Header

norrort, Canon eos 5d mkIV, växter & blommor inne

Jag älskar detta objektiv så mycket trots att den har 11-12 år på nacken. Fick lämna in den på service förra året men det var det värt.

Det händer mycket just nu med sonen och jag hoppas att allt blir klart runt honom så jag kan börja fokusera mer på mig.
Ett mål denna vecka är dock att komma ut till skogen men det är ju kul för både mamma och son!

Likes

Comments

djurfoto, mina kaniner, personligt

Har fått tid för operation den 30 maj. Det är en hel månad kvar på gott och ont. Det goda är att jag har tid att planera lite med barnvakt, boka om andra möten iaf första och kanske andra veckan, laga matlådor osv. Det onda är att det just är många dagar att få ångest på. Många dagar som det kan eskalera. Det är alltid läskigt att bli nersövd och inte veta hur ont man har efter.
Läkaren sa att det kommer göra megasuperduperpissont... jag förmodar att jag får smärtlindring därefter.

Söta lilla Salli är så himla cool och busig. Helt tokig är hon :) hon ger mig många skratt. Harry är så svartsjuk. Så fort jag sitter bredvid Salli kommer han fram och buffar på mig, slickar mig frenetiskt och gör i princip allt för att ta bort min uppmärksamhet på henne. Nosar dom på varandra genom gallret så biter han henne så fort han får en chans. Han får som tur är inte tag på henne men hade hoppats att dom skulle börjat tvätta varandra lite vid det här laget...men skam till den som ger sig!

Likes

Comments

Canon eos m3, naturfoto, personligt

Här är en bild på min ryggrad från bröstryggen upp mot nacken. Som ni ser är den inte speciellt rak och nästan längst upp finns en kota som sitter på sniskan. Jag har ständigt nackspärr, dock inte så allvarlig som för nån vecka sedan då jag var tvungen att åka in till akuten men liknande nackspärr som borrar sig upp mot huvudet, högra kinden samt strålar ut i höger arm. Jag gick till en kiropraktor men hon kan inte göra mer än att rätta till till förbannelse. Jag väntar på en magnetröntgen för att se mer för själva slätröntgen såg tydligen bra ut. Jag vet inte om jag ser i syne men det ser verkligen inte okej ut och det känns inte okej heller för den delen.
Jag är sne. Står jag upp avslappnat så är min höger arm minst 30 cm framåt från höften samt så kan man se att magen är "ojämn". Jag hoppas att det går att träna bort.

Tills vidare får jag knapra små piller som tar bort den molande värken och acceptera att jag inte kan göra det jag vill göra. Jag har prövat att kämpa emot med vilja men det slår bara bakut och jag får lida ännu mer.

Bjuder på en tussilago jag fångade på bild igår med lilla kameran. Åh, du lilla härliga kamera... den jag orkar bära med.
Idag skulle jag inte ens kunna köra bil då jag knappt kan vända huvudet för att kolla döda vinkeln.

... imorgon är en annan dag

Likes

Comments

personligt, barnfoto, familj

I förrigår tappade lilltrollet sin femte tand. Stolt som en tupp var han och tandfen kom i vanlig ordning.
Jag hade inte så roliga drömmar i natt. Jag tappade en tand och känslan var hemsk. Jag drömmer intensiva drömmar och kommer ofta ihåg dom på gott och ont.
Försöker alltid tyda drömmarna men kan jag inte hitta en logisk förklaring själv så googlar jag ( den logiska förklaringen kan vara att Milo tappade sin tand t.ex...)
Googlar man på att tappa tänder kommer många olika svar upp men hittade en förklaring som "passar" in -att tappa tänder innebär ofta en känsla av förlust, åldrandeprocess eller förändringar i livet.

Förlusten är så som jag levt och kämpat på fram tills nyss. Insikten av att jag inte kan göra som jag gjort förut. Det sker i sin tur förändringar i livet. En stress över att bli hämmad och att åren går. Känns ibland som jag springer men kommer ingenstans.

Likes

Comments

personligt, självporträtt, tankar

​Finns det något som heter modellfotograf? Inte? Well, nu finns de det! eller låter det bättre med fotografmodell? Nu är det städat här hemma och min nackspärr har börjat härja igen. Det drar ner mitt humör så jävla mycket av att ha ont. Är barnledig i helgen och mår jag okej så vill jag ut i skogen eller åka en bit för att få fotografera lite. Behöver lite nytt material att pilla med när jag kommer ligga som en sardin i sängen efter operationen. Kommer sannerligen inte vilja fotografmodella då.

Jag hoppas att min kropp och mitt psyke låter mig komma iväg till Norge på sensommaren för att vandra lite. Förra året var allt klart för det, tält, gasol, kängor, sovsäck, proviant, resväg... allt! för att dagarna innan ramla av hästen och paja både knä och svanskota.

Nä nu vila lite innan det är dags att hämta hem lilltrollet.

Likes

Comments

norrort, naturfoto, växter & blommor inne

För ett år sedan blommade körsbärsträdet nära där jag bor men tror det dröjer några veckor innan jag kan göra en repris. Idag mår jag oförskämt bra så jag passar på att städa och tvätta lite. Egentligen borde jag inte "ta ut mig" men jag måste passa på. Tvättar kuddfodral eller som min mamma säger, fuddkudral :P filtar, mattor, dammar, torkar golv och så vidare... det blir en så mycket trevligare kraschlandning i ett rent hem. På tal om att göra om ord, även jag är en mästare så gör min son likadant. Att säga skohon går inte alls utan blir hosko. Ja ja, så länge man förstår varandra :)

Likes

Comments

Canon eos m3, personligt, växter & blommor inne

Något man alltid kan räkna med är visst aprilvädret. Första bilden togs igår, visserligen var det bara någon plusgrad men ändå! Idag försökte jag rasta barnet i cykelparken men orkade med 10 min tills känslan av en brasa var mer lockande. Jag är inte gjord för det här klimatet. Tänker spendera mina sista år i ett varmt land.

Likes

Comments