Jag har anmält mig till att förbättra vårt hem, se till att det blir lite ordning på torpet.
Så varje dag får jag uppdrag som jag ska utföra.
Idag skulle jag åtgärda något som jag irriterat mig på länge och det var kylskåpet.

Så ovan ser ni före bilden.

Steg två var att tömma allt och göra rent invändigt. Rensa och slänga sånt som vi inte använder längre. Nya förvaringslådor.

Resultatet 👍🏻.

Nu ser jag fram emot morgondagens uppdrag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Tänk att jag glömde publicera förra inlägget. Hittade det nu, men bättre sent än aldrig...

Känner mig så otroligt lyckligt lottad att vi fick så fina barn. Sonen är värdens bästa storebror och är så mån om lillasyster. Hoppas att det alltid kommer att bli så, att de har varandra mot alla och allt i hela världen.

Ibland är jag lite ledsen att det är så många år i mellan dem. Men ser också sina fördelar. Att ha en storebror som kan visa allt bra (och dåligt) i livet och ha en bror som skyddar en. Men de är inte så mycket lekkamrater nu. Men han är alltid med och vill lära sig ta hand om henne. Nu när hon har börjat äta mer och mer vill han mata lillasyster.

Så det var inte så konstigt att vår lilla prinsessa valde storebrors grimaser att skratta åt för första gången. Hon skiner alltid upp så fort han kommer. Det roligaste hon vet är att hoppa på studsmattan med honom. Storebror hoppar och vi håller i lillasyster och lyfter henne upp och ner i takt med hans hoppande. Hon kiknar av skratt och det är så mysigt att höra.

Nu har hösten satt igång på allvar, skolan har börjat och vi blir åter igen själva på dagarna jag och dottern. Men nu är hon så pass stor (fyller 7 månader om en vecka) så vi ska börja med Babyrytmik. Det är så roligt att sjunga sånger och ramsor för henne. Ska nog leta och se om det inte finns någon kurs vi kan gå. Med storebror gick vi på en kurs som kyrkan arrangerade och den var så bra.

Nej nu blir det lite bakning, sonen önskade sig kladdkaka så då får vi väll se vad vi kan hitta på.

Likes

Comments

Tänk att min solstråle redan är 6 månader gammal. Kan inte riktigt förstå att det gått så lång tid sen hon kom. Hon förgyller vår vardag med sina gurglande små ljud och skratt. Hon kan dessutom titulera sig lägenhetsmästare i ålning. Hon ålar sig fram över allt och sonen lägger upp små hinder av kuddar och annat för att hon inte ska komma fram till hans lego. Det är så gulligt att se de två ihop och vi är så glada att de kommer så bra överens.
Snart ska hon till BVC igen för att mätas och vägas. Det ska bli spännande och se hur lång hon är för jag tycker nästan att strl 68 är lite litet ibland. Denna gången blir det även ett kort läkarbesök och då får vi se vad läkaren tycker om lilla prinsessans ögon.

Likes

Comments

Det är en sån otroligt skön känsla av att vara här på "vår" ö. Nu när alla är lediga så kan vi bara vara.

Häromdagen hade lillasyster sin första namnsdag (som föräldrarna missat men gudfar uppmärksammade). Hon fick smaka fösta glassen. Tror att det mesta hamnade runt munnen. Hennes första tand håller på att komma fram så lite kall glass gjorde nog gott.

Nästan varje kväll har vi gått ner till havet och tittat på solnedgången. Det är så magiskt vackert här. Varmt och skönt i havet så många tar sig kvällsdopp.

Underbar kväll nere vid hamnen.

Likes

Comments

Äntligen har vi semester och är tillsammans alla fyra. Vi åkte tidigt tidigt i morse till vår älskade ö, Gotland. Sonen älskar verkligen att vara här i huset och leka och bada vid stranden. I år är det speciellt eftersom det är lillasysters första semester hit. Första semestern någonsin faktiskt.
Hon tyckte att det var kul att gå runt och "hälsa" på alla rummen och vara ute. Men det bästa var nog våra grannar korna. Hon tittade storögt och log med hela ansiktet.

Tänk nu ligger vi i våra sängar och sover till havets brus som vaggar oss till söms.

Likes

Comments

Tänk att denna lilla sötnos fyllde 5 månader för några dagar sedan. Kan knappt tro att det har gått så lång tid sen hon kom till oss.
Hon har börjat med smakportioner och älskar verkligen gröt.
Jag är så otroligt tacksam och glad att hon finns hos oss.
I morgon blir det 5-månaders kontroll på BVC, vi tror att detta blir sista kortet med kläder i str 56.

Likes

Comments

Ja då har vi haft dop. Underbart blev det. Vi var inte många utan bara närmaste familjen så 31 stycken inkl barnen, alldeles lagom.
Vi var i stadens vackraste kyrka med efterföljande kaffe i Prästgårdssalen.
Jag har en vän sen ca 20 år tillbaka som sjunger vid bröllop och fester. Hon blev tillfrågad om hon ville sjunga på vårt dop. Hon kände sig lite förkyld men hoppades att hon kunde.
Vi hade valt "Prins Noel" och den är så vacker, och vet ni min vän blev frisk och kunde sjunga. Det var det finaste jag har hört. Dottern somnade till sången i min famn där hon fick mina tårar på sin dopklänning.
Sonen hjälpte till med både klockringningen och upphället av vattnet till dopfunten.
Dopklänningen var en klänning som har gått i arv på min mans sida i nästan 50 år så det kändes så underbart att äntligen få sätta ditt ytterligare ett namn och datum på ett litet mirakel som haft klänningen på sig.
Hoppas att den håller i skicket så att även mina barnbarn kan få ha klänningen på sig vid dop.

På återhörande.

Älskar minen på sonen när han häller i vattnet.

Likes

Comments

Tänk att detta lilla busfrö blev 7 år idag. Det är svårt att förstå ibland. Att jag har fått förmånen att bli just hans mamma.

Han hade önskat dig paket och skönsång på sängen. Det började lite fel när han kom in till oss vid halv sex på morgonen. Han var så spänd så han kunde inte sova längre. Lillasyster sov fortfarande så jag hörde om han inte ville läsa lite i sin säng. Han måste ha somnat om, precis som vi. När klockan är sju tassade vi upp och hämtade brickan med paket och flagga. Och vi sjöng Lottas födelsedagsvisa. Han fick lite Lego, kläder och en bok.

Sen kom hela släkten och vi blev 18 personer runt bordet. Han fick så mycket saker både som han önskat dig och behövde.

När alla hade gått så tog vi fram några paket till. Han har länge önskat sig ett TV-spel. Vi har varit hårda och sagt att han får vänta tills han blir sju. Detta eftersom det flesta spel har åldersgräns 7 år. Så i paketen han fick nu var ett X BOX ONE med massa tillbehör och spel. Han blev så jätteglad. Har nog aldrig sett honom så glad förut. Men det var inte bara 7-års present utan även storebrors present.

Likes

Comments

Tänk att det redan är maj, så skönt. Maj är dock den månad som har flest evenemang.
Kolla här...
1:a veckan i maj ja då är det Kristi himmelsfärds helgen och lov. Sonen har friluftsdag i skolan.
2:a veckan i maj då fyller sonen 7 år och kusinens älskade lilla tös fyller 1 år.
3:e veckan i maj är det kalas för sonen eller "herrmiddag" som han har planerat in med sina närmaste kompisar.
4:e veckan i maj är det bröllopsdag och sen morsdag.
Sen har ett dop att planera som är redan den 5 juni så det är bara att kavla upp ärmarna och jobba. Men jag älskar verkligen att ordna fester och sammankomster. Vilket väder vi hade i helgen, soligt och fint så lite vår känslor infann sig i alla fall. Måste införskaffa solglasögon till dottern, mammas är lite för stora.

Likes

Comments

Ja så här såg det ut häromdagen utanför oss. Alltså vad hände med våren. Vet att april brukar ha några bakslag men detta är lite mer än ett bakslag enligt mig.

I morgon är det sista april sen är det maj och officiellt vår. Jag har varit med och firat Valborg i snöstorm, regnväder, hagel och värmebölja på närmare 30 grader så det ska bli intressant att se hur vädret blir i morgon.

Likes

Comments