... men jag är för jämställdhet.

Detta citat provocerar mig så sjukt mycket. Jag blir inte irriterad på personen som uttalar sig utan på VARFÖR hen uttalar sig så.

Att vara feminist innebär alltså i grund och botten att man tror på jämställdhet mellan könen. Inte svårare än så. Men pga många olika anledningar har ordet feminism förlorat sin riktiga betydelse, och i och med det vill många inte kalla sig feminister.

När man tänker på en feminist tänker man oftast inte på en person som tror på jämställdhet, utan på någon som "felanvänder" feminismen. Med det menar jag "feminister" som exempelvis hatar på män. Ja, jag vet att i historien har män behandlat kvinnor extremt illa och att det även idag finns otroligt många sexistiska män. Däremot anser jag inte att det är en anledning till att hata alla män. Att hata på en könsgrupp gynnar inte jämställdheten; det skapar en större klyfta mellan könen.

Många tänker även på "den stereotypa feministen" (oftast nämnd på twitter); en ful, hårig, bitter, manshatande flata. För det är ju verkligen det man måste vara för att få kalla sig själv feminist, eller? Nej. Det finns ingen typisk feminist. Det enda som krävs för att vara feminist är att man anser att kvinnor och män ska ha samma rättigheter.

Alltså är jag stolt att säga att jag är feminist, trots samhällets skeva syn på vad det innebär!

(Detta är mina egna åsikter. Jag menar inte att någon annan har fel utan bara att jag själv ej håller med i hur vissa tänker och uttrycker sig.)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Instagram@claraafrank