Hejsan!

Nu är hemma i Tatum igen så nu kan jag äntligen berätta lite om vad som har hänt sedan New York!

Jag flög från Newark till Shreveport i onsdags och när jag hade landat så möttes jag upp av min värdmamma Sandi, tre av hennes barnbarn och även Rodrigo som är en annan utbytesstudent jag bor tillsammans med. Efter att dem hade hämtat upp mig på flygplatsen satte vi oss i bilen och körde in till Shreveport för att shoppa lite. Vi köpte något tyg som Sandi skulle sätta på ett täcke och även ett par fotbollsskor till Skyler, Sandis barnbarn. Efter shoppingen for vi och åt middagsbuffé på en kinaresturang och sen körde vi vidare hem till Tatum. "Staden" Tatum är inte jättemycket att se men vi har ett subway, en mack, ett highschool och en cowboykyrka, så jag lär nog överleva här trots allt. :)

Dagen efter (torsdag) så for vi och badade hemma hos Sandis kompis och efter det så for vi till skolan för att hämta några papper som måste fyllas i innan skolstart. Vi passade på att gå in i skolan när vi ändå var där och det såg precis ut som ett sånt där typiskt amerikanskt highschool man sett i filmer. Skåpen, korridorerna, klassrummen, fotbollsplanen och läktaren, ja allt. Skolan börjar den 16:e så det är inte länge kvar nu, så spännandeeee!

Samma kväll (torsdag) körde vi ner till Houston för att lämna av Sandis barnbarn som bor där och stannde 2 nätter i deras hus. På fredagen åkte vi till NASA och var där hela dagen. Efter vi var klara på NASA for vi till en liten stad utanför Houston som heter Kemah  för att äta middag och där gick vi även på ett tivoli som låg precis vid vattnet, sååå mysigt! Dagen efter for vi vidare till Dallas, men det skriver jag mer om i nästa inlägg<33


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej hej!

Nu har min resa i USA börjat och därför tänkte jag även börja uppdatera här. Jag har precis packat klart mina resväskor här på hotellrummet i New York och imorgon flyger jag vidare till Tatum, Texas (!!) Känns så overkligt eftersom det alltid har varit så långt borta, och nu är det mindre än 24h kvar, men jag är så så taggad och det ska bli så himla roligt! Så jag lär skriva mer här sen!

Soft Landing Camp i New York har iallafall varit så himla härligt! Jag har träffat så många fina människor och andra utbytesstudenter och New York är en stad jag absolut vill komma tillbaka till, så coolt att få se!

Första dagen när vi hade landat i New York och vi gick ut från planet och såg alla höghus i horisonten fick jag typ en chock haha. Både för att det var coolt att se men också för att jag förstod lite mer att det här verkligen händer just nu. Jag är i USA nu, och jag kommer stanna här i 10 månader.

Vi har varit i New York i 3 hela dagar nu om man inte räknar med dagen vi kom hit, och under dessa dagar har vi hunnit ätit på Grand Central Station, sett Times Square, 9/11 Memorial, Rockafeller center, Brooklyn Bridge, 5th avenue osv osv, haft picknick i central park, shoppat, ätit hamburgare och mycket mycket mer. Vi är ungefär 50 utbytesstudenter i min grupp här och det är allt från studenter från Thailand till Danmark, Brasilien, Italien, Norge mm. Alla är så trevliga och och vi har jättekul tillsammans. Men av alla olika länder lyckades jag lära känna finnarna bäst haha. Det blir tråkigt att säga hejdå till alla studenter imorgon för vi har levt med varandra dygnet runt i flera dagar nu och haft så kul tillsammans, men det här är ju samtidigt bara ett Soft Landing Camp, och det är imorgon allt börjar på riktigt, and I can't wait.

Godnatt från New York, vi hörs! /cecilia

Likes

Comments