Hej!

I dag var första gången jag satt på tyskis på 10 dagar. Det var också hoppning o ridhuset när jag red så han blev väldigt taggad av de också. Jag hade nog tänkt att han skulle varit väldigt lungn för det har alltid falken vart dom första dagarna när jag har vilat han. Med den tanken ändrade sej snabbt när mamma hade sagt att han hade stått och bockat i boxen i morse och att han var väldigt bråkig att leda till hagen.

Men jag tog ändå på hans vanliga tränsbet och tänkte väll att det får bära eller brista då det inte fins så mycket att göra åt saken då han måste ridas.

När jag red på han så kändes han väldigt vinglig i skritten till en börja, det var ungefär som att rida en 3 åring haha. I traven så var han väldigt spänd över ryggen och ville inte trava igenom hela kroppen utan han hållde tillbaka och burkade nästan lite när man la på skänkeln. Han hade väldigt svårt för att sluta spänna sej i ryggen till en början och det gjorde inte saken bättre när dom som hoppade började riva lite bommar så det ställde i hela huvet på han.

När jag lösgjort han ordentligt i traven så skulle jag ta lite galopp och bara låta han gå i en lägre form och komma i gång men de hade han inte någon större lust med utan han försökte dra i väg i världens bockseie längst långsidan. Jag hängde mig i yttertygen och smällde in han i en av träbalkarna för att få stopp på han.

Jag hoppade då av han och gick sen ut i padocken och långerade av han så han fick bocka av sej.

Ha det bra kram Clara.

Följ mig på Instagram för mera uppdatering om vad som händer: claramorberg_02


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Det får bli ett litet inlägg nu om hur det går med Falköga tycker jag det var nog vldigt läge sen han fick vara med här.

Det är igentligen inget nytt om hur det går han skrittar på som vanligt och njuter av sitt liv som sjukling. Det enda som har förendrats på han är nog att han har nog gått upp minst 50kg sen sist jag red han ordentligt. Det är faktiskt hela 7 månader sen jag red han sist :((

Jag tycker endå att tiden har gått rätt snabbt för att jag har ju haft dom andra hästarna då att rida så jag klarar mig men det känns lite tråkigt att förlora enu mera av sin ponny tid.

Ha det bra kram Clara

Likes

Comments

Hej!

Kom och tänka på när vi rensade ut våran garderob med hästsajten att det fins så himla många schabrak att köpa och att man äger fler en vad man andvänder i vargefall jag jag har minst 15 st hoppshabrak kvar från när jag var "hoppryttare" ( har rensat nu men jag hade fler innan ) och efter som att både jag och mamma rider dressyr nu mera så har vi väldigt många dressyrshabtak också skulle nog gissa på att nu efter vi har rensat att vi har runt 25-40 schabrak till 3 hästar för tillfället vi har ju diagonal och Falköga också men Digge är ju föl så han har ju inte fått något en och falken har haft ett sen i sommras då han bara går 10 min om dagen och svettas endå inte.

Jag vet inte hur mycket till av minna hoppgrejer jag skulle behöva bli av med på ett eller annat sett men det känd liksom dumt att slänga bort det då det endå är märkes shabrak. Många av er som läser nu skimmer nog tänka dröj det då haha. Men ärligt säljer jag det gjärna men fetbladiga tar är m mycket tid

Vissa märken tycker jag personligen är slöseri att lägga pengar på då färgen och ditalierna liksom försvinner efter första tvätten ( tänker inte nämna några namn ) men jag fattar det inte visst om dom hade varit bra att dom kostar mycket men när dom är dyra och går sönder direkt så är det ju inte så man går till balansen och köper ett till.

Det var alt för det här inlägget ha det bra kram Clara

Likes

Comments

Hej!

Nu är jag på gymet för att nu har det blivit min tur att träna upp mig inför nästa tävlinigs säsong och hästarnas tur att få lite ledigt.

Jag tränar mycke mage , ben och lite armar jag kör också lite kändiskonditorns träning för min egen del

Nu hoppas jag på att få en bra nästa tränings säsong

Likes

Comments

Hej!

Eftersom att jag inte har så mycket att skriva om nu när minna hästar vilar då tänkte jag dra igen 20 frågorna om mig.

1: hur länge har du ridit ?

Svar jag har ridit sen jag var 3 med ett årt uppehåll när jag var 7 tror jag så 10 år

2: hur många hästar har du?

Svar: jag har för tillfället 2 hästar Dancing Hit och Falköga

3: varför gick du över från ponny till storhäst?

Svar: jag gick över för att jag skulle först köpa en till ponny när jag varav hade falken men vi insåg att min längd ställer till det för mig då jag var kanske 170 då och det var väll 1 år sen jag gick över och jag är glad att jag fick ha Dante då och inte köpt en tv ponny för att i dag så är jag 175 - 176 och vill sattsa på storhäst.

4: hur går det mad ponnyn?

Svar: ärligt så var jag inte jag travar han 1 gång var annan vecka för att se om han är halt fortfarande men van blir bara haltare och haltare desto mera jag håller i gång nu vilket är surt för jag skulle ha fått ridit honom som vanligt nu.

5 : har du några mål för framtiden ?

Svar: ja mitt mål har jag men jag tror att om man bärättar sånna saker så komet man inte få målen att gå helt i lås så jag kan seja till den dagen de gör det 😉

6: har du några mål med Tysken nästa år ?

Svar: ja målet för nästa år med tysken är nog att tävla SM i medelsvår B på Strömsholm och några delmål blir nog att ta del kvalen och komma ut och tävla mera

7: några mål med Falköga nästa år ?

Svar; jag hade som mål att komma upp i dom klasserna där jag slutade när han blev skadad men jag har ändrat det till att kunna rida ett normalt pass på han i skritt , trav och galopp

8: bästa tipset på att jobba upp fronten på hästen ?

Svar : emm jag har nog inget direkt tips men jag brukar tänka att jag ska sitta rakt, spänna magen och sen jobba med att lägga fram skänkeln lite så att att hästen reagerar med att gå fram och sen göra halvhalter så att den lär sej att gå fram men vänta det är nog det ända tipset jag kan ge

9: någon produkt som du kan recomendera ?

Svar: emm jag har nog ingen som jag kan seja så hjärna på rak hand men jag skulle nog kunna seja att minna ridstövlar är nog det bästa jag har köpt

10: ska du ha kvar Falköga när han blir bra

Svar: jag har faktiskt tänkt väldigt mycket på de här och kommit fram till att om/ när han blir bra så kommer jag tävla upp han i högre klasser och sen sälja han


Så det var 10 frågorna om mig. Om ni har några andra frågor så kan ni lämna en kommentar eller skrivande till mig på Instagram

Ha det bra kram Clara

Likes

Comments

Hej!

Igår så långdragen jag tysken i snön. Han tyckte det var va väldigt kul och många bockar + sken förekomst en del haha. Han var väldigt skeptiska början när han inte hade trampat upp snön en jag trode till en början att han skulle nocka sig själv så som han slog med frambenen för att ta sej fram haha.

I dag kommer jag nog rida ute i snön också men ta ett lite lugnare och mera lösgörande pass och jogga ner han för att han ska få sin vilovecka från och med på torsdag fram till jul.

Kommer komma upp andra inlägg på bloggen medans han vilar och jag har semester

Ha det bra kram Clara

Stackars min häst som får stå ut med mina skämt 😂🌟

Suddiga bilder från i går

Likes

Comments

Hej!

I går bjöd tyskis på ett superpass. Han var värkligen superduktig han var lösgjord och framme för skänkeln och arbetsvillig. Vad mer kan man begära ?!?!.

Vi skulle igentligen ha åkt till Rebecca för träning men det var alldeles för halt på vägen för att åka dit så mamma filmade mig i ridhuset i stället och jag fick till och med rida igenom ett medelsvår B program.

De svåraste för han i pogramet var i öpnorna då han blev lite väl rak och inridningen då han vill trycka ut höger bak utanför spåret i galoppen.

Men dom sker som var bra va att han var superfin i travökingen i bland trode jag att han skulle nocka sej själv för han lyfte så högt haha. Han var också väldigt duktig i slutorna som man hörn på medelinien.

Det fins en film på galoppen på min insta: @claramorberg_02.

( det är dok inte från programmet utan från når jag red fram han )

Ha det bra kram Clara

Tyskens nya pannband

Likes

Comments

Hej!

I dag så fick jag en superbra känsla på tysken jan var verkligen på humör för att jobba haha. Det var också första gången jag red han på ett rakt bet och han verkade gilla det för så här bra har jag aldrig fått han att gå på sitt andra tränsbet så jag tror jag ska fortsätta rida på det.

Jag fick ett bättre stöd på det här bettet och han accepterade det mera en det förra. Jag ska nog fortsätta träna på det här betet som sagt och jag ska nog ha det på träningen för Rebecca på söndag så får jag höra vad hon tycker och hur det ser ut :)

Ha det bra kram Clara

Min fina lilla häst efter dagens pass 😍

Likes

Comments

Hej!

I dag så fick tysken en lååång promenad på 5 km, han var väldigt spänd och på tå för att han inte hår gått där förut men han var också väldigt glad skulle jag tro för att få gå en annan väg en den vi brukar.

Min kompis fotade mig och tysken också medan vi gick , och han var superfin på vissa bilder och på vissa ser han ut som en mupp haha. Han har också på sig sitt nya pannband från Alequi Equestrian som värkligen är supersnygga och passar hans bruna pels perfekt 👌🏻 Det var alt jag hade att skriva i dag nästa inlägg kommer nog på onsdag eller torsdag beroende på om han ska gå en promenad i morgon också eller om jag väljer att jogga han:)

Bilderna nedan 👇🏼

Ha det bra kram Clara


Dom bilderna som blev rätt bra

Haha dom som blev muppade

Likes

Comments

Hej!

Träningen för Rebecca gick super !! Tysken dansade fram i vissa steg så var han lite överambitiös och deg såg ut som att han gjorde spansk skritt i traven haha. Jag ska fortsätta träna för henne och jag ser verkligen fram emot nästa gång :).

Outfiten var från den nya kollektionen från equestrianStockholm det vinröda schabraket + luvan som passade superbra på tysken. Jag fick dok ingen bra bild på dom då mitt minne på kameran inte rekte till så vi la allt minne till filmningen. Tog några bilder från filmen som vart bra i sej men en fån suddiga.

Film från passet fins på min Instagram: @claramorberg_02

Nu är jag suppertrött efter den långa bilresan så tro det eller ej men jag ska sova nu haha.

Ha det bra kram Clara

Suddiga men det var de bästa jag kunde få fram 😅

Likes

Comments

Instagram@claramorberg_02