Postad i: Söndags uppdateringar, Tips, To be read - månad

Hej läsare, nu har ännu en vecka gått och mina läsrutiner vill inte komma igång.

Den här veckan har jag varit borta med skolan, jag har åkt tåg i sex timmar men ändå så läste jag bara runt 40 sidor på hela resan. Sen under veckan så har jag jobbat och varit med nya kompisar från andra skolor som också var där, så jag läste inte en enda sida i veckan. På hemresan läste jag inte heller, och nu på tisdag måste jag lämna tillbaka boken eftersom någon annan står i kö för den.

Jag har då bestämt mig för att vänta med att läsa den boken. Jag ska läsa den senare men just nu känner jag mig inte för att läsa den, jag vill inte tvinga mig själv till att läsa en bok som jag inte fastnar för och inte njuter utav upplevelsen.

Jag har andra böcker på min TBR lista som jag skrev i tidigare inlägg, men jag är så att hittar jag en bok som värkar intressant så läser jag den och hoppar i min långa TBR lista. Just nu har jag kommit över en serie som heter Finishing school av Gail Garriger. Jag har börjat läsa den första boken så nu ska jag läsa igenom hela serien.

Det är nog allt jag har att skriva just nu.

Cityofbooks

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Söndags uppdateringar, Tips

Hej igen läsare, hoppas ni har haft en bra vecka. Det har iallafall jag haft.

Den här veckan läste jag ut Prodigy av Marie Lu., andra boken i Legend-trilogin. Nu har jag bara Champion kvar av serien. Utöver det har jag inte läst någon ny bok, utan jag ska börja med en ny bok imorgon.

Jag ska då läsa Kungens fånge, tredje boken i Röd drottning serien av Victoria Aveyard. De andra böckerna är Röd drottning och Glass kronan. Dem här böckerna har blivit några av mina favorit böcker. Jag älskar karaktärerna och handlingen i böckerna.

Röd drottning - I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga - de silvriga - är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändras allt. Till sin egen och hovets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.

Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silvrregimen inifrån - och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll...

Om du inte har läst Röd drottning än så rekommenderar jag den starkt. Ploten i boken är inte vad man kan ha tänkt själv, jag blev så förvånad när jag väl kom till den delen. Så läs den.

Imorgon åker jag bort en vecka med skolan, vilket betyder att jag har flera timmar på ett tåg som jag kommer spendera genom att läsa. Den här boken var inte i min TBR lista för september, men den kom precis in på biblioteket och jag har ståt på väntelistan sen i våras. Så när jag väl fick boken så struntade jag i alla andra böcker och tog den här istället. Förhoppningsvis hinner jag fortfarande läsa mina andra böcker för den här månaden.

Författare i bokhyllan

Jag såg en video på Youtube där några läsare räknade upp vilka författare de hade läst mest böcker av, och jag tänkte att jag skulle göra något liknande här. Istället för att räkna upp vilka författare jag har läst mest böcker av ska jag räkna upp vilka författare jag har flest böcker av och vilka böcker. Så vi börjar med den författare som jag har flest böcker av:

Stephenie Meyer: 7 böcker

Twilightsagan - aldrig läst tror jag

Så länge vi båda andas - läst

När jag hör din röst - läst

Eclips - inte läst

New moon - inte läst

Twilight - inte läst

Genom dina ögon - läst

Jag är inte en stort Twilight fan, jag har set filmerna och läst två av böckerna på svenska. Jag har fått böckerna av min kusin så de är därför jag har dem här. Genom dina ögon är dock en av mina favorit böcker, jag älskar den och även filmen "The Host".

Cassandra Clare: 5 böcker

Stad av skuggor - läst

Stad av aska - läst

Stad av glas - läst

Fallna änglars stad - läst

Clockwork Angel - läst

Jag har läst alla böcker i The Mortal Instruments serien och The infernal Devices serien, och jag älskar dem. Jag ska fortsätta med The Dark Artifices.

Suzanne Collins: 3 böcker

Hunger spelen - läst

Fatta eld - läst

Revolt - läst

Kristine Cashore: 3 böcker

Tankeläsaren - läst

Monstrets dotter - läst

Hemligheterna rike - läst

Älskar dem här böckerna.

Stephenie Perkins: 2 böcker

Lola och pojken i huset bredvid - läst

Anna och den franska kyssen - läst

ska läsa fler av hennes böcker.

Julia Kagawa: 2 böcker

Järnkonungen - läst

Järnprinsessan - läst typ en fjärdedel sen slutade jag.

Jag ska fortsätta med serien, vet dock inte när.

Veronica Roth: 2 böcker

Divergent - läst

Insurgent - läst några kapitel men slutade

Vet inte om jag ska fortsätta med serien, första boken var bra men jag fastnade inte riktigt för den andra.


Det var den författare jag har mest i min bokhylla. Jag äger inte så många böcker, jag lånar dem mest från biblioteket i stan. Dem har inte alla böcker jag vill läsa med de flesta.

Det var allt för den här veckan, vi ses igen nästa söndag

CityofbooksLikes

Comments

Postad i: Söndags uppdateringar

Hej läsare, som vanligt vill jag tacka alla er som läser mina inlägg. Det betyder väldigt mycket för mig så tack.

Det här har varit en seg och omotiverad helg, som jag skrev i torsdagens inlägg så har min läsrutin varit kaos. Och den här helgen har jag inte läst en enda sida i Prodigy än. Mitt problem är att jag börjar läsa berättelser på Wattpad istället för att ta upp boken och läsa. För läsa gör jag varje dag, de är bara det att de är på olika sätt. Antingen så läser jag i en fysisk bok eller så läser jag på Wattpad och ibland så tar Wattpad över, för oftast tänker jag att berättelsen är så kort så jag läser ut den och sen börjar läsa i boken. Men oftast hittar jag en annan berättelse som jag blir intresserad av och så börjar jag läsa den, och boken glöms bort.

För er som inte vet är Wattpad en sida/app där man kan lägga upp sina egna berättelser eller läsa sina egna. Majoriteten av alla berättelser är på engelska vilket är vad jag läser på, men det finns berättelser på svenska också. Själv har jag försökt skriva en egen berättelse men jag får aldrig ihop mina idéer till en bra berättelse så därför har jag get upp. Men om någon av er har Wattpad och vill att jag ska läsa eran eller någons berättelse som ni har läst så skriv dem i kommentarerna nedan för eller så skriver ni till mig via e-mail. cityofbooks.blogg@gmail.com

Jag har även gjort en Instagram (cityofbooksblogg) där jag kommer lägga upp lite då och då. Den är kopplad till den här bloggen så där kommer det komma uppdateringar när jag lägger upp ett nytt inlägg här på bloggen, så ni får gärna följa mig om ni få uppdateringar och en och annan inblick i mitt liv.

Så som sagt har jag inte läst en enda sida i boken nu på en vecka. Just nu är jag på sida 104 och det är 338 sidor i boken. Det är en kort bok och jag brukar läsa upp mot två hundra sidor på en lördag eller söndag. Då spenderar jag flera timmar i sängen och bara läser i sträck. Men förhoppningsvis läser jag ut den snart. Jag vill börja på dem andra böckerna snart.

Hoppas ni gillar inlägget och skriv i kommentarerna om någon av er har Wattpad. Vi ses i nästa inlägg.

Cityofbooks


Likes

Comments

Postad i: Tips, To be read - månad

Hej igen läsare. Jag vill bara tacka alla er som läser min blogg, även fast de inte är många så är jag ändå glad att ni läser. Jag hoppas ni gillar mina inlägg och att ni säger till om de är något ni vill att jag ska göra på den här bloggen.

Iallafall... idag tänkte jag dela med mig av min to-be-read lista för September som börjar imorgon. Jag hoppas att jag hinner läsa igenom den här listan innan månaden är slut. Förra veckan började jag skolan och då hann jag läsa ut en bok men den här vecka har min läsrutin går åt skogen. Jag tror att jag läste i måndags senast och nu är det torsdag! Min läsrutin brukar vara ganska låg på veckodagarna just för att jag har skola, men på helgerna spenderar jag nästan varje timme åt att läsa (eller kolla på serier)

Men nu har vi gått av fokuset, så låt oss gå vidare med listan.

Den här månaden tänkte jag hinna läsa fyra böcker, beroende på hur mycket skolarbete jag får så kommer det här nog ändras, men mitt mål är att hinna läsa ut dem här böckerna innan månadens slut.

~ Prodigy - Marie Lu

~ Campion - Marie Lu

~ Girl Online On tour - Zoe Sugg (Zoella)

~ Den Utvalda - Kiera Cass

Jag har redan börjat på Prodigy och är runt 100 sidor in, och hittills är den bra. Jag har bara inte haft tiden till att läsa den här veckan men förhoppnings viss kommer jag in i en rutin igen nu när skolan börjar på riktigt.

Det blev ett ganska kort inlägg men jag hoppas det duger

Hoppas ni har en trevlig kväll/morgon eller vad det nu är när ni läser det här

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Tips, Lästa - månad

Hej läsare!

Idag tänkte jag att jag ska vissa er vad det är jag har läst nu under sommaren. Men innan jag börjar med det vill jag bara säga att en TBR-lista kommer snart. Det är tänkt att den ska komma ut den 1 september, men då jag startade bloggen i slutet av augusti så är det lite konstigt just nu men det kommer orda sig snart.

Iallafall...

I sommar har jag totalt läst dessa 9 böcker (Vill ni ha en recension på någon av böckerna så skriv det i kommentarerna). Böckerna är i den ordning jag läste dem.

-

Cress (tredje boken i The Lunar Chronicles) - Marissa Meyer. (De två första böckerna är Cinder och Scarlett.)

Fairest - Marissa Meyer. (Ingår också i The Lunar Chronicles, men är utspelad innan den första boken utspelas.)

Himmelska eldens stad (sjätte boken i The Mortal Instuments) - Cassandra Clare. De andra böckerna är....

1. Stad av skuggor

2. Stad av aska

3. Stad av glass

4. Fallna änglars stad

5. Förlorade själars stad

Ceremonin (första boken i The Selection serien) - Kiera Cass

"Föreställ dig att du fick en chans att vinna både kärlek och ett bättre liv. Skulle du ta den även om det innebar att du var tvungen att ompröva allt du tror på?

För trettiofem tjejer är Urvalet deras livs chans. En möjlighet att fly den kast de fötts i, slippa det enkla liv som stakats ut för dem och istället leva i lyx och överflöd. De ska få bo i det kungliga slottet, tävla om att vinna prins Maxons hjärta och om att bli Illéas nästa drottning.

America Singer har aldrig drömt om den typen av liv och hon vill absolut inte vara en del av kungafamiljen som förtrycker sina undersåtar. Men kanske är saker inte riktigt vad de ser ur att vara - kanske har America och prins Maxon mer gemensamt än någon av dem kunde ana."

Eliten (andra boken i The Selection serien) - Kiera Cass

Legend (Första boken ur Legend-trilogin) - Marie Lu

"Det landområde som en gång var USA:s västkust är nu Republiken, en stat som ständigt ligger i krig med sin granne i väster. Femtonåriga June kommer från en av Los Angeles mest ansedda familjer och betraktas som ett militärt underbarn. Hon brinner för sitt land och uppfostras för att en dag ta plats i Republikens absoluta toppskikt. Day, däremot, växer upp i slummen och är Republikens mest eftersökta brottsling. Men hans motiv är kanske inte så illasinnade som de först kan verka.

De kommer från två skilda världar och det finns inga skäl till att deras vägar någonsin skulle korsas - inte förrän den dag då Junes bror Metias mördas och Day utpekas som huvudmisstänkt. Fast besluten att hämnas tar June själv upp jakten och de dras in en rafflande katt- och råtta-lek. Men genom en chockartad vändning upptäcker June och Day den egentliga orsaken till att de förts samman, och börjar sakta inse hur skrämmande långt Republiken är villig att gå för att skydda sina mörka hemligheter."

Girl Online (första boken i Girl Online-trilogin) - Zoe Sugg (Zoella)

"Penny har en hemlighet. Under pseudonymen Girl Online bloggar hon om vänskap, killar, sin galna familj och panikångestattackerna som har börjat ta över hennes liv. När hennes livs värsta katastrof inträffar räddas hon av en jobbresa med familjen till andra sidan Atlanten. En resa som förändrar allt"

Anna och den franska kyssen - Stephanie Perkins

"Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat besvara hennes känslor. Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att Anna inte pratar ett ord franska lär hon känna en del trevliga nya personer, inte minst den snygge Ètienne St.Clair, som snabbt blir hennes bästa vän. Tyvärr är han upptagen - och det kanske hon också är... Eller? Annas år i Paris, staden som brukar kallas världens mest romantiska, visar sig bli omtumlande, hjärtslitande och alldeles fantastisk. Ett år som förändrar henne för alltid."

Throne of Glass (Första boken i Throne of Glass-serien) - Sarah J. Mass (De tre första böckerna i serien finnas på svenska. Glastronen, Midnattskronan, Eldens arvtagare)

"MEET CELAENA SARDOTHIEN. BEAUTIFUL. DEADLY. DESTINED FOR GREATNESS.

In the dark, filthy salt mines of Endovier, an eighteen-year-old girl is serving a life sentence. She is a trained assassin, the best of her kind, but she made a fatal mistake. She got caught. Young Captain Westfall offer her a deal: her freedom in return for one huge sacrifice. Celaena must represent the prince in a to-the-death tournament - fighting the most gifted thieves and assassins in the land. Live or die, Celaena will be free. Win or lose, she is about to discover her trou destiny. But will her assassin´s heart be melted?"

-

Jag vet inte vad mitt nästa inlägg ska handla om. Kanske är det en recension som ni vill ha eller så bara en uppdatering på boken jag läser. Apropå uppdateringar så läste jag nyss ut Crown of Midnight (andra boken ur Throne of Glass-serien)

Cityofbooks


Likes

Comments

Postad i: Recensioner

Hej igen läsare, idag kommer recensionen för Tankeläsaren som jag sa i tidigare inlägg.

"Hon var bara åtta år gammal när hon dödade en man för första gången. 10 år senare tvingas Katsa fortfarande hota och döda människor åt kungen. För hon är en av de sju kungadömenas särlingar - födda med en särskild gåva som kungen har rätt att utnyttja"

De Utvalda är en trilogi bestående av Takeläsaren (bok 1), Monstrets dotter (del 2 ) och Hemligheternas rike (del 3). Alla bökerna fokuserar på varsin karaktär, så man kan läsa bökerna var för sig. I sista boken knyts alla karaktärerna samman så jag föreslår att man läser böckerna i ordningen.

I allafall...

Boken handlar om Katsa, en slagskämpe som ingen kan besegra. Hon bor hos sin morbror Kung Randa, som utöver skryter om henne för sina lordar använder henne för sin egen vinning. Men när Katsa möter prins Po förändras allt. Han är mystisk, svårslagen i strid och har ögon som ser rakt igenom henne. Han förstår henne bättre än någon annan har gjort, men vad är det kan döljer bakom allt det här?

Man får följa med på en farofylld färd, och vara med när Katsa upplever sådant hon inte trodde var möjligt. Bottenlös onska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne.

Boken fokuserar på relationerna mellan karaktärerna vilket gör den väldigt känslofylld.

Det här är min 3-4 gång som jag läser den här, och det är just för att man inte kan släppa karaktärerna när man väl har lärt känna dem. Jag har läst serien lika många gånger (3-4).  Och jag blir alltid lika förälskad i karaktärerna som jag blev första gången jag läste den.

Fråga
◇ Har ni några serier eller böcker som ni aldrig blir trötta på att läsa?
◇ Har ni några förslag på böcker ni tycker jag ska läsa?
Kommentera

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Tips

Hej, det här är mitt första inlägg på den här bloggen. På den här bloggen kommer jag att skriva recensioner och tips på böcker som jag har läst, sen kommer jag även skriva vilka böker jag ska läsa och har läst under månaden.

Varje söndag - uppdatering på boken jag läser just då

Den 30 varje månad - Böker jag har läst under månaden

Den 1 varje månad - Böker jag tänker läsa under månaden

Sen kommer det recensioner när jag har läst ut en bok
-
Just nu läser jag Tankeläsaren (bok 1 av De Utvalda) skriven av Kristin Cashore. Det här är min 3-4 gång som jag läser den här boken. Den kommer en recension på boken när jag har läst ut den.
-
Cityofbooks

Likes

Comments