi kom fram vid Mombasa tågstation var klockan runt 14. Jag tog upp min kamera ur väskan för att ta en bild men märkte då mitt stora misstag, minneskortet var kvar i Nairobi... Efter tågresan skulle vi åka buss i några timmar för att komma fram till hotellet. Bussarna hade ingen AC, det var nästan 40 grader och alla var glada och taggade. Bussresan tog lite längre än väntat men väl framme vid hotellet fick vi våra rumsindelningar.

När vi kommit fram till hotellet och kikat in rummen gick vi ner mot havet för att ta ett dopp i det blå. Vi slängde handdukarna på en solstol och småjoggade ner mot vattnet, vi hindrades dock av ett par vakter som sa att vi inte fick bada. Detta var för att klockan 18 "stängde"​ havet och man var inte tillåten att bada efter 18. Vi kom fyra minuter för sent men jag lyckades övertala en av vakterna och vi fick två minuter på oss att bada. Efter vårt snabba bad var det direkt upp på rummet för dusch och påklädning innan middagen. Efter middagen var det dans på stranden tills svetten rann och jag hade kunnat somna ståendes. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej! Idag har jag haft en helt vanlig skoldag bestående av matte, swahili, natur, engelska och East african development. En vanlig skoldag som gick extra snabbt när jag hela dagen var medveten om att lovet inte var långt bort. Efter skolan var det dans som gällde följt av dusch. Emilias dusch har två duschar med en skiljevägg emellan så vi duschade tillsammans med musik på högsta volym.

På håltimman begav vi oss mot junction i stekande sol för att ta ut pengar inför Mombasa.

Likes

Comments

Allmänt, Min vardag

Hej! Idag har jag haft en helt vanlig måndag som började med sovmorgon följt av svenska, håltimme och lunch. Vi fick korv stroganoff till lunch och jag slängde i mig maten innan jag begav mig mot klassrummet där ett prov i företagsekonomi väntade. Provet gick bra fram till sista frågan där jag inte fick fram rätt svar. Jag förstod det rätt snabbt efter provet när alla diskuterade sina lösningar och svar. Den delen av frågan var värd 2 poäng så det var inte hela världen. Efter ekonomin var det mentorstid där vi gick igenom information om kustresan som äger rum från onsdag, ska bli skönt med lite hav, sol och lov. Efter information och mentorstid var det samhäll, vi var ungefär 15 stycken på lektionen för killarna hade åkt iväg för att spela match. Längtar tills vi tjejer ska börja spela matcher!!

Även vi tjejer fick lite fotboll idag, nämligen måndagens höjdpunkt: fotbollsträning. Tjejerna från trean som är våra tränare fick förhinder idag och vi fick därför träna med killarnas tränare, kul med lite skillnad!

Efter aktiviteterna blev det middag, dusch, Swahili-plugg, städning och ett kort möte med vår festkommitte innan det var dags för kvällsfika följt av häng i zebra.

Idag är en typisk dag när jag hade velat ha mina nära och kära här. Jag trivs så bra här och saknar inte Sverige det minsta, men vill ha mina kära favorit människor här. Snart så!

Likes

Comments

Min vardag

Hej! Välkommen till den nya bloggen!! Jag bestämde mig för att denna portal var bättre när det gällde bilder och upplägget. Claraikenya var tyvärr upptaget men jag befinner ju mig trotts allt i Nairobi så Clarainairobi får funka. De gamla inläggen finns med mig på den nya bloggen och jag slipper nu allt tjat från nära och kära om att blogga mer för ny kör jag igång igen, nytt och fräscht!

Eftersom det var ett tag sedan sist kommer idag en liten sammanfattning av tiden ni missat... Det jag inte tar med bland bilderna i min lilla sammanfattning är delen som faktiskt tar mest plats, nämligen plugget. Jag märker verkligen att "tvåan är värst" och hur höga krav jag ställer på mig själv. Jag pluggar på och skriver av mig här när huvudet inte är helt dött. Tack å hej!

Jag och Jonathan har käkat pasta på art när vi båda slutar tidigt, pasta-fredag! // Vi har käkat världsgod pizza på taket av ett shoppingcenter.

Sköna människor som mumsar lite av den världsgoda pizzan. // En välförtjänt bulle på kanelbullensdag efter ett mördarpass i taekwondon.

Myggor, myggor och lite mer myggor, såhär kan man behöva se ut då! // Vi tog en sväng till Junction för en efterrätt, 40 kronor för tre kulor glass och "lite" toppings.

Vi har köpt utklädnad till tema-dagen. // Vi kollade dirty dancing i zebra!

Vi har också solat så svetten rinner, handlat på Toi och anmält oss för att hoppa bungee jump, gahhh.

Likes

Comments

Allmänt, helgutflykter, Resor, Masai Mara
Hej!
I lördags morgon begav vi oss mot nationalparken Masai mara ett antal timmar bort. Vi spenderade tre dagar där och hängde en hel del i våra bussar. Kul, men också väldigt slitsamt. Vi kom hem sent i måndags och hela dagen idag har spenderats med plugg och att packa upp och tvätta. Skriver ett lite längre och mer detaljerat inlägg om helgens påhitt snart. Måste koncentrera mig på varför jag egentligen är här, plugget. Här kommer några smakprov från helgen:

Likes

Comments

Allmänt, Min vardag
Hej!

Gårdagen bestod av plugg, plugg och plugg. Jag bestämde mig därför för att låta bloggens stå tom, igen. Jag fick i alla fall några kommentar från mina antagligen största fans, nämligen famfor och farfar. Tänkte att eftersom mina dagar just nu är så händelselösa och tråkiga så besvarar jag kommentarerna här.

KOMMENTAREN:"Hej Clara, Det är så kul att läsa Din blogg. Vi förstår att Du trivs och får uppleva en massa spännande saker. Vi ser fram emot nästa blogg. Kram från farmor och farfar"

SVAR: Hej farmor och farfar, jag trivs jättebra och vi gör väldigt mycket roligt, förutom skolan då såklart. Just nu packar jag inför helgens skojsigheter, nämligen 3-dagars safari i nationalparken Masai mara. Kul att ni läser och kommenterar så mycket! Kram


KOMMENTAREN: "Oh, vad roligt att följa Dig. Du skriver fantastiskt bra. Maten verkar lite trist, men är man vegitarian så är man. Vi tänker på Dig och följer Dig på bloggen. Håller Du ut till jul? Kram farmor och farfar"

SVAR: Hej farmor och farfar, kul att höra att ni gillar vad jag skriver. Maten är en aning enformig för alla tyvärr, vego-folk som köttätare. Maten hade kunnat vara värre, saknar din lax farmor! Om jag håller ut till jul? Absolut, men jag saknar er alihopa så, så, så mycket!! Kram på er alihopa, ta hand om er!


Älskar er alihopa, tack för att ni finns!

Likes

Comments

Allmänt, Min vardag
Hej!

Idag började min dag vid 8.30 med svenska följt av håltimma där jag lagade min garderob, gjorde ekonomi och lyssnade på Ulrik. Efter det kom engelska lektionen följt av lunch vilket var ris och böngryta. Efter lunch hade jag företagsekonomi där vi idag gick igenom inköp, easy peasy. Studietiden var inställd så jag och Emilia tänkte gå till Yaya (bättre matbutik med bredare sortiment!!) men 1) hittade vi inte en tredje person som ville hänga med, alla natur tvåor satt nergrävda i biologiböckerna inför ett stort prov imon, en del ekonomiare och sammare satt och gjorde spykologiprov och majoriteten av killarna var iväg och spelade fotbollsmatch. 2) vi fick inte gå ut på grund av oroligheter... :(

Vi kollade istället på serier fram till 16.30 då det var dags för taekwondon. Det var, som alltid, väldigt jobbigt men också väldigt kul. Efter träningen var det dags för dusch och middag, som vanligt. Ni börjar förstå detta nu va? I alla fall, nu ligger jag i min säng efter mycket plugg som tack vare pappas hjälp blev lite enklare. Ska skriva ännu lite till på uppgiften innan jag lägger ifrån mig allt och somnar i min nybäddade säng. Godnatt!


Likes

Comments

Allmänt, Min vardag
Hej!

Igår stod bloggen tom eftersom det ända jag ville göra med min dator var att slänga den i väggen. Jag skriver långa skoluppgifter och krångliga anteckningar så efter en hel dag orkar jag inte skriva ännu mer, utöver det jag MÅSTE skriva. Dessutom var det ingen rolig eller händelserik dag plus att jag kände mig tråkig och grå.

Iallafall, jag började 8.30 och skrev på min debattartikel hela lektionen. Den skickades in idag (tisdag) och imorgon ska vi ha en så kallad kamratrespons vilket innebär att vi läser varandras texter anonymt och ger feedback. Efter svenskan hade jag en lång håltimma som spenderades med företagsekonomi plugg, provet var nämligen efter lunchen. Vi satte oss vid poolen för att förhöra varandra men det blev så galet varmt att vi behövde gå in och sätta oss. Det gjorde inte så mycket för det var ändå dags för lunch. Sen kom lektionen jag fruktat... Haha, överdrivet kanske. Provet gick bra, jag skrev så pennan glödde och min hand blev svart (vänsterhänt for life). Dagen fortsatte med mentorstid, so, fotboll, inget vatten i duchen, middag, läxis och kvällsfika. En ganska normal dag helt enkelt!

Idag började jag 8.30 igen och dagen såg helt normal ut, lektion efter lektion, läxa efter läxa, håltimma efter håltimma. Effter skolan var det dags för dans, lika kul som alltid! Efter det var det, precis som igår, dusch, middag, läxis, mattestuga, kvällsfika och serietittande i 1B.

  • Dagens höjdare: dans ledarna! Ger så mycket energi och glädje.
  • Dagens favorit: Mitt nya ananas och mango te som är Fairtrade, svinbilligt och galet gott.
  • Dagens musik: allt med Ulrik Munther!!

Dans-killarna! // En charmig bild på kvällens middag, tagen av Emilia. // En liten bild jag knäppte med nya kameran.

Likes

Comments

Allmänt
Haloj haloj! 

 

Morgonen började med att vi gjorde våfflor till brunch, här på ssn använder vi våffeljärnet till att göra varma mackor i trots att vi har ett toastjärn. Bortsett från att ett par av våfflorna smakade ost och tomat var de väldigt goda. Vi åt i lugn och ro innan vi bytte om till badkläder och la oss vid poolen för att plugga, sola och bada i flera timmar. Efter 11 sidor plugg, flera bad och några timmar i solen bytte vi om och begav oss mot Junction, jag skulle nämligen köpa en kamera! Vi sa att vi skulle dit en snabbis, köpa kameran och sedan åka tillbaka men det slutade med at vi stannade och åt middag också. Vi käkade på art och för mig och Jonathan blev det en pasta med lax och spenat och vi båda sa "det smakar som hemma", mmmm. Idag är det faktiskt exakt fyra veckor sedan jag tog mitt pick och pack och lämnade Sverige för 10 månaders skojsigheter, tiden går fort när man har roligtl. På onsdag firar vi en månad med att byta lakan och tandborste. :) 

Tillbaka till dagen: vi åkte tillbaka och gick direkt till rummet för ännu mer plugg, imon vankas det ekonomiprov. Det kommer bli första provet denna termin, första provet i tvåan, första provet i Kenya, hatar prov. Är mer för inlämmningar för då kan man läsa igenom utan att känna sig stressad, inga slarvfel osv. 

 

Resten av kvällen blir det plugg, kvällsfika och lite utforskning av min nya kamera.

 


Bilderna nedan är tagna med kameran, hittills är jag nöjd hade kunnat vara lite bättre skärpa men köpt är köpt. Blir förhoppningsvis bättre i dagsljus. Första bilden är inzoomad gånger 20, den går att zooma gånger 40, perfekt för all safari vi ska på. 

Likes

Comments

Allmänt
Hej hej!

 

Min lördag började med brunch som vanlig, efter det var det dags för en utflykt. Idag skulle vi åka på city tour, vi satt i vår skolbuss och åkte och upptäckte Nairobi lite mer än de vi får gå till varje dag. Det var ambassader efter ambassader och vi stannade till på en utkiksplats för att kolla på utsikten. 

 Brunchen idag bestod av vattenmelon, toast och youghurt.
Brunch-utsikten! påväg till......utkiksplatsen där vi kunde se den fina utsikten. Vi mötes av säkert 10 barn som gick runt med flaskor fyllda med lim och bad om pengar. Tilan berättade att om man ger pengar till en kan de andra slå ner varandra för att få det och kunna köpa lim och om man ger någonting annat kommer de sälja det och köpa lim för pengarna. Vi blev avsläppta på Yaya efter citytouren och satte oss på takterrasen och delade på en pommes. Efter alla utflykter delade vi på en taxi hem och satte oss och pluggade. När vi hade suttit ett par timmar öppnade himmlen sig och det öste ner, tur att vi satt under tak. Likes

Comments