Äntligen är det blivande kontoret klart. Listerna ska spikas fast och elementet ska sprayas men i övrigt så är det mesta gjort.

Före:

Efter:

Likes

Comments

Tänk att jag för lite drygt ett år sedan räddade henne från att vandra vidare till himlen. Nu räddar hon mig varje dag.

Likes

Comments

Renovering, Vardag

Tiden flyger iväg, nog för att det varit lite värme idag så känns det ändå som att hösten är här. Löven börjar gulna och det blir fantastiska färger i naturen.

Det jag älskar med hösten är mörkret och färgerna, allt ser på något konstigt sätt så levande ut trots att det går åt det andra hållet. Mörkret älskar jag framförallt för att jag älskar att tända ljus. Släcka alla lampor och låta de levande ljusen lysa upp med sitt alldeles speciella sken. Mysa ner sig i soffan framför en film med den man håller kär.

Det finns något positivt med alla årstider tycker jag, jag har nog egentligen ingen favorit trots att man alltid längtar efter sommaren så kan jag längta efter vintern också. Dock blir jag fortare less på vintern än sommaren!

Just nu ligger jag nerbäddad i min nybäddade säng, självklart är jag nyduschad också..det måste man vara när det är renbäddat.. det är något speciellt med den känslan!

Kvällen har spenderats i tvättstugan, tre maskiner blev det men nu är det minsann slut på tvätt iaf. Utöver det har jag tagit en powernap och lite andra aktiviteter som resulterade i en skadad höft. Den kommer garanterat vara blå imorgon.

I helgen påbörjades blivande kontoret, pappa och jag har börjat sätta upp easycover, dock räckte den vara till fyra våder men jag ska köpa mer imorgon så vi kan fortsätta någon kväll. När det är klart så blir det antingen tapetsering eller målning sen ska det läggas nytt golv och efter det får jag äntligen börja inreda! Jag har en plan..

Jobbet rullar på, har rätt mycket att göra just nu så tider går fort. Har dock varit extremt trött idag så tvingade i mig två koppar kaffe på morgonen men det fick jag sota för ikväll..blir så fruktansvärt illamående av kaffe. Imorgon är min plan att jobba och sen försöka städa lite, kan verkligen behövas. Katterna drar in en hel den skit nu, bland annat massor av löv. Gräsmattan skulle behöva klippas också.. ja ni hör ju, jag är inte sysslolös iaf!


Likes

Comments

Vardag

Precis så är det för mig idag, jag är tom i huvudet, tom på energi. Jag vet inte varför men jag tycker inte om känslan.

Satt i soffan hos Patrik med Elina och känner hur jag är instängd i en bubbla. Jag hör hur dom pratar, skrattar och sjunger men jag känner mig som i en annan värld. I en bubbla. Inte så att jag mår dåligt eller är deppig utan bara tom. Jag sjunger mer, skrattar men det känns som att något fattas. Någon.

För att inte dra ner er i min värld så kan jag ju istället berätta att jag bokat en reda till Spanien den 3september, ska bli otroligt skönt att komma iväg till värme och god mat. Sen har jag också sökt några kurser som jag ska läsa upp, nån gång ska jag plugga till Kriminolog..vet bara inte när!

I övrigt så har det inte hänt mycket alls denna vecka, jobbat för det mesta. Imorgon tänkte jag klippa gräsmattan och kolla på lite tävlingar på Timrå..om det är fint väder!

Likes

Comments

Det är med blandade känslor jag går tillbaka till jobbet imorgon, på ett sätt har jag haft lite ångest över att släppa allt (läs:det mesta) men samtidigt har det varit väldigt skönt att bara vara i två veckor. Hade inte klagat över två veckor till om jag säger så..

Det ska bli otroligt spännande att komma tillbaka imorgon och se vilka som är tillbaka från semestern, tvivlar på att vi är speciellt många just nu.

Dagen är inte ens värd att nämna då jag gjort absolut ingenting. Kvällen däremot har jag spenderat hos Hanna och Andreas m.f. Vi härjade med barnen och åt lite tacos, såhär på kvällskvisten pratade vi om allt mellan himmel och jord. Barnnamn, svärföräldrar, städning osv. Allmänt prat alltså. Sen pratade vi även om hur andra uppfattar oss jämfört med hur vi uppfattar oss själva. Vilken annorlunda bild andra människor kan ha av mig som jag inte alls ser själv.

Som att Hanna sa att jag är tuff. Jag ser inte mig själv som tuff, inte alls. Vi tog som ett exempel att om killen jag träffar skulle kommentera en annan tjejs utseende, typ fina ögon eller liknande - så skulle inte jag ta illa upp. Jag vet att ALLA kollar och tänker exakt samma sak men kanske inte vågar säga det högt. Det är något om jag för 8-9år sen inte heller skulle kunna hantera. Jag var väldigt svartsjuk när jag var yngre men en dag så bestämde jag mig bara för att inte vara det. Det bara förstör och jag kan ändå inte göra något åt det. Sen har jag blivit otroligt sårad och sviken efter det men känner fortfarande att det inte är värt att misstro den jag lever med.

Jag tror mycket handlar om hur man är och mår själv. Känner jag mig trygg i mig själv så är det lättare att höra att en annan tjej är snygg. Sen är det nog viktigt att se till sig själv, tänker jag nån gång att en kille är snygg när jag är i ett förhållande? Ja det gör jag, men det behöver ju inte betyda att jag kommer göra något med denna hunk jag såg på ICA.

Efter mitt senaste förhållande så jag har lärt mig hur otroligt viktigt det är att vara ärlig, att ingenting förstoras upp i onödan om man bara säger som det är. Sen att det är viktigt att tänka själv, skulle jag bli sur om han gjorde såhär? Jag brukar ofta tänka så, skulle jag acceptera det här och tycka att det är okej? Men sen också fråga min partner hur han ser på det. Mitt "trevlig" kan ju för honom uppfattas som flörtig - då får jag ta ställning till det.

Jag köper att människor har ett bagage, alla har vi blivit sårade på ett eller annat sätt - det får vi ta hänsyn till. MEN jag köper inte att folk dömer mig när dom inte har en aning om vem jag är. Tex personer som påstås känna mig efter att ha läst min blogg - vem jag är här och det jag skriver om är ju inte ens en tiondel av hela mig. Jag är så mycket mer än så. Bara för att jag skriver om EN utekväll så betyder inte det att jag är ute varje helg. Eller om jag skriver om sex med en kille så betyder inte det att jag träffar någon varje dag. Jag är en rätt tråkig person enligt mig själv. Jag trivs bra i mitt lilla hus med mina katter, jag tycker om att träffa mina vänner och jag njuter av en kväll på dansgolvet då och då. Jag är pedantisk, ganska osäker i många fall, trevlig mot de flesta jag träffar, inte rädd för att skaffa nya vänner, rätt öppen, har oftast inget filter när det kommer till sex osv. Jag kan tänka mig hur andra ser mig, de som träffar mig lite då och då. Att vi har olika syn på vem jag är och hur jag uppfattas kan jag verkligen förstå. Jag är nog duktig på att ha ett skal i många fall. Tex när det kommer till sex, jag kan vara väldigt öppen när det gäller sex och det uppfattas nog som att jag är självsäker men så är inte alls fallet. Jag är osäker, inte alls som för 8-9år sen men fortfarande inte alls så säker som jag framställer mig själv som. Däremot älskar jag att prata om sex, höra andras syn på det, deras upplevelser. Vissa är roliga, andra jobbiga, en del är intressanta osv. Jag tror det är viktigt att skilja på förmågan att prata om sex och faktiskt ha sex.

Jag har egentligen ingen aning om vart jag är påväg, antar att detta är kvällens tankar bara. Och lite kanske kommer ifrån den senaste tidens snack om vem jag är. Jag försöker verkligen att inte döma människor som jag inte känner och har väldigt svårt för de, som jag hör, dömer mig - jag hör det från andra givetvis eftersom personerna i fråga inte ens finns i min umgängeskrets. På ett sätt sårar det mig då jag tycker att det är tråkigt när människor kan döma någon de aldrig träffat men samtidigt kan jag känna att om de är så trångsynta att de dömer mig utifrån en tiondel av de dom läst i en blogg så är det mer synd om dom än om mig.

Många säger "jag bryr mig inte om vad andra tycker" men med tanke på dagens sociala medier som kretsar runt just "se mig, hör mig, tyck om mig" så känns det i många fall som en mur de byggt upp. Jag försöker att inte bry mig om vad andra tycker (nu pratar jag om människor som inte finns i min direkta närhet) för jag gör det som känns bra för mig, om jag levde mitt liv som alla andra tycker att jag ska leva det så kommer jag garanterat dö olycklig.

Min slutsats är- Sluta döm människor du inte känner, du vet inte hela deras historia. Lev ditt liv som du vill leva det. Mindre svartsjuka i världen, ingen mår bra av det. Var ärlig, det tjänar alla på i längden.

Dags att släcka ner huset nu, tidig morgon imorgon.

Likes

Comments

De första 4 timmarna av dagen spenderades med att köra bort trädet som vi kapade ner, tre vändor till tippen blev det och jäklar vad jobbigt det var. Värmen kunde gärna fått försvinna bara dom fyra timmarna..

Meeen någonting bra medförde arbetet iaf, vi åkte nämligen förbi en verkstad och hämtade massor av lastpallar så imorgon ska jag köpa färg och börja måla!!

Direkt när vi var klara med det så åkte jag och handlade inför grillkvällen. Fyndade grillverktyg och en salladsskål med salladsbestick också, vilken otur!

När jag kom hem så var Mårten redan här så vi hjälptes åt att göra iordning allt innan resten av gänget kom.

En magiskt kväll med underbara vänner och god mat, detta måste vi göra om snart :)

Nu sitter jag och Matilda i soffan och kollar på "Kom Igen Charlie", klockan är dock mycket så dags att natta både mig och Matilda snart. Imorgon ska det jobbas lite igen då jag ska hjälpa Andreas och Hanna med flytt!

Likes

Comments

Nöjen, Renovering

Jag vaknade imorse av att pappa ringde på dörren, han hade varit här en stund och börjat såga upp trädet i smådelar, vet helt ärligt inte vad jag skulle göra utan min mor och far! När jag väl va uppe och fått i mig frukost så började jag med dagens projekt - måla utemöblerna. Första tanken var att måla dom bruna som dom är sen innan.. men ändrade mig ganska snabbt och valde att måla dom röda!

Ni ska få en efterbild imorgon, lite sent att gå ut och fota nu!

Medan jag och Elina målade och pratade om sex så höll pappa på med trädet, det blev många pauser med tanke på hur varmt det varit idag men inte mig emot! Älskar att ha folk runtomkring mig och man hinner med så många intressanta samtal! Bland annat så hann Elina få lite tips och råd angående sex av min mamma, jag älskar verkligen den öppna relationen jag har till min mamma.

När målningen äntligen var klar så drog jag på mig lite kläder och ett ansikte och styrde pärlan in mot stan för att återförenas med Elina och åka vidare mot Östtjärn. Där satte vi oss på altanen hos Jim och Hanna med resterande gäng och fördrev lite tid tills alla var redo att åka och äta. Tanken från början var att äta på Skatan men vi insåg att det garanterat var fullt där så vi bokade bord på Estreet istället.

Så nu efter en otroligt bra dag ligger jag äntligen i sängen och laddar för en lika bra morgondag, den börjar med några turer till tippen innan en mysig grillmiddag med nära och kära!​

Likes

Comments

..det blir nog inte mitt framtida yrke men det var kul att lära sig hur det gick till! Alve (en granne som renoverar huset snett mittemot mitt) var en väldigt duktig instruktör och gick verkligen all in för att jag skulle känna mig delaktig. Jag fick en känsla av att han trodde att jag var en tjej dom inte vill smutsa ner händerna men han fick nog snabbt lära sig att jag inte har något emot att smutsa ner mig ;)

Träden är nu nere och jäklar vilken skillnad det vart!

När vi ändå höll på så hjälpte han mig att ta ner ett annat träd, han trodde nog att det skulle gå fortare än det gjorde så fick lite dåligt samvete när det tog lite tid.. vet att han har mycket att göra ändå.

Idag har mor och far varit här, mamma hade köpt färg till lillstugan så den är nu målad och fin igen. Det behövdes!! Jag passade på att måla kabeltrumman mörkbrun, får se hur den ser ut imorgon om jag ska köra en vända till!

Mer än så har jag inte gjort idag, gjorde bort allt på gården igår. Trimmade ogräs och klippte gräsmattan. Mamma rensade jordgubbslandet, som jag inte alls brytt mig om, men trots mitt dåliga omhändertagande så har det kommit massor av jordgubbar och dom smakade fantastiskt!!​

Likes

Comments

Sitter just nu på sjukhuset och funderar på vad jag gör här, jobbar extra inatt som stöttning då det är tungt på avdelningen. Tungt har dom verkligen haft det men inatt verkar alla ha slut på energi och sover gott.

Ska jobba imorgon natt också men blir det såhär lugnt hela natten så tvivlar jag på att jag behövs imorgon, dessutom verkar min förkylning (äntligen) bryta ut. Jag hatar verkligen att inte kunna andas men det är liksom småjobbigt att gå flera veckor och vara lite halvdålig också..

I övrigt så har jag hunnit måla lite tak idag och med lite så menar jag fyra brädor.. haha.. fick ju telefonsamtal om nattens jobb så la mig på soffan och slumrade lite i hopp om att denna natt skulle bli smärtfri. Sitter i skrivande stund och längtar efter sängen så min tupplur hjälpte nog inte så mycket ändå.

Imorgon ska jag fälla träd, fyra tallar som ska ner.. det blir spännande att se om jag överhuvudtaget kommer göra någon nytta men jag kan ju alltid lära mig något iaf! Mer än de så ska jag nog försöka kurera mig och sen måla resten av taket. Det måste dessutom målas två gånger så vet ju vad jag gör i helgen. Tänkte även måla listerna i taket vita så det går fort att fixa väggar och golv sen. Längtar till det är klart så jag kan börja inreda!!

Såhär ser blivande kontoret ut idag

Som ni ser så är det ju lite jobb kvar, eller ja allt jobb typ.. Taket ska vitlaseras, väggarna ska det upp "Easy-cover" på och golvet ska bytas ut till ett laminatgolv. Sen ska ju väggarna målas/tapetseras också men så långt har jag inte tänkt..känns som en evighet tills det är dags för det. Men jag tänkte faktiskt försöka bli klar med tak, väggar och golv nu under semestern..får se om det går!

Likes

Comments