Paccbet hoodie

Hard rock café flame t-shirt

Rosa hjärtformade solglasögon

Bape white t-shirt

Svart highwaisted bikini/baddräkt

Ros halsband i guld

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag fick jag äntligen min silkes klänning jag har väntat på i drygt en månad! Alltså jag vet faktiskt inte vad jag riktigt tycker om den. Jag gillar den men jag tycker nästan den passar bättre som linne med byxor för den är lite kort och sen så känns för pyjamasaktig 😑. Aja har typ blivit helt inne på silkes plagg men också saker i sammet, speciellt i rosa!! Ugh älskar rosa men typ mer dova nyanser, typ dusty pink eller peachy pink. Jag funderar på att köpa ett set med kjol och linne i sammet men är inte riktigt 100 på om jag verkligen behöver det. Här kommer i alla fall klänningen nedan 🖤

Likes

Comments

Jag visste verkligen inte vad jag skulle skriva om idag men det finns en sak jag har gått och tänkt på ganska mycket nuförtiden för jag har sett det och det återkommer relativt ofta i min omgivning. Jag visste inte riktigt om jag skulle skriva om det här heller för jag ville inte att det ska bli ett för djupt/jobbigt inlägg men det är ändå en sak jag vill att folk ska uppmärksamma mer och det är Psykisk ohälsa eller rättare sagt Romantiseringen av psykisk ohälsa. Nyligen såg jag en persons Tumblr och den innehöll mesta dels bilder på droger, folk som utsätter sig för självskadebeteende och quotes om självmord. Den här personen går i min skolan och jag känner inte den här människan personligen men jag förstår att hen har ett ganska stort problem eftersom hen postar sånna bilder på sociala medier. Självklart ser jag det som ett rop på hjälp, detta är för att någon i personens omgivning ska försöka hjälpa eller bara uppmärksamma den MEN en sak som händer när den här individen postar bilder på självskadebeteende och sånt kan leda till att andra börjar tycka att det här är en grej som är bra och som är "uppskattat" i samhället. Vilket även leder till att person som lider av psykisk ohälsa tycker det är "coolt" på något sätt att må dåligt. Jag menar att det inte finns något fel med att vara deprimerad eller att ha problem och jag förstår att många människor försöker få uppmärksamhet på det här sättet men det är inte rätt sätt att gå till väga till för att få hjälp. Då är det bättre att prata med någon närstående person istället för att visa det på internet. Jag menar INTE att en ska hålla en depression inom sig utan men att försöka öppna upp sig så mycket som möjligt men på ett annat sätt.

Sedan tycker jag faktiskt människor som känner någon som gör på det här viset har ett visst ansvar att försöka hjälpa den människan istället för att spä på med att det är en bra sak att va självmordsbenägen/deprimerad etc. Oftast är det kompisar som ser allt som händer på sociala medier och då måste någon försöka göra något innan något riktigt allvarligt händer. Anledningen till att jag tror många tycker att det finns något häftigt med att må dåligt beror på saker som finns och händer omkring oss. Jag kan bara ta ett exempel, en serie som heter Skins, där de romantiserar i princip vartenda karaktär. Alla ungdomar tar droger och det är något som ska göras varje dag annars blir en inte accepterad. En tjej skadar sig själv och är självmordsbenägen och i det läget ses hon som den "vackraste" hon någonsin kommer att bli. En annan tjej lider av ätstörningar och det finns massa bilder/quotes på Tumblr om hur "bra" det är med att ha den sjukdomen. Sedan finns det flera karaktärer som verkligen hatar sig själva och jag tycker bara det är tråkigt att det har blivit en serie som ungdomar ska se upp till istället för att det gjort så att folk inser hur hemska saker alla karaktärer går igenom. Psykisk ohälsa är ingen bra sak och ingen ska behöva gå igenom det så snälla SLUTA romantisera det till en cool sak och en grej som folk ska se upp till för att dem ska bli accepterade av andra.


Likes

Comments

Tjena, nu har februari snart gått förbi vilket också innebär att Nouw challenge också börja bege sig mot sitt slut. Det har varit en riktig utmaning kan jag säga men det har ändå varit kul att va med i tävlingen eftersom jag var så ny på Nouw, att få prova på hur det är att blogga varje dag. Det var riktigt svårt att komma på ett nytt intressant ämne varje dag och att göra det till ett kul inlägg. Men sen är det ju också ett väldigt kul pris! En gratis resa till London är väl inte helt fel! Jag har aldrig varit där så det finns massa ställen jag vill besöka och saker att göra. Min kusin tyckte jag skulle gå till Lush och köpa badbomber, tvålar, typ limited edition grejer som bara finns där eftersom den är en av de största Lush butikerna som finns! Så det och sen vill jag till Sketch, en resturang som ligger i Mayfair! Det verkar väldigt mysigt och ​classy ​plus att det typ är kombinert med en bar och något slags konst galleri. Aja vi får se om det blir någon vinst. Jag vet inte om jag skulle va med i den här tävlingen igen för det krävs väldigt mycket planering och kreativitet faktiskt men om den hade varit en halv månad hade det nog varit mycket roligare!

Sketch

Likes

Comments

Ikväll gick jag och Linnéa på en film som heter The Cure for Wellness. Jag brukar inte gå på bio så ofta vilket är ganska konstigt eftersom jag är väldigt intresserad av film så jag borde ju egentligen bion va mitt andra hem men tyvärr är det inte så. Jag önskar att jag gick på bio oftare faktiskt för det är en ganska kul att uppleva en film på en stor skärm och ha riktigt bra ljud till. Det är sån skillnad att kolla på en dator hemma och en biograf för på bio är en ju enbart koncentrerad på filmen och inget annat. Jaja över till vad jag tyckte om filmen. När jag såg trailern till filmen tänkte jag bara att det var en slags rip-off på Shutter Island men när jag såg den så märkte jag att den var faktiskt ganska originell! Den hade fint bildspråk, dvs coola vinklar och fin mise en scène, ett mycket grönt färg tema och återkommande musik, vilket funkade riktigt bra i den här rullen! Filmen var väldigt spännande då det hände nya saker i princip hela tiden men den var ändå lätt att hänga med i. Filmen räknas som en skräckfilm och den har inte direkt så många Jumpscares, utan den ger mer en obehaglig/illamående känsla. Jag tycker verkligen att den var sevärd och jag rekommenderar att se den på bio för att få hela upplevelsen!

Likes

Comments

Ugh, sitter och längtar efter den varma solen, men vem gör väl inte det. Det är så jäkla kallt ute nu och jag brukar inte ens va den som fryser. Jag trodde att det var påväg att bli vår nu men så fick jag en jäkla käftsmäll med snö, is och blåst, trevligt. Nej men vill verkligen att det ska bli sommar nu, vill ta studenten även om det känns lite jobbigt att verkligen lämna skolan. Det går lite upp och ner, ibland vill jag bara därifrån men skolan är ju trots allt där jag spenderar typ halva mitt liv så det är ju som att lämna ett andra hem. Efter studenten ska jag försöka tjäna ihop så mycket pengar som möjligt så att jag kan resa eller tågluffa runt med mina kompisar. Ska bli så kul att utforska nya ställen och återbesöka vissa som jag längtar tillbaka till, till ex Danmark. Vi hade så kul sist vi var där även fast jag blev av med alla mina viktigaste ägodelar (pass, pengar, sjukkort). Vi lärde oss ändå någonting av det och nu vet vi vad vi ska göra om något liknande händer igen. Det hade ju faktiskt kunnat varit värre; tänk om vi hade varit på andra sidan jordklotet eller om jag hade varit helt själv. Jag kan ju berätta att jag inte blev så bra bemött av den svenska polisen över min situation så det var tur att den Danska polisen var snäll och att jag hade så fina vänner som hjälpte mig ur den där sitsen. Men som sagt jag hoppas våren flyger förbi så jag själv kan flyga härifrån i sommar.Likes

Comments

Ikväll gick jag, Linnéa och Matilda på Falafel stället på Söder! Väldigt najs inrett med betongväggar och grönt kakel! Ett mysigt ställe men det va lite hög ljudnivå /; annars riktigt bra mat, nästan lite tb till Danmark. Det var bra pris för en så stor mängd oxå!!

Likes

Comments

Nu är det lov, ugh som jag har väntat på det här. Imorgon ska jag försöka vara hemma och ta det lugnt, bara koppla av framför filmer eller något. Asså de här månaderna har varit helt galna men det är typ så i alla årskurser på VRG, det finns typ ingen som har mindre eller lättare läxor tyvärr. Men det är bara att bita ihop och köra. Sen är det sån jäkla tur att det finns lov, det känns som mitt lov mest kommer gå åt till att göra läxor jag ligger efter i men helst vill jag ba ladda batteriet och göra saker jag tycker är kul.

Imorgon kväll ska jag i alla fall på Falafelbaren med några kompisar så det känns som en riktig bra start på sportlovet. Hoppas de har god falafel, jag gillade inte riktigt det förut förens jag kom till Danmark och smaka FalaFala's falafel. Har nästan aldrig ätit så god mat som på Streetfood palatset, papirøen i Köpenhamn! 👌 Nä men vi får se, det kanske dyker upp ett inlägg på Caféugglan då (;

Likes

Comments

​Sitter och håller på att göra en Moodboard till en Bildteori läxa. Vi har alla fått ett årtionde var som vi ska ta inspiration av och sedan ska vi skapa ett nytt plagg, en möbel eller "en uppfinning" av något slag. Jag fick 70 talet och jag tycker det har varit ganska svårt, alltså det får inte vara en sak som en kan hitta under det årtiondet, utan det måste vara en Modern sak med inspo; så det är ju lätt att blanda ihop dem. Och sen har jag typ varit sjuk tre lektioner i rad så det känns ju också lite jobbigt eftersom vi typ bara har 3/4 lektioner kvar. Aja vi får se (: det löser ju sig alltid tillslut! 

Likes

Comments

Hej hade tänkt att hålla mig kort här men så blir det inte nu. Jag tänkte lite på hur vi använder Instagram. Jag tycker väldigt mycket om Instagram, eller aa förut, nu har det mest blivit en plats för Slimevideos, 5minuters lifehacks och typ fankonton för Skam. Det är synd för att det innehåller mesta dels skit men ändå så kan jag inte slita mig ifrån appen. Asså det är ett sånt tidsfördriv och det är klart, ibland finns det ju riktigt roliga eller fina bilder men känner att det håller på att dö ut. Sedan en annan sak är hur vi framställer oss på instagram. Jaa, en kan ju porträttera sig på ett helt annorlunda sätt än vad den är. Jag har ingen aning om hur folk ser på mig liksom och det är klart att jag vill att de ska se en bättre sida av mig men vi uppfattar ju olika. Asså om jag ser en bild/ett inlägg av en person börja jag tänka väldigt myket på hur hen verkligen är. Är det bara jag? Men samtidigt tycker jag att (för de som jag känner) känns det som en ganska accurate representation av de själva på instagram. Who knows? I alla fall jag antar att det redan är många från instagram som läser min blogg men eftersom jag inte vet vilka som läser så tänkte jag att de som inte följer mig och för de som vill here's my insta:

@Cladday ❤💖

Likes

Comments