Glöm aldrig en vän, för när kärleken tar slut eller något rycks ifrån en är det alltid dom som står kvar där, oavsett vad.
Mina stöttepelare. Kryckorna till mitt brutna ben.
Glädjen när jag är sorgen.
Orden räcker inte till. Tacket är för litet. Jag vill ge er hela världen. Visa er att ni betyder allt och utan er hade det aldrig gått.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det är en märklig doft som slår emot en. Sjukhus. Väggar i dova färger. Människor med ärendet som passerar förbi. En sjuk flicka sitter på den orange stolen i väntrummet. Hon har nog varit här många gånger. Knölen vid hamnleden sticker ut ganska mycket och det syns mörka ringar under hennes ögon. Håret är tunt.
En äldre dam ropar upp hennes namn. De tar i hand och försvinner in i ett närliggande rum.
Det är tyst, fast bakom alla dörrar, bakom allas fasad är det långt ifrån tyst. Hat ekar högt i deras huvud, hat mot dem själva.
Kanske har de varit sjuka i år, kanske bara någon månad men alla har vi det gemensamt. En känsla av att aldrig duga, missnöjet med sig själv. Sorgen av att vara sjuk och rädslan över att aldrig bli frisk.
I hopp om att det denna gång ska hjälpa sitter vi i ett väntrum, i väntan på ett friskt liv.

Likes

Comments

Skyll på att du har feber. Kom ingen. Tyst. Ryck upp dig. Tänk inte så mycket. Gör nått kul. Du är ju glad. Inte nu. Skit i honom. Glöm.Sådär känner alla ibland.

Det är inte alltid det uttalas men det finns alltid där. Om inte någon annan sagt det till mig så känns det som att jag kan se det i deras ögon. Dom bara skriker till mig att jag är svag, att jag borde rycka upp mig.Därför försöker man till max, tills man ger upp eller tills allt slutarfungera.

Logiken finns där. Man kan vara smartast i världen men ändå hamna där. Det handlar bara om ärlighet mot sig själv. Det handlar om att inte blunda för sig själv.

Det känns som att det finns en mur mellan dig och alla andra, desto mindre man pratar om problemen desto högre blir muren. Tillslut ser man inte varandra längre och man står där helt ensam.

Låt er inte bygga murar. Stanna upp, våga öppna, våga lita.Var den man kan öppna sig till och var den man kan lita på. Ta hand om varandra.

Träng inte undan, blunda inte för psykisk ohälsa. Tyck aldrig att någon är svag om du inte vet hela sanningen. Låt någon vara ledsen. Snälla,se till att det inte går för långt, var aldrig efterklok var förtidsklok.

Jag vet vad tabu är. Den finns hos mig hela tiden. Jag skäms hela tiden över mitt mående och allt det skapar. Men jag vill vara ärlig, jag vill inte att någon ska känna samma sak. Jag vill att alla ska veta att det är okej och att man aldrig är någonsin ensam även om det är den största känslan man känner.

Likes

Comments

Kära lilla Clara det är okej. Du har inte förlorat du har vunnit en insikt så länge du lyssnar på mig..

Lilla vän, sluta gråt. Det är okej för du är redan tillräcklig du behöver inte vara mer. Det räcker gott som det är.

Som du kämpat, som du har försökt, vilken vilja du haft. Du har varit stark som ändå klarat dig så långt. Men snälla jag ber dig, låt det vara slut nu. Snälla älskade vän, det räcker.

Prestationsprinsessan och pappas lilla flicka, hon som aldrig vill göra fel och vill vara alla till lags. Ska prestera topp i allt. Flickan som har slitit alldeles för hårt för hennes eget bästa och gått sönder men ändå försöker. Vill inte lyssna på rösterna runt om henne, det enda hon ser är ett misslyckande om hon inte fortsätter. Hon måste vinna.

Jag ska berätta en sak för dig. All den jävla skit du håller på med bara förstör dig. Ser du inte hur långt det har gått? Inse din idiot! På riktigt det räcker. Förstör du någon mer del av dig själv så ger jag upp. Titta på dig själv. Ser du? Du är helt förstörd, det finns inget kvar av henne du en gång var. Din motståndare på andra sidan ringen är ingen annan än dig själv. Du har slagit på dig själv. Ni båda ligger utslagna i ringen, båda har förlorat. Du har förlorat.

Nu är det du som väljer, antingen kan du ligga kvar i den där jävla ringen och ruttna tills du inte längre finns kvar eller så väljer du att kliva ur, stå på sidan av ett tag och bara titta på alla andra som klarar av att slåss där inne, titta på dom som kan ge upp innan det är försent.

Så Clara det är nu du ska visa dig stark, visa att du klarar att kliva ur, visa din starkaste sida någonsin. För då Clara, då klarar du det här med.

Jag lägger skolan åt sidan och även andra delar av livet. Tar en paus från den där boxningsringen jag varit i alldeles för länge.

Länge leve jag.

Likes

Comments

Jag trodde jag var lagad, som så många gånger förr. Trodde att denna gång skulle jag klara av det.

Jag gav inte upp jag försökte, som så många gånger förr. Trodde att ett sista försök skulle hjälpa.

Det gjorde det inte och jag vet att ja sagt det förr, det var ett sista försök. Men det gör för ont, jag har ingen kraft, jag har för mycket ångest. Jag kan inte se hur jag ska orka med ett helt liv såhär, kanske är det lika bra att det tar slut nu direkt. 

Jag vill inte att någon ska tycka synd om mig, jag är bara ärlig. 

Likes

Comments

Förlåt

Förlåt mamma, förlåt pappa, förlåt syster, förlåt bästavän. Snälla förlåt.
Förlåt för att ni måste vara oroliga, för att ni måste tjata på mig, för att ni måste ta hand om mig.
Förlåt för att jag gräver ner mig själv, förlåt för att jag vägrar lyssna på er.
Förlåt för att jag inte finns där för er, förlåt för att jag inte kan hjälpa er.
Förlåt för att jag sviker er, förlåt för att jag är någon annan.
Förlåt för att jag tar upp er tid, för att ni måste vara med mig.
Och förlåt Clara för att jag hatar dig.
Jag är ledsen, så ledsen för att jag förstör.
Ni behöver aldrig förlåta mig men oavsett så är jag alltid tacksam över er och jag älskar er.

Likes

Comments

Vem är hon? Vad gör hon här? Vart vill hon komma?

En rar liten tjej, som ibland vill för mycket. Som vill vara allt med samtidigt ingenting. Hon vill skratta högt med alla men samtidigt gråta ensam. Allt är så svart eller vitt och hon hittar inte balansen.
Hon vill bara väl, vill att alla ska ha det bra. Men att vara alla tillagd sliter och skadar ibland. Hon försöker att visa allt hon har, vara perfekt (ordet som egentligen inte finns).
Stackars lilla, som tror att hon måste vara så mycket för att accepteras, för att bli älskad.
Stackars liten som tror att hon för alltid kommer vara ensam.
Stackars flickebarn som tömmer lagret på tårar.
Och stackars Clara som dödar sig själv.
Hon vill bara leva, hitta rätt, sköta om sig själv, älska sig själv lila mycket som hon älskar andra. Dit hoppas jag hon når, någon dag, någon gång.

Likes

Comments