Sista dagen på mitt Thanksgiving lov så får vi ner till San Antonio, och alltså wow vilken fin stad. Kändes inte som att jag var i Texas alls, mer som Mexico. Vi for och shoppade lite på en galleria, sen for vi till downtown och besökte The Alamo vilket är en historisk byggnad från när Mexico krigade med Texas. Efter det så gick vi ner till The Riverwalk och det är bland det finaste jag sett alltså. Det rinner en flod genom hela San Antonio och längst med floden så är det fullt med små restauranger och hus och massa människor som promenerar på de smala trottoarerna. Det går små broar över floden och sen hade dem pyntat alla träden med ljus, så när det blev mörkt så lyste det i olika färger utefter hela floden. Vi köpte även biljetter och åkte på en liten båttur på floden så då fick vi se ännu mer av San Antonio och fick även veta lite mer om deras historia.

Det var verkligen så mysigt att bara se alla människor sitta på små uteserveringar utefter floden och alla ljus och fina hus. Som tur är så ska jag faktiskt tillbaka dit efter jul så jag längtar supermycket! San Antonio blev verkligen en favoritstad direkt! 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förra veckan så firade jag min första Thanksgiving. Vi gjorde det inte till en jättestor grej, men vi åt den typiska maten (förutom turkey dock) och vi for och shoppade redan på torsdag kvällen för black Friday. Vi for till Wallmart och det var ändå rätt sjukt att se hur mycket folk som var där. Jag fick även chansen att testa massor med nya maträtter och efterrätter. Utav allt så var nog pecan pie min favorit!

Men jag tänkte egentligen inte skriva så mycket om vad jag gjorde, utan om något viktigare. Under Thanksgiving så visar många sin tacksamhet till andra. Vissa sitter vid matbordet och berättar vad dem är tacksamma för, och vissa gör inte det. Vi gjorde inte det så därför tänkte jag berätta det för er här istället.

Att åka iväg såhär på ett utbytesår helt ensam har verkligen fått mig att öppna mina ögon. Jag är så otroligt tacksam över att jag får möjligheten att göra detta och jag har fortfarande inte riktigt förstått vad jag gett mig in på. Jag känner mig så lyckligt lottad att jag får chansen att uppleva allt som jag upplevt, och att jag blivit välkomnad så bra här borta. Att människorna här låter mig vara en del av deras liv betyder väldigt mycket, och det är inget som jag tar för givet. Jag är tacksam för allt jag får lära mig. Allt jag lärt mig om andra människor och en annan kultur, och speciellt allt jag lärt mig om mig själv. Har känt känslor jag aldrig känt förut, både dåliga och bra, och även det är jag tacksam över.

I skolan här så har jag känt mig som hemma sedan dag 1. Även fast allt var helt nytt för mig, och jag var ny för alla andra så var människor nyfikna och pratade med mig. Första skoldagen skrev två tjejer en lapp till mig med deras Snapchat på så att vi kunde bli vänner, och sen så ledde det till att jag fick vara en del av Drill team. Drill team har gett mig så otroligt mycket, och jag vet inte vad jag hade gjort om jag inte varit en del av det. Har fått lära känna så många människor, åkt på så många football games och haft så kul. Det började med en liten lapp, och nu så känns drill team nästan som en andra familj.

I mitt rum så hänger min Sverigeflagga med hälsningar på från min familj och mina vänner hemifrån. Inte för att jag behöver bli påmind om hur bra dessa människor är eller hur mycket jag saknar dem. Men den hänger där och påminner mig varje dag om hur tacksam jag är över alla er där hemma. Min familj och mina vänner hemma i Sverige, ni vet inte hur mycket ni betyder, även när jag är på andra sidan Atlanten. Ni betyder faktiskt extra mycket just nu, och när jag inte kan träffa er så blir det bara tydligare hur tomt det är utan er. Trots att jag så fort jag tänker på min familj och vänner alltid är nära till tårar så ser jag det som något positivt och det visar ju bara hur mycket ni betyder. Tuuusen tack till er där hemma för att ni är bäst. Tack för ni finns där för mig, även fast jag flyttade ifrån er. (Lovar att komma tillbaka<3)

Är även tacksam för alla nya människor jag träffat hittills, oavsett om det är någon jag bara säger hej till i skolan eller någon som kommer vara en vän för livet så har den personen varit en del av mitt utbytesår här och gjort det till vad det är. Och jag är tacksam för min värdfamilj och min värdmamma som är det största anledningen till att jag fått uppleva så himla mycket här.

Det är kanske inte alltid lika lätt som hemma, eller lika enkelt som det brukar vara. Men att jag, lilla Cecilia, får göra det här och inte ha någon annan som har varit med om samma sak som jag har, det ser jag som ett privilegium och det är jag allra mest tacksam över. Tack.

Puss på er<3

Likes

Comments

Hej!

Jag är tillbaka från mitt Thanksgiving lov och tillbaka till skola och vardag. Därför tänkte jag även att jag kunde passa på att berätta hur min vardag faktiskt kan se ut. Så här kommer en "vanlig" skoldag för mig, here we go;

06.00 - Jag försöker stiga upp. Brukar ofta ta ett tag, men idag lyckades jag faktiskt stiga upp i tid! Om jag har tid och är duktig så går jag och tar för mig något att äta till frukost, men annars så skippar jag frukost. :/ Sen så fixar jag mig och packar min ryggsäck innan jag åker till skolan.

06.55 - Jag springer ut genom dörren för att skolbussen är redan här. Av någon anledning så tycker jag alltid att bussen borde komma kl 07.00, men det gör den inte, men det lyckas jag tydligen aldrig lära mig.

07.25 - Bussen är framme på skolan. Jag början skolan 08.00 men man är inte tillåten att gå in i skolan innan den har börjat, så fram till att skolan börjar så sitter alla elever som redan är på skolan i cafeterian. Där kan man även köpa frukost, men det har jag aldrig gjort. Det här är förmodligen den tråkigaste tiden på hela min dag, att bara sitta och vänta på att skolan ska börja.

08.00 - 1st period börjar och då har jag spanska 2. Väääldigt chill lektion och vi gör nästan ingenting. Vi är typ bara 10 personer i den klassen och älskar vår lärare, så trots att jag knappt lär mig något så är det en av mina favoritlektioner. Ibland köper vissa med sig munkar, vi ser film då och då men för det mesta så läser vi sån sida i en barnbok på spanska och sen bara pratar vi med vår lärare för han älskar att prata, och han är superintresserad av Sverige så det är kul!

08.49 - 2nd period, vilket är Drill team. Chillar mest här också för att drill team brukar för det mesta bara träna på sina danser då och eftersom jag inte är med när dem lär sig danserna, eller är med och uppträder så brukar jag mest chilla eller försöka hänga med i deras dans så gott det går.

09.34 - 3rd period, vilket är Engelska 4. Här finns det ingen tid att chill kan jag säga. Vår lärare ser till att vi alltid har saker att göra och missar man en dag av hennes lektion så får man räkna med att hamna efter och vara tvungen att ta igen. Hon är väldigt strikt och för det mesta sarkastisk, men på nått sätt har hon fått nästan alla att gilla henne, inklusive mig.

10.28 - 4th period är Algebra 2. Fattar inte jättemycket av den matten vi gör, men vår lärare gör nästan alla tal åt oss på tavlan bara vi frågar, vilket jag är glad för för annars hade jag förmodligen inte blivit godkänt i denna klass. :)

11.15 - Tutorials, vilket är som en studietid då vi har 30 minuter då vi kan gå till olika klasser om vi har läxor eller skolarbete som vi måste ta igen. Jag brukar för det mesta gå till Drill team-rummet och chilla där tillsammans med några andra i drill team.

11.49 - Lunch för min del. Vi har två olika luncher så man har antigen 1st eller 2nd lunch, och jag har 1st lunch. De som har 2nd lunch går istället direkt till sin 5th period när vi har lunch. Jag och två av mina vänner brukar oftast stanna inne i drill team-rummet och äta vår lunch där istället för att gå till cafeterian. Så vi chillar bara där och ibland passar jag på att ringa hem denna tid för då är alla vakna i Sverige:)

12.24 - 5th period börjar och då har jag bild 1. Väldigt mysig lektion och vår lärare är så söt. Vi har bestämda platser och jag sitter vid ett bord med bara freshmans and sophomores, men det är lugnt för att trots att dem är omogna så är dem rätt roliga ibland. Plus att det finna andra, lite äldre i denna klass jag också kan prata med.

13.12 - 6th period är Government och den här klassen är olik någon annan haha. Vår lärare spelar alltid musik i klassrummet, varje dag, vilket ändå är rätt najs. Vi har alltid en uppgift att göra och något att jobba med, men det tar oftast inte så lång tid så vi brukar mest sitta och prata och chilla. Det är bara seniors i den här klassen och vi är bara 4 stycken tjejer, men vi 4 sitter tillsammans och har alltid kul så Government är en av mina favoritlektioner!

14.01 - 7th period, vilket är U.S History. Vi fyller nästan alltid i ett häfte där man ska fylla i ord som saknas, som handlar om det vi pratar om. Just nu pratar vi om 1920-talet och imorgon måste jag klä ut mig så att jag ser ut som man gjorde på 20-talet, tjoho.

14.46 -8th period är athletics och då har jag friidrott. Byter snabbt om till träningskläder och sen springer jag ner till friidrottsbanan och har träning fram till 15.30 ungefär så att dem som åker buss hinner med bussen, eftersom skolan slutar 15.35 och bussarna går hem 15.40. På träningarna har vi hittills sprungit olika typer av intervaller och även gjort lite styrka. Idag tog även vår coah tid på oss när vi sprang 300 meter så att han kan se ungefär hur bra vi är. Jag sprang ungefär på medeltid men mot slutet av loppet började mina ben bli tunga och jag började röra mitt huvud, så vår coah sa att jag behövde jobba på mina magmuskler. Så nu ska jag ta tag i det och gå och skaffa mig lite magrutor. :)) Önska mig ett stort lycka till med det också, kanske hade gott om jag inte bott i Amerika :) hehe

15.40 - Jag tar bussen hem och är hemma vid 16.00. Då är jag oftast hungrig så jag tar mig något att äta och sedan så gör jag antingen bort något skolarbete eller går och matar våra djur. Sen tar jag en dusch eftersom jag haft träning och sen så chillar jag bara.

19.30 - Tim börjar komma hem från jobbet och vi brukar även äta middag denna tid.

22.00 - Jag går och lägger mig. Brukar kanske somna runt 23 någongång och sen så är det upp klockan 06.00 nästa morgon igen och samma schema igen! Tjoho

Det är rätt ofta ändå som Sandi har något för sig så ibland så hämtar hon upp mig på skolan och så åker vi kanske och shoppar något hon behöver, går på någon match eller hämtar upp någon utbytesstudent.

Likes

Comments

I fredags så hade vi vårt playoff game men vi förlorade (haha surprise) så nu är football season över :(( Känns så konstigt. Vad ska man nu göra varje fredag? Från att aldrig ha varit på ett football game till att varje fredag ha varit football fridays, och nu är det över bara sådär, det är tråkigt och jag kommer sakna det. Speciellt allt runtomkring. Att få hänga med drillteam varje fredag har varit drömmen. Från att stanna efter skolan och fixa oss inom kvällen, till bussresan, till att stå där på läktaren och dansa till bandet och bara ha kul!! Det har varit så himla underbart och jag är så himla glad att jag hat haft det så bra som jag har. Så trots att andra sporter som basket och friidrott börjar (vilket jag är taggad på!) så har football fridays varit något speciellt och det kommer jag att sakna. <3

På lördagen så städade jag och Sandi vår gård efter våra hästar (aka vi mockade) och jag lyckades även bli biten av myror, älskade älskade Texas myror. I början sved det bara men sen började min for svälla upp mer och mer och 2 dagar senare, i måndags, var min for så stor att det gjorde ont att gå så då for vi till doktorn. Så nu äter jag medicin i en vecka och min elefantfot har äntligen börjar bli lite mindre :))

I söndags så hämtade vi upp Sandra och Matilda och sen så for vi ner till Houston. Först så körde vi bara runt lite i och lyckades hitta en vägg full med målningar på dem så som vi tog lite bilder framför, sen så mötte vi upp Sandis dotter och barnbarn och for till in Downtown Houston för att... åka skridskor!! Dem hade en skridskobana i en liten park mitt bland höghusen, och så spelade dem musik och hade pyntat med ljus. Det var sååå mysigt och det kändes som att vi var i New York och det var julafton för ett tag. Jag fick dessutom känna mig som ett skridskoproffs för de flesta som var där hade förmodligen inte åka skridskor många gånger förut haha.

Efter att vi åkt skidskor så körde vi bara runt Downtown och kollade på alla byggnader och helt enkelt fick se lite mer av Houston! Det var fint, men inte så som jag hade föreställt mig om man kan säga så. Downtown är inte alls stället där människor som bor i Houston ”hänger”. Houston är så himla stort, men det är också väldigt utsprett, så Downtown har aldrig riktigt varit populärt. Det var ganska många hemlösa människor sittandes på gatorna och inte alls så mycket folk i rörelse som jag trodde det skulle vara. Vi var trots allt där söndagkväll, så jag kan förstå varför det inte var så mycket folk ute, men jag hade ändå tänkt mitt ett annat Houston än detta. Men det var superfint ändå!! Och jag tycker det är supercoolt att ha fått vara i Houston för det är en stad jag länge velat se, och nu får jag åka igenom den varje gång vi åker till Sandis dotter, så det är häftigt!

Måndag, tisdag och onsdag (idag) så har vi bara varit här i huset och slappat och fixat lite saker för thanksgiving och jul. Eller aa, i måndags var jag ju hos doktorn, men det var typ det.

Imorgon är det äntligen Thanksgiving och jag är supertaggad på att äta mat haha. Idag så bakade vi pecan pie och strax så ska vi även göra pumkin pie, och det är något jag aldrig testat så det ser jag fram emot att får göra imorgon!

Godnatt till er alla. Jag saknar Sverige lite extra mycket just nu <3 Kram

Likes

Comments

(Supermegalångt inlägg:)))

Alltså wooow! Exakt så skulle jag beskriva denna helg! Jag ber om ursäkt i förväg att jag inte kan beskriva tillräckligt bra eller visa er allt jag gjort för jag har verkligen haft det så himla bra, men jag ska försöka!

Fredag:
Fredagens football game var Tatum vs. Huntington, och gissa vad?? Tatum vann!!? Inte för att vi blivit bättre eller så, men vi hade turen att möta ett sämre lag haha. Mot slutet av matchen så mötte Sandi, Sandra, Matilda, Sara, Idea, och Jean (alla är utbytesstudenter, förutom Sandi då) upp mig i Huntington eftersom jag redan var där med Drillteam. Sen så lämnade vi matchen och körde ner till Sandis dotter som bor utanför Houston.

Lördag:
Game day!! Trots att vi kom fram till Sandis dotters hus väldigt sent på lördagen så steg jag upp 07.30 och duschade och gjorde mig redo. Vi lämnade hennes hus runt klockan 10 och sen så for vi och hämtade upp ytterligare några utbytesstudenter och sen så for vi vidare till Collage Station vilket är en stad utanför Houston. Och nu, hela anledningen till varför vi ens åkte ner till Sandis dotter och till varför vi samlade så många utbytesstudenter; vi skulle gå på ett collage football game! Det var Texas A&M som mötte New México. Totalt så var vi 15 personer och 8 av oss var utbytesstudenter tror jag, och sen var det Sandi, hennes dotter och hennes barn och några vänner till henne. Vi kom fram till the Texas A&M collage runt klockan 3 och där så mötte vi upp Zac som är från Tatum och tog studenten förra året och numera går på ATM collage. Zac var med i Texas A&M bandet förra året så han har varit på många matcher och hade mycket att berätta. Han visade oss runt på campus, lärde oss mer om Aggies och om hur det var att gå på collage. Jag har aldrig varit på ett collage förut så det var väldigt häftigt att få uppleva!

Men nu till självaste football gamet! Det var bara så mäktigt. Från att aldrig ha varit på ett football game till att sen få gå på High school och se football varje fredag, och nu få se ett collage football game är bara så coolt! Det var väldigt mycket som var annorlunda, t.ex så hade dem inga cheerleaders utan istället så hade dem så kallade "yell-leaders" som fick publiken att skrika alla ramsor. Jag stod och viftade en handduk i luften och skrek bokstaven "A" nästan hela matchen för det var tydligen så man gjorde. Som om det inte vore nog att bara på se collage football så vann även vårat lag, the Aggies, så det var superkul! Jag fick även se några bra touchdowns och lyckades försåt lite mer hur football funkar.

När matchen var slut så gick vi ut från stadion tillsammans med resten av alla 80.000 människor som var där inne (stadion rymde 112.000 så bara en vild gissning) och sen så for vi hem till Sandis dotters hus igen, blåste upp fler luftmadrasser så att alla hade någonstans att sova och sen så gick vi och la oss efter 2 någon gång. Önskar att ni kunde varit där och upplevt vad jag upplevde, men det var iaf så häftigt och jag var tvungen att stanna till ibland och bara tänka på vart jag var för att det känns så overkligt. Inte bara själva matchen, utan allt. Bara det att jag flyttade hemifrån för 100 dagar sedan och att jag nu börjar kalla mitt nya liv här min vardag. Det är det som är så läskigt, overkligt och coolt, och det känslan slog mig i lördags igen.

Söndag:
Planen var att stiga upp så vi hade tid att åka in till Houston och shoppa lite och sen åka och äta på Texas Roadhouse OCH hinna hem före klockan 6. Men som ni kanske förstår så gick det inte som planerat. Istället så åkte vi in till Houston lite senare och besökte "William Tower" och kollade på det fina vattenfallet som finns där. Jag var där sist vi var i Houston också med det gör inget för det är alltid lika fint, och nu fick även Sandra, Matilda, Sara, Idea och Jean se det. Efter det så körde vi direkt hem och lämnade av Sara, Idea och Jean och sen så for jag, Sandi, Matilda och Sandra till Texas Roadhouse och åt middag. En speciell middag. Det satt nämligen två killar bakom oss med varsin hund inne i restaurangen och det var inte vilka hundar som helst. Det var pensionerade krigshundar och en av dem var även hunden som spelar huvudrollen i filmen "Megan Leavey" som handlar om hur Megan kämpar för att få behålla sin hund när hon kommer tillbaka från kriget i Iran. Och den filmen är baserad på en sann historia... Både dem två killarna och dem två hundarna som satt där har varit med i krig och nu jobbar dem med att hjälpa personer som lider av PTSD efter traumatiska upplevelser. Jag såg nyss den filmen med Sandi för någon vecka sedan och grät för att den är så fin. Så när jag sedan såg hunden som var med i filmen sittandes 2 meter ifrån mig inne på en resturang i Longview så blev jag helt rörd och började gråta. Tror lite beror på att jag har PMS nu också, och för att hundarna fick mig att sakna min egen hund och min familj. Hundarna var dessutom schäfrar och det påminner mig om min familj<3 Men mest grät jag nog för att det var så häftigt. Sandi bestämde sig för att betala för de två killarnas middag och när vi alla ätit upp så gick vi ut och tog bilder med deras hundar. Starstrucked <33

Man kan ju tro att kvällen slutade där, men icket. Efter att vi kommit hem så fick vi besök av några vänner från Tatum så vi stannade uppe sent på söndagkvällen och pratade med dem och hade det trevligt. Lite för trevligt, så när klockan var 3 på morgonen bestämde vi oss för att skippa skolan dagen efter. Så efter att vi stigit upp tidigt och varit uppe sent hela helgen så fick vi äntligen sova ut på måndagen.

Måndag:
Jag, Sandra och Matilda steg upp vid lunchtid i måndags och när vi var redo så tog Sandi med oss till Shreveport i Louisiana för att shoppa lite. Jag fick med mig en svart bomberjacka och en parfym. På väg tillbaka så beställde vi pizza och stannade på Wallmart för att köpa lite glass och annat vi behövde. Vi hämtade upp pizzan och sen så for vi hem till Sandra och Matilda i Marshall och bara chillade. Vi sov över hos dem och jag sov även över där i igår för att deras värdmamma är inte hemma, så då bor vi med dem istället, men det är bara kul!

Idag är det onsdag och nu sitter jag i skolan och tar igen vad jag missade i måndags. Ha det bäst och bra jobbat till er ifall ni läste allt detta! Vi hörs!

Likes

Comments

Igår så var det en extra rolig skoldag. Klockan 07.00 så samlades över 70 seniors utanför skolan för att åka ner till Dallas. Vi åkte ner för att gå på Miedeval Times show som är en slags teater om Medeltiden med hästar och riddare.

Vi hade två bussar så på ena bussen satt min engelskalärare och på den andra en mattelärare. Det var dem två som ordnade resan och man var tvungen att vara senior och ha någon av dem i en klass för att få åka.

Bussresan tog lite mindre än 3 timmar och när vi kom fram så fick vi först en nummerlapp med en färg på som också var numret på det bord vi skulle sitta vid och färgen på riddaren vi skulle heja på. Efter det så gick vi runt där inne ett tag och kollade på hästarna och så gick vi även in i ett mini museum med massor av tortyrredskap i som hade använts under Medeltiden. När showen skulle börja så gick vi in i "arenan" och satte oss vid vårt bord och så började dem servera oss mat. Hela showen var som en slags teater och en tävling så i slutet var det bara en riddare kvar som vinnare. Mitt lag (den gula riddaren) vann tyvärr inte, och vi fick inte heller någon ros när riddarna valde ut några i publiken att ge rosor till, men vi hade i alla fall mat i mängder så vi överlevde haha.

Även maten skulle likna maten man åt under Medeltiden antar jag för vi blev serverade ett stort kycklinglår, en majskolv och en bakad potatis och sen så var man tvungen att äta allt med sina händer. Efter showen så tog vi lite bilder och sen så tog vi bussen tillbaka till Tatum. Vi stannade även på Buckie's påväg hem och köpte lite snacks. Jag bar lite skeptiskt till att sitta i en skolbuss nästan 6 timmar sammanlagt under dagen men helt ärligt så var bussresorna minst lika roliga som själva showen, så jag är nöjd!

Jag är väldigt glad att jag valde att följa med på den här resan för det var superkul och jag fick även chansen att lära känna fler seniors! Plus att jag fick skippa skola :)

Likes

Comments

Idag är det tisdag igen och just nu så är jag i skolan. Hittills har den här dagen varit rätt så seg men den blir förhoppningsvis bättre! Idag efter skolan så ska jag åka och kolla på Sandra och Matildas basketmatch i Marshall så det ser jag i alla fall fram emot, och sen så på torsdag åker jag och 72 andra seniors på en field trip till Dallas för att se någon show som har med Medeltiden att göra så det ska också bli kul!

Igår så började även Friidrottssäsongen här på skolan så nu kommer jag äntligen komma igång med träningen igen. När jag har varit i off-season så har det inte direkt varit några tuffa träningspass vi gjort, så det känns superkul att vara igång med friidrotten igen och vår coah verkar vara en sån coah som verkligen får oss att träna hårt. När jag säger att jag går i friidrott till folk som frågar om jag är med i någon sport så gör de flesta en liten min och säger "I feel sorry for you" haha. Men vår coah vill bara att vi ska prestera bra och det ser jag som något bra. (Lär återkomma med en annan åsikt när jag är död efter ett hårt träningspass) :)

Två bilder från i fredags då jag, Sandra och Matilda var på deras football game i Marshall!

Likes

Comments

Hello again!

Igår så var jag på mitt första sweet 16 party och det var så himla mysigt. Vi firade att Oliva (som är en utbytesstudent från Australien) hade fyllt 16 år, men det bästa av allt är att det var inte ens hennes födelsedag igår. Hon åker nämligen tillbaka till Australien i december men hennes värdfamilj ville så gärna vara med och fira hennes födelsedag så därför ordnade dem helt enkelt kalas för henne och bestämde att den 4:e november fick vara hennes födelsedag, istället för hennes riktiga som är i April, så att dem också får fira henne innan hon åker hem!

Dem hade öppnat sitt garage och pyntat där inne och ställt fram massor med frukt, chips och bål och sen så grillade vi korv och hamburgare och satt utanför deras garage på parkeringen och åt och pratade och bara hade det trevligt. Hennes värdfamilj och deras föräldrar var där, hennes grannar och deras barn, vänner från skolan och så 4 av oss utbytesstudenter och Sandi, så det var lagom mycket folk i alla åldrar. Efter att vi ätit lite så öppnade Oliva sina presenter och då det blev lite känslosamt för hon fick bland annat ett armband med Texas och ett hjärta på och då blev vi påminda om att hon faktiskt åker hem snart för hon har varit här i nästan 1 år nu, vilket känns så tråkigt för hon har precis fått en ny värdfamilj som är världens bästa och Olivia är världens finaste människa. Kommer absolut åka till Australien och hälsa på min favorite Aussie<33

Jag, Sandi, Matilda och Sandra stannade kvar efter att alla gäster hade åkt hem och sen så tog vi med oss Oliva och hennes värdföräldrar (som är 25 år och störtsköna) till ett hunted house. Det var samma hunted house som vi var på på min födelsedag och nu var vi där igen på Olivias "födelsedag" Det var dock mycket bättre och läskigare denna gång så helt klart värt att åka tillbaka till. Sandra var så rädd att hon grät genom hela labyrinten som är helt mörk med människor som skrämmer en, och sen går det runt en man med en motorsåg också. Själv så råkade jag springa in i en vägg när han med motorsågen började jaga oss haha. Men jag klarade mig fint och det var bara kul. Vi skrattade massor hela kvällen och jag tror helt klart att detta var Olivias bästa "inte riktiga födelsedag" någonsin!
Puss o kram skumbanan <3

Likes

Comments

Igår var det Halloween vilket var en dag jag nog mest kommer komma ihåg som en dag när jag åt alldeles för mycket godis :). I skolan hade drill-team så kallade "Boo's" som dem hade sålt under förra veckan. En "Boo" var en liten mugg med godis i som man köpte för $1 och sen skrev man en liten lapp till sin "boo" (som kan vara allt ifrån din lärare till bästa vän eller pojk/flickvän) och sen så delades dem ut igår under halloween. Drill-team sålde över 400 "boo's" så i princip alla på skolan gick runt med en mugg med godis i igår.

Efter skolan hämtade Sam upp mig och sen så for vi till hennes jobb där dem hade trick or treat för alla barn eftersom hon jobbar på ett sjukhus (ish). Vi hade tänkt gå trick or treat utomhus också men det regnade hela kvällen så vi stannade och hjälpte till på hennes jobb istället. Det var rätt så kul ändå, speciellt eftersom amerikanare är mycket bättre på halloween än svenskar så alla (även de vuxna) hade gått all in och klätt ut sig till något. Jag var en zombie hehe:)

För att nämna något annat som har med halloween att göra så for vi faktiskt till Graystone (ett hunted house) i lördags! Det var inte så läskigt som jag hade hoppats på men det var roligt ändå. Efter Graystone for vi till ett halloween party tillsammans med andra utbytesstudenter här i området. Vi var nog runt 20 studenter och tillsammans med några föräldrar och syskon så var vi nog runt 35 pers. Vi lekte några lekar, åt godis, slog sönder en piñata och sen så skickade vi iväg ljuslyktor. Rodrigo var en av alla studenter som var där i lördags så jag fick träffa honom igen för första gången sedan han flyttade ut. Det var kul för jag har saknat honom, men jag tror vi har det bättre nu när vi bor i olika familjer ändå och det kändes också som det när vi träffades. Vi är fortfarande vänner och pratar med varandra ofta, men jag tror det är bättre att vi har det så än att vi bor med varandra.


Jag, Sandi och Idea (utbytesstudent från Thailand) åkte därifrån efter 12 någongång och sen var vi hemma runt 2 tror jag för vi hade ca 1,5h bilresa hem. Idea sov över hos oss lördagkväll och sen på söndagen så följde hon med oss på bioooo. Men nog om det, ni fick ett helt inlägg om min helg nu som bonus haha.

Vi stannade och åt på Jucy's innan vi for till Graystone, och sen så passade vi även på att ta några bilder!
Jag hoppas ni förstår något av det jag har skrivit för jag känner mig helt lost och vet varken i vilken ordning jag skrivit eller hur bra min svenska är haha. Men ha det så bra iaf så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

I fredags hade vi peprally med temat "black-out" vilket var superkul och förmodligen vårt bästa peprally hittills! Men det var tyvärr även vårt sista också. Det här var vårt sista peprally för den här football säsongen och därmed också det sista peprallyt någonsin för alla seniors, så dem hade en stor skärm där de visade bilder på flera seniors, och sen så dansade några "senior moms" till låten "thriller" utklädda till zomibes och även Sandi var med oss dansade eftersom jag är senior. Drill-team dansade en riktigt bra hiphop dans också!

Här är en bild på Sandi haha:

Efter ett peprally så kommer ett football game och det gjorde det även denna fredag. Enda skillnaden var att denna fredag så var det senior night på min skola, eftersom detta var vårt sista home-game någonsin :( Senior night innebär alla alla seniors som är med i någon sport eller i bandet ska eskorteras av sina föräldrar ute på fotbollsplanen och bli presenterade framför skolan. Eftersom jag är med i drill-team så fick även jag bli eskorterad. Det är ingen stor grej och man blir knappt presenterad i 1 minut, eftersom det är så många som ska bli presenterade, men det var kul ändå. De sa mitt namn, vem som eskorterade mig (min v-mamma Sandi), vilka aktiviteter jag håller på med i skolan och sen mina planer efter high school - vilket var att åka hem till Sverige och fortsätta skolan lol.

Det var dock såååå kallt på kvällen så även fast jag hade en tröja, en tjocktröja och en jacka så stod jag där och skakade. Tror det var runt 8 grader. Efter att alla hade blivit presenterade så började vårt football game, men det var alldeles för kallt för Sandi som hade tänk stanna och kolla på matchen så hon for hem. Jag stannade kvar med drill-team som vanligt men även jag höll på att frysa ihjäl.

Det här var somsagt vårt sista home-game, och nu har vi bara ett football game kvar :( Det känns verkligen så tråkigt för det har varit en självklarhet varje fredag att gå på football game och det är så himla roligt! Vad ska man nu göra varje fredag liksom?? We better win our last game tho, för även denna vecka blev vi krossade. Efter matchen tog jag och Giselle skjuts hem av Solomon som var snäll och skjutsa hem båda oss två även fast vi bor en bit ifrån varandra. Det är en fördel här borta iaf, att nästan alla ens vänner har körkort. Vilket även är väldigt tur för det finns varken bussar eller människor som cyklar här där jag bor. Så har du ingen bil tar du dig ingenstans. Men men, snart så har jag vant mig med det också!

Tillbaka till fredagkväll så var det iaf riktigt kallt, vi förlorade, och drill-team hade problem med musiken när dem skulle uppträda i halvlek. Men det var ändå senior night och mitt sista home-game någonsin så det kommer jag att sakna!

Ha det bäst så hörs vi!

Likes

Comments