HERREGUD! Jag glömde nästan av att det var tisdag och SHADOWHUNTER-TIME!!

Vi börjar från slutet. I detta avsnitt var det inte Malec (om ni inte vet var det är än.... *suck*) utan CLACE ( om ni inte vet vad det är, så är det Jace och Clarys shipnamn, nu vet ni)!! Så Clary fick en rune-vision, som vanligt, gjorde den mellan henne och Jace för att kunna spåra Jonathan/Sebastian, vad man nu vill kalla honom. Och det såg bokstvligen ut som att dom bara stor och kramades, en väldigt passionerad kram ;) Men jag anat att dem inte gjorde det utan faktiska spårade Jonathan eftersom dem hittade han. Så Jace blir "typ" kidnappad, fast ändå inte, håller nästan på och DÖ! Tills resten av den "fantastiska kvartetten" kommer till räddning. Vilket gjorde Jonathan (Jag borde egentligen kalla honom för Sebastian).... Sebastian tillräckligt distraherad för Jace att knivhugga han på "a la Valentine" vis :) Plus jag måste bara ge Clary lite beröm för hur han blivit en faktiskt väldigt bra Shadowhunter på ändå ganska liten tid. Jag menar hon sa åt Izzy att gå efter Jace när dem höll på att döda de "förlorade" (människorna som blev runade). Och så fick Clary läka Jace och dom kysstes lite, aww.

Jag kan inte förstå hur dem kan tänka att Sebastian är död. Jag mena.. Ja, Jace knivhögg han så han "förstörde" ryggraden och in i hjärtat, men märkte dom inte att han fortfarande rörde på sig? Ja, De knuffa ner honom i vattnet, men jag kan inte tro att han e död. Han kan inte försvinna så lätt. Jag menar, de var tränade att göra det omöjliga ;)

Nästa stopp är MAGNUS och MADZIE<3<3<3 Asså tänk er Magnus, Alec och Madzie som en familj! Herren min gud! Och alla som tänker gå här och säga "Men dom har ju gjort slut" kan gå och ta sig i arslet. Ja, dem har lite problem, men har inte alla relationer det? Madzie har faktiskt räddat Alecs liv.

Hur dum kan Clary vara som skickade Simon till älvadrottningen?? Varken han, ELLER hon vet hur man ska tilltala, bete sig eller behandla drottningen. Och nu har hon tagit Maia... toppen.

Annars tycker jag det varit ett hyfsat lugnt avsnitt om man jämför med andra :)

Kommenter om de e något jag glömt så ses vi snart!

Hejdå<3<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej!

Så, måste bara ta lite meningar åt att prata om denna jäkla, svenska, sommaren. VARFÖR har den varit dåligt väder varannan timma här i Tvååker?!? Idag och igår började dagen med att det var mulet, ganska varmt, och man tänker "Det kommer nog iallafall inte regna idag".. Och vad händer då?? DET BÖRJAR JU FÖR FASIKEN REGNA! Så går det typ en timma. Sen kollar man ut genom fönstret igen. Och då är det ju för fan blå himmel och några få moln! Man bara "Okej Gud, färdig med humörsvängningarna?". Men gud bara "Nope", för en timma senare börjar det åska. "Okej, förlåt, det var inte meningen att såra dig" och så går det tillbaka till mulet. Det värsta med sånt här väder e att man inte vet vad man ska göra. Ska man gå ut och försöka njuta av naturen medan de "bättre" stunderna? Eller ska man sitta inne med chai-te och titta på filmer? Man blir bara lite mer irriterande när man vet att ens bästa vän är i Spanien vid detta tillfälle och njuter av värmen, och ens mamma åkt till Kreta för att få den sista solen för sommaren utan en..

Jag kommer inte ihåg ifall det var i det senaste inlägget eller inte, som jag skrev om min pappa. Då skrev jag iallafall, bland annat, att han inte fått ha kvar sin lägenhet, så han behövde flytta. Det har iallafall ordnat sig nu! Han fick en annan lägenhet i Fritsla som han verkar väldigt nöjd med :) Bröllopet har jag dock inte fått någon information om så... Ja..

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att kollat på Guds humörsvängningar, men jag ritat lite också.

Jag bestämde att rita/studera ett öga, för jag känner att det är en sak som jag har lite problem att rita (och allt annan näsa, mun, armar, ben :) ). Det finns en jättebra youtube som hjälpte mig och heter Proko. Ifall ni undrar hur man ritar nått eller bara vill bli bättre kan jag högt rekommendera hans videos!

Sedan har jag inte gjort så mycket mer idag så tänker bara visa lite Malec (Magnus och Alec från shadowhunters. Vem är du ifall du inte vet? :) ) Och så ses vi snart!

Hejdå!!

​Hoppas ni gillar mina ritningar och kommentera ifall ni vill se mer<3

Likes

Comments

​Så då var det tisdag ingen.. Vilket betyder SHADOWHUNTER-TIME! Nu kör vi!

Okej, med tanke på hur säker jag var att Max skulle dö i det senaste "shadowhunter-inlägget", så blev jag riktigt jävla chockad att han fortfarande andas. VA?? Jonathan misslyckades verkligen att döda den lilla ungen? Asså jag är glad att han gjorde det, men jag var så säker på att hans kulle dö.. Men det spelar ju ingen roll nu eftersom hela skuggjägar-världen vet att han går efter "Sebastian Verlac", men eftersom Jonathan/Sebastian kan "shapeshifta", betyder inte det att han kan vara vem som helst vid detta laget? Jag menar, varför i hela världen skulle han behålla kroppen som Sebastian, när han tog den för att hålla sig gömd, om hela världen vet det nu?? Han har ju inte The Mortal Mirror som Valentine ville att han skulle ta, alla vet vem han är, och Clary är redo att döda han. ALLA ÄR REDO ATT DÖDA HAN! Nu när vi vet att Lake Lynn ÄR the Mortal Mirror, och jag tror helt ärligt inte att Valentine är så dum.

I vilket fall har vi något annat att prata om som hände i detta avsnitt. MALEC!!! JÄVLAR VAD MYCKET MALEC!<3 Malec, Malec, Malec. Magnus och Alec. Och Magnus gjorde VAD!?!? Okej jag förstår honom, men han går seriöst runt hela dagen och tänker på hans minnen med Alec, och sedan väljer att "sätta sitt folk främst". ASSÅ han är inte en drottning, kanske en ledare med stort inflytande (vilket typ en drottning är), men det kommer inte hjälpa han folk att bryta fördragen (om det e så de kallas på svenska). ATT VÄNDA SIG MOT SHOADOWHUTERS? Och på vägen dumpa hans största kärlek på vägen. Plus jag menar, han sade att Alec var det enda som höll honom från att göra det, men Clary då, som han såg växa upp. Jace och Izzy och Simon (även om han inte e shadowhunter)?? Bryr han sig inte om dem heller då? Jag kanske borde tagga ner lite eftersom vi inte sett att han gått till älv-hovet än.. Jag blir bara så sur för dom är BOKSTAVLIGEN gjorda för varandra. Aja... Dom borde iallafall överväga sälskaps-terapi? :)

Så en liten varulv, gjorde en stor grupp varulvar genom att "förvandla" människor? VAFAN? Luke har redan för mycket att hålla på med... tror jag. Han har/håller på att sörja Jocelyn. Fast jag undrar ifall hon verkligen är död, eller det måste hon ju vara, men jag såg en kommentar där det stig att han tror att Jocelyn fortfarande lever, vilket jag tycker verkar intressant, men helt ologiskt. Jag menar Alec dödade henne. Eller inte Alec Alec utan Demon-Alec. Clary och Jace var på hennes begravning! Så jag vet inte riktigt hur man kan tro att hon lever, men det är en liten bit av mig som gör det. I vilket fall var Luke ledaren dem behövde och räddade dagen, som alltid

Så samtidigt som Maia och Simon kommer närmare varandra hittar dom Bat.. En ny varulv som jag kan tänka mig Maia känner sig ansvarig för, med tanke på hennes förflutna. Men är det bara jag som hoppas på Simon och Izzy??

Aja, nu kan inte jag skriva mer på min dator har bara 7% :)

Ses snart!!


Likes

Comments

Hejsan!

Idag tänkte jag bara prata rätt fritt, för jag är på det humöret :)

I vilket fall så var jag hos min pappa för några dagar sedan (vet inte ifall jag sagt det tidigare, men mina föräldrar är skilda sedan jag var 3år) och allt var bra. Min kusin och hennes pappa kom och hämtade mig från stationen och han skjutsade mig och min kusin till hennes mamma (deras föräldrar är också skilda sedan några år). Jag kunde inte åka till min pappa för han var på sjukhuset för några undersökningar. Så jag och min kusin är ensamma hemma hos henne och har det väldigt bra. Min kusins mamma kommer hem och hennes bror och till sist min pappa. Jag ställer mig upp för att krama han och sedan säger han "Jag ska gifta mig". VA?!?!?! Här var jag omedveten om att han DEJTADE någon och sedan kommer han här och bara "Jag ska gifta mig". Så jag bara står där, chockad och tittar på honom och han säger "Är du inte glad?". HERREGUD LÅT MIG BEARBETA DESSA NYHETER I 1 SEKUND!! JAG VISSTE INTE ENS ATT DU HADE EN TJEJ HEMMA 24/7. Lite mycket caps-lock, men det var så jag reagerade i mitt huvud. Min pappa kanske har en lite bakgrund med alkohol och tabletter och jag har altid varit den enda som vetet hur man kan bete sig runt honom, vilket led till att jag inte reagerade hur jag ville utan istället sade "Skämtar du". Vilket jag ångrar lite efter sett hans min efteråt, men hur vill han att jag ska reagera. Ska jag hoppa upp och ner med glädja att han ska gifta sig med någon som jag knappt träffat och som jag inte känner? Att jag ska skrika hur glad jag blir när han vetat att denna person funnits i Sverige i 3 månader? (hon har bott i Sverige i 8 år, bara det att han fick reda på att hon bodde i Sverige för 3 månader sedan) Sedan säger jag "Så länge du är glad är jag det". Vilket är sant, jag är glad så länge han är det, men jag undrar fortfarande varför så snabbt? Personligen tror jag att det är något han inte berättar för mig, men det kommer jag ju inte få veta förrän han berättar det, om han någonsin gör det.

Så det var lite om det dramat, men jag tänkte ge er lite historia också. Min pappa kommer från Qlayaa, som är en liten by i Libanon. Hon (Lena) som pappa tänker gifta sig med, om det nu kommer hända, men han har köpt bröllopsklänning. Sååå... jag tror att det är rätt klart. I vilket fall så är tydligen Lena pappas barndoms-vän från Qlayaa. Han pratar inte mycket om den tiden, eftersom det var en tuff tid med mycket krig för honom. Lena kan inte svenska så... vi får se hur detta går :) I slutändan kommer det säkert gå bra, det hände bara lite plötsligt. Speciellt eftersom jag precis hade fått bara att han hade blivit utsparkad ur sin lägenhet, den lägenheten jag växte upp i och älskade, men han hittade en annan lägenhet i Fritsla (Fritsla är där han bor, en liten "by" mellan Kinna och Borås), så det kommer också antagligen lösa sig :)

Så... i detta inlägg har ni nog fått vete lite mer om mig, min pappa, och mitt, faktiskt ganska röriga liv. Vilket ni kanske inte trodde om mig ;)

Ses snart om SHADOWHUNTERS!!

Kram<3<3


Likes

Comments

​Hej... igen!

Vet inte helt ärligt varför jag skriver "Hej "igen"" när jag inte bloggat på två dagar, men jag tyckte att det passade ändå av någon anledning. Så jag antar jag jag borde börja med att förklara varför jag inte bloggat på två dagar om jag tror jag bloggat rätt, vilket jag är högst osäker på. Men vad är rätt och fel egentligen? Allt handlar väll om vad man har för avsikter från början? Aja... det var inte det vi skulle prata om, utan varför jag inte bloggat på två dagar. Vilket jag inte har gjort helt enkel för jag inte mått bra eller haft något att skriva om.

Dessa två dagar har jag och min mamma tittat på en säsong av Reign (en AS-BRA serie som jag högt rekommenderar och själv älskar, ni kan väll googla den för min skull) och jag har mest latat mig i sängen eller framför datorn. Det var dock en natt där jag vaknade 3 gånger med tre olika mardrömmar. 

Jag vaknade en gång kl 02:00 och jag hade drömt något om att jag och hundra andra personer var som invirade i filtar? Eller iallafall invirade i något så allt man kunde göra var att vrida och vända på sig. Samtidigt var det ett pågående babbel runt omkring en och någon skulle skära bort sena efter sena från en. Det var verkligen en kostig dröm och jag har ingen aning vad den ska betyda eller inte, dock så var det inte den drömmen jag kommer ihåg mest, utan det var drömmen jag hade haft när jag vaknade kl 03:00. Då hade jag istället drömt om två vänner. Jag var som ett osynlig spöke som tittade på. I vilket fall så var båda tjejer. Den ena tjejen var sur på den andra tjejen, av någon anledning, så den tjejen som var arg knivhögg den andra mellan nyckelbenet och ryggen, precis vid halsen. tjejen som blev knivhögg reagerade inte ens utan bara drog ut kniven igen. Sedan av någon anledning drev hon tillbaka kniven in i exakt samma ställe som den andra tjejen. När hon gjorde det sa hon något om att kniven nuddade någon del av hennes hjärta och att hon behövde lägga sig ner. Samtidigt som hon lade sig ner va det som om jag gick in i hennes kropp och jag låg i min säng, fast som hon och direkt satte jag mig upp och hostade blod. Sedan vaknade jag. Jag vat inte ens om det lät logiskt, men alla drömmar är ju inte logiska. Iallafall inte dom jag drömmer om. Jag vaknade en gång till kl 04:00, men den drömmen kommer jag inte ihåg, vilket jag är lite tacksam för helt ärligt.

Bara så ni vet, så har min dator i denna stund 14%, vilket gör mig en aning stressad men jag kommer lugnt hinna eftersom jag inte har så mycket mer att säga utan att jag även försökt måla de senaste dagarna. Men det hav vart som att min huvud bara satt upp en vägg och... jag kan inte. Så jag hade velat be om eran hjälp. Ifall ni hade kunnat skriva idet om saker jag kanske hade kunnat måla? För min fantasi är slut. Jag kan inte komma på ett skit och ni hade säker kunnat komma på mer intressanta saker än mig ändå :)

Vi ses snart!!!

P.S Snälla skriv era idéer i kommentarerna, hade verkligen kunnat behöva det just nu :)

Likes

Comments

Hallå hallå! Vi börjar med en liten check-in :)

Just nu sitter jag, hemma igen, i mitt vardagsrum 22:50 och bloggar. Lika sent som vanligt :) Och är så trött att jag tror jag dör. Men jag orkar nog prata om denna dagen!

Så det började med att jag vaknade i hotellet, klädde på mig, åt frukost, ni vet. Sedan tog vi tåget till Hyllie för att gå på EMPORIA! Vilket var väldigt coolt. Dock så tyckte jag att byggnaden vid entrén såg lite ut som en glass-strut, vilket var lika coolt och intressant som det var roligt. Och som man kan förstå så gick vi runt i massa affärer, H&M, GameStop, m.m och det slutade med att jag köpte 6 Zelda pins och en bok (boken var den sista i serien "Clockwork" och heter Clockwork Princess som har samma författare som The Mortal Instruments och handlar om samma värld, googla det om ni inte fattar). Jag köpte även en väska, fast det var inte på Emporia utan mer centralt i Malmö. Efter vi vart på Emporia gick vi till lilla torg och åt, spelade lite kor och myste. Vårt tåg gick 20:05 och vi kom hem typ 22:30. På tåget gjorde vi inte så mycket mer än att spela kort, vi spelade plump för er som undrar, och jag kanske vann (vilket betyder att jag förlorade men nekar det fortfarande). Fast det spelar ingen roll för jag vann när vi spelade på restaurangen (på riktigt). 

Jag upptäckte också att blogginlägget jag skrev igår om Shadowhunter kom upp efter 00:00, dvs att det räknas som att det kom upp idag. Så jag har publicerat två inlägg idag :) Kanske inte av mening, men det är sant.

Med andra ord har denna dag varit rolig och intressant men många intryck, men också väldigt chill. Har inte så mycket mer att säga om idag mer än att vi hörs imon!

Hejdåå!!


Likes

Comments

Okej... för er som inte är intresserade i The Mortal Instruments eller Shadowhunters behöver inte läsa detta inlägg. Ett sånt här inlägg kommer komma ut varje vecka då ett nytt avsnitt av Shadowhunters som går på Netflix kommer ut (för jag har redan läst ut bokserien The Mortal Instruments så serien är det ända jag har kvar nu typ). Så jag tycker vi börjar att prata om denna veckans avsnitt :)

P.S
Om ni inte sett serien rekommenderar jag den högt. Första säsongen är lite seg men det är så värt det och den är så bra!

Så låt oss börja med Jonathan/Sebastian och Valentine. Dom har äntligen blivit ett team och tänker ta över världen (enligt dom). Asså Sebastian (jag tänker skriva Sebastian istället dör Jonathan) måste värkligen få kontroll över sina humörsvängningar. Jag för står att det är svårt och komplicerat att ha demon-blod i sig, men ena sekunden vill han skicka Valentine till Edom (typ som Helvetet) och den andra vill han hjälpa Valentine och utplåna the Nedomvärlden. Aja, i vilket fall så kommer vi se mycket mer av han så det är bara att vänja sig.

Sen har jag en till fråga. NÄR FAN SKA CLARY OCH JACE OFFICIELLT HA ETT FÖRHÅLLANDE?!? Okej, jag förstår att det kanske är lite svårt nu när världen håller på att gå under, men om man jämför med andra delar av serien och böckerna så har dom det rätt chill nu. Jag menar det kommer aldrig bli "rätt" tillfälle, men både vet vad dom vill ha. DOM VILL HA VARANDRA! Jace börjar äntligen öppna upp sig och han säger lite åt taget till Clary om hans känslor, (vilket är ett jävligt stort steg för han) OCH DÅ VÄLJER CLARY ATT FOKUSERA MER PÅ ANDRA SAKER! Dock de moment de har tillsammans är vad man frågat efter och mer, men det räcker inte. Och nu när vi ändå pratat om relationer, SIMON OCH IZZY, HALLÅÅÅÅ?? Knack, knack när ska ni förstå eran kärlek för varandra?? Alla som shippar Simon och Maia är ju ute och cyklar. Ja, någon gång kommer det hända och då kommer jag njuta.

Nu går vi in på min favorit, ALEC OCH MAGNUS! SLUTA GÖRA SLUT MED VARANDRA OCH GUFT ER ISTÄLLET! Ocker så hela den här saken med att Klaven ljög om att de hade the soulsword gick lite för långt. Jag förstår att Magnus blir arg över att Alec ljög/inte berättade att han visste att det var borta, men samtidigt förstår jag båda sidor (dock Magnus mer). Alec påstår att han inte sade något pga att Magnus inte skulle behöva ljuga för sitt eget folk, och jag hade nog hellre velat inte veta något än att behöva ljuga, men för Magnus som varit med om så mycket (han är ju trollkarl och levt i århundraden) är det värre för han att veta att någon som han älskar inte "litar/vill säga något till han" än att han själv skulle behöva ljuga. Speciellt när Magnus berättade saker för Alec som han ALDRIG berättar för NÅGON! Vilket visar hur mycket Alec betyder för honom och hur mycket Magnus litar på Alec.

Nu hoppar vi till slutet av avsnittet.

Så Max den lilla jäveln tog reda på att Sebastian är Jonathan (förklarade inte innan att Jonathan försöker skudda sin identitet så han har tagit över en annans kropp och heter Sebastian istället) och alla som läst böckerna och inte löst böckerna kan nästan förstå vad som kommer hända sedan (*hostar samtidigt som man säger "död"*). Asså det kommer göra så jäkla ont att se Izzy efter det. Det var bokstavligen hennes värsta mardröm, men Izzy är stark och kommer komma igenom det och vara ännu starkare efter.

Det får bli allt för denna veckans nörd-blogginlägg och ni som inte sett serien... GÅ OCH TITTA! Så ses vi imon:)

Kram och hejdå!

Likes

Comments

Tjena!

Så.. Låt oss börja med att jag smakade på min cheesecake som jag pratade om igår och den blev SKITBRA! (Är så jävla slot över mig själv att det inte är sant) Om ni någon gång vill baka eller ska göra något fika kan jag rekommendera Oreo Cheesecake. Vilket recept ni använder spelar nog inte så stor roll, så länge det inte står att ni ska ha kyckling i den ;)

Om ni undrar vad jag gör just nu så ligger jag i min säng på ett hotell i MALMÖ! Japp, Malmö. Idag har jag upplevt en liten bit av Malmö för första gången och jag älskar det. Vi har varit på lilla torget och stora torget (lilla är min favorit), gått runt lite och chillat. Som ni kanske förstår har jag inte sett så mycket, men av det jag har sett hade jag lugnt kunnat tänka mig att flytta. PLUS SÅ HAR JAG SETT TURNING TORSO!! Anledningen till varför det gör mig så exalterad är för jag skrev en faktatext på fem sidor frivilligt när jag gick i tvåan i grundskolan. Japp... Jag var det barnet. VARFÖR I HELA FRIDEN TYCKTE JAG ATT DET VAR ROLIGT ATT SKRIVA FRIVILLIGA FAKTATEXTER OCH GE TILL MINA LÄRARE?!? Lite mycket caps-lock, men seriöst?? Där var jag, 8 år, och gav dom faktatexter som om jag delade ut julklappar. Vem i denna värld vill ha en faktatext i julklapp? Aja... I vilket fall så var ju det då lite coolt att se turning torso i verkligheten.

Nu måste jag också prata om min första pinchos upplevelse (för er som lever under en sten så är pinchos en resturang som serverar typ smårätter). Så på pinchos beställer man ju då från sin telefon, vilket var både intressant, roligt och komplicerat. Så det började med att servitören säger "Bara så ni vet stänger köket om en timma så beställ snabbt och allt ni vill äta samtidigt", vilket direkt gjorde mig stressad. Det ledde till att jag beställde alldeles för mycket, men värt det var det. Temat i pinchos-restaurangen är cirkus, vilket också är väldigt intressant. I vilket fall så går man och hämtar sin mat när man får ett litet meddelande i telefonen som säger "Din mat är redo att hämtas" och så får man äta (duh). Vid sista mini-rätten var jag i mat-koma, men man kan ju aldrig säga nej till dessert (speciellt ifall man redan beställt). Vi gick från pinchos glada, mätta och döende :) Och nu ligger jag här, kollapsad i sängen och bloggar.

Så detta var min första dag i Malmö och jag är glatt överraskad :) Imon ska jag till emporia (tror jag det stavas) och vi för se hur detgfår eftersom jag är pank!

Ses imon!!


Likes

Comments

​Hej... antar jag.

Så som ni kanske förstår har jag ingen aning om hur man bloggar. Har bloggat förut när jag var liten, för då var jag en liten irriterande unge som ville blogga för att det var populärt och hade absolut inget att skriva om eftersom jag var så liten, men nu är jag 14. Lika irriterande, men med lite mer erfarenheter (skriver någon som är 14 år) och åsikter som kan vara lite intressanta :) Och på tal om intressant så spenderade jag två timmar (typ) på att baka en cheesecake, och när den var klar och jag skulle sätta den i kylen så såg jag att det stig att den skulle vara inne i kylen i 6 TIMMAR!! Jag har inte tid med att vänta på att den ska vara klar klockan är ju för sjuttongubbar 23:00 just nu! Så med andra ord satte jag in den i frysen om hopp om att det skulle gå snabbare, så vi får väll se.

Jag tänkte inte berätta så mycket annat om mig än att det är mycket sådant här ni kommer få läsa om så som denna cheesecake-insident och att jag är det största fanet av The mortal instruments, även serien som ger på Netflix Shadowhunters som är baserade på dessa böcker. Vilket det kommer komma ett fullproppat inlet om imorgon då ETT NYTT AVSNITT KOMMER UT! Vilket jag är taggad för som man kan se.

Detta blir ett kort och stadigt första inlägg eftersom 1. Det är 23:00 på kvällen vilket är sent för en gammal dam som mig  2. Jag ska ta tåget till Malmö imon och måste packa, vilket jag borde gjort vid denna tiden men gjorde en blogg med usla bilder istället så vi ses imorgon!

Hejdå!!


Likes

Comments