Jaha, det var ett tag sedan!
Det var ett bra tag sedan jag skrev och det märks på både mig själv och bloggen (antagligen!)..
Men ja, jag är som dålig på att dela med mig av vad jag gör om dagarna, om jag inte ringer mamma tre gånger om dagen. Men hon har ju som ett hum om vad som försegår i mitt liv så det är ju inte lika roligt.
Men då ska vi se.. sedan sist.
Jag har fått lägenhet!
Japp, en etta på ynka 24 kvm men jag behöver inte så mycket mer.
Ska jag vara ärlig så är det så jag förklarar det när folk frågar hur jag bor... men jag vet ärligt talat inte hur länge jag orkar bo här, det är inget fel på lägenheten i sig eller min hyresvärd. Men ja, svårt att förklara.
Har i alla fall en lägenhet, något många här i umeå suktar efter.

Jag har jobbat på hela sommaren, kan inte annat än säga att jag älskar mitt jobb.. kan inte skriva det nog många gånger!!! Kollegorna är guld och det är alltid så bra stämning och högt i tak!
Nu har jag haft semester och är åter på jobbet på måndag, super kul!!

Jag har gjort dyra impulsköp. Först en säng på 6000 som jag "bara skulle titta på"... köpte den och levde fattigt resten av månaden.
Idag köpte jag en kamera... får leva snålt resten av månaden.
Men jävlar vad de va värt det!
Förhoppningsvis invigs den i obbola i helgen! (förutom testbilderna jag tagit hos syrran)

Jag har ätit så mycket sushi att man skulle kunna tro på mitt kontoutdrag att det är de enda jag äter!

Jag va förövrigt i Göteborg och Flen på min semester, fun. Träffade gamla godingar, och min Elin. Världens bästa vän! Men henne har man aldrig tråkigt, vi hittade förövrigt ett räv kadaver i skogen när vi va ute med hundarna... så äckligt! Hah
Men de va kul å träffa henne igen å umgås ett tag å snacka lite skit.

Det va nog det för denna gång!
Måste försöka få mig någon timmes sömn innan jag ska upp å käka min lyx müsli!

Jag har förövrigt kommit in i "jag ska" fasen igen, denna gång drabbades både håret och kontot då såklart, köpte kameran men före det blev jag blond. Eller kyckling gullefjun som jag kallar det, men håret måste få vila ett bra tag innan jag gör något mer. Tänkte fram till löning. Massa hårinpackningar så det repar sig lite innan vi kör rond två!

Nä men släcka alla lampor å hoppa ned under täcket står på schemat.
Måste bli betydligt bättre på att uppdatera, för min egen skull!

Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Man brukar säga "det är inte du, det är jag"... Men i vissa fall så har man inget annat val än att säga "det är inte jag, det är du!".
Och lika skönt är det varje gång när det släpper för en och man kommer på att, det är verkligen inte mig det är fel på!

Vad man kan komma å fundera på när man väntar på att syrran ska bli klar med maten..
Men mat, biltema och sen imorgon taggar vi till jobb!
Enbart fokus på jobb nu några veckor, sen förtjänar man sig en fylla, att vara ledig lönehelgen är verkligen inte dumt! Finns så mycket man missar när man jobbar på dessa tillfällen så som Valborg och yran men får tänka att jag iallafall tjänar lite cash!

Sen måste jag ta tag i rutiner igen, om det kommer hända innan jag flyttar tvivlar jag på, men nu när det varit lite knas, som igår.. Så åt jag två mackor vid tio på kvällen och på dagen en halv bulle... Tappade matlusten något ordentligt men fick ju i mig ett glas vin där när jag kom hem, behövligt? Ja!

Men nu är det slut på att må dåligt, nu ska vi lära oss älska oss själva. (Läs jag)
Att bo själv är jag van vid och jag har lättast för att ha rutiner när det bara är jag, det är inget annat kaos runt omkring mig och jag kan bara fokusera på mig själv helt enkelt!

Men nu är nog maten klar, hörs en annan dag hörni!

Kram

Likes

Comments

​Att bli besviken är en grej, men att bli besviken gång på gång på gång är något helt annat.
Tänk dig att du, precis som jag har väldigt... eller rättare sagt otroligt svårt att lita på människor. Det spelar absolut ingen roll om det är en kompis, en släkting såsom mamma eller pappa, syskon eller kusiner, bästa vän eller avlägsen vän. Inget spelar någon roll, du kan inte lita på någon.
Och sen har du kommit till en nivå att du ändå börjat lita på en människa, efter flera år av problem men att det sen bara raseras.

Det är som att man byggt upp en hög mur mellan dig och den andre parten, och plockat ned den bit för bit, även om det tagit år så du äntligen känner att du kanske kan lägga lite energi på den igen.. MEN då kommer man fram till en händelse, den behöver inte vara stor. Men man börjar tänka, "är det värt det?", "kommer jag orka om allt faller samman igen?".. 
Jag kan berätta att NEJ, det är inte värt det.
Ångesten som lägger sig som stenar på ens axlar, trycket som faller över ditt bröst och inte tillåter dig andas normalt.
Well, det hände tyvärr mig idag, imorse när jag vankade så var allt okej, jag var någorlunda glad men ångesten vilade i bakhuvudet så allt för bra var det inte. Sen när jag satte mig och pratade med min allra bästa vän så blev det så klart för mig, det kommer inte funka i längden att jag utsätter mig för detta om och om igen och bara mår dåligt i slutändan.
Få aldrig känslor för någon, ens första kärlek kan bli din död i slutändan. Att gå vidare från något som det här är hemskt, man vill stänga av alla känslor och bara vara men det är så jävla svårt!

Som min syster sa, hon hade det perfekta svaret på alla frågor. Man skulle varit en sten, utan känslor och slippa känna en jävla massa smärta varenda gång något går fel!

Nu ska jag ta vara på tiden innan jag börjar jobba på tisdag igen och bara bry mig om mig själv.
Detta är inte heller för att någon ska känna sig "träffad" eller att någon ska känna skuld över att nån någonsin sårat mig genom åren, du är bara människa och riktiga människor gör fel, men sen lär dom sig av dom också.

Likes

Comments

Som en del kanske lägger märke till så är det lite förändringar på bloggen i fråga, presentationen är ny och även namnet längst upp på sidan.

Jag har dessutom inte kunnat skriva något på en längre tid då jag haft fullt upp med nya jobbet samt att jag haft det ganska jobbigt en smärre tid.

Jag tänker göra historien kort och alla med taskig attityd som sen kommer snacka skit om mig eller något liknande, ni kan dra.
Men med tanke på den här flytten och att min jobbsituation gick från 0 till 100 på väldigt kort tid var inget jag räknat med men så blev det och ja, jag kan ju inte leva utan att jobba.
Men då var frågan, hur skulle Saga få det med mina förjävliga arbetstimmar och att jag skulle vara trött hela tiden.
Så beslutet togs att jag valde att omplacera henne. Jag, med hjälp av min syster hittade en kvinna i utkanten av Umeå med andra problemhundar å nu har hon varit där under helgen och jag har inte varit i Umeå och därav inte kunnat kontakta denna kvinna och frågat hur de gått, men min syster har pratat med henne och det lät bara bra! Saga har fått springa väldigt mycket med cykel å har det jätte bra!
Det gör så ont i mig att ha måstat lämna ifrån mig det jag älskat mest av allt, det enda jag kommer kunna känna älskar mig tillbaka... Men det är det bästa för henne, att bo hos denna kvinna som är sjukskriven och har all tid i världen för henne!
Thats it.
Skriver jag mer så kommer jag börja gråta, igen.

Har inte så mycket mer jag tänker skriva, skrev mest det här på grund av att jag ville ge en förklaring till min frånvaro samt förändringarna.

Kram

Likes

Comments

Tog tillfället i akt att dra med mig min bästa vän igår ut på krogen. Vi drog till Olles och hängde där tills det blev en tur på akuten pga gallanfall eller liknande.
Satt där förjävla länge och jag ville inte annat än sova!
När vi väl fick fara från akuten och fick betala de fördärvade pengarna på en taxi så drog vi till henne och jag tror jag somnade ganska så fort!

Idag har jag inte gjort många knop utan tog bussen hem vid 14 och gick då en promme med Sagis och träffade då syrran som också var ute med sina vovvar!
Vi träffade en tant efter vägen och hennes vovve, en golden på 8 år hette också Saga! De var riktigt roligt!
Både ägare och hund var riktigt trevliga och min Saga var väldigt mycket fram å skulle lukta på ägare och hund.

Vi gick sen hem och jag låg bredvid bajsSaga på sängen å testade syrrans kedjetäcke.
Riktigt skönt täcke faktiskt om jag får säga det själv, dock så tyckte nog saga inte riktigt samma sak.

Nu när vi hade ätit så satt vi kvar i köket och Saga sprang lite fram och tillbaka, och före vi åt så va vi ute med hundarna och bagis gjorde både nummer 1&2 vilket innebär att hon är klar att vänta till ikväll!
Men jag har ögonkontakt med henne å hon lunkar ut i hallen utanför tröskeln till köket så vi har fortfarande ögonkontakt när hon vänder sig och kollar på mig. Och jag vet inte riktigt vad det är hon vill men hon, medan ögonkontakten, så demonstrerar hon och sätter sig, fortfarande ögonkontakt, och kissar!!!!! Asså va fan liksom!
Hon gjorde det bara för att demonstrera för hon har fått mat och vatten, vi har varit ute före middagen å både kissat och bajsat, vi har legat och myst i sängen.. Men ändå! Bara för att! Så valde hon att demonstrera!
Hon ligger inte högst upp på listan av de jag älskar för stunden om vi säger det så! Men ändå så älskar jag henne! Men jag förstår inte vart hon fått dessa dumheter ifrån. Hemma gjorde hon det aldrig, å hände det så fick jag helt klart skylla mig själv för att hon antingen va dålig i magen eller för att hon inte gjort sitt behov på sista promenaden. Annars ALDRIG!

Men nu blir det att glo lite tv, imorgon börjar en ny arbetsvecka!

Kram

Likes

Comments

Av en enda enkel anledning har jag inte skrivit här.
Jag har varit så sjukt trött! Det har varit väldigt intensiva dagar och det är bara onsdag!!
Jobbar två dagar till och sen tar jag helg.
I måndags började jag 13.30 och slutade 21.30.
Första dagen på jobbet, jag fick vara med om väldigt mycket och det var så himla roligt och lärorikt, är så otroligt glad att det är tre veckors inskolning.
Resterande dagar, tisdag och onsdag... Ja resterande vecka också så jobbar jag 6.45-15.22. Det drygaste är att jag kliver upp klockan 05.00 eller 05.15, 04.44-04.50 om jag ska duscha.
Att pendla med buss till jobbet är inga problem, jag tar mig både dit och hem å jag är i tid!
Haha först dagen på jobbet när jag slutade 21.30 så var jag inte hemma fören väldigt sent då jag tyckte att "ja men jag går genom hela kulverten... Aldrig igen säger jag bara! Det tog mig 15 minuter... FEMTON!!!! Att gå genom kulverten till bussen. Resulterade i att jag missade 45 bussen och fick ta bussen som gick tre minuter över. Nu går jag utsidan och kommer inte gå i kulverten om jag absolut inte måste!

Jag trivs så jäkla bra just nu, det har för visso bara gått tre dagar men ack så go alla är!
När jag går omkring där i korridorerna å går förbi någon annan så kan dom fråga hur det går för mig å så, vilket jag tycker är väldigt bra för hade ingen frågat så hade jag inte varit ärlig! Går det inte bra å jag inte hittar det jag ska ha så säger jag det utan problem.
Jag har annars lite svårt att fråga efter hjälp och prata med nya människor men jag trivs så bra med människorna på väst.
Imorgon ska jag va på öst och dessutom gå med en ny människa jag inte ens vet om jag har träffat! Haha
Får se imorgon vad som händer.

Sen ska jag få sällskap imorgon av min chef till id-foto för jag hittar inte... Hennes ord var "ja men de är nog bäst om jag och **** följer med dig så vi inte tappar bort dig!" Då drog jag något klyschigt att jag förmodligen skulle stå på en parkering och gråta för att jag var vilse, hon skrattade och vi var överens att det nog var bäst om de följde mig.

Sen jag kom hem så har jag mestadels bara suttit i soffan och glott förutom när jag varit ute med Sagis samt när jag å syrran åkte iväg för hon skulle köpa nå bilgrejer..
Annars är jag helt död och ska snart sova... Ska dock nog gå och duscha av håret bara så de inte är helt åt fanders imorgon på fotot!

Ha en bra dag! Ska försöka skriva lite om Saga imorgon. Får se om jag har ork efter morgondagens pass bara!

Kram

Likes

Comments

Det har verkligen varit en hur bra start som helst här i Umeå!
Jag har introducerat Saga till tre andra hundar och hon har verkligen blivit så mycket bättre på alla plan!
Idag har jag och syrran varit på djurmagasinet och hööks och inhandlat lite grejer till SagisBagis!

från å med i Torsdags så var jag i Botsmark och kom då hem till Umeå igen på lördagen.
Så skönt att vara där ute, jag har ingen täckning på telefonen men vad gör det när man har naturen man har där!?
Men snart ska jag aktivera Saga med hennes nya aktiveringsplatta jag köpte idag! Så spännande å de hur lång tid det tar innan hon löser allt! :D

Med tanke på hur dålig hemsida djurmagazinet har så kunde jag inte tagga grejer där ifrån men hittade ungefärligt likadana grejer på andra sidor.
Samma sak med Hööks, matbaren och kardan existerade inte på sidan så de blev också från ett annat ställe!
Glöm inte att det är 15% på ALLA hundartiklar idag på hööks!!​​
​​
Ha en bra dag
Kram


Likes

Comments

Asså jag måste bara skriva det här och dela med mig av två bilder av Saga! Haha hon är så rolig.
En vanlig hund skulle ju ligga med huvudet på sätet och sova. Men inte Saga nej! Inte hon inte.
Hon har haft två av de roligaste stilarna jag någonsin skådat.
Ena ser så obehaglig ut och jag vet inte riktigt vad hon höll på med. Försökte dra lite lätt i hennes tass för å se om hon släppte likstelheten men nej, inte fören hon insåg att vi skulle stanna så hon fick kissa lite så släppte det! Haha så rolig hon är.
Delar med mig av bilderna längst ned.

Förövrigt så skulle vi svänga in på en rastplats nyss men pappa fick köra ut lika fort då mamma blev suspekt och trodde det stod vägpirater där... Nej mamma... Det var vanliga volvoraggare. Med fula gamla Volvos å dom råkade ha en båt på ett släp... "Dom har varnat så mycket om vägpirater...."
Ja men de innebär inte att ALLA som står på en rastplats är det. Stackars pappa fick inte kissa...

Det är riktigt dimmigt på vissa delar av vägen nu också.
Jag har ont i ryggen också..

Imorgon får jag träffa syrran å hennes family! Asså åååååååå så taggad jag är på det här! Så sinnessjukt!!!

Ska tillägga att för dom som fortfarande bor i Sörmland å vill följa mig i mitt liv så kommer jag skriva här, ska försöka klämma in så många inlägg som möjligt men kan bli knepigt med 100% jobb, hund å ska försöka ha lite fritid också!
Kommer säkert dyka upp något inlägg då och då, och blir jag för lazy så har jag nog någon som kommer påminna mig om att jag måste skriva lite! (Hej Kattis!👋🏻) haha.

Men ska sprätta en redbull nu och försöka sätta mig bekvämare för ryggens skull.

Kram!

Likes

Comments

Ja, det har ekat tomt här på bloggen ett bra tag och det har å göra med att jag varit så extremt upptagen med flytt samt att vi va i Stockholm över påsk.
Ni är lägenheten urstädad och allt är på plats hos mamma och pappa.
Dom är så duktiga mina föräldrar! Jag vet att dom har haft så sjukt ont under tiden vi flyttat å hållit på men ja.. Dom är de enda dom hjälpt mig, och min kära farfar såklart!
De är de människorna som hjälpt mig med flytt av möbler och städ.
Jag tycker inte jag ska behöva begära att mina såkallade vänner ska hjälpa mig, jag ska inte ens behöva fråga dom! Men ingen har erbjudit sig att hjälpa till så antar att jag inte behöver hjälpa någon annan något mer då.

Men nu är dagen här, allt är klart och jag har inhandlat redbull och en kaffemuggstermos till bilfärden!
Vi åker alltså ikväll och vi ska äta på Max ikväll någon gång. Då ska jag pröva halloumiburgaren!!!
Hoppas jag inte behöver bli besviken.

Idag hade vi förövrigt besiktning på lägenheten å ja, kan man klaga när min mamma, den vana och rutinerade flyttaren har städat? Skulle inte tro det!
Men nu är allt de klart, mamma har bara som uppgift att lämna nycklarna om ca två veckor när vi vet att min post börjat rulla på som den ska.

Fick dessutom mitt inskolningsschema idag! Ååh så roligt det ska bli!
Köpte en så kallad sjuksköterskeklocka idag också, nästan samma nyans som min namnskylt. Och kommer någon å säger "men du är ju inte sjuksköterska, du är ju undersköterska..." Så ja, de må så vara men jag får inte ha telefon på arbetstid, armbandsur är inte heller ett alternativ så, lev med det!

Nu ska jag leva i min lilla bubbla av lycka och gå ut med min hund.
Förstår inte vad mamma och pappa menar, dom tycker min hunds fjärtar luktar illa...

Likes

Comments

Avsked måste ju vara det mest värdelösa man måste gå igenom. Att säga hejdå är dock inte ett ultimatum i detta sammanhang utan ett "vi ses" passar nog bättre!

Igår tog jag tillfället i akt och gick ut med två sköna bönor å en herre.
Väl på mozzarella så träffade jag ytterligare några mer människor som man sa hejdå till och så va det kramkalas, hela kvällen tycker jag!

Stod tillåmed och pratade med vakten om att kanske börja plugga, vi kom fram till att jag inte har något att förlora på att i alla fall försöka!
Så vi får se, det är inget skrivet i sten och jag tänker inte ge mig själv något löfte om att jag ska börja, för först måste jag läsa upp betyg som vi inte läste på gymnasiet å högskoleprovet ska också göras!

För stunden sitter hela familjen i bilen och vi är påväg på nya äventyr! Mer säger jag inte.

Ska lyssna på lite musik i lurarna å håller tummarna att Saga inte ska fisa.. Då kan jag säga att vi dör. För vi sitter i en bil... Litet utrymme och bomber är inge bra!

Men hoppas alla får en jätte bra helg och påsk och för vissa innebär det också ledighet!

Bjuder på en bild från gårdagens morgonpromenad då Saga såg två fåglar och fy tusan vad nyfiken hon var!

Kram

Likes

Comments