Ja, då var det dags för recept nummer 2 från min bakbok. Den här gången blir det "cheesecake i glas". Kan tyckas lite väl somrigt nu när det är höst men vad gör det när det är så fruktansvärt gott!

Denna efterrätt är så bra på många sätt då det går fruktansvärt snabbt att slänga ihop, den ser elegant ut och du kan forma den precis efter ditt smak och tycke. Perfekt om ni frågar mig!

Ingredienser

10st färska jordgubbar (eller det bär/den frukt du behagar)

8st oreokakor

1msk smält smör

125g mascarponeost

1 1/4dl créme fraiche

1tsk vaniljsocker

1msk florsocker

1 1/2dl vispgrädde

Gör såhär:

1. Dela jordgubbarna i mindre bitar och lägg i en skål.

2. Smält smöret.

3. Krossa oreokakorna genom att köra dom i en blender och blanda sedan med smöret.

4. Blanda sedan mascarponeosten och créme fraichen tillsammans och ha i vaniljsockret och florsockret.

5. Vispa grädden.

6. Ta sedan fram ungefär 6st glas beroende på storlek. Som ni kan se på bilden använder jag mig av vinglas.

7. Börja med att ha i en sked av kaksmulorna i botten på alla glas. Uppe på det en sked från "ostsmeten" och sist jordgubbar. Varva detta tills glasen är fyllda och toppa sedan med en klick grädde.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments