Header

Jag kan inte ens beskriva hur skönt det är med helg! Jag kan äntligen vila, äta och sova när jag vill, denna veckan har varit bra och har gått relativt snabbt men jag har känt mig så seg och jag har bara försökt intala mig att klara av alla dansklasser. Det är så jobbigt när man verkligen inte känner för att röra sig och så har man världens mest intensiva lärare....men det är bra trots allt!

På vardagarna hinner jag inte göra ett skit utan det är vakna, skolan, hem och sova så när det väl är helg så är man jävligt lycklig. Idag startade vi dagen med commercial klass vilket i detta fallet är hip hop, jag bara älskar dem klasserna!! Vi har hip hop två gånger i veckan med med två olika lärare och dem är seriöst dem bästa och härligaste lärarna. Säger inte det bara för att killen vi har i hip hop är as snygg.... utan han är så jävla rolig! Dör varje klass vi har med honom.

Det jag gillar med hip hop klasserna är att vi får lära oss så mycket om hip hop kulturen och hur den startade och var den befinner sig nu. Har alltid älskat hip hop musik, dans, style och hela kulturen. Har börjat lyssna på Tupac nu också haha, kommer dock aldrig överge EMINEM för han är kung.

Det är så skönt för vi går bara nästa vecka också och sedan har vi en vecka ledigt!!! Och då ska jag ta mig från Barcelona till Alicante för att bo hos min farmor och farfar i en vecka! Det kommer bli as najs hoppas jag! Måste bara först ta mig till turist informationen imorgon för att ta reda på vad det lättaste sättet är att ta sig till Alicante är.

Btw. Nu när jag bor här i Spanien så kollar jag aldrig på svensk tv men jag hittade en serie på Dplay som heter Whalgrens värld och jag har precis börjat kolla på första avsnittet, det är ett sånt program som är kul att kolla på! Rekommenderar haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag är det precis fyra veckor sedan jag anlände i Spanien. Jag anlände den 18 september och började studera på Institute of arts dagen efter alltså den 19 september. Skolan är lokaliserad här i Sitges men det är inte en spansk skola utan det är faktiskt ett brittiskt universitet, jag studerar på ett brittiskt universitet i Spanien, fett coolt faktiskt!

För er som inte vet så studerar jag dans här och vi är nu inne på fjärde veckan i skolan och det börjar kännas i kroppen att man är helt slut. Vi börjar kl. 09.00 varje dag och slutar i princip 5-7 alla dagar förutom måndagar för då slutar vi 13.00 vilket jag verkligen tackar för! Schemat vi har fått är helt crazy för under en heldag så har vi inga raster utan vi har klass efter klass.... vi har inte ens lunch, vi har tagit upp det med lärarna och dem tycker det låter helt sjukt så dem ska prata med dem som styr skolan. Skolan har fett skön atmosfär och den är väldigt Nice lokaliserad men det är mycket på skolan som jag stör mig på...Dem hade inte byggt färdigt alla studios när vi började så vi hade balett utan stänger, dem hade träbockar (fick flisor) som vi höll i vilket inte alls är en bra miljö. Och det är alldeles för kallt i deras studios och på morgonlektionerna så immar speglarna igen helt så man ser inget och golvet blir super halt. + dem har inga duschar, eller kylskåp/ Micro för sin mat... Dem har ett omklädningsrum men det är så litet så man får knappt plats så dem flesta köar för att byta om på toan.

Skolan startade 2013 så den är väldigt ny men jag tycker trots det att dem borde ha en bättre arbetsmiljö eftersom det är sjukt viktigt så man inte skadar sig.

Såklart har alla skolor fördelar och nackdelar. Jag har bara varit här 4 veckor (känns längre) så kommer ju komma in i allt mer och mer... Men lärarna vi har är jättebra och alla har massa tidigare erfarenheter, så som Juilliard, Royal Ballet New York and so on...

Jag är nästan rädd för alla lärarna för dem är fett intensiva haha men på ett bra sätt....

Likes

Comments

Hey friends!

Asså det är så kul för jag pratar engelska hela tiden här men det är ändå ganska många svenskar som går på skolan så när jag väl ska prata svenska så pratar jag engelska och allt blandas ihop....

well..well... Nu ska jag skriva om mina roomies och första veckan. Jag avslutade förra inlägget med att berätta att mina roomies mötte upp mig. När dem väl kom så var det inte så konstigt som man kanske skulle tro att det var utan det var ganska naturligt även fast vi inte alls kände varandra, dem välkomnade mig med leende och kramar och vi började prata om resan osv.

Det var svårt i det första mötet att vara framåt och stå upp för vad man vill och vad man själv tycker, men jag har lärt mig sjukt mycket dessa veckorna när det gäller att säga ifrån och säga vad jag känner så det känns bra! 

Första veckan var så sjukt jobbig, jag grät i princip varje dag för att jag saknade mina familj och mitt hem och jag var helt seriöst säker på att jag skulle åka hem igen och att jag inte ville detta.... Men ju mer dagarna gick, desto fler jag lärde känna och desto mer upptagen jag var desto lättare blev det. Det är fortfarande inte lätt men det blir lättare och ju mer jag tillät mig själv känna allt jag kände desto snabbare kunde jag försöka tillåta mig själv att ta denna resan som en av dem viktigaste upplevelserna i mitt liv.

Jag tror inte jag riktigt fattat att jag flyttat till Spanien... eller jag fattar det men det är fett overkligt och min vardag ändrades så drastiskt... Från att ha jobbat varje dag inom äldrevårdsomsorgen och chillat hemma med familjen och vänner till att helt plötsligt ha en vardag i Spanien med bara nya människor och nya intryck.

Jag insåg precis att jag snart varit här i en månad, det känns sjukt på ett sätt för en månad låter som en väldigt lång tid men det känns som jag varit här ännu längre. Det jag älskar med att bo här är alla festivaler, bara dessa tre veckorna har det varit Santa Tecla festivalen, och en zombie walk! Så kul att få ta del av ny kultur och har fått så mycket nya erfarenheter. Dock är det en myt att Spanien alltid har fint väder....senaste veckan har det varit riktigt kallt och det har åskat, regnat och blixtrat!! Jag flyttade från Sverige av en anledning haha.

Intrycket av skolan kommer jag skrivande i ett kommande inlägg!


Likes

Comments

Jag tänkte nu skriva lite om resan från Halmtsad- Göteborg - Barcelona - Sitges. Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så följde morfar med till Landvetter flygplats för att lämna mig, så klockan 8.30 söndagen den 18 september så packade jag in mina väskor i bilen och sedan körde pappa, jag, Felix och Ellen vidare för att hämta morfar.

När vi väl hämtat morfar så var vi på väg mot Landvetter, Göteborg och jag vet inte hur jag ska förklara känslorna, jag kunde inte gråta utan jag kunde bara tänka att detta var något jag var tvungen att göra! Trots min panik så höll jag mig lugn... När vi väl kommit till flygplatsen så satt vi oss på Burger King för att få i oss lite mat. Vi satt där ca 1h- 1h 30min innan jag insåg att det var dags att gå upp till säkerhetskontrollen. Dem följde med mig upp och jag kramade alla och sade hejdå och jag såg att morfar blev ledsen, så jag började skynda mig och helt plötsligt säger jag bara hejdå och går. Kanske låter sjukt men jag var bara tvungen att tvinga mig till att gå för annars skulle jag aldrig gått. Konstigaste känslan....

Trots rädslan så hade jag något speciellt "lugn" inom mig hela resan. När jag väl hade gått igenom säkerhetskontrollen så gick jag till gate tavlan och jag hittade min gate direkt, jag gick och köpte vatten och sedan satt jag mig och väntade. Planet gick 12.55 och jag satt och väntade i princip 40 min sedan var det dags att ge sig av, försökte sova på planet men kan verkligen inte sova på flygplan så jag satt i lurarna och lyssnade på skön musik istället.

Jag landade i Barcelona ca 15.00 och det var då det jobbiga började för jag hade ingen aning vart jag skulle.. Man var tvungen att åka buss från där vi stannat med planet in till stället man hämtar väskorna. So far so good! Efter det så började paniken komma eftersom jag inte visste vart bussen jag skulle ta fanns... Jag ringde pappa i panik och han sa att jag skulle ta det lugnt och leta upp ett information ställe vilket jag gjorde! Jag frågade en tjej i informationen och hon sa att jag var tvungen att ta en buss till terminal 1 vilket är den stora terminalen, den låg några kilometer bort från den terminalen som jag landat på! Så jag fick alltså reda på att Barcelonas flygplats har mer en en terminal, och att dem inte ligger så nära varandra... tänk dig paniken jag fick men tjejen förklarade var jag kunde hitta bussen så jag följde hennes beskrivning och jag hittade bussen direkt men jag var tvungen att fråga busschauffören om bussen gick till terminal 1, och omg det kändes som ett mirakel när jag väl var på bussen. Det tog ca 10 min att komma till terminal 1 och när jag väl kom dit så var nästa uppdrag att hitta "Monbus" bussen som gick till Sitges. Jag hittade till bussarnas område på egen hand men det var ganska stort och massa olika bussar på olika ställen så jag kände mig ganska LOST! Jag frågade en ung spanjorska men hon visste inte.. jag såg sedan någon som jobbade där så jag frågade henne och hon sa att jag var på rätt plats och att bussen skulle avgå på perrong 7. Jag satt och väntade och det kom en äldre spanjorska och satt sig jämte mig, jag frågade henne om hon visste om det gick en buss till Sitges därifrån men hon kunde inte engelska men som tur var så förstod jag hennes spanska och jag sa att jag talade lite spanska och att jag lärt mig det i skolan, hon var jättetrevlig och hon hjälpte mig att fråga en busschaufför på spanska och som tur var så var jag på rätt ställe!

När jag väl satt på bussen så kännes allt sjukt bra, det kändes verkligen att jag började mitt äventyr. haha ni vet dem filmerna när en tjej sitter i en buss på väg någonstans och så kommer stämnings musik och hon kollar ut genom fönstret, det var jag hahah hade musik i öronen också!

Bussresan tog ca 20 min och när jag väl var i Sitges kände jag igen mig eftersom jag och familjen var där i somras, vilket var lugnande. När jag hoppat av bussen så väntade jag på mina blivande roomies som skulle möta mig. Mer om första dagen och mina roomies i nästa inlägg.

Adios!

Likes

Comments

Tänkte börja med att skriva Godmorgon, men insåg att klockan nästan är halv två så det kanske inte är så passande haha så God middag får det bli istället! Idag ska jag skriva om min resa till Spanien och om mina tankar innan jag väl åkte.

Jag kan säga att jag har aldrig varit så nervös och rädd i hela mitt liv.......Innan jag åkte så ville jag inte erkänna att jag faktiskt var förväntansfull och att jag tyckte det skulle bli spännande, jag var rädd för att medge att resan faktiskt skulle gå bra. För att vara ärlig så var det aldrig flytten jag oroade mig för konstigt nog utan det var resan i sig och att ta steget! Såklart oroade jag mig för att flytta till ett annat land men av någon anledning lät jag aldrig mig själv tänka på det utan jag hade fullt upp att oroa mig över hur jag helt själv skulle resa 1520,3 mil utan att princip inte veta vart jag skulle ta vägen.

Som att det inte var nog med att jag hade panik angående resan/flytten så blev allting 100 gånger värre dagen innan jag skulle ge mig av... snacka om otur säger jag bara! Två dagar innan jag skulle åka, alltså på fredagen så överraskade Mis Amigos mig och bjöd mig på Pinchos och det var en supertrevlig kväll och blev väldigt glad över det. Samma kväll var även mina föräldrar ute och när jag körde hem från Pinchos så ringde jag dem och frågade om dem ville åka med hem men dem sa att dem skulle stanna så jag körde hem och jag och Daisy myste ner oss i sängen och somnade direkt. Men runt kl 2 så väcktes vi utav att mamma och pappa och deras kompisar kom hem och fortsatte deras kväll hemma hos oss.. vilket jag inte var särskilt glad över. Men i vilket fall som helst så hör jag att dem pratar om att mamma har ramlat i en trappa och slagit i foten, jag hörde hur ont hon hade och dem pratade om att åka upp till sjukhuset men mamma sa att det inte behövdes. Men hon hade fel för nästa dag åkte vi upp till akuten och vi satt och väntade i några timmar och sedan skulle hon röntgas så jag åkte hem till morfar och Inga sålänge eftersom dem bor precis vid sjukhuset. När vi sitter och pratar så ringer pappa och säger, Mamma kommer inte kunna följa med till flygplatsen i morgon och säga hejdå för hon har brutit benet och ska opereras, jag bara bryter ut i gråt och så gör morfar inga också... Jag visste att det inte var något allvarligt men jag ville att mamma skulle följa med till flygplatsen. Herregud det var en väldigt känslosam dag...Men det gick bra till slut även fast det var jobbigt! Men jag blev riktigt glad för morfar sa att han ville följa med och då blev jag riktigt glad.


Hälsningar från Sitges!

Likes

Comments

Hej!

Vart ska jag ens börja... meningen var att jag skulle starta en blogg för att min familj och vänner skulle kunna följa min vardag här i Spanien. Men det har varit så mycket intryck och jag har haft fullt upp sedan jag kom hit så jag har inte ens hunnit tänka på att starta bloggen. Jag vill verkligen få igång en rolig och spännande blogg! Förhoppningsvis kommer jag ha massa saker att berätta om nu när jag flyttat till Sitges, Barcelona.

Jag kommer börja med att skriva om resan till Spanien, första veckan, skolan osv. Så håll utkik efter mina kommande inlägg.

Adíos!Likes

Comments