Posted i: Food, Opskrifter

OH EHM GEE! Denne her opskrift har jeg simpelthen glædet mig sådan til at dele med jer! Både billede og opskrift er tyvstjålet fra min skønne veninde fra Food Salute, der serverede denne dessert til hendes (lettere forsinkede) fødselsdag i sidste weekend. Det hele var, ligesom det plejer, ekstremt lækkert, men især sorbeten smagte himmelsk. Det hele var hjemmelavet og det gjorde det bare endnu mere lækkert! Det er sjældent jeg decideret drømmer om desserter efter jeg har smagt dem, men denne her har jeg drømt om lige siden. Den er klart på listen over top 5 desserter som jeg nogensinde har fået - og det siger altså lidt, for jeg har virkelig spist mange. Derfor ville jeg lige dele opskriften med jer i dag, så I har mulighed for at give jer i kast med lidt hjemmelavet sorbet også.

Hindbærsorbet (giver ca. 1 L)

  • 300 g hindbær (du kan sagtens bruge frosne)
  • 250 g sukker
  • 250 ml vand
  • 20 ml æggehvide
  • 2 spsk citron

Lad hindbærene koge i sukker og vandlage i omkring 5 minutter. Si hindbærkernerne fra og lad siruppen køle ned. Smag til med citron og kom sorbeten i fryseren. Herefter røres der i sorbeten hver halve time indtil sorbeten får en grødet konsistens. Dette tager ca. 2 timer.. Pisk æggehviderne stive og vend dem i sorbeten – dette er med til at give isen en cremet konsistens. Rør fortsat i sorbeten hver halve time til den begynder at sætte sig (yderligere 2 timer). Det er derfor lidt af et projekt og min veninde havde desværre startet med at lave isen lidt for sent om aftenen, så hun havde været oppe det halve af natten for at røre i den. Så start gerne i god tid, og især hvis du laver en større portion.

Mandelcrumble

  • 100 g mandler (finthakket)
  • 100 g hvedemel
  • 100 g sukker
  • 100 g koldt smør

Hak mandlerne fint og bland dem sammen med mel og sukker. Skær smørret i tern og arbejd det ind i blandingen til dejen smuldrer fint. Bag i ovnen i 15 minutter ved 170 grader. Rør rundt i crumblen, så smulderet falder fra hinanden, og lad det køle af på en rist. Opbevar i en lukket beholder på køkkenbordet.

Marengs

  • 50 ml æggehvide
  • 150 g sukker
  • 1,5 tsk citronsaft
  • ¼ tsk vaniljepulver

Pisk æggehviderne luftige og tilsæt sukker lidt ad gangen, mens du pisker. Når æggehviderne næsten er pisket stive, tilsæt citronsaft og vaniljepulver og pisk det færdigt. Stop først når marengsen er helt stiv (det er den, når skålen kan vendes på hovedet uden det falder ud). Kom marengsen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ud på en bageplade med bagepapir. Sørg for at marengstoppene får cirka samme størrelse, så bagetiden er den samme. Bag marengsene i ovnen i 1 time ved 100 grader. Sluk ovnen og lad marengsene køle af i ovnen. Du må ikke åbne ovnen, før den er kølet af, da marengsstoppene ellers vil falde sammen.

Likes

Comments

Posted i: Home Decor, Inspiration

Så er Søstrene Grene (endelig endelig endelig) ude med ny kollektion igen! Jeg har i den sidste uge gået og trippet lidt og ventet på at kataloget blev offentliggjort og i dag fik jeg en lille notifikation på telefonen om at kataloget var udgivet. YES! Jeg har absolut ikke råd og ej heller plads til endnu en gang at rippe hele butikken som jeg gjorde sidst, men jeg overvejer alligevel nøje om jeg ikke lige skal forbi og have noget alligevel. Bare fordi...

Jeg forstår simpelthen ikke hvordan de gang på gang kan ramme noget, der er SÅ lækkert. Det er jo absolut nærmest hele kollektionen som jeg er plaskforelsket i. Jeg har dog alligevel et par favoritter fra kollektionen og som jeg tror jeg skal ud og have fingrene i d. 2. marts, når kollektionen udkommer.

Guldbestik

Til sidste kollektiv havde Søstrene Grene lavet et salatbestik i træ. Det var så fint og jeg købte det også, men nu har de altså lavet salatbestik i guld! Og det passer jo derfor så fint til det guldbestik som jeg købte sidst. Så jeg tror altså lige jeg skal have fingrene i sådan et sæt..

Puf med bakkebord

Denne her puf er jeg så forelsket i. Den sarte, rosa farve og det mørke træ fra bakken spiller bare så godt sammen. Jeg har vitterligt ikke plads til denne her puf i lejligheden, men jeg overvejer altså at gøre en undtagelse, for den er jo så lækker (!!!)

OBS: Hvis du ligesom mig vil have fingrene i denne her, så husk at de først udkommer 16. marts.

Diverse nipsting

Der er ingen tvivl om at kataloget emmer af forår. Der er de fineste pastelfarver på alle siderne og jeg får helt lyst til at smide alt ud jeg ejer og bare købe mig fattig i den nye kollektion. Vi kunne jo evt bare kalde det for forårsrengøring - så er det vel okay, ikke? Jeg synes især der er nogle søde vaser og lysestager. Jeg kan lige se hvor fint det kunne være med et par eucalyptusgrene og så de sarte rosa farver.

Skal I ud og have fingrene i noget fra den nye kollektion?

Likes

Comments

Posted i: Ferie

Jeg har haft delt et par blandede rejseguides her på bloggen fra min ferie til Marrakech, men jeg føler alligevel, at jeg har en masse skønne billeder liggende, som jeg endnu ikke har delt med jer.
Marrakech byder nemlig på en masse andet end bare lige mad og turistattraktioner, så dette indlæg bliver uden så meget snak, men derimod blot en masse billeder fra mit seneste feriemål. Jeg er ret fascineret af den smukke mosaik som en masse gamle paladser og bygninger fortsat er udsmykket med den dag i dag, så en stor del af mine billeder fra byen er billeder af netop dette og den arkitektoniske stil byen har. Enjoy..

Skriv endelig gerne en kommentar, hvis der er andet om byen eller landet, du kunne tænke dig at vide.

Likes

Comments

Jeg sad forleden og talte om serier med mine veninder, da flere af os, sørgeligt nok, var ved at være nået til vejs ende. Og så kommer det store problem jo som altid, når man afslutter en æra; hvad skal man dog så lave?
Heldigvis har vi ikke alle set de samme serier og vi kunne derfor anbefale hinanden nogle på kryds og tværs. Min ene veninde anbefalede blandt andet en serie på Netflix, der hedder 3% og den vil jeg tale lidt om i dag. Jeg valgte selv at starte på en anden serie (Orange is the New black), for ja, den har jeg sgu ikke lige fået set endnu. Shame on me, I know! Så jeg tænkte at den kom i første række, men bagefter må jeg altså lige se 3% - jeg tror nemlig den kunne være ret god.

Det er en thrillerserie og er Netflixs første brazilianske serie. Den foregår i fremtiden og omhandler at folk får én chance for at komme over på den "gode side" og leve blandt eliten. Problemet er bare, at kun 3% overlever.
Der er lidt Hunger Games over plottet, så hvis man er til den slags, tror jeg virkelig det kunne blive en god serie. Der er kun 1 sæson lige nu, men Netflix har bekræftet, at der kommer en sæson 2 også.

Hvilke serier er I i gang med lige nu?

Likes

Comments

Jeg har tænkt lidt over det her efter at have flyttet til København. Nu har jeg boet her i lige knap et år og jeg føler derfor jeg har belæg nok til at udgive det her indlæg. Jeg kommer fra landet og har igennem stort set hele min barndom boet i en lille by, hvor alle kender alle. Der har derfor også været meget frirum og ikke mindst plads til at boltre sig på. Der har været plads til at fodgængere har luftet dyr, plads til at cyklister har kørt på villaveje og plads til at man lige tager den lidt med ro. Og så har der ikke mindst været "pas på mig, jeg er ny i trafikken" og "legende børn" skilte rundt omkring.
Det har været ekstremt dejligt og selvom man ikke kan leve efter sådanne regler i større byer, så har det virkelig overrasket mig, hvor råddent folk egentlig kører her i København.

Det gælder på sin vis også cyklister, for der skal godt nok mange til, før jeg møder et pragteksemplar. Men især hos bilisterne halter det altså! Om det bare er mig, der måske har en 6. sans for at ramme de tidspunkter hvor de rådne bilister lige er ude og lufte deres køretøjer, eller om jeg måske bare er overfølsom, det ved jeg ikke. Men os cyklister er altså også pænt glade for vores liv. Jeg er i hvert fald. Og jeg ville nødig komme til skade blot fordi du ikke lige har set mig i bakspejlet på højlys dag, lige synes at du skal køre for tæt op ad mig, når du overhaler, eller når du decideret synes det er sjovt at prøve at bakke ind i mig.

Alle tre eksempler har jeg været ude for inden for den sidste uges tid og særligt den sidste blev jeg overrasket over. Jeg kommer cyklende ved Forum, og da en bilist vil dreje ud på vejen fra en sidevej, som jeg skal til at krydse, vælger han at køre ud for at spærre cykelstien. Fair nok bilist, du har som sådan heller ikke pligt til at holde tilbage for mig, men da jeg vælger at cykle bagom din bil på det lille stykke frie cykelsti du gav mig, vælger du at bakke lidt tilbage for sjov. Jeg havde kigget dig i øjnene inden og jeg ved derfor også at du havde set mig. Om det var et desperat forsøg på at få opmærksomhed eller om det bare var din måde at være sjov på, så blev jeg sgu overrasket. Overrasket, og ikke mindst forskrækket. Hvem gør sådan noget for sjov?

Så kære bilist, vil du ikke nok se dig lidt for. Du gør både dig selv en tjeneste - men også os andre, der vælger det mindre køretøj herinde i byen.

Tak.

Likes

Comments

Det er sjældent jeg bare lige tjekker ind på bloggen for at sige hej og bøh, men det vil jeg gøre i dag. Jeg er virkelig ikke god til de her indlæg, men det er klart noget jeg skal blive bedre til, for jeg synes egentlig det er rigtig hyggeligt bare lige kort at give en status eller fortælle hvad der skal ske de næste par dage. Sidstnævnte vil jeg gøre i dette indlæg. Og jeg vil endda prøve at gøre det ganske kort, så det ikke ender med at blive en lang smørre ligesom det (ofte) ender med.

Jeg har i dag haft en kort dag med undervisning og er derfor smuttet tidligt ind til byen for at møde min veninde. Vi har planer om at lave noget så sexet som at male lofter, men med lidt lækker mad og god vin, tænker jeg vi kan komme langt alligevel. Så kan det godt være det ikke er verdens sjoveste opgave vi skal lave, men vi får det helt sikkert hyggeligt.

I morgen står den på Dining Week, hvor jeg skal spise i Den Sorte Diamant på Søren K. Et sted jeg aldrig har været og derfor glæder mig helt vildt! Søndag står på rent arbejde. Hele dagen. Ugh! Der røg lige mine planer om endnu en seriesøndag...

Det bliver derfor en noget stille og afslappet weekend jeg går i møde, men det er absolut helt perfekt. Jeg glæder mig faktisk allerede til at komme lidt ned i gear igen efter en hektisk uge på skolebænken.
Hvad har I af planer i weekenden, noget spændende?

Likes

Comments

Sidste guide om Marrakech (i hvert fald for denne omgang), og selvfølgelig afslutter vi lige med det absolut bedste; nemlig mad! Jeg fik forleden en forespørgsel om selve Marrakech og om det er sikkert at rejse til Marokko. Udenrigsministeret påpeger at der er en reel trussel for terror og det kan selvfølgelig virke bekymrende. Det er absolut fint og sikkert at rejse til Marokko (og Marrakech), men jeg tænker, jeg lige kan uddybe dette lidt mere i et andet indlæg og fortælle lidt om mine egne oplevelser i byen.

Men nu til det, som indlægget skal omhandle. Mad! Marrokanerne er super gode til diverse håndværk, men er der noget de ikke kan, så er det altså at lave mad. I hvert fald faldt det traditionelle, marrokanske mad ikke lige i hverken Caros eller min jord. Marrokansk mad laves ofte i en tajine, der er slow cooked kød og grøntsager. Vi bestilte tajine en enkelt gang inde i Medinaen og slow cooked var det helt sikkert! Måske endda lige i overkanten af, hvad grøntsager kunne klare uden det blev til mos. Så vores tajineeventyr sluttede lige så hurtigt som det startede. Der er generelt rigtig mange gode restauranter inde i Medinaen og jeg vil klart anbefale at man bare går rundt og går på opdagelse. Maden er bestemt ikke dårlig, og mange steder er der internationale retter - faktisk oftere end der kun er marrokansk. Det siger også lidt om, at Marrakech er en meget turistet by.

Læs også: What to see in Marrakech

På trods af at vores tajineeventyr ikke blev verdens længste affære, så nåede vi alligevel at spise nogle ret lækre steder. Vi havde, selvfølgelig, undersøgt en del hjemmefra og lavet en lang liste og selvom vi spiste meget international mad, så spiste vi også på en del lokale restauranter. Jeg kan blandt andet anbefale dig at besøge:

NOMAD

NOMAD ligger inde i Medinaen og har den hyggeligste rooftop. Vi var i Marrakech i januar og derfor var der noget koldt om aftenen. Der er dog varmelamper på rooftoppen og vi kunne derfor sidde og nyde udsigten ud over zouken imens vi spiste vores lækre mad. På trods af vores dårlige oplevelse med tajine, bestilte jeg faktisk tajine på NOMAD - blot i en moderne og nyfortolket kontekst. Det var virkelig lækkert, anderledes og samtidig marrokansk. Vi spiste jo som sagt aftensmad her, men frokost ville også klart være en mulighed, for at se zouken oppefra i dagslys.

Adresse: Rue Mohammed Marrakech

Le Grand Café de la Poste

Denne restaurant havde Caro fundet og allerede da hun fortalte om restauranten kunne jeg mærke det blev et sted jeg ville dele videre med andre. Restauranten ligger i det gamle posthus' bygning og derfor var indretningen virkelig fin og anderledes. Man kunne sagtens fornemme at der havde været drevet anden forretning før det blev lavet om til en restaurant. Maden var i den lidt dyrere ende i forhold til standardpriserne i Marrakech, men slet ikke dyrt. Helt tilfældigt ender vi med at komme til at sidde ved siden af et ungt, dansk par, og så fløj timerne ellers derudaf. De tippede os også om nogle andre restauranter, blandt andet den næste.

Adresse: Angle Boulevard El Mansour Eddahbi, Ville Nouvelle, 40000 Marrakech

Beldi Country Club

Beldi er nu nærmest blevet nævnt i alle mine indlæg om Marrakech, og med god grund. Det var virkelig et lækkert sted, men maden var endnu lækrere! Vi havde booket en tre-retters frokost + pool i en deal og det får min varmeste anbefaling. Jeg bestilte en græskærsuppe til forret og rejer til hovedret, og fik så noget is til dessert. Forretten var klart det bedte, og også det som blev foreviget på Instagram.

Adresse: Km6, Route de Barrage, 40008 Marrakech

Le Jardin

Le Jardin, der betyder have på fransk, ligger inde i Medinaen, men i et lille gårdhavemiljø. I ægte haveånd er alt i restauranten grønt; lige fra vores tallerkner, til stolene til klinkerne på bagvæggen. Det var lidt overdrevet, men også det, der gav stedet kant og stemning. Restauranten fungerede også som et lille supermarked - virkelig en god måde at få skabt lidt ekstra hygge på. Jeg vil klart anbefale dette sted til frokost.

Adresse: 32, Souk El Jeld Sidi Abdelaziz, Marrakech Medina

Cafeen i Jardin Majorelle

Da vi besøgte Jardin Majorelle (Yves Saint Laurents hus) slog vi også et smut forbi cafeen for at nyde solen, slappe af og drikke en kop kaffe. Der var mange, der benyttede sig af muligheden for at spise lidt lækker mad, men da vi kom direkte fra morgenmadsbordet, fandt vi det ikke nødvendigt med mere end en kop kaffe.

Adresse: Rue Yves Saint Laurent, 40000 Marrakech

Cafe Des Épices

Denne cafe ligger i hjertet af zouken ved en lille markedsplads, som vi brugte meget tid ved. Her vil jeg klart anbefale den marrokanske Harira suppe, der er en krydret tomatsuppe fyldt med kikærter og linser. Vi bestilte også nogle minisandwiches med avocado, kylling og karry, som smagte noget bedre end det så ud.

Adresse: 75, Rahba Lakdima

Andre restauranter (som vi desværre ikke nåede):

PepeNero

Gastro

La Famille Marrakech

Café Clock

Restaurant Comptoir Darna

Café Arabe


Likes

Comments

Som nævnt tidligere havde jeg planlagt det helt store med pigerne i år på Valentines - egentlig i første omgang mod min egen vilje. Det endte jo, selvfølgelig, med at blive en hyggelig aften, ligesom det plejer i deres selskab.

Jeg var faktisk næsten ikke plaget af noget kærlighedsflimmer, som jeg ellers så voldsomt havde frygtet. Jeg tror jeg så et par enkelte mænd med blomster, og et par enkelte par der var ude og spise. Ellers var det noget stille og roligt - hvilket passede mig ganske glimrende. Så jeg kan vidst godt stryge min fordom igen og atter bevæge mig ud i offentligheden d. 14. februar fremover.

Inden biografen (som jeg tror jeg vil nævne i et seperat indlæg) spiste vi på Madklubben Nørrebro, der netop lige er åbnet ved Søerne i Gran Torinos gamle lokaler. I anledning af vinterferien har Madklubben Nørrebro halv pris på deres menukort hele ugen og selvom samtlige borde blev booket på en halv time fra annoncering (I kid you not), så nåede vi sgu at få plads. Yes!

Vi havde billetter til kl. 19 allerede i Palads og derfor skulle der spises noget hurtigt, da Madklubben ikke åbner dørene før 17.30. Men når der er halv pris på hele menuen, så er det næsten også dumt kun at spise en enkelt ret, ikke? Altså, det er jo faktisk næsten synd. Så ja, det jeg egentlig prøver på at sige er, at jeg nåede at spise intet mindre end 3 retter på den times tid vi havde på restauranten.

Jeg havde kigget nøje på menukortet hjemmefra, som jeg egentlig gør med samtlige restauranter, jeg besøger, og besluttet mig for at jeg ville gå med fiskesuppe til forret, burger og fritter til hovedret og sneakers tempura til dessert. Absolut ikke dårlige valg, jeg havde gjort mig! Fiskesuppen var ekstremt lækker og krydret og blev serveret med hjemmelavet aioli og brødcroutoner. På et af billederne ligner det virkelig at suppen har et lag af guld, men jeg tror det har noget med belysningen at gøre. Den blev altså ikke serveret med 24 karat guld - desværre :)

Burgeren var rimelig klassisk, men fritterne virkelig lækre, og så min kære dessert, som jeg virkelig havde set frem til. Altså, en friturestegt sneackers med is? JA, det er virkelig så nice som det lyder. Billedet af desserten er fra AOKs hjemmeside. Jeg fik serveret min dessert i en tarvelig, lille skål, der bestemt ikke gjorde den justice. Med andre ord, pæn var den ikke, men den smagte virkelig godt!

Jeg kan varmt anbefale Madklubben Nørrebro, en yderst hyggelig restaurant på en skøn beliggenhed og med dejlig, velsmagende mad.

Likes

Comments

Absolut det mest ringe billede, der eksisterer, men skamfuldt nok, så også det eneste, hvor vi alle fire er samlet...


Det er i dag præcis tre uger siden at Caro og jeg vendte hjem fra vores skønne ferie i Marrakech. Og selvom der er sket en del på de seneste tre uger, herunder både min fødselsdag og studiestart, så er jeg stadigvæk utrolig rejselysten. Efter Singapore mistede jeg rejselysten for en kort stund, men jeg tror simpelthen at 4 måneders studie i et fremmed land og dernæst to måneders rundrejse i store dele af Asien satte sine spor. Jeg var bare træt af at leve i en kuffert, og det bliver jeg egentlig ret hurtigt, da jeg aldrig kan beslutte mig for hvad jeg vil have med, og egentlig bare helst vil have hele mit skab med. Det bliver der ikke plads til denne gang, for jeg skal på en 3-dags storbyferie med to overnatninger og derfor uden indtjekket bagage. Jeg flyver altså kun med kabinekuffert og det bliver i sig selv en lille udfordring for mig. Jeg klarede det i Budapest, men der var heller ikke lige så meget at shoppe, som jeg tror, der vil være her på denne tur.

Læs også: Derfor er det verdens bedste ide at rejse med en veninde

Jeg skal nemlig til Europas shoppingmekka; London! Jeg besøgte London sidste gang i 2012 og føler derfor det er på sin plads, at jeg kommer tilbage dertil. Jeg nåede ikke at opleve alverden sidste gang jeg var i London, og derfor glæder jeg mig helt vildt til igen at få muligheden for at udforske Oxford Street, Big Ben, London Eye og alle de andre turistattraktioner.

Rejsen er egentlig temmelig spontan, men jeg havde i går siddet og kigget på Momondo og forskellige flyselskaber og set at der var ekstremt billige flybilletter lige nu. Jeg viser så priserne til Caro og hun kigger på mig med dét blik jeg efterhånden kender lidt for godt. Et blik der siger "ej, det kunne vi jo godt liiige gøre". Et par minutter senere har vi tjekket at vi i marts måned ikke har specielt meget undervisning og det derfor godt ville kunne lade sig gøre at rejse i løbet af en uge, så det ikke blev i weekenderne (det er altså bare lidt dyrere). På ingen tid får vi fundet et billigt hostel og i dag blev der så booket. Jeg rejser med Caro, der jo efterhånden er blevet min faste rejsemakker, og de to andre piger fra studiet, Kirstine og Christine. Christine er madblogger på Food Salute og jeg tænker derfor vi vil få rigeligt at se til, både når det kommer til sightseeing, men især på madfronten. I guder, hvor jeg glæder mig!


Selvom jeg har været i London før, modtages alle råd, tips, anbefalinger eller andet I synes jeg bør vide med kyshånd. Listen med oplevelser, seværdigheder eller restauranter kan aldrig blive for lang. :)


Likes

Comments

Det er lidt over et halvt år siden jeg sidst vise mine avocadotræer frem her på bloggen og jeg tænkte det derfor lige var på tide med en lille update. Det går stadigvæk utrolig fint med de to træer som overlevede (ud af de mange jeg prøvede mig med dengang). Det er også blevet to meget forskellige træer, hvilket jeg synes er sjovt, når det egentlig er samme plante. Jeg ved ikke om der er forskel på hvilke avocadoer man køber og derfor deres sten, for min venindes avocadotræ ligner hverken det ene eller det andet af mine. Så vi har altså tre forskellige, på trods af at det er samme plante og plantet på samme tidspunkt. Lidt skørt :) Mine avocadotræer er så småt ved at være et år gamle efterhånden.

Det ene træ har forholdsvis små, aflange blade. Hvis jeg ikke vander det hver anden dag begynder bladende at falde sammen og det er selvfølgelig lidt træls. Træet er generelt meget tørstigt og er jeg ikke lige hjemme et par dage, så hænger det noget med mulen. Avocadotræer skal virkelig vandes meget, det skrev jeg også lidt om i min avocadoguide, men jeg synes alligevel at det her er voldsomt nok.

Det andet træ klarer sig en smule bedre på den front og kan sagtens holde yderligere et par dage uden vand. Det udstråler i hvert fald ikke tørst på samme måde. Det her træ har store, aflange blade og virker derfor som en komplet modsætning til det andet træ. De er (højst sandsynligt) spist på samme dag, derefter sået samme dag og en lille måneds tid senere er de så plantet om på samme dag. Alligevel ligner de slet ikke hinanden. Det er selvfølgelig både lidt sjovt, men også ret træls, når jeg nu havde håbet at have to fine træer. Jeg overvejer lidt at prøve igen her til foråret, når der for alvor kommer en masse sollys igen og så kan det jo være jeg er mere heldig med næste omgang.


Likes

Comments

Det er ved at være længe siden jeg udgav sidste indlæg i denne føljeton og det skyldes hovedsageligt at jeg i det seneste stykke tid ikke har haft overskud til at starte en ny serie op. Det er altid hårdt at træde ind i en ny verden og møde de nye mennesker man skal følge, og det har jeg simpelthen ikke gidet. Så jeg har i stedet siddet og set de samme serier om og om igen. Det betyder så også at jeg kan samtlige sætninger udenad og det endte jeg så også med at blive træt af. Så nu har jeg både ødelagt de gode klassikere og samtidig viljen til at påbegynde en ny serie. Flot.

Lige der blev jeg selvfølgelig lidt træt af mig selv, så jeg tog mig sammen og startede på en ny serie. En rigtig god en af slagsen endda! Faktisk så god, at jeg nu i dag vil tippe om den til jer. The Affair hedder den og handler sjovt nok om en affære. Udover at jeg i de første par afsnit først lige skulle lære de mange mennesker at kende, så var det også lidt hårdt at se en serie, hvor en skøn familiefar pludselig vender ryggen til hele sin familie, da han møder en ung (også gift) kvinde, der tager ham med storm.

Seriens handling foregår primært i fortiden, hvor man kigger tilbage på, hvordan de to mødes og får udviklet en relation til hinanden. En gang i mellem er der så små klip fra nutiden, hvor man ser hvordan de alle er relateret til hinanden i dag. Det var en smule forvirrende i starten og der gik lidt tid inden jeg opdagede at der faktisk var et tidsskifte, men nu synes jeg simpelthen det er så genialt lavet, for det vækker bare ens nysgerrighed endnu mere. Hvert afsnit varer en time, men er altid opdelt i to sessioner, hvor man følger to forskellige personer. Det tog mig også lidt tid i starten at vende mig til, men omvendt var det også vildt fascinerende at se samme handling forløbe over to gange med to forskellige perspektiver. Det viser jo egentlig bare hvor forskellige synspunkter vi har på den samme situation/handling.

Jeg mangler selv fortsat to afsnit i sæson 2, men har seriøst kværnet hele serien på nærmest en uge. Den er så vildt spændende og fangende, og selvom den "bare" handler om en affære, så sker der altså en masse andet ind i mellem også - det føler jeg bare ikke lige helt for at afsløre herinde. Det er en forholdsvis ny serie fra 2014 og der er derfor kun 2 sæsoner på Netflix pt. Jeg har dog tjekket at sæson 3 allerede er ude på HBO - lille tip til de utålmodige, inklusiv mig selv.

Likes

Comments

For 5 år siden besluttede min veninde, Cecillie, og jeg os for at tage ud på Valentines. Vi var trætte af mænd, trætte af at være singler og trætte af al den kærlighed, der var i luften op til Valentines dag. For lad os lige blive enige om én ting; det er da gået alt for meget amok det der Valentines? Og ja, det siger jeg måske mest af alt bare fordi jeg er en sur single-pige, men hvorfor er det lige, at man kun skal vise sin kærlighed den ene dag til dem man elsker? Jeg vil da have kærlighed hver dag! Og til hver en tid en anden dag end 14. februar, for der bliver det bare ikke længere noget særligt i mine øjne.

Nå, men Cecillie og jeg beslutter os for at være hinandens kærlighed det år og tager ud og spiser aftensmad og går i biografen. Det var ikke fordi det ikke var en hyggelig aften og jeg nød jo selvfølgelig hendes selskab, ligesom jeg plejer, men når vi sad der over for hinanden og kiggede rundt på alle de par som vi var omringet af, hjerteballoner på bordene og ikke mindst blomsterbuketter alle vegne, så blev det hele bare lidt mærkeligt. Jeg plejer som regel at være ligeglad med sådanne ting, men den der, den gjorde altså ondt. Så den dag svor jeg, at jeg aldrig nogensinde ville bevæge mig ud i offentligheden igen d. 14. februar. Dagen skulle altså fremover bruges i sengen med serier og en plade Marabou. Og det har den troligt stået på hvert år lige siden. Sørgeligt? Måske en smule, men det skal der altså også være plads til.

Den tradition bliver der lavet om på i år. For jeg skal nemlig ud. Ud med pigerne og hygge mig, både i biografen og ud og spise på restaurant. Jeg gør simpelthen det utænkelige og dét jeg har svoret på i flere år, jeg aldrig ville gøre igen. Men ikke nok med at jeg bare bevæger mig ud d. 14. februar, jo så napper jeg da også lige både en biograftur OG en middag på restaurant. Fuck. Så hvis I ser en pige helt grædefærdig i bussen eller hører en, der råber lidt for højt og skaber sig, så bær lige over med hende. Det er højst sandsynligt bare mig ;) Men når det så er sagt, så glæder jeg mig faktisk lidt til at se, om jeg fortsat synes det er så slemt, som det var dengang. Jeg tvivler faktisk lidt på det..


Likes

Comments

Noget jeg har spekuleret i længe er om blogging er ved at dø ud. Ligesom moonstøvlerne, piratbukserne og t-shirt under kjolen, så stopper de fleste trends igen på et eller andet tidspunkt. Nogle kommer tilbage igen og beriger os, feks har vi set den kære bamsestøvle over flere omgange i modeverdenen. Jeg havde det fint med at sige farvel til den første gang, men måske nogle ting bare kræver mere end et farvel?

Derfor har jeg også tænkt lidt over om hele denne her blogverden er ved at dø eller om der sker noget på et tidspunkt, der gør at det ikke længere er "nice" at blogge. Jeg var ikke en af de første, der startede en blog og jeg føler derfor heller ikke på nogen måde at jeg har påvirket hele blogland og den måde vi bloggere blogger på i dag. Jeg har dog alligevel haft bekendtskab med blogging i et par år og har derfor fulgt med i udviklingen. Der er ingen tvivl om at hele det er blogging stadig kører i højt gear. Vi snakker SEO, reklamer, spons, gaver, events, rejser og meget mere. Der er utroligt mange der fortsat gør brug af bloggere og det forstår jeg godt. For det er virkelig et cool medie, der rummer nogle skønne personligheder. Jeg har dog alligevel bare bidt mærke i at flere er begyndt at trække stikket fra blogland igen. Flere store bloggere endda. Og hvorfor egentlig? Hvorfor stoppe med at blogge, når det stadig er så hammer populært og virksomheder efterspørger bloggere, der kan reklamere for sine produkter. For det er da stadig populært, ikke?

Der er kommet nye medier til, som jeg ikke synes man skal undervurdere. Youtube fandtes selvfølgelig også inden bloggerne kom, men selve begrebet "Youtubers" er ret nyt. Der findes en masse fantastiske mennesker der gør det så godt foran et kamera og som skaber noget sjovt, indholdsrigt og helt utroligt gennemført indhold. Så kan det godt være at vi bloggere viser vores nye flotte taske eller laver et "outfit of the day" indlæg med de nye sko vi har fået, men de her youtubere, de kan sgu også noget. Og jeg tror faktisk de er ved at overhale os bloggere - hvis de altså ikke allerede har gjort det.

Det mest vilde ved det her er, synes jeg, at mange af de mest populære youtubere vi har i Danmark er ret unge mennesker. Faktisk så unge at jeg vil sige at der er et helt generationsskifte mellem dem og mig - og det er alligevel meget sagt, taget i betragtning at jeg kun er 22 år. Mange af youtuberne kender jeg slet ikke. For det er et medie som jeg ikke har kendskab til på samme måde som jeg har med min blog, min Instagram konto og min Facebook side. Jeg har sågar åbnet min Snapchat også, men der går grænsen altså. Flere medier har jeg slet ikke overskud til at bevæge mig ud på. Det udslag, eller valg så at sige, gjorde så også at jeg lignede ét stort spørgsmålstegn, da min gode veninde for lidt tid siden fortalte om et nyt socialt medie som hendes bonusdatter og alle veninder brugte. Et medie hvor man kunne synge og dele små videoer af sig selv med sine venner. Jeg fik aldrig fat i navnet på mediet og det viser nok bare lidt at jeg er nået til et sted hvor jeg ikke længere kan rumme så forfærdelig meget mere nyt. Jeg kan sagtens opdatere min Instagram og jeg kan sagtens følge med, når Snapchat laver nye opdateringer med muligheder for at lave de grimmeste selfies af sig selv. For det er nogle medier som jeg har fået under huden og som jeg har kendskab til i forvejen. Men nye medier kan jeg simpelthen ikke forholde mig til. Og derfor er jeg overbevist om at blogging kører på sit højeste lige nu, men snart vil overgås af et nyt medie. Om det så er youtube, Snapchat eller et helt nyt medie, der endnu ikke er udviklet, det ved jeg ikke. Men én ting er sikkert; er du ikke omstillingsparat, så tabes du i processen.


Likes

Comments