View tracker

Hej!

I dag så fick tysken en lååång promenad på 5 km, han var väldigt spänd och på tå för att han inte hår gått där förut men han var också väldigt glad skulle jag tro för att få gå en annan väg en den vi brukar.

Min kompis fotade mig och tysken också medan vi gick , och han var superfin på vissa bilder och på vissa ser han ut som en mupp haha. Han har också på sig sitt nya pannband från Alequi Equestrian som värkligen är supersnygga och passar hans bruna pels perfekt 👌🏻 Det var alt jag hade att skriva i dag nästa inlägg kommer nog på onsdag eller torsdag beroende på om han ska gå en promenad i morgon också eller om jag väljer att jogga han:)

Bilderna nedan 👇🏼

Ha det bra kram Clara


Dom bilderna som blev rätt bra

Haha dom som blev muppade

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!

Träningen för Rebecca gick super !! Tysken dansade fram i vissa steg så var han lite överambitiös och deg såg ut som att han gjorde spansk skritt i traven haha. Jag ska fortsätta träna för henne och jag ser verkligen fram emot nästa gång :).

Outfiten var från den nya kollektionen från equestrianStockholm det vinröda schabraket + luvan som passade superbra på tysken. Jag fick dok ingen bra bild på dom då mitt minne på kameran inte rekte till så vi la allt minne till filmningen. Tog några bilder från filmen som vart bra i sej men en fån suddiga.

Film från passet fins på min Instagram: @claramorberg_02

Nu är jag suppertrött efter den långa bilresan så tro det eller ej men jag ska sova nu haha.

Ha det bra kram Clara

Suddiga men det var de bästa jag kunde få fram 😅

Likes

Comments

View tracker

hej!

i dag tänkte jag inte skriva om hur det har gått med hästarna utan att jag har varit och shoppat på sadelmakeriet i Strömsholm. och jag har beställt ett par jätte snygga stövlar från Deniro som jag kommer få hem i mars då dom är måttbeställda och handgjorda, ( bild nedan). jag köpte också en jättesnygg outfit som kommer komma upp på bloggen i morgon kväll. stövlarna jag beställde har jag verkligen velat ha superlänge och jag lägrar verkligen tills dom kommer, jag älskar verkligen färgen på dom att dom är mörkbruna med en annan ton av brunt i dom gör verkligen att dom blir speciella och supersnygga.

den nya outfiten kommer komma upp på bloggen och på min Instagram. den kommer upp i morgon för att jag ska prova att rida för en ny tränare i morgon och fick då en jätte snygg ny outfit i present av mamma, jag verkligen älskar den och den kommer passa superbra på tysken. jag hoppas verkligen att jag gillar att rida för Rebecka ( tränaren) då hon har tränat tysken förut och är verkligen super duktig på att rida och jag hoppas att jag klickar med henne så jag kan fortsätta träna för henne.

jag tränar ju för Mattias Jansson men då får jag träna för han en helg i månaden ( 2 dagar) för att han har sin anläggning i Skåne ca 6-7 timmar här ifrån ( jag åker inte ditt han kommer hit och håller träningar för flera stycken). och om jag tränar för Rebecka så kan jag träna oftare och det är inte lika långt mellan träningarna heller. så jag hoppas att det passar.

det kan väll inte bara vara jag som undrar vart vintern tog vägen? hemma hos mig har vi plusgrader och sol haha. vilken vinter vi har det är den 3 december och vi har ingen snö. när det kom snö för några veckor sen kan det inte bara varit jag som broddade och satt på snösulor. jaja jag har ju i varje fall förberett mig på det när snön väll kommer :)

ha det bra kram Clara


outfiten

minna stövlar jag beställde!!! sats jag valde bort det nedersta sännet

Likes

Comments

Hej!

I dag vart det ett väldigt lösgörande pass på tyskis. Han fick jobba igenom ordentligt framföraltni galoppen då han vägrade byta för min vänsterskänkel. Så typiskt han när han inte orkar. Han har ju det svårare i högervarv och då är då hans svaga sida men när han har tagit det lugnt nu i 2 dagar så är han fast besluten om att bli en trotsig tonåring haha. Jag fick i genom han i galoppen efter ett tag och då så la jag in en skritt paus då han hade en väldigt stor andnöd haha.

Efter skritten så tog jag traven och då svävade han fram och det var inga konstigheter där han var superfin i traven efter allt bråk med han så tyckte han nog att det var skönt att "bara" lägga några ökningar och göra några tempoväxlingar.

Det fina några kortfilmer på min instagram på hur det såg ut i galoppen när det gick som bäst där ( fick ingen film på traven efteråt )

Instagram: @claramorberg_02

Ha det bra kram Clara

Likes

Comments

Hej!

I går då red jag tysken rätt sent och hade inte tid att skriva då.

I går red jag vargefall hoppning på tysken haha. Det gick inte då bra han passagade in till en upphöjd bom på 30 cm och snubblade haha ja det gick som det gick men han fick ju lära sej att lyfta på fötterna så något bra blev det väll. Men jag måste bara sejs det alla som rider dressyr som jag set inte på hoppladerna det är så obekvämt och man kändr sej som om man är 2 m öppepå hästen.

Tysken vart väldigt svettig i vargefall.

Ha det bra kram Clara

Likes

Comments

Hej!

I dag så han jag faktist rida 2 hästar och tömköra en innan lunch jag brukar inte vara så snabb och efektiv som jag va i dag. jag brukar stå och fixa typ 1 grej och det tar mig ca 45 min i värsta fall haha.

Jag va ute i stallet kl 07.30 ca och gick och pysslade lite med falken. Jag hade gått om tid på mig att ta det lugnt i stallet då jag skulle rida med några kompisar kl 10.00 så Hagberg hade ingen brådska men jag började i vargefall med att fixa lit grejer som jag skulle ha till ridningen.

Jag red Dante i dag det var väldigt länge sen jag Red honom men inget har förändrats sen sist samma stora häst haha. Jag fixa lite i stallet till kl 09.00.

Jag tog så in Dante till stallet och gjorde i årdning han och ryktade han och lindade. Vi skulle rida och klättra på åsen så jag satt inte på så fina lindor och boots eftersom att det är så lerigt där nu ( och Dante är rätt klumpig ). Vi skrittade dit utan några större insedenter förutom att minna vänners hästar skenade när tåget kom haha.

Vi red på åsen i kanske 40 min och sen red vi hem Dante var väldigt pigg och framåt och ville kolla på nästan alt ( även när man var på väg ned för åsen 🙄) Jag tror han slog huvet i minst 2 träd när han skulle kolla på alt.

Jag tömkörde också tysken i ridhuset. Han var väldigt duktig, jag vilken inte köra så hår med han för att han var så duktig i går. Han bokade också lite när han fattade galopp och jag förstår inte hur högt upp i luften haha Jaja han hade kul i varje fall.

Falken var helt galen när jag skulle skritta på han. Han var överallt och ingen stans. Men i början var han snäll :) innan vi kom ut på den talan grusvägen så hollde sej i skinnet men sen bröt helvet ut han försökte vända och skena hem , bocka och resa sig och sen när de var över så började han kasta sig.

JA han är bra konstig min lilla ponny men jag gillar han en då 💕

Instagram: claramorberg_02

Ha det bra kram Clara

☝🏻️ Dante 💕

Likes

Comments

Hej!

hoppas det inte bara är jag som ska vara hemma i helgen och följa tävlingarna från mobilen. Jag ska ju då inte åka till Stockholm och de är för att jag ska åka till Göteborg sen i stället som förra året. Jag ryker det är mycket större och mycket mera som händer + för att mässan är större haha. Nej men jag har inte varit i Göteborg så mycket och jag tyckte det var allmänt mysigt där när jag var där. Stockholm har jag varit för många gånger enligt mig ( jag som inte gillar storstan ). Så jag längtar lite tills det blir min tur att få åka ner (till Göteborg då ) ska bli kull att få se lite större dressyr tävlingar och shoppa lite ;) haha ja nu ska jag gå ut och kvällsfodra hästarna och sen sova.

I morgon ska jag och några kompisar rida och klättra och jag ska ta med mig Dante ska bli kul att få rida han då jag inte har ridit han på länge :)

Ha det be kram Clara

Likes

Comments

Hej!

I dag så fick jag hem jättefina saker från alequi equestrian! Värkligen superfina saker som jag fick hem. De var snabb leverans och det verkar vara superbra kvalitet på de också.

Jag fick hem ett par supersnygga sporremmar som passade jättebra och de jag gillar bäst med dom är att remmarna är långa och de gör att man kan välja precis hur dom ska sitta utan begrensning av att dom kanske inte räker. Jag fick också hem en liten perent i form av en halsberlock som är formad som en fyrklöver för att ge tur ( de kan man behöva haha). Jag tog också lite bilder på grejerna då jag fick världens insperatjon till det när jag så dom ( bilder nedan ).

Okey nu till dagens ridpass. Jag red tysken på kandaret i dag igen då jag kände för att göra ett riktigt svettigt pass och ta igenom saker o ting ordentligt. Vi hade också en väldigt matchig outfit i dag i grönt. Passet i sej va bra och han tog i så han nästan storkna men jag tyckte inte min insatts i dag var på topp :( jag kände mig lite lam och det kändes som att jag inte gjorde mitt bästa tillrxempel i passagen där vi fick till den väldigt bra vissa steg och sen tappade jag takten i bland så han tappade balansen och bröt av till trav.

Galoppen va bättre och jag fick till ett mera framskut i den så han galopperade genom hela kromen i stället för att bli lite seg eller lat som han kan bli i bland. Jag fick också lite hjälp av mamma och vi började lägga lite serier med han och började träna 1:or på han. Han har aldrig gjort det förut så vi fick inte till dom men det var på god väg och han kämpade på. Han var nära på att byta över många gånger men då blev det antingen styrs på stället eller så blev det korsgalopp med avbrott. Jag gav mig efter det med en väldigt bra känsla över att vi nästan satt 1:orna 

Bilderna nedan från idag. Halsberlocken + sporremmarna är ifrån alequiequestrian


Ha det bra kram Clara 

Likes

Comments

Hej!

Det har nog blivit lite standard för mig att berätta om gårdagen i stället för att skriva samma dag haha ( ska försöka bättra mig )

I går så red jag ett väldigt hårt pass på tyskis med kandaret han hade ju fått vila lite nu några dagar då jag kände att han var trött och lite omotiverad och jag ska inte ljuga för det var jag också. Men igår så tog vi igen alt vi hade missat på dom här 2 dagarna som han fick vila han var super fon och kämpade på.

I galoppen så jobbade jag väldigt mycket med att få upp fronten på han och få han att driva mera ftamot i stället för att jag blir lite bekväm i den lite mera samlade galoppen.

Jag la också in lite byten som sen övergick till serier med 4:or och sen ner mot 2:or och sen gav jag mig för så var han helt slut. 💦 Haha måste sejs att han fick kortslutning efter 2:orna då jag gick över till förvend och han trofé att han skulle fortsätta byta haha.

I traven så gasade jag på han för att då också få lite flashigare steg och gång och de fick han. De gick inte så mycket fortare med han trampade en då på mera en vad han hade gjort. Jag la också in lite passage vilket inte blev den bästa men han fick endå lite bytte tramp.

Ha det bra kram Clara

Likes

Comments

Hej!

Jag har inte uppdaterat bloggen så mycket på sistone mest för att jag har haft sjukt mycke prov och läxor som måste bli gjorda men också för att jag inte har gjort så mycket de till mestadels samma saker som Jag händer hela tiden.

Jag har låtit tysken vila i går och i söndags red jag bara ut och klättrade lite med han. Men tanken är att jag ska rida han i dag på kandaret och ta igenom han och få upp min motivation lite få den han försvunnit litte för att jag måste börja om med falken.

Jag vill värkligen få igång han igen nu han har varit skadad i mer en ett halft år ! Och jag saknar min lilla prins så sjukt mycket. Jag vill bara kunna hoppa upp på han och galoppera och trava lite eller i allafall göra något mera en att skritta 10 min när närsa vecka så ska jag i alla fall få skritta 10-15 min och de är ju bättre en 10.

Han är ju fortfarande halt och de är det som skrämmer mig en aning för det var ingen stor gaffelbandsskada utan det var mara lite fibrer eller vad det nu heter som var borta och det skulle bara ta några månader att läka :( jag hoppade verkligen att han blir bra snart inte vara för att jag saknar att tävla utan för att jag saknar att rida han.

Ni får ha det så bar så länge så ska jag uppdatera så mycket jag kan och orkar kram Clara

Likes

Comments

Instagram@claramorberg_02