Header

naturfoto, foto-tips&trix, iphonefoto, självporträtt, Video/VLOGG

La ihop en liten video i iMovie från gårdagens kajaktur. Jag hade inga planer på att göra en video av det alls men eftersom jag både fotade och filmade ( filmade för instastories därav är videoklippen sämre kvalité & fyrkantiga )..

Enbart använt iPhone 7plus/iMovie ( vilket jag inte har så stor erfarenhet av , vsco- för stillbilderna och mextures. Har jag glömt att nämna något lägger jag in det senare i det här inlägget.

Nu kanske inte videon håller någon vidare kvalité redigeringsmässigt men jag tyckte det var så kul! Missförstå mig rätt, jag har klippt små videos förut i iMovie på kaninerna och kände redan där ett sug av att både filma ( något jag skulle vilja utveckla )men samtidigt ville inte grotta ner mig för mycket i iMovie då jag vet att det är bara ett basic program med begränsade möjligheter. Det finns bara några presets som man inte ens kan ändra på för att få till sin stil. Jag vill ha den möjligheten. Men, tills att jag kan köpa Premier PRO, som jag vill ha så kan jag ju ändå leka med iPhonen i iMovie. Jag hade inte tänkt att filma ändå med iPhonen för att dra in Premier .. jag vill filma i 4K med systemkameran och Canon m3 som visserligen inte filmar i 4K men i HD iallafall ;)

Dom "riktiga" kamerorna är inget jag vill dra med mig ut på kajakfärd innan man kan säkert ta med dom så..

Likes

Comments

NETFLIX
REGGIE WATTS

Se!! Pronto!

Likes

Comments

naturfoto, personligt, tankar , iphonefoto, växter & blommor

Det var inte lätt att vakna vid klockan 11 när man somnade 06.30... men känner att jag måste börja vända tillbaka det hela lite.. en aning iallafall..
Tog det lite lugnt hemma innan jag åkte för att paddla. Fick kämpa ett tag med att gå emot latsidan som tyckte att det var alldeles för molnigt och blåsigt ute.. vi hade ett styrelsemöte där vi möttes halvvägs. Jag ville cykla dit ( ca 5-6 km ), paddla och sedan cykla hem. Latsidan gick med på att paddla men någon cykel ville latsidan inte ha att göra med! Så jag satte mig snällt i bilen och åkte dit. Jag passade på att öva mig att komma in å ut i kajaken själv. Jag kände mig som en 104 åring med ledgångsreumatism som försökte komma upp ur en alldeles för låg fåtölj.. det känns som en bra sak att kunna om man tex blir apbajjanödig och måste ta sig ut på första bästa ställe..
Det var blåsigt, molnigt men vattnet.. vattnet som endast är några millimeter ifrån mig var varmare än i luften... det är så lugnande att bara ligga och guppa..

Helt galet är priset. Det kostar 150kr i timmen att hyra en kajak.. att bli medlem och få tillgång till att paddla i princip varje dag under hela säsongen ( 90 dagar ) och hur länge du vill för 500kr är ju helt .. rubbat! Jag har på två tillfällen fått ihop 4 timmar och fler lär det ju bli. Har man friskvårdsbidrag från jobbet kan man dra av det där! Det här slår alla svettiga gym! Det här är verkligen friskvård..

Likes

Comments

canon eos 5d mkIV, canon eos m3, personligt, självporträtt

När ni har vaknat ligger jag nog och sover. Jag var rätt positiv till att lägga mig i tid men surprice! Oavsett när jag somnar idag så måste jag upp innan lunch iallafall. Behöver lite D-vitamin:) kunde inte slita mig från balkongen igår kväll.. inte Harry heller. Nyfiken på allt.. :) när vi senare blev attackerade av flera håriga nattfjärilar så flydde jag hellre än tog den fighten..

Cyklade till Coop idag. Det är typ max 3 km dit. Vägen dit gick okej men hem, jisses, jag ska aldrig mer proppa ryggsäcken igen med tunga grejer och cykla hem sen ... innan jag har den orken att fylla väskan med bly och trampa som en atlet. Jag vet att den här lilla kreativitetsbubblan kommer spricka snart men försöker njuta och orka med saker som jag annars inte gör. Inte för att jag inte vill göra saker annars utan jag har ingen glädje av det. Ingen motivation. Så även om att cykla till Coop inte var något märkvärdigt för någon annan så är det för mig. Och att orka pyssla fram saker till balkongen när jag knappt orkat att knyta en soppåse hör inte till vanligheterna heller. 

Jag orkar inte spekulera som en detektiv vilka faktorer som gett mig den här lilla motorn... men funderar över om det är för att jag varit barnledig under en längre period ( jag var barnfri i 11 dagar i början på juni men då var jag nyopererad i båda benen och låst hemma i princip ), är det för att jag faktiskt inte har pratat med mamma på snart en vecka ( det här tror jag spelar in )- hon kör silenttreatment efter att jag inte uppskattade omorganisationen hon gjorde i mitt hem när vi var på roadtripen, inte mig emot. Eller.. så är det en kombo. Men det är tvära kast i känsloläget helt klart. Första helgen efter att vi kom hem mådde jag piss. I över 4 dagar lämnade jag inte hemmet. Jag hade sån stark ångest så det inte var att leka med. Jag satt och kände mig som världens hemskaste mamma som förstör sitt barn efter mitt utbrott jag hade på hemresedagen.. satt och hade tankarna av att ge upp Milo för att skydda honom från mig. Nu så undrar jag hur jag ens kunnat tänka i dom banorna.. Tvära kast. Knappt så jag själv hänger med.. 


Likes

Comments

personligt, iphonefoto, självporträtt

Det ligger mycket arbete i att ta en selfie... nä men. Inatt fick jag något infall att jag skulle ta några foton på mig osminkad. Jag blev rätt så nöjd faktiskt men har svårt att avgöra hur folk kommer tyda bilden ( ej i detta inlägg ).Det är en fin linje mellan att 1, se sjukt dum ut 2, se vulgär ut eller 3, se sensuell ut ... jag vill gärna sikta på att man kan tolka bilden/bilderna på olika sätt.. vet dock inte om jag ska lägga upp dom här. Får se..

Har myst på ballen hela kvällen! Drog fram filtar, kuddar och ljus och spelat lite musik. Man behöver inte ha en stor trädgård eller altan för att skapa en myskänsla. Det räcker med att ta vad man hittar. Och att orka. 

Likes

Comments

naturfoto, personligt, foto-tips&trix, iphonefoto

På min lite halvt spontana cykeltur stannade jag upp och var så fascinerad av kontrasterna. Första fotot var det som fångade mitt öga. Tittar man bara på det som är närmast är det ju åkern, eller ängen om föredrar det. En liten bro med plankor. Får som betar längre bort. I någon sekund känns det som man befinner sig på Öland igen för att i nästa sekund bli träffad av ett högt brus av att E18 finns precis bakom. Det är som att vakna upp ur en underbar dröm och inse att att man är försenad till jobbet.
Två helt olika världar. Jag valde att koppla bort våran värld och se kommunen jag bor i med nya ögon, som att det inte skulle finnas en enda människa där förutom jag. Bara fokusera på naturen och ingenting annat.

Det var så fint. Det är så fint där jag bor. Jag hade ( bara ) min iPhone med mig. Har försökt framhäva fotona så som jag först såg bilden när jag tog den. Oftast så kan jag se framför mig hur fotot kommer bli. Ibland funkar det och ibland inte och ibland är det bästa fotot det du memorerar i dina tankar. Bilden på stigen i skogsgläntan är så himla maffig. Det är en känsla av fuktig regnskog. Bredvid porlar en litet drag, mystiskt plats. Där var det verkligen som att kliva in i Narnia eller någon annan skog i en annan tid ... Det kameran såg och det jag såg och upplevde var två helt olika fotografier. Det är där redigeringen kommer in. Blir jag extra kreativ kanske jag försöker mig på en redigering av dessa iPhone foton i datorn eller drar på samma rutt en kväll men liknande förhållanden med systemkameran. Det skulle vara roligt att se. Eller göra min skildring på om jag skulle istället fokusera på att koppla bort naturen och fotona betongen..?


Det blev en sen natt igen, inte lika sent som dagen innan ( 45 min ). Innan jag vänt tillbaka dygnet helt vill jag hinna med en soluppgång uppe på berget vid vattnet. Hur ofta upplever man en soluppgång som vuxen? När tar man sig tid att faktiskt ta sig till en mysig plats för att göra det?

Likes

Comments

canon eos m3, personligt, barnfoto, foto-tips&trix, porträtt, streetfoto

Är det kul att se före/efter bilder? Jag tycker det är kul. Kompisen S sa att det var en typisk Cilla redigering. Han kunde se att det var "min" bild. Det gjorde mig faktiskt glad! Man utvecklas hela tiden men även om min stil ändras lite tyckte han att man kan ändå se den röda tråden .. Man kan bli kär i presets och ha en och samma stil rakt igenom. Problemet med mig är att vissa foton förmedlar något helt annat än presetsen jag sparat och gjort. Då försöker jag komma så nära den känslan jag vill förmedla kanske helt olikt vad jag tycker är min stil. Kan man då få en åskådare att ändå se att det är min bild är ju det ett toppenbetyg tycker jag :)

Jag älskar dessa bilder. Hjälmen, plåstret, såret i pannan, hjälmen igen som han bar så stolt, Sverigetröjan, ett glatt barn, lekfullt, väggen, leendet och glimten i ögat.

Jag lade upp före/efter bilder i mitt instagramflöde och fick feedback av en annan kreativ själ, som gör musik. Han fattade inte förens han såg skillnaden på fotona hur mycket jobb det ligger bakom.. så det var en kul reaktion varför man inte ska behöva smussla med hur man framhäver eller manipulerar sina fotografier. Fotografier är som en canvas, en yta att jobba med. Jag redigerar endast i Lightroom ( i datorn ), alltså inga andra program. Om jag inte är helt nöjd kan jag pilla med bilderna i iPhonen- vsco/mextures/snapseed. I Lightroom jobbar du endast med vad som redan finns i bilden, det går inte att klistra in saker. I Photoshop kan du, men som sagt. Vissa manipulerar och andra inte alls. Det finns inga rätt eller fel i fotografi. Jag älskar att kolla in tutorials på youtube och ständigt lära mig nya sätt att jobba med Lightroom.

Dessa foton är tagna med min lilla handväskekamera Canon m3 tillsammans med pannkaksobjektivet Canon 22mm f/2. Man behöver inte ha en stor systemkamera. Nu har jag det med men om man inte har det så kan man definitivt ta bra foton med ett mindre och billigare kamera. Älskar att ha det här... jag vet faktiskt inte vad jag hade pysslat med om jag inte hade det här intresset.. kanske musik? Dans? Måla?

Ja ja..

Likes

Comments

canon eos m3, personligt, tankar , barnfoto, porträtt, streetfoto

( Canon m3 + Canon 22mm f/2.0 )

Den bästa kameran du har är den du har med dig... det är verkligen så :)
Jag somnade imorse kl 05.. har verkligen lyckats med att vända på dygnet. Det är inget som brukar hända då jag i vanliga fall inte hinner göra det varannan helg när Milo är hos pappan. Det är verkligen total egentid. Jag skulle behöva två hela veckor på sommaren, vilket jag haft men jag känner att det skulle behövas en till gång på vinterhalvåret. Ja, jag vet att jag är mamma. Mammor ska inte önska om egentid. Och jag kanske är ego men jag behöver det. Jag behöver det för att orka. Det tar några dagar för att varva ner och komma in i lugnet. Man måste hitta tillbaka till sina "egna" tankar och inte bara ha möten, skola, skjuts, simning, middag, läxor, skicka iväg ett mejl, boka tvättstuga, ringa snickaren ..och ha livet snurrat runt klockslag när allt ska göras på, efter, under .. ja ni fattar. Rutiner är bra att ha. Och har man barn med npf är det extra viktigt. Så för mig är det inte bara att varva ner från ett mindre rutinmässigt tillvaro utan varva ner dubbelt upp. Men jag saknar ju honom såklart. Första dagarna är hemska att ställa om sig på. Jag blir handfallen varje gång. Man är så van att sova bredvid honom, ha honom i knät, han pratar konstant, är aldrig still, alls mina sinnen är fokuserade på honom, vad han behöver och min roll som mamma.. sen sitter man där. Mitt i en öken som är alldeles stilla, fri från ljud och rörelse. Ingen som tjatar om Bolimompa inga mammamammammaammammammamma från morgon till kväll. Från att ha stått på en gata i Manhattan i rusningstrafik hamnade man plötsligt på en tyst och död plats. Jahapp, ja. Vad gör jag nu då? Antingen sover man som en klubbat säl igenom dom där två nätterna eller vaknar 04.43 och inte kan somna om. Bara att tänka på alla sakerna man skulle göra när man var barnfri får en att bli handlingsförlamad istället handlingskraftig. Sen kommer barnet hem och man hinner inte fundera mer på det. Dansa. Pausa. Dansa. Pausa. ..

Hur som. Eftersom man vaknar senare än vanligt är det lätt för att fastna hemma så jag satte på musik. Tog ett bad och åkte för att gå på promenad med S. Tycker det är grymt motiverande om man kan prata under tiden, trevligare iallafall. Vi gick drygt en mil och hamnade vid en skatepark utanför mitt gymnasium. Tog lite foton med min lilla kamera och blev nöjd. Dom bästa bilderna man kan ta på barn är i lek eller aktivitet. Inga planerade eller pressade. Det gäller bara att vara snabb för att fånga det man vill. Vi promenerade i sommarregnet hem.. mys... kvällen kom som en chock då min lunch blev kl 19.30. Men men. Vad gör det? Det gör ingenting. :) klockan är ju bara en uppfinning ..

Likes

Comments

personligt, tankar , iphonefoto

Gårdagen innehöll detta. Jag har hittat ett ställe bara minuter ifrån mig med cykel där jag infinner ett härligt lugn på. Blev medlem efter turen. För 500kr får jag låna kanot eller kajak, varje dag, kan vara ute 1 timme eller 6 eller varför inte ordna med att få låna över natten och tälta någonstans? Jag kände att det var en bra investering ur friskvårdssynpunkt. Ju mer vi blir bortkopplade från naturen desto mer förlorar vi fantasi och kreativitet. Säsongen är öppen cirka 2 månader till beroende på väder. Skulle gärna vilja kunna paddla ut på hösten när alla löven ändrar färg.
Det är sådana kontraster ändå. Trots att dessa foton kunde tagits någonstans i ett tyst Norrland så var verkligheten inte så. Det är bra att ändå få ha oaser mitt i allt brummande brus ifrån trafiken. Det måste ju varit en långsiktig plan med Central Park i New York så folk inte skulle bli helt koko i smeten av alla höga hus och trafik.
Så ja. Detta ska maxas. Ensam och med Milo. Guppa runt och titta på fåglar som dyker ner under vattnet... låta fingertopparna hänga ner i det härliga kalla vattnet.. försöka använda alla sinnen till att bara finnas här och nu...
Shitdetvarintemeningenattblisådjupåsådärva...

Likes

Comments