Perhentian är den perfekta ön utanför den Malaysiska östkusten för att koppla av, snorkla/dyka & olika utflykter.

Hotell: Tuna Bay Island Resort -> Fantastiskt bra hotell på Besar, båttransfer & landstransfer fanns tillgängligt. Bra frukostbuffé & superbra mat på hotellet.

Vi bodde som sagt på Besar när vi besökte Perhentian, även kallat för den stora ön. När vi landade i Kota Bahru med flygplanet, blev vi mötta av en representant från hotellet som stod och väntade på oss med en skylt med vårt namn på. Transfern till bryggan i Kuala besut tog ca. 1h. Där fick vi möjlighet att handla lite dricka & snacks inför båtfärden. Därefter väntade en 45 minuters resa med hotells motorbåt till resorten. Väldigt enkelt & kändes lyxigt.

När vi anlände till den underbara resorten med det kristallklara vattnet, tog personalen våra väskor till bungalowen medan vi fick en härlig välkomstdrink. På Tuna Bay serveras alkohol, vilket många andra resorts inte gör. Även bästa restaurangen på stranden. Enda nackdelen med Tuna Bay, var att det inte fanns några madrasser på solstolarna. Så ta med luftmadrass och ligg på den om du vill ligga mjukare.

Aktiviteter & utflykter vi gjorde:

  • Snorklingen har du precis nedanför solstolen!! Riktigt härligt, så ta med mask och snorkel hemifrån, om ni inte vill hyra.


  • Udden längst ut på ön blev vår absoluta favorit!! Inget folk, jättefin snorkling & helt underbart. Från resorten fick vi gå i ca. 20min längst den kritvita stranden för att komma till udden. Ta med mycket vatten, finns inget att köpa runtomkring!! Du går genom Indiana Jones stigen som vi kallar det, häftiga stenbroar & du kan behöva klättra lite på vissa ställen. (TIPS!!) Ta med badskor.


  • Flygande hundar vid Indiana Jones stigen. Vid skymning hör & ser man många flygande hundar, fladdermöss. Häftig upplevelse!


  • Djungelhajk till Coral View, ett hotell som ligger lite högre upp på Besar. Har man tur kan man träffa på apor eller andra "härliga" djur. Det är inte lika vacker strand vid Coral View som på Tuna men mer folk & fler restauranger att välja mellan. (Tar du båt hit, ca 5RM pp från Tuna Bay)


  • Vi gjorde en båtutflykt till lilla ön, Kecil som tog Ca 30min till Long beach som sägs vara den vackraste stranden på Perhentian öarna. Kul att ha sett ön & stranden, men enligt oss så hade vi valt helt rätt strand på Besar!! Ca. 15RM pp att åka över till Kecil från Besar. Här är det lite mer folk, båtar & parasoller på stränderna. Sanden blir kokhet, så här gäller det att ha skorna på - eller springa fort tillskillnad från stranden utanför Tuna, där det är korallsand!! Nedan ser ni två bilder på Long Beach, Kecil. 

Det finns inga bilar på ön, du tar dig runt genom att gå eller åka båt. Helt fantastiskt, åk hit om du får möjlighet till det!!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Malaysias huvudstad, Kuala Lumpur är en fantastisk storstad & kontrasten mellan nybyggda skyskrapor, muslimska moskéer, kinesiska tempel och indiskt, är markant. Det är rent och snyggt överallt, perfekt för 3-4 dagars tripp.

Hotelltips:

  • Verdant Hill = Väldigt fräscht hotell, ok frukost! Nära till det mesta, framförallt Jalan Alor.
  • Melia hotell = Nära till det mesta, bra frukost. Tvärsöver låg Berjaya Times Square Hotel med köpcentrum & berg- och dalbana!

Topp 5 att göra i Kuala Lumpur

1. Petronas towers:

Supersnygga tvillingskyskrapan, tycker man om att åka upp i skyskrapor är det här ett måste. Den är 452meter hög med 88 våningar. Vi bokade biljetter hemifrån, 85RM /person och hämtade ut biljetterna i köpcentret nedanför tornen. En sak som vi inte visste om när vi bokade var att vistelsen var tidsbegränsad. Vi blev indelade i grupper efter den tiden man valde att åka upp. Första stoppet var vid själva bron, skybridge, där fick vi gå och titta i ca.10min. Den ligger på 41a våningen och är 170 meter upp. Där var det bara vår grupp som var, så det var inte trångt på något sätt, men kunde kännas som väldigt kort tid.

Därefter åkte vi vidare till toppen, observation deck, 370 meter upp och låg på 86e våningen. Där fick vi vara i ca. 30min sen var man tvungen att åka ner. Å ena sidan var det skönt att det var tidsbegränsat då det inte var så mycket folk och att man kunde se ut överallt. Men å andra sidan, när vi inte visste om det kunde det uppfattas som lite stressigt att man inte fick vara där hur länge man ville. Utsikten är fantastisk fin!!

Nedanför Petronas var ett stort köpcenter med alla möjliga butiker, både exklusiva och ”vanliga”. När man gick ut från köpcentret på ”baksidan” fanns en stor fontän med vattenspel som spelade musik och skiftade färg under kvällen, det var som en dans. Jättefin park som man kunde sitta i och kolla på folk. På andra sidan av tornen är det en avlång fontän där man fick väldigt fina bilder av tornen, dock mycket försäljare.

Att ta sig till Petronas beror lite på vart man bor (såklart), först bodde vi på Melia hotel, som låg ca 30min från Petronas att gå, och andra gången bodde vi på Verdant Hill som låg lite mer centralt. Taxi kan man ta om man vill, men det gjorde aldrig vi. Det är varmt och gå, så ha med vatten eller ta något stopp på vägen. Från köpcentret Pavilion KL fanns en gångbro som gick hela vägen till Petronas tower!!! Smart bro, så man slapp alla trafik & den stekheta solen. TIPS!!

2. KL Tower:

Mindre fin byggnad, men mycket roligare att åka upp i. Vi gick dit spontant och chansade på att få biljetter, vilket vi fick. Tornet är 421 meter högt och på 300meters höjd fanns en slags glasbur, skybox, som man kunde gå ut i och ta lite kort. ”Step out on to the glasbox and feel lika you are floating in the air” - Golvet var transparent så att man såg staden under sig, ingenting för den höjdrädda men riktigt häftig upplevelse. När vi var där, fick man stå och köa för att komma ut i boxen. Man fick max vara 2-4 personer åt gången i boxen + inga skor på. Kostade inget extra men det var värt att vänta på att få komma ut dit. Uppe i KL Tower fick man gå hur länge man ville, vilket var skönt då man aldrig kände sig stressad. Vi betalde 105RM / person.

3. Jalan Alor:

Häftigaste matgatan! Går man hit på dagen är det som vilket kvarter som helst, men på kvällen förvandlas det till en hysterisk gata. Mat, frukt och försäljare överallt, gatan vid sidan om var fullt av massage-ställen. Mycket ljud, mycket folk och framförallt mycket mat. Väldigt spännande där man kan prova på många nya gosaker. Vi vågade prova på "Lemon Suger Cane" som kostade 5RM. Det var inte riktigt vår smak, väldigt sött men kul att ha provat, då dem pressade drycken på plats.

4. Batu Caves:

Klättra upp för 272 trappsteg i den heta värmen! Fullt med folk, så ha inte bråttom och åk dit på förmiddagen då det inte är lika varmt. Åk heller inte dit när det regnar för då blir det riktigt halt i trapporna. Många apor! Så håll i grejerna. TIPS! Dark caves. Halvvägs upp på vänster sida, så ta den sidan upp! Där har ni alltså Dark cave som är en spännande grotta, hjälm, ficklampa & en guide som berättar väldigt bra om grottan och vilka djur som lever där. Även om man inte är särskild intresserad av djur eller grottor så är det en spännande upplevelse. Ingenting för den mörkrädda. 

Det kan vara lång kö innan man får gå turen, så gå in & beställ biljetter innan ni fortsätter klättringen upp till toppen så att ni säkert har en plats. (Ni slipper vänta på er tur, kan ta över 1h.) Om man inte vill klättra ner och upp igen. Kostar 35RM / person att gå en guidad tur inne i Dark cave medan Batu cave är helt gratis. Klättringen & statyn utanför är själva grejen med Batu caves så förvänta er inte allt för mycket i själva grottan längst upp. Finns heller inget att köpa så ha med vatten! TIPS: Gå på toaletten där nere innan klättringen börjar.

5. Köpcenter, Trevlig gata:

Vill man gå i köpcenter så finns det väldigt många att välja på, vi kan rekommendera Pavilion KL där det var mysiga restauranger, bra butiker samt häftiga exklusiva butiker. Är man ute efter mer souvenirer och inte så dyra butiker men inga kända butiker, rekommenderar vi Berjayas Times Square köpcenter. Alla låter en dock inte prova kläderna där. Vill man ha lite mer västerländskt och uteliv rekommenderar vi Jalan Chankat Bukit Bintang! Där var vi på en väldigt mysig restaurang som hette Pinchoa tapas bar (Pinchos). Supergod tapas, men räkna med att det blir en lite dyrare kväll. Ligger 5min från Jalan Alor & 5min från hotellet Verdant Hill.

- Hoppas ni tyckte om det ni såg & läste. Är det något mer ni vill veta är det bara att fråga oss!

Likes

Comments