Postad i: Söndags uppdateringar, Tips, Vardag

Hej alla läsare,
Jag trodde att den här månaden skulle vara en läsmånad, men hittills har det inte gått så bra.

Hittills har jag läst ut Den Utvalda. Jag har haft svårt att börja läsa den här serien, men jag är glad att jag läste ut den nu.

Imorgon åker jag ner till Stockholm, så då kommer jag få några sidor lästa, ska försöka läsa innan det blir för mörkt.
Sen på tisdag har jag en 9 timmars flygresa, så då får jag läsa och sen har jag en vecka i solen som jag ska spendera med böcker.

En sak som har hänt sen mitt senaste inlägg är att jag kollade på båda säsongerna av Stranger Things på fyra dagar. Hade jag inte jobbat hade jag nog kollat klart på den snabbare. Men nu är jag helt galen i den och hoppas på en tredje säsong.

◇Har ni kollat på den och vad tycker ni?
Cityofbooks

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Postad i: Tips, To be read - månad

Hej igen! Idag är det november, vilket betyder att en ny to-be-read lista kommer.

I oktober läste jag runt 5 böcker så vi får se om jag slår det den här månaden.

I november hade jag tänkt läsa:

Mörk Ängel - Laini Taylor

På olika ställen i världen framträder plötsligt inbrända handavtryck på helt vanliga dörrar. De är ditsatta av främmande varelser med vingar.

I en mörk, dammig butik har en djävuls förråd av människotänder börjat sina. Och i de trånga gränderna i Prag dras en ung konststuderande in i ett brutalt krig med främmande väsen från en parallell värld. Möt Karou. Hon fyller sina skissblock med monster som kanske är verkliga, kanske inte. Ofta försvinner hon iväg på mystiska "ärenden". Hon talar många olika språk - och inte alla är människospråk. Dessutom har hon naturligt blått hår. Vem är hon egentligen? Frågan plågar henne, och hon är fast besluten att ta reda på svaret.

När en av de främmande - den vackre Akiva som är på flykt undan förföljare - spänner ögonen i henne på en bakgata i Marrakesh, hamnar hon snart i en strid mellan änglar och demoner. Hemligheter avslöjas och en kärlekshistoria som har rötter i en våldsam forntid börjar spira. Kommer Karou att få ångra att hon ville veta sanningen om sig själv?

Den Utvalda, The Selection - Kiera Cass

Det är den tredje delen av The Selection serien. Jag har försökt läsa den förut, men serien är inte min favorit så det tar ett tag för mig att börja läsa den.

Heir of Fire, Throne of Glass - Sarah J. Maas

Det här är den tredje boken i Throne of Glass serien. Den är helt fantastisk så nu ska jag ta upp den igen.

Om jag var din tjej - Meredith Russo

Amanda Hardys uppväxt har varit allt annat än enkel. Hon har mobbats av sina klasskamrater, och hon har hatat sig själv och kroppen hon fötts i. Varför? För att Amanda brukade vara Andrew. Efter att ha genomgått en könskorrigering flyttar Amanda till sin pappa i en liten stad i den amerikanska Södern. Här vet ingen vem hon är - eller vem hon brukar vara - och hon kan börja om på nytt. För första gången får hon uppleva vänskap och kärlek. Hon faller för Grant, den gulliga killen som som redan första skoldagen blir hennes vän. Men ju närmare Amanda och Grant kommer varandra, desto mer vill hon avslöja sin bakgrund för honom. Samtidigt är hon livrädd för att han inte skulle kunna se förbi den vetskapen. Kommer hon då att förlora både Grant och sitt nya liv?

Det här är inte en slags bok jag brukar läsa, inte för att jag har något problem med det. De är bara utanför den genre jag brukar läsa, jag är mest fokuserad på fantasy men nu ed tiden har andra böcker kommit fram. Den verkar vara bra, jag fastnade för den när jag såg den på biblioteket så jag tänkte varför inte.

Om två veckor åker jag till Kap Verde som jag skrev i inlägget i söndags och då har jag två böcker jag kommer ta med mig:

Kallelsen och Spelet, ENDGAME - James Frey

Slutstriden om jordens öde börjar idag

Tolv spelare är kallad till striden

Tolv ungdomar från uråldriga familjer

Hela mänskligheten härstammar från deras ätter och de valdes ut för tusentals år sedan. Sedan dess har de förberett sig, varje dag, på Spelet. De är smarta, korkade, starka, svaga, lata, vackra, fula, goda och onda.

De har inga superkrafter, kan inte flyga, förvandla bly till guld eller hela sig själva.

När döden kommer är det slut. För dem och för oss alla.

En av dem måste lösa den stora gåtan.

Annars är allt förlorat.

ENDGAME BÖRJAR NU

Sen har jag också lånat hem en manga serie på 6 böcker som jag ska läsa. Jag läste den för några år sedan och kom att tänka på den för nån dag sen. Serien heter Stall Norrsken, det är en manga serie mest för barn antar jag, men jag är ändå 17 så jag anser just i detta fall att jag är ett barn. Nej men jag har för mig att den var bra så tänkte ta och läsa om den.

Det var allt jag hade idag, jag återkommer på söndag med ett nytt inlägg förhoppnings viss.

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Lästa - månad, Recensioner, Tips

Hej igen alla läsare, och glad halloween!

Ja, jag vet att inlägget är en dag sen. Jag är sjuk, så igår mådde jag helt enkelt inte tillräckligt bra för att skriva. Men nu är jag här så nu kommer min wrap-up för oktober.

I början av oktober skrev jag ett inlägg om vilka böcker jag skulle läsa den här månaden och då skrev jag:

Curtsies & Conspiracies

Waistcoats & Weaponry

Manners & Mutiny

Champion

Handbok för ett begagnat hjärta

I september började jag finishing school - serien, då läste jag Etiquette & Espionage. Nu i oktober läste jag då ut resten av serien. Jag tyckte att böckerna var bra, de är roligt när böckerna är satta i en annan tid, men även när det är lite utanför tid. Finishing school serien utspelas på mitten av 1800 - talet, men kvinnor utbildas till assasins, mördare. Det är en väldigt bra serie som också tar upp samhällsklasser och rasism. Om ni vill veta mer om serien så gjorde jag en recension om Etiquette & Espionage i ett tidigare inlägg som ni kan läsa, den är spoiler fri.

Sen har jag också läst Handbok för ett begagnat hjärta. Det här var en hjärtekrossande berättelse om två personer som förs samman av en tragedi. Niamh förlorar sin tvillingbror i en tragisk olycka, Jonny har ett allvarligt hjärtfel och behöver en transplantation. När det plötsligt kommer upp ett hjärta börjar Jonnys nyfikenhet om sin donator krypa fram. Vem var de som behövde dö för att Jonny skulle leva? Var beredd på att gråta. Redan 5 sidor in började jag gråta och det dröjde tills sida 50 innan jag kunde sluta. Ett tips är att inte läsa den när du är ute bland folk, om du inte vill gråta framför en massa främlingar. Men bli inte skrämda nu så ni inte läser den, för har ni inte läst den så tycker jag att ni ska göra det.

Den här månaden har jag också börjat Champion, sista boken i Legend - serien. Jag har försökt läsa den här boken flera gånger men har aldrig riktigt gjort det, men nu har jag börjat och har mindre än halva kvar. Jag ska försöka att läsa ut den idag, då skulle jag bli väldigt stolt av mig själv. Men jag är stolt ändå att jag läste 4 och en halv bok den här månaden, de är mer än en bok i veckan!

De här var allt jag hade idag, och imorgon kommer jag med en TBR för november. Jag kommer lägga upp den runt ett imorgon så kolla in på bloggen då.

Glad Halloween allihopa!!

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Söndags uppdateringar, Vardag

Hej igen alla läsare.

Förra veckan kom det inte ett inlägg och de var bara att jag inte så bra och kände helt inte för att skriva ett inlägg. Men nu är jag tillbaka.

Snart är det slut på oktober och november startar, vilket är helt sjukt. Det slår mig nu att i nästan varje inlägg skriver jag om hur fort tiden går. Men de gör den, och de skrämmer mig. Som jag har skrivit i andra inlägg så går jag sista året på gymnasiet och de hela med att jag snart är ute ur skolan är skärmande. Men de är inte det att jag inte vet vad jag ska göra, för just nu vet jag vad jag ska 6 år framåt.

Nu i december när jag fyller 18 har jag ett jobb i kassan på en Ica butik, och efter studenten ska jag plugga upp några kurser som jag inte läst under gymnasiet, men behöver för att söka till universitetet, och samtidigt jobba. Sen flyttar jag ner till Uppsala för att gå på SLU på ett program som är 5 år. Där är min framtid, eller 6 år av den.

* Hur gamla är ni som läser bloggen, och vad är det ni gör nu? Pluggar eller jobbar ni eller gör ni annat? Skriv i kommentarerna, jag vill jätte hjärna veta.

En annan sak som händer snart förutom min födelsedag, så ska jag om två veckor åka på semester. Jag ska åka med min familj till Kap Verde i en vecka och bara sola, bada och slappna av. För er som inte vet vart Kap Verde ligger så är det ett land som består av några öar utanför Afrika. Det ska bli jätte skönt att få komma bort från skolan och Sverige ett tag.

Imorgon kommer det ett inlägg om vad jag har läst den här månaden och på onsdag kommer ett inlägg om vad det är jag ska läsa i november och då kommer jag också skriva min TBR för Kap Verde.

Det här var allt för idag, och jag kommer tillbaka imorgon med ett nytt inlägg. Men nu ska jag fortsätta läsa Champion av Marie Lu.

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Söndags uppdateringar, Tips, Vardag

Hej läsare,

Nu har den 24 timmars read-a-thon varit. Det har gått bra, men jag läste inte så mycket som jag hade hoppats. Jag läste ut Waistcoats & Weaponty, och jag läste 164 sidor i Handbok för ett begagnat hjärta.

Jag började då 00.00 igår, jag läste inte länge utan jag gick och la mig ganska tidigt om man tänker på när read-a-thonen startade. Jag sov till åtta ungefär, jag hade satt ett larm vid tre först men det ändrade jag till sex när jag vaknade och sen vid sex så somnade jag om och vaknade vid åtta istället. Inte riktigt som jag hade tänkt mig med det var skönt att sova efter den här veckan i skolan. Jag läste då ut Waistcoats & Weaponry, Och började på Handbok för ett begagnat hjärta. De första 50 sidorna fick mig att gråta, asså tårarna ville inte sluta falla. Jag rekommenderar den jätte mycket men var bered på att få ditt hjärta krossat och sen ihop satt och sen krossat igen. Mitt i allt det här så fick jag hjälpa mina föräldrar att ta in fåren och fixa lite i fårhuset.

I Handbok för ett begagnat hjärta har jag lite mer än 100 sidor kvar så den läser jag ut idag. Imorgon ska jag då börja läsa Manners & Mutiny, sista boken i Finishing School - serien. Den ska jag läsa ut nu i veckan. Nu har jag också reserverat massa böcker från biblioteket som jag ska hämta i veckan, som jag ska läsa nu sista veckan i Oktober och sen i November.

Att det snart är November förvånar mig enormt. Tiden går så himla fort, snart är jag arton och snart har jag bara en termin kvar på gymnasiet, innan jag tar studenten.

En annan sak är det här vädret vi har här i Sverige, eller iallafall här i Sundsvall. Vi har haft regn nu i en vecka och det vill inte sluta, mamma sa igår att för precis ett år sen hade vi snö här. Om det bara kunde vara nu. Jag gillar hösten, men löven ska ha ändrat färg och börjat falla och solen ska skina, inte regn och dimma så man knappt ser vad det är framför en. Men vintern och snön kan få komma nu.

Vilken årstid föredrar ni?

Vilken bok läser ni just nu?

Skriv i kommentarerna.

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Söndags uppdateringar, Vardag

Hej läsare,

Förra veckan var bra, jag fick mycket läst. Nu har jag bara runt 90 sidor kvar i Curtsies & Conspiracies, förhoppningsvis läser jag ut den idag eller imorgon.

En annan sak jag vill prata om idag är Readathon.

Zoe Herdt är en amerikansk youtuber som går för namnet readbyzoe. Hon gör alla olika videos angående böcker, och nu på lördag ska hon ha en 24 timmars readathon som jag ska vara med i.

24 timmars Readathon innebär att du läser så mycket du kan på 24 timmar. Den startar på lördag 14/10 kl 00:00 och slutar 14/10 kl 23:59. Vill du veta mer eller vara med, gå då in på Zoes Youtube kanal och kolla på hennes video "24 HOUR READATHON", hon har också gjort andra Readathon som hon har vloggat så gå in och kolla in dem också.

Jag kommer dokumentera min Readathon på Instagram storyn och sen kanske ett och annar inlägg här också, så kolla in det på lördag. Det kommer även komma ett inlägg lite närmare om vilka böcker jag ska läsa under de 24 timmarna.

Hoppas ni hänger med och lägg ut på Instagram och tagga mig om ni ska vara med.

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Recensioner, Tips

Etiquette and Espionage är skriven av Gail Carriger. Den publicerades 2013 i USA. Det är den första boken i Finishing School serien.

Etiquette and Espionage utspelar sig på 1800 talet i Storbritannien.

Boken handlar om fjortonåriga Sophronia Temminnick, hon är inte som alla andra flickor på den här tiden. Hon är nyfiken och bryr sig inte om hur hon ser ut, det tycker hennes mamma inte om.

På grund av en händelse blir hon skickad till en skola för vett och etikett, Mademoielle Geraldine´s Finishing Academy for Young Ladies of Quality. Inte nog med att skolan flyger uppe bland molnen, så är det något mer med skolan som är annorlunda. Flickorna på skolan lär sig verkligen allt det finns att veta om dans, klädnad och etikett, men de lär sig också att hantera död, avledning och spionage. Med lögner,vampyrer, varulvar, mysterier, nya vänner och Soap blir det ett väldigt intressant år för Sophronia.

Boken var riktigt bra, redan på första sidan blir man in kastad i händelserna och de slutar inte där. Man får vara med när flickorna lär sig att dansa och kasta knivar, tills att de går på bal. Det är intressant att få uppleva den här handlingen på 1800 talet, då flickor bara ska bry sig om hur de ser ut och gifta sig. Hade den utspelats i vår tid hade den inte haft samma känsla. Att flickor sak vara hemma och gifta sig, att pojkarna ska gå i skola, där svarta anses vara i lägre klass.

Jag ger den här boken 10/10 i betyg, just för att den har de händelser den har och utspelar sig på 1800 talet. Jag rekommenderar verkligen att ni ska läsa den. Gillar ni där tjejer är huvudpersonerna och regelbrytning sker så är det här boken för dig. Tjejerna i den här boken visar både mod, svagheter och fientligheter.

Cityofbooks


Den är på engelska, jag vet inte om den finns översätt till svenska än, men den är värd att läsa. Jag själv är inte den bästa på engelska och jag började ganska nyligen med att läsa böcker på engelska med det gick bra.

Vill ni se mer recensioner så skriv det och vill ni ha en mer spoiler full recension så säg till. Jag skulle gärna vilja diskutera böcker med er, så säg bara till.

Likes

Comments

Postad i: To be read - månad

Hej igen, jag vet att det här inlägget är en dag sen. Jag hade annat att göra igår och så gick klockan iväg så jag hann inte skriva något.

Men nu är jag här.

Min läslista för Oktober är:
~ Curtsies & Conspiracies

~ Waistcoats & Weaponry

~ Manners & Mutiny

~ Den unge eliten

~ Reckless

~ Champion

~ Handbok för ett begagnat hjärta

Förhoppnings vis hinner jag med alla böcker. Jag ska försöka göra ett schema för hur mycket jag ska läsa varje dag, av någon anledning så hjälper det här mig att läsa mer. Så de är väl dags att strata med det igen.

Det var allt jag hade att skriva idag. Inläggen är väldigt korta, så är det någonting ni vill att jag ska ta upp i ett inlägg i framtiden skriv i kommentarerna eller så mejlar ni mig. Ses i nästa inlägg.

cityofbooks.blogg@gmail.com

Cityofbooks

Likes

Comments

Postad i: Lästa - månad, Tips

Hej läsare, jag är ledsen att det inte blev ett inlägg förra veckan. Jag hade inte tid och sen hade jag inte så mycket att skriva om, men den här helgen blir det många inlägg. Eller åtminstone två, kanske blir det en recension också eller så kommer den senare i veckan.

Idag är det den 30/9 vilket innebär att det är den sista September och att det är dags för en Wrap up. För er som inte vet vad det innebär, så innebär det att man pratar och räknar upp de böcker man har läst under en viss tidsperiod. För mig är tidsperioden en månad och då har jag i början av månaden sagt vilka böcker jag har tänkt läsa under den månaden.

Så i början av September skrev jag att jag skulle läsa:

~ Prodigy - Marie Lu

~ Champion - Marie Lu

~ Girl Online On tour - Zoe Sugg

~ Den Utvalda - Kiera Cass

Jag har då inte följt den här listan. Jag är, som jag sa i ett inlägg tidigare, en person som lätt kan fastna för en bok och oftast kan jag inte hålla mig för att läsa den. Det här gör att mina listor inte fungerar. Så den här månaden har jag läst två böcker totalt. Väldigt lite tycker jag men jag har haft så mycket att göra de senaste veckorna så det har inte blivit så mycket lästid.

De böcker jag har läst är:

~ Prodigy - Marie Lu

~ Etiquette & Espionage - Gail Carriger

Som ni ser har jag bara läst en bok på min lista för September.

Det kommer som sagt en bokrecension snart och den kommer vara om Etiquette & Espionage.

Det är nog allt jag hade att säga idag, imorgon är det den 1/10 och då kommer ett inlägg om min Oktober TBR.

Ha en trevlig helg och glöm inte att komma in i morgon också.

Cityofbooks


Likes

Comments

Postad i: Söndags uppdateringar, Tips, To be read - månad

Hej läsare, nu har ännu en vecka gått och mina läsrutiner vill inte komma igång.

Den här veckan har jag varit borta med skolan, jag har åkt tåg i sex timmar men ändå så läste jag bara runt 40 sidor på hela resan. Sen under veckan så har jag jobbat och varit med nya kompisar från andra skolor som också var där, så jag läste inte en enda sida i veckan. På hemresan läste jag inte heller, och nu på tisdag måste jag lämna tillbaka boken eftersom någon annan står i kö för den.

Jag har då bestämt mig för att vänta med att läsa den boken. Jag ska läsa den senare men just nu känner jag mig inte för att läsa den, jag vill inte tvinga mig själv till att läsa en bok som jag inte fastnar för och inte njuter utav upplevelsen.

Jag har andra böcker på min TBR lista som jag skrev i tidigare inlägg, men jag är så att hittar jag en bok som värkar intressant så läser jag den och hoppar i min långa TBR lista. Just nu har jag kommit över en serie som heter Finishing school av Gail Garriger. Jag har börjat läsa den första boken så nu ska jag läsa igenom hela serien.

Det är nog allt jag har att skriva just nu.

Cityofbooks

Likes

Comments